Dominosla alakam olmazmı kuryecilik yaptıgın zaman tüm şirketlerle ve eczacılarla bile alakan olur. Çogu selam verir adres bulamassan onlar yanına gelip yardımcı olurlar kaza vs kavga olsun direk yanında biterler . Zaten kuryecilerin birbirine olan sevgisini anlarsın.
%10 olan motorcu çevren kuryecilerle 2-3 katına çıkar. Kimisi çok bilgilidir kimiside o kadar bilgisizdirki bu adam nasıl ölmüyor dersin neyse
Şimdi bilmedigin adreslere gitme derken yani sana tarif eder şurdan dön saga dön ilerle tekrar sag yap falan .. Sana karışık gelen adresleri ve bulamıyacagını düşündügün adresleri kesinlikle ben gitmiyim de. Paket patlamasın.
Belkide seni adres bilmiyorsun diye bir kuryecinin arkasına artçı olarak verirler vardiya müdürüne baglı artık.
Ben bir zamanlar yaptım bıraktım şimdi sistem aynımıdır bilemem hergün yenilikçi hareket yapıyorlar fakat şunu anladım yapılcak iş degil canını ortaya koydugun bir meslek . Hevesini al daha sonra bırak derim.
Şirketin belirledigi bir sınır var orada harita ve nereleri kapsadıgı yazar fakat çok uzak mesafeler olmaz. Zaten uzak mesafe degil adres bulamadıgın için problem olucak sana.
Büyük siteler varsa yada lüx konutlar içeri motor almazlar içerde 2 saat yürürsün C blokmu B blokmu A blokmu derken paketin süresi dolar.
zordur meşakkatlidir ama zevkli yanları artıları da yok değil.
ben lc pizza da çalışmıştım. bir süre.aşağı yukarı ortam benzer.
çalıştığın bölgenin en güzel manzaralarını sen farkedersin.
müdürler kafa dengi ise ve mutfakçı ile aran iyi ise bol bol pizza yersin.
enteresan pizza çeşitleri deneyebilirsin. bir keresinde lahmacun ve kur pidesi yapmayı denemiştik.
yavaş ve zorlu da olsa restoran işini seversen kariyer imkanın var.
iş yokken çay kahve ve muhabbet ortamı çok güzel olur.
mahallelere menü dağıtırken arkadaş grubu iyiyse çok eğlenceli olur.
bahşiş kültürü iyiyse bölgede sigara yol gibi masraflarını oradan çıkarıp para biriktirebilirsin.
zamanla sürüş tekniğin ve trafik bilgin inanılmaz artar ve bu ileride de avantaj olur sana. tehlike atlata atlata bu araç sağa dönecek bu kadın yola fırlayacak tahmin edebilir müneccin gibi olursun.
birçok müşteri dakikaya önem verse bile azımsanamayacak bir çoğunluk ise kendisini özel hissetmeye ve lezzete önem verir.
mesela şöyle bir diyalog geçebilir müşteri ile.
müşteri: 40 dk oldu arkadaş öldük açlıktan
kurye : kusura bakmayın şu an yoğunluk var sizi bildiğim için önce getirdim. buyrun bol baharatlı pepperoni pizzanız bu da istediğiniz acı sos ve ketçap. (imkan varsa ketçap ve acısos fazla verilir.)
müşteri :(32.25tl pizza için 40 tl verir) 5 versen yeter hayırlı işler.
kurye : afiyet olsun tekrar özür dilerim gecikme için .
ya da şu şekilde olabilir :
mnüşteri : bu nasıl iştir yahu niye geç geliyor böyle ?
kurye: benim yüzümden geç geldi . pizzanız kesilirken iyi pişmediğini farkettim tekrar yaptırdım.
müşteri : (passcard uzatır çekim yapılır) eyvallah saolasın.
kurye :afiyet olsun iyi akşamlar.
lüks sitelerde çok saçma sapan güvenlikçiler olsa bile gerçekten iyi olanlar da var. sürekli git gel tanışıyorsun zaten . 1. 2. gidişinde motorla girmene izin vermeyen adam sonra direk geç diyebiliyor.
sonuçta bu iş her ne kadar motosiklet üzerine yapılsa ve zaman çok önemli olsa bile neticede hizmet işi ve bir nevi garsonluk. yani zamanda kaybettiğini sunum ve konuşma ile giderebilirsin.
Bu gün pizza söyledim kola almaya gittim motokurye kardeşimle kapıda karşılaştık ayrı bir fantastiklik varya o adamlarda 15 dakkaya getirdi sağolsun sıcacıktı 5 tlde bahşiş verdim bide sigara ikram ettim. Kim ne derse desin 600 rr a binen adamdan daha karizmatikler.
çiğli dominosta kariyer netten takip ediyorum kaç aydır a2 li eleman lazım ehliyeti yeni aldım acaba işe alırlar mı @CEM. iyi bilir
4 yıl önce dominostan bi pizza almıştım hala hiç bıkmadan usanmadan mesaj atıyolar. o pizzayı aldığım güne lanet olsun
yuh ne uyuz müşteriler varmış okuyunca şaşırdım,kuryenin dakikalarını saymak falan,ben hava çok soğuk veya yağmurluysa hayatta bişey söylemem eve adam bana bişey taşırken ıslanmasın diye,isterse iki saatte getirsin hayatta dert etmem,ayağına yemek getiriyor adam daha ne istiyorsun yollarda ölsün mü.Allah tüm kurye arkadaşlarımı korusun kaza bela vermesin.
sana söylediklerimi asla aklından çıkartma . hiçbi zaman paket yetiştirme derdine düşme .müdürlerin baskısı seni zerre etkilemesin . tamam de yine bildiğini yap . ne olursa olsun asla kendini riske atma heleki domınos için asla , adres konusunda yapamam edemem diye asla düşünme kimse senden daha zeki değil ,herkes ne kadar becerıosa sende becerirsin . evinin yolunu bulamayan adamların calıstıgını gordum bu sektorde . adres konusunda takıldığın anda taksicilerden yardım al yada yolda gordugun dığer kuryelerden
Onların yaptığı işi yaptım gerçekten zor bende isterim aslında çalışmak
ankarada motokurye olarak çalışmak isteyen varsa bi kaç yer var bildiğim yardımcı olabilirim . günde 10-11 saat çalışma , aylık ortalama 1800 civarı kazanırsınız
Bende çalışmayı düşünüyorumda adres bulmada sıkıntı çekerim diye korkuyorum
Ben 1 ay dayanabıldım , mudure dedım : paketcılık harıcınde ne ısteyeceksın benden ; ya iste supurge paspas bırde kutu yaparsın . Tamam dedik
Gnelde açılıştım ben , Eray bey tuvaletler , eray bey çöp posetlerı , eray bey camlar yıkanmalı , eray bey kat eray bey mclıne ananın ... , en son tuvaletı yıkadım 2 saat sonra klozette leke ve pıslık kaynıyor , çıktım dısarı güneş yüzü görmemıs bır ton küfür ettım . Biri ağır ol bilaaaader dedi dedıgı gıbı yumrugu burnuna yedı , 8 kısı ustune alınmadı o cıktı ortaya . Vardiya mudurunun akrabası iş yapmıyor ibne tabi , bölge müdürüne istifa verdım , adam salak mı alacak bulmus bedava eşek .
müşterılere kac kere 5 krs yerıne 25 kurus verdım , cıkmama yakın 1 hafta hiçbir musterının para uzerını vermedım . Pakete gıttım 45 dakıka gelmedım sonra da bıraktım .
işe gırerken kuryelıkten seni bölge muduru yaparlar , falan . Olsan olsan 1150 tl maaslı vardiya müdürü olursun , vardiya müdürü degıl haşa allah . Bir havalar bir havalar .
ALLAH BİR DAHA NE DOMİNOS DA NE BASKA BIR YERDE MOTORLU KURYELIK YAPTIRMASIN
Daha önce söyleyenlere katılıyorum 30 dk olayına önem verme, geçen gördüm dominos kuryesi çocuğu ambulansa kaldırıyorlardı. Aman diyeyim, işin hayatından önemli olmamalı.
Haklısın Hocam Çok İş Yaptırıyorlar.Ama Rest.Müdürüyle Bile Aram Çok İyidir.Hep Sohbet Muhabbet İle Geçiriyoruz.Kusura Bakmada Ne Tuvalet Yıklarım Nede Cam.1 Seneye Yakındır Çalışıyorum.Kutu,Kat,Tel,Paspas Falan Yaparım O Kadar.Rest. Müdürü Diyor Gene Yapmıyorum.Benden Büyük Abilerim Yapıyor Ben Ellemiyorum.Sırf Ortamı İçin Çalışıyorum.Ha Vardiye Müdürü Bi Tane Kolpa Var Ayrı Mevzu Adam Motorculuktan Geçti Kankasına Her Türlü Ayrıcalık Yapıyor,Bizi Çalıştırıyor Havalar Havalar Ayrı Mevzu.Dominosun En Sevmediğim Yönü Hayatında Hiç Bir Yerde Adam Olamayacak İnsanları Bile Müdür Yapıyorlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:15 ----------
Yok Hocam Hiç Öyle Düşüncem Yok.O Yüzden İş Yerimi Seviyorum.Adamlar Sakın Acele Etme Diyorlar.1 Yıla Yaklaştı 1 Kere Ciddi Denecek Kaza Yaptım,Oda Pakete Giderken Değil Başka Subeye Giderken Denyonun Biri Yola Atladı O Kadar.Zaten Pek Bedava İsteyen Müşterimiz Yok.Olsa Bile Günde Kaç K Ciro Yapan Dükkan 10,20 Lira Kazanmasın Kaybetmez.En Son Düşüneceğim Olay 30 Dakika Muhabbeti.Kaza Anı İçinde Tedbirlerimi Alıyorum.(Kask,Eldiven,Mont,Dizlik,M.botu)Kısaca Herşey Var tedbir bizden tevekkül allahtan Diyorum
Kardeşim 28 yasında adamım zorunluluktan yaptım bana laf dedikleri zaman çıldırıyordumki ben bçlge müdürüne rest çekiyordum , bizde kuryelerın alanıydı tuvalet temızlıgı yapıyordum . Baktım diğer kuryeler yapmıyor bende yapmadım sonradan . Bizdeki de vardıya müdürü olacak dallamanın tanıdıgı gıbıydı , 3 haftalık elemanım bana italiano da neler olur diye sordu 22 yasındaki çocuk , yanında tabı kankısı .
Senin gibi s.k kafalının dısında hersey olabılır dedım . 195 lik artıst ustume yurudu , vuracak ortam bulamadım balon kontrol çatalını soktum makatına rahatladı .
TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU
kardeşim hayırlı olsun,yapamam diye başladığın her işi zaten yapamazsın bu kanıtlanmıştır,sen bu işi kesinlikle başarırım diyerek kendine güvenerek korkmadan başla,besmeleni çek kendine güven,bölge haritasını bulup ilk olarak ana caddeleri ezberle,ana caddeleri ezberledikten sonra adres verildiğinde navigasyon veya haritadan hangi caddeden bağlantılı olduğuna bak,gerisi gelir zaman içerisinde kurt olursun,şimdiden kolay gelsin ALLAH kaza bela vermesin çok ama çok dikkatli kullan yaparsın hiç merak etme yapanlar süper zeki değil senin benim gibi anababa evladı.
İşin hayırlı olsun kardeş kuryelik yazın daha güzel bence kışın yağış falan zorlar dudullu çok karışık değil açıkçası bulmada çok sıkıntı yarayacağın bölge değil yani benden sana güzel bi not eğer sipariş SİNPAŞ a ait bir site den ise güvenlik noktasında motoru birakma gibi teklifleri olur mutlaka yaya olarak gitme süresi de düşün giderken çekmekoy sapağında avangarden var oraya giderken özellikle de .
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)