zordur meşakkatlidir ama zevkli yanları artıları da yok değil.
ben lc pizza da çalışmıştım. bir süre.aşağı yukarı ortam benzer.
çalıştığın bölgenin en güzel manzaralarını sen farkedersin.
müdürler kafa dengi ise ve mutfakçı ile aran iyi ise bol bol pizza yersin.
enteresan pizza çeşitleri deneyebilirsin. bir keresinde lahmacun ve kur pidesi yapmayı denemiştik.
yavaş ve zorlu da olsa restoran işini seversen kariyer imkanın var.
iş yokken çay kahve ve muhabbet ortamı çok güzel olur.
mahallelere menü dağıtırken arkadaş grubu iyiyse çok eğlenceli olur.
bahşiş kültürü iyiyse bölgede sigara yol gibi masraflarını oradan çıkarıp para biriktirebilirsin.
zamanla sürüş tekniğin ve trafik bilgin inanılmaz artar ve bu ileride de avantaj olur sana. tehlike atlata atlata bu araç sağa dönecek bu kadın yola fırlayacak tahmin edebilir müneccin gibi olursun.
birçok müşteri dakikaya önem verse bile azımsanamayacak bir çoğunluk ise kendisini özel hissetmeye ve lezzete önem verir.
mesela şöyle bir diyalog geçebilir müşteri ile.
müşteri: 40 dk oldu arkadaş öldük açlıktan
kurye : kusura bakmayın şu an yoğunluk var sizi bildiğim için önce getirdim. buyrun bol baharatlı pepperoni pizzanız bu da istediğiniz acı sos ve ketçap. (imkan varsa ketçap ve acısos fazla verilir.)
müşteri :(32.25tl pizza için 40 tl verir) 5 versen yeter hayırlı işler.
kurye : afiyet olsun tekrar özür dilerim gecikme için .
ya da şu şekilde olabilir :
mnüşteri : bu nasıl iştir yahu niye geç geliyor böyle ?
kurye: benim yüzümden geç geldi . pizzanız kesilirken iyi pişmediğini farkettim tekrar yaptırdım.
müşteri : (passcard uzatır çekim yapılır) eyvallah saolasın.
kurye :afiyet olsun iyi akşamlar.
lüks sitelerde çok saçma sapan güvenlikçiler olsa bile gerçekten iyi olanlar da var. sürekli git gel tanışıyorsun zaten . 1. 2. gidişinde motorla girmene izin vermeyen adam sonra direk geç diyebiliyor.
sonuçta bu iş her ne kadar motosiklet üzerine yapılsa ve zaman çok önemli olsa bile neticede hizmet işi ve bir nevi garsonluk. yani zamanda kaybettiğini sunum ve konuşma ile giderebilirsin.