80'li yıllarda öğrenciydik biz..
Reklamlar
-
Motosiklet Eğitmeni
Reklamlar
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
80'lerde ortalıkta yoktum ama 90'larda yaşadığım çocukluğu hala çok özlerim...
Kendine has kuralları ile mahalle maçları,toplu kavgaya gidiş,toplu dayak yiyiş , jetonlu atarilerde tüm harçlığı yarım saatte hiç etme , bayramlarda tüm mahalleyi dolaşıp en çok şeker , para toplama yarışı , mahalle maçlarında - sokak aralarında oynanan maçlarda bahçeye kaçan topu kesen asosyal,psikopat yönetici amcalar , ses yapıyoruz diye kafamıza su döken teyzeler , pinokyo,bmx'lerle yokuşta araba sollama çalışmaları sonucu takla atan bisiklet maceraları , tasolar , futbolcu kartları , izlemek için heyecanla beklediğim Susam Sokağı...
Çizgi film saatiyle çakıştığı için ağlayıp,zırladığım annemi sinirlendirip terliği kafama yediğim kahrolası Sevgi Bağları ve Yalan Rüzgarı dizileri
Hey gidi hey... Güzeldi be...
Neyse konuyu 90'lara tasıdık,sözü tekrar 80'li yılların tanıkları abilerimize verelim.
-
-
-
-
Motosiklet Eğitmeni
Samet Ağır adlı üyeden alıntı
Aman İlkay abi naptın sen yahu...
sadece kulağı değil sırılsıklam oldu garibim...
ha bu arada sana feci halde işim düştü..hatta ocağına düştümde denebilir ama ...
nasıl desem nasıl çözümlesek bilemiyorum şimdi...
Bana hep isin düsüyor sonra vazgeçiyosun.
Yine ne oldu.
-
-
1980 İhtilal olmuş lise 2 de okuyan öğrenciyiz tüm öğretmenlerimiz den ihtilale bir övgüler bir övgüler ,sanırsınız ki cumhuriyet yeniden kuruldu. Seksenlerin ortaları üniversite yılları ülkedeki tüm Üniversitelerin sayısı toplam 19 tane girmek ayrı,mezun olmak ayrı bir dert. Ama adam gibi bilim yuvalarıydı,şimdiki gibi lise seviyesinde eğitim verilmezdi. Kapitalizm henüz pek bilinmemekle birlikte ana rahmine o yıllarda düşmüştü.Sonrasında paraya ulaşabilmenin her yolu mübah sayılan yıllar gözüktü,bununla birlikte insani değerler ölmese de artık şifa bulmaz bir şekilde hasta yatağında müzmin hasta olarak hayatını idame ettirir hale geldi.
-
Seyyah; bakıyorum da tertip aynı, saçlar aynı...
Cinayet denilen şey 1o yılda bir zor görürdün, hırsızlık mı o da ne? Kapı cam açık.. Herkes belki fakir ama mutluydu, sokağa çıktın mı herkesi tanırdın, adres sordun mu kapısının ziline kadar tarif edilirdi.
80li yıllar değil seksenler, epi topu 1o yıl.
Popüler kültür amerikanın gizli silahıydı, ancak çok popülerdi.
Nıke'ın çakmasına annca paramız yetiyordu fakat üstünde leke olmadan altı delininceye kadar giydiğimi bilirim, Hele o sümerbankın kalın epa topuklu ayakkabıları ne sağlamdı be. Boya boyamadan yağmur-çamur giyerdik gene de bana mısın demezdi.
Şimdi zehirden mamul çin malları bir haftada adamın ayağında eriyor.
Lüks eşya siyah beyaz televizyon ya da buzdolabıydı,belki de almanyadan gelme (!) kasetçalarlı radyoydu.
Pikabımız zamanında olmadı ama dibinden yetişip dinledik plakları.
Korsancılık vardı ama iyice ayağa düşmemişti.
80lerin en baba sektörlerinden biri, hiç kuşkusuz kaset-plak sektörüdür.
Bir kasedi, bir plağı aylarca dinlerdik. Salt imkansızlıklardan değil, o zaman verilen emek daha yoğundu, albume tırışkadan şarkı koymak ayıptı.
8,9 u listelere girer çıkardı..
Bisikletle dolaşmak çok rahattı, ne araba vardı o zaman ne kedi köpek korkusu.. Basar giderdik vitessiz velespitle anasının gözüne!
Motoru olan ise parmakla gösterilecek kadar azdı..
-
-
Samet Ağır adlı üyeden alıntı
tedavülden kalkıyon sen sametçim
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)