Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Pilot olma hakkında bilgisi olan var mı?

REKLAM ALANI

İyi akşamlar herkese, bildiğim kadarıyla bi' üniversitede pilotajlık bölümü okunup olunuyor pilot birde üniversite eğitimini

bitirip özel pilotluk okullarıyla pilot olunuyor. Bu ikisi hakkında bilgisi olan var mı acaba?

Şimdiden teşekkür ederim, saygılar

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    tr_select - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Tek bildiğim özel kurs fiyatların ortalama 70.000 eur civarlarından başlaması...

HER ŞEY YAZIYOR...
    Orkun709 bunu beğendi.

Ahmet Abi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Subaru Xv
    Para varsa, ense kalınsa gerisi teferruat.
    Orkun709 bunu beğendi.

Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Afrika..
    Üniversite dediğin, öyle kıytırık 2 yıllık Üniversite değil.

Eskişehir Anadolu Üniversite, Sivil havacılık ve Uzay bilimleri fakültesi, Pilotaj bölümü mezunu olman lazim.
    Türkiye de Pilot yetiştiren tek Üniversite burasidir.
    Emin ol bu bölümü çok zordur, İleri derece de akıcı İngilizce bilmek bu işin temel şartidir.
    Üstelik bu bölüme de herkes giremiyor, biraz torpile bakiyor acikcasi.
    Ama pilotaj bölümü mezunu olunca da, İlla Airbus pilotu olacaksin diye bi kural yok.
    Helikopter pilotu da olabilirsin.

Bir diğer seçenekte ise, THY'nin pilot yetiştiren Özel eğitim kurumu,
    Buraya girmek içinde çeşitli sınav ve mülakatlara tabii tutuluyorsun, Düzgün diksiyon, akıcı İngilizce, Pilotaja elverişlidir raporu, vs gibi en ince ayrıntısına kadar seni bi elden geçiriyorlar
    Ayrica Mühendislik bölümünden mezun olman gerek.

Bu kriterlerin tamami sende varsa,
    Ve senden önceki pilot adaylari elenmiş kontejan boş ise, pilot olma şansin var,

Eğitim masraflari çok yüksek,
    Fakat 2.kaptan olarak göreve başladiginda THY maaşindan aydan aya eğitim masraflarini kesiyor.
    Ahmet Abi ve Orkun709 bunu beğendiler.

Alıntı SinanAksu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Üniversite dediğin, öyle kıytırık 2 yıllık Üniversite değil.

Eskişehir Anadolu Üniversite, Sivil havacılık ve Uzay bilimleri fakültesi, Pilotaj bölümü mezunu olman lazim.
    Türkiye de Pilot yetiştiren tek Üniversite burasidir.
    Emin ol bu bölümü çok zordur, İleri derece de akıcı İngilizce bilmek bu işin temel şartidir.
    Üstelik bu bölüme de herkes giremiyor, biraz torpile bakiyor acikcasi.
    Ama pilotaj bölümü mezunu olunca da, İlla Airbus pilotu olacaksin diye bi kural yok.
    Helikopter pilotu da olabilirsin.

Bir diğer seçenekte ise, THY'nin pilot yetiştiren Özel eğitim kurumu,
    Buraya girmek içinde çeşitli sınav ve mülakatlara tabii tutuluyorsun, Düzgün diksiyon, akıcı İngilizce, Pilotaja elverişlidir raporu, vs gibi en ince ayrıntısına kadar seni bi elden geçiriyorlar
    Ayrica Mühendislik bölümünden mezun olman gerek.

Bu kriterlerin tamami sende varsa,
    Ve senden önceki pilot adaylari elenmiş kontejan boş ise, pilot olma şansin var,

Eğitim masraflari çok yüksek,
    Fakat 2.kaptan olarak göreve başladiginda THY maaşindan aydan aya eğitim masraflarini kesiyor.
    Acıkcası ben kendimde o Anadolu üniversitesine girip pilotajlık bölümüne girecek potansiyeli görmüyorum.
    O yüzden daha çok özel eğitim kurumlarına yöneleceğim, bir tavsiyeniz var mıdır?
    2. kaptan olarak işe başlandığında o adamların aldığı maaşa göre kestikleri (1,2 veya3 sene) para; aldıkları maaşa karşın hiç bir şey ki birde birinci pilot olunursa bu sefer gerçekten ''uçulur''

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:28 ----------

Alıntı tr_select adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tek bildiğim özel kurs fiyatların ortalama 70.000 eur civarlarından başlaması...

HER ŞEY YAZIYOR...
    Aynen öyle çok tuzlu ama başarılı olunduğunda da o parayı belki 1.5 senede çıkartabiliyorsun kendi hobilerine para ayıraraktanda o da cabası

azizsele - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS
    + sağlık durumun da elverişli ise...
    Orkun709 bunu beğendi.

fatek95 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bildiğim kadarıyla Pilotaja girebilmen için ilk 10bin'de olmalısın, ygs-lys ortalamasında. Kazandın diyelim mülakatı da geçmen lazım. Mülakatı geçemeyince boşta kalmıyorsun. Bir alt tercihine gidiyorsun, üni bu gibi durumlar için ek kontenjan açıyor sanırım. Ya da parayı basıp özele gideceksin

Motosikleti
    Afrika..
    Bütün mülakatlardan ve sağlık testlerinden başarıyla geçtiğinizi, ayrıca eğitim kurumuna giriş için gerekli olan kriterlerinde sizde var olduğunu düşünürsek eğitim süreciniz başlar.
    Bir Pilot adayının, THY özel eğitim kurumuna maliyeti ortalama 200.000 $

Eğitimin sonunda uçuş lisansınızı alıp göreve başlamadan önce THY ile sözleşme imzalarsınız.
    10 yıl boyunca THY bünyesinde çalışacağınıza dair imza atarsınız,
    Sizin eğitiminiz için harcanan tutar artık kaç yıllık taksitlere bölünür onu bilmiyorum.

Bu arada bir First Class Pilotun maaşı ucuş tazminatıyla birlikte 10.000 $'a kadar çıkabiliyor.
    Fakat First Class pilot olabilmeniz için, Sivil Havacılık ve Uzay Bilimleri mezunu olmaniz gerekli.

Bütün mülakatlardan ve sağlık testlerinden başarıyla geçtiğinizi, ayrıca eğitim kurumuna giriş için gerekli olan kriterlerinde sizde var olduğunu düşünürsek eğitim süreciniz başlar.
    Bir Pilot adayının, THY özel eğitim kurumuna maliyeti ortalama 200.000 $

Eğitimin sonunda uçuş lisansınızı alıp göreve başlamadan önce THY ile sözleşme imzalarsınız.
    10 yıl boyunca THY bünyesinde çalışacağınıza dair imza atarsınız,
    Sizin eğitiminiz için harcanan tutar artık kaç yıllık taksitlere bölünür onu bilmiyorum.

Bu arada bir First Class Pilotun maaşı ucuş tazminatıyla birlikte 10.000 $'a kadar çıkabiliyor.
    Fakat First Class pilot olabilmeniz için, Sivil Havacılık ve Uzay Bilimleri mezunu olmaniz gerekli.
    Piiiiuuf ben 70 bin € ' ya soğuk bi bardak su içmiştim. 200 bin $ nedir yahu? Peki THY hariç başka özel okullar yok mudur?

O kadar parayı onlara vereceğime hayatımın sonuna kadar o parayla geçinir giderim ki ben

Ve sanırım siz yanlış biliyorsunuz onların belli bir uçuş saatleri var o saati tamamladıktan sonra bir sınava tabi tutuluyorlar öyle Kaptan pilot

olabiliyorlar. Sanırım 1500 veya 3500 saat arası uçtuktan sonra hak kazanılıyordu sınav için

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:16 ----------

Alıntı fatek95 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bildiğim kadarıyla Pilotaja girebilmen için ilk 10bin'de olmalısın, ygs-lys ortalamasında. Kazandın diyelim mülakatı da geçmen lazım. Mülakatı geçemeyince boşta kalmıyorsun. Bir alt tercihine gidiyorsun, üni bu gibi durumlar için ek kontenjan açıyor sanırım. Ya da parayı basıp özele gideceksin

Dediğim gibi o kadar puan gecemi gündüzüme katıp çalışsamda yapamam ama özel için kredi çekebilirdik

Motosikleti
    Afrika..
    Alıntı Orkun709 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Piiiiuuf ben 70 bin € ' ya soğuk bi bardak su içmiştim. 200 bin $ nedir yahu? Peki THY hariç başka özel okullar yok mudur?

O kadar parayı onlara vereceğime hayatımın sonuna kadar o parayla geçinir giderim ki ben

Ve sanırım siz yanlış biliyorsunuz onların belli bir uçuş saatleri var o saati tamamladıktan sonra bir sınava tabi tutuluyorlar öyle Kaptan pilot

olabiliyorlar. Sanırım 1500 veya 3500 saat arası uçtuktan sonra hak kazanılıyordu sınav için
    THY uçuş okulundan aldığınız eğitimle First Class pilot olamazsınız.
    Sadece 2.Pilot olarak kalırsınız.

Eğer sizin dediğiniz gibi olsaydı, o zaman Sivil Havacılık fakültesinin bi anlamı kalmazdı
    Fakülteyi kazanamayan herkes, girerdi Uçuş okuluna bi süre sonra Kaptan olurdu değilmi?

Neyse,
    Size başarılar dilerim.

Alıntı azizsele adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    + sağlık durumun da elverişli ise...
    Bunu ne şekilde kontrol ettirebilirim bilginiz var mı acaba bu uçuş okullarına başvurmadan acaba?

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:25 ----------

THY uçuş okulundan aldığınız eğitimle First Class pilot olamazsınız.
    Sadece 2.Pilot olarak kalırsınız.

Eğer sizin dediğiniz gibi olsaydı, o zaman Sivil Havacılık fakültesinin bi anlamı kalmazdı
    Fakülteyi kazanamayan herkes, girerdi Uçuş okuluna bi süre sonra Kaptan olurdu değilmi?

Neyse,
    Size başarılar dilerim.
    Çok teşekkür ediyorum ilgilendiğiniz için sağolun
    Sinan Aksu bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)