Obama esrarı alkolle eşdeğer tuttu
Reklamlar
-
ABD Başkanı Barack Obama, haftalık New Yorker Dergisi’ne verdiği röportajda esrar kullanımını tasvip etmediğini, ancak esrarın alkolden daha fazla tehlikeli olmadığını düşündüğünü belirtti.
Günümüzde esrar içmenin eskiden olduğu gibi sosyal bir felaket olarak kabul edilmediğini ve sigara içmenin de esrar kullanımını teşvik etmediğini ifade eden Obama, ‘‘Kızlarıma esrar kullanmanın kötü bir fikir, zaman kaybı ve sağlık için de zararlı olduğunu söyledim. Bilindiği üzere, ergenlik çağlarında ben de ‘‘ot’’ (esrar) kullandım. Bunun kötü bir alışkanlık olduğu ve sigara içmeyi de beraberinde getirdiği görüşündeyim. Gençlik dönemlerimde ve yetişkinlik dönemimin önemli bir kısmı boyunca sigara içtim’’ şeklinde konuştu.
Röportajın sonunda esrar kullandığı için cezalandırılan gençlerin genelde fakir ailelere mensup olduklarını ve bu ailelerin de çocukları için gereken hukuki desteği ve yardımı sağlayacak parası olmadığının altını çizen Obama, ‘‘Bir zamanlar tıpkı bu gençler gibi yaşayan, onlar gibi davranan ve onların yaptığı yanlışları yapmış olan insanlar tarafından yazılmış olan kanunları kullanmak suretiyle, esrar kullanan gençlere uzun sureli cezalar vermemeliyiz’’ ifadeleriyle sözlerini tamamladı.
Amaç nüfusu azaltmaksa Çin'deki gibi nufüs politikası izlenebilir. Milleti öldürmeye gerek yok.
http://turkish.ruvr.ru/2014_01_20/Ob...esdeger-tuttu/
Reklamlar
-
-
Sıkıysa yurdum siyasetçisi Obamayı esrarkeş ilan etse ya hadi?
-
24 yaşındayım kendimi bilinçli birey sayıyordum.. son üç ayda Gündemdi anlamaya ders çıkarmaya aklım yetmiyor artık
Bi ara laiklik dediler
Gezi oldu , bir kaç arkadaşımız öldü.Cnn International da insanımızı gördüm..
yolsuzluk dediler 3-5 paralı babayı sorguya çektiler paralar çıktı ortaya ben gece gündüz çalışıp 5.000 tl ye motor alamazken
Dün tırlarda silah taşıyorlarmış sonra biri diğerinin evine ateşler salıyor.. Haberler reklamlar bile şaştı ne okuyacağımı ne dinleyeceğimi şaşırdım.
Aynı havayı soluduğumuz bu insanlarla düşüncelerimizin arasında bu kadar fark olmasını aklım almıyor benim
Bir de asgari maaş ile aile geçinenler var hani 800tl para eşinin evde çocuk baktığı yada gündeliğe gittiği falan.
Ortalık inşaat firmaları ev reklamları ile doldu bir de 45 lt depoyu 170 tl ye fullediğim dizel arabanın deposunu doldurduğum günler çok mu eski zamandı
Anlayamıyorum.
https://www.facebook.com/cenk.toker.3
Mail:cenktoker@windowslive.com[/COLOR][/I][/B]
-
Yanlış söylemiş.
Alkol esrardan daha zararlıdır
-
-
Motosiklet Eğitmeni
Laboratuvar ortami disinda kalan uyusturucularin yasal hale gelmesi için ortam hazirlanmaya çalisiliyor.
Aslinda uzun süredir bir çok ülke bu konuda altyapi çalismalari yapiyor..
Obama bu sözleri kamuoyunda tartistirip,gelen tepkilere göre bir yol haritasi çizmek için söylüyor.
-
ottur günahı yoktur derler büyüklerimiz
-
Yasallaştırmanın temellerini atıyorlar
Benzinde verecekleri açığı kapatacak alternatif yol arayışındalar,
Tutar mı, bence tutar...
-
Kimyasal içermeyen uyuşturuculara karşı olan arkadaşlar sigara konusunda ne düşünüyorlar ?
-
MotorKafa adlı üyeden alıntı
Kimyasal içermeyen uyuşturuculara karşı olan arkadaşlar sigara konusunda ne düşünüyorlar ?
ki esrarın kanıtlanmış hiç bir zararı yokken
-
Bu konuyla ilgili ateşli tartışmaları da içeren birden fazla makale okudum. Hem zararlı olmadığı, hem de ihmal edilemeyecek derecede kanserojen olduğu sonucuna varan farklı bilimsel araştırmalar var. Ancak bu araştırmalarla ilgili en çarpıcı nokta hiçbirinin nihai olmaması. Yani oturup adam gibi, usturuplu, tam teşekküllü bir bilimsel çalışma yapılmamış bu konuda.
Bir de işin ticari kısmı var. Bildiğiniz gibi tütün işlenmeden içilebilen bir nane değil. Yani endüstriyel bir ürün aslında. Ama ot temelde evinizdeki saksıda yetiştirip tüketebileceğiniz bir nane. İşte bu, tütün lobilerinin (aha teyyip oldum) hiç mi hiç işine gelmiyor.
-
Shrieker adlı üyeden alıntı
Bu konuyla ilgili ateşli tartışmaları da içeren birden fazla makale okudum. Hem zararlı olmadığı, hem de ihmal edilemeyecek derecede kanserojen olduğu sonucuna varan farklı bilimsel araştırmalar var. Ancak bu araştırmalarla ilgili en çarpıcı nokta hiçbirinin nihai olmaması. Yani oturup adam gibi, usturuplu, tam teşekküllü bir bilimsel çalışma yapılmamış bu konuda.
Bir de işin ticari kısmı var. Bildiğiniz gibi tütün işlenmeden içilebilen bir nane değil. Yani endüstriyel bir ürün aslında. Ama ot temelde evinizdeki saksıda yetiştirip tüketebileceğiniz bir nane. İşte bu, tütün lobilerinin (aha teyyip oldum
) hiç mi hiç işine gelmiyor.
Gerçekten sadece merak ettiğim için soruyorum.
İhmal edilemeyecek oranda kanserojen madde içeriyorsa, neden Amerika'nın bazı eyaletlerinde kanser hastalarının esrar kullanımı yasal oluyor?
Yani araştıranlar bunu hiç mi göz önünde bulundurmamış, yada Amerikalılar bu kadar mı yavşak?
-
İhmal edilemeyecek oranda kanserojen madde içeriyorsa, neden Amerika'nın bazı eyaletlerinde kanser hastalarının esrar kullanımı yasal oluyor?
Çivi çiviyi söker.
-
otopsici adlı üyeden alıntı
ki esrarın kanıtlanmış hiç bir zararı yokken
beyin hücrelerini öldürüyor, tıpkı sigara ve alkol gibi. ayrıca uyuşturucu, toplum yapısını bozan bir şeydir. bozulmuş toplumlarsa kolay yönetilirler. Ayrıca tüm uyuşturucular tek bir amaca hizmet eder: para; yani uyuşturucu satıcıları, bu maddelerin satışına göz yumanların kazancı ve sağlık sektörü.
-
Yasaklamak birşeyi daha ilgi çekici yapıyor.Bırak serbest olsun içecek olan zaten içecek içmeyecek olan zaten içmeyecek....
-
adam çok haklı sonuçta ben esrar içen birinin akşam eve kafası iyi gelip karısını çocukları döven birini duymadım yada geceleri sokaklarda bağıra bağıra gezen sağa sola saldıran birini yada trafikte kendini kaybedip sızıp ters şeritten giderken ölümcül kazalara yol açan bi esrar kullanıcısı duymadım görmedim böyle şeyler alkolün sonuçlarıdır alkol insana kendini kaybettirir istemediği şeyler söyletir ve yaptırır. ancak esrar doğal bi uyuşturucudur kendini kaybetmek veya halüsinasyon, başdönmesi gibi etkileri yoktur insanı sakinleştirir ve o an yaptığınız şeylerden daha fazla haz alırsınız. kesinlikle kullanın demiyorum savunmuyorumda ama kimse esrar alkolden zararlıdır diyemez alkolle kıyaslanamaz bile. zarar konusunda sadece hergün içtiğimiz sigarayla kıyaslanabilir ve sigara daha zararlıdır...
-
Gerçekten sadece merak ettiğim için soruyorum.
Yani araştıranlar bunu hiç mi göz önünde bulundurmamış, yada Amerikalılar bu kadar mı yavşak?
Burada uzun vadeli kullanımla, kısa vadeli iştah açıcı vs. amaçlı kullanımı ayırmak lazım. Özellikle kemoterapi gören hastaların muzdarip olduğu bulantı/kusma şikayetlerini azalttığı söyleniyor. Yılda 10 dal sigara içerseniz kanser riskiniz %0.000001 artabilir (sayılar sallamasyon) ama günde 1 paket içen insanlarda bu oranların %3-5'e çıkabildiği hatta geçtiği bilimsel araştırmalarla kanıtlandı. Sigaranın içindeki kadar olmasa da sonuçta otta da bi sürü kimyasal var. Yakarak içildiğinde yine bi ton yanma ürünü çekilmiş oluyor ciğerlere. Sık kullanımda kanser riskini arttırması ihtimali de bu yüzden akla yatıyor. Ancak yukardaki mesajımda yazdığım gibi hem bunu, hem de tam tersini (zararlı değil faydalı olduğunu) iddia eden araştırmalar var. Yine yazdığım gibi bu araştırmalar nihai değiller, yani iddiadan çokta öteye gidemiyorlar.
Ayrıca kansorejen olduğunu söyleyen araştırmalar hakkında tarafsızlık konusunda endişelerini dile getirenler var. Dediğim gibi tütün vs. ot kıyasında işin içine sigara firmlarının -ki bunlar milyar dolarlık Dünya devleri- girmemeleri imkansız.
-
evet esrarı faydalı olarak kullananlar var.şeker hastaları ilaç yerine bunu cüzzi oranda içerek ilaçtan daha faydalı bir etki görüyorlar.esrarın şu zararı vardır beyin hücrelerini doğrudan etkiler.uzun süre kullanımda beyine ciddi anlamda kalıcı zararlar verir.günümüzde ülkemizde genç yaştaki kullanımı çok fazla.esrar kişileri dünyadan koparıp kendi iç dünyasına sokar ve içen kişinin psikolojisi ağır anlamda bozulmuş olur.kişi asosyal olur.esrar için kavga edebilir tıpkı yüzüklerin efendisindeki smeagol gibi kıymetlimiss diye dolaşabilir.kötü şeydir esrar.
-
Karbüratöre tinerden, insana kimyasaldan hayır gelmez.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)