Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

dolandırıcılık yöntemi - KİLOMETRE DÜŞÜRMEK -

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    tr_select - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Merhaba dostlar...
    Son zamanlarda çok dikkatimi çeken "kilometre düşürme" vakaları hakkında sizleri bilgilendirmek istedim.
    Bir süredir araba ve motor arayışındaydım. 7 araca baktım ve 7 aracında kilometreleriyle oynandığını gördüm. Aynı şekilde baktığımız 4 motosikletinde kilometreleri düşürülmüştü. 2 600RR - 1 Runner ve 150cc çin scooter.

    Kısacası yapılması gerekenleri söylemek gerekirse;

    ARAÇ ALIRKEN DİKKAT EDİLECEK KURALLAR.
    1-Araç alırken o aracın yetkili servisinden ekspertiz belgesi alın. En azından garanti süresince geçmişini öğrenirsiniz.
    2-Trameri sorgulayın ve Herhangibir sigorta şirketinden Kasko yapacak gibi teklif alın araştırın. Pert ve kazalar çıkar. Yinede sonradan kaza eklenebiliyor.
    3-Satıcıdan kilometresiyle oynanmadığına dair yazılı Şahitli bir belge alın.
    4-Kendi bildiğiniz Ekpertiz Servisinden mecbur kalırsanız onaylı ve kilometrede kayıtlı
    101 nokta ekspertiz yaptırın.(Satıcının tanıdığına gitmeyin)
    5-Tüvtürkten en son muayenesini ve Araç kilometresini sorgulayın.
    6-Mümkünse birinci ikinci sahibinden arabanın geçmişini öğrenerek.Aracın bakımlarını sorarak Belge –Bilgi ve aracın dosyasını almaya çalışın. Eğer bilmiyorsa uzak durun.
    7-Aracı yetkili servise göstermek istemiyorsa. Almayın...
    8-Araç hakkında yalan söylüyorsa ve ortaya çıkmışsa Fiat’da indirim yapsada o Aracı almayın.
    9-Aracın ruhsat tarihi yeniyse araç yeni alınmıştır. Ruhsatı inceleyin. Motor ve şasi nolarına bakın-Baktırın. Ruhsat yeni tarihliyse Alıp satan birine çattınız demektir. Her tür üçkağıdı çevirebilir kendinizi Akıllı olarak görmeyin. Onlar bu işin kurdu olmuşlar artık.
    10-Otomobilin çalıntı olup olmadığını anlamak için motor ve şase numaralarını, ruhsattaki motor ve şase numaraları ile karşılaştırın.
    11-Trafik Şube Müdürlüğü’nden otomobilin hilesiz olup olmadığını üzerinde Haciz Hırsızlık ve buna benzer şeyler varmı yokmu otomobilin sicilini araştırmadan asla kaparo vermeyin. Sorup öğrenin...
    12- Her zaman otomobile bakmaya gündüz gidin!. Satıcıya otomobil hakkında hiçbir şey sormaktan kaçınmayın.
    13- Satın almadan önce aracı mutlaka kullanmalısınız. Bu gerekli çünkü aracın kullanım ve sürüş özelliklerini ya da çıkarttığı sesi sevmeyebilirsiniz. Aracın size uygun olup olmadığını anlamak için 10 kilometrelik bir sürüş yeterli olacaktır. Motor düzgün bir şekilde hızlanıyor mu? Araç düz bir hatta durup kalkabiliyor mu?
    14- Yedek anahtar, garanti belgesi, kullanım kılavuzu, radyo-CD şifresi gibi sonradan çok lazım olabilecek belge ve ekipmanın durumu sorulmalıdır. Aracın mevcut boya-kaporta ve mekanik durumunu gösteren teslim belgesi mutlaka alınmalıdır.
    15- İkinci el bir otomobilin Pert kaydı, sadece Trafik Sigortaları Bilgi ve Gözetleme Merkezi’nden (TRAMER) öğrenilebiliyor. Bu merkezden, motorun şasi numarası girilerek aracın ne kadar hasarlı olduğunu öğrenmek mümkün. Ayrıca 5664’e kısa mesaj atılarak da bilgi alınabiliyor. Ayrıca kasko yapacakmış gibi Sigorta firmalarına plaka ve şase no ile başvurun. Pert’se görüyor ve kasko yapmıyorlar. Çünkü bu hurdaları kendileri piyasaya sürüyor. Bu nedenlede Eşşek gibi görüyorlar PERT ARACI. (Araçtaki şasi numarası ile ruhsattaki numaranın farklı olduğunu söyleyince kontrol ettiler, pert olduğu ortaya çıktı.)
    16- Kontrol için yeterli zaman ayırın, aceleci davranmayın. Değerinin altında satılan araçları iyi araştırın. Bu işi yapanlar siz Profösör olsanızda sizi kandırabilirler çünkü bu onların işi yapa yapa insan sarrafı olmuşlar.
    17- Piyasaya ciddi miktarlarda ağır hasarlı araç giriyor. Bu araçların noter devri ve muayenesinde sıkıntı yaşanmıyor(Aslında Noterlerde bunu görüp Aracın Pert kaydı var demeli). Ancak kayıtlara geçtiği için sigorta şirketleri kasko yapmıyor. Banka da kredi vermiyor.
    18- 2 el arabanın kilometresini mutlaka öğrenmeye çalışın. Kilometre sayacı istenen değere düşürülse bile, lastiklere, saatin camındaki çiziklere, gaz pedalı lastiğinin aşınma durumuna ve hatta sürücü koltuğunun ne kadar yıpranmış olduğuna bakarak aracın gerçek kilometre değeri hakkında aşağı yukarı bir fikir sahibi olabilirsiniz.

    o Araçta boya var midir? Varsa nerelerde vardir? Lokal boya midir yoksa tam boya midir? Boya niçin yapilmistir?
    o Araçta kaza var midir? Varsa sonucu nedir? Degisen parça var midir?
    o Kilometre orjinal midir?
    o Aracin kaçinci sahibidir?
    o Aracin kullanildigi sehir neresidir?
    o Aracin satisinda bir sorun var midir?Haciz, rehin vs var midir?
    o Satici aracin ruhsat sahibi midir?
    o Dösemelerde, iç kisimda sorun var midir?
    o LPG var ise ruhsata isli midir?
    o Lastiklerin durumu nasil?
    o Vergi borcu var midir?
    o Muayene durumu nedir?


    (Computest'e sokmayi önermem dogru sonuç verip vermedigi muamma. Servis en iyisidir kilometre bilgiside alirsiniz. Yalniz gitmeden arayin expertise yapip yapmadiklarini sorun ve randevu var mi yok mu ögrenin.) (Önemli bir durumda satici. Satan kisi güven vermediyse yine bosverin araba çok baska bulursunuz.)
    Bu sorulari sordunuz ve cevaplari aldiniz. Telefonu kapatmadan plaka no ve mümkünse sase noyu isteyin. TRAMER(5664) üstünden sorgulatin(ücretlidir). Kazasi var mi görün. Saticinin dedigi ile uyusuyor mu dikkat edin. Sansiniz varsa bu sorgulama sonucunda aracin en son servise hangi tarih ve kaç kilometre ile girdigi bilgiside sms olarak geliyor.

    Bankalarda teminat garantili çekler var. Onlarda alip saticiya verebilirsiniz. Ama istemeyebilir onun yerine telefon bankaciliginida kullanabilirsiniz. Ama hersey tam elimde olsun derseniz veya satici güvenmezse meblaga göre bankadan nakit çekin ve gidin. Noter satisi sirasinda saticiya parayi verin arabayi alin.Mümkünse Parayı bankadan birlikte alın (Sahte para riski)

    Hayirli ugurlu olsun.

    Bahsettiğim tipler galericileri bile dolandırabiliyor. Bu yüzden araç alırken ince dokuyup sık elemek lazım.
    ASLA PARANIZIN TAMAMINI ALMADAN SATIŞI İMZALAMAYACAKSINIZ. * En önemli konu bu.

    Örnek yorumlar:

    Kasım ayı itibari ile 2011 model fiat linea dizel 48.000 km de Ankara aracı diye bilgisayarlı ölçüm testine
    soktuğumuz aracı piyasasından fazla ödeyerek satın aldık .. Arabada sıfır
    hata sıfır değişen şeklinde rapor var ve aracı bugün satmak istediğimiz de
    arabanın şubat 2013 de garanti kapsamında 98.000 de 100.000km bakımına
    girdiğini öğrendik yetkili servis sorgusunda .

    Biz aracı almadan 5 gün önce araç TüvTürk muayenesine giriyor
    47.800 km de.. İlk muayane olduğu için yasal işlem yapılmıyor (anlamıyorlar)
    --------------------------------------------------------------------------------------------------

    YILLARDIR HAYALINI KURDUGUM ALMAK İÇİN BİNBİR TAKLA ATIP ONLARCA SIKINTI ÇEKTİĞİM,
    2006 MODEL FORD FOCUS TREND MARKALI ARACIMI TEMMUZ 2011 TARIHINDE DOLANDIRILARAK KAYBETTİM.


    TEMMUZ AYININ İLK HAFTA SONUNDA ARABA PAZARINA GİTTİM.
    ARADAN VAKİT GEÇTİKTEN SONRA 2 ADAM YANIMA GELDİ. NE KADAR İSTİYORSUN DİYİP BİRAZ ARABAYI İNCELEDİKTEN SONRA,
    EL SIKIŞTIK... 23.600'E.. 200 TL KAPORA VERDİ ARABAYI PAZARDAN ÇIKARDIM.. YARIN SABAH 9'DA BULUSALIM DEDİ.
    BENDE YENIMAHALLEDE OTURUYORUM ORAYA GELİRSİNİZ DEDİM. PAZARLIĞI YAPAN ASIL ADAM OLDUKÇA KİLOLUYDU.. BENDE
    BEN ARABAYI KAYINBİLADERİME ALIYORUM DİYEREK YANINDAKINI GOSTERDİ. BENDE HAYIRLI OLSUN DEDİM.
    SONRA ŞİŞKO ADAM ''BAK BEN KİLOLUYUM BENİ OTOBUS'E FALAN BİNDİRME YARIN ERYAMANA GEL ORADA HALLEDELİM DEDİ.
    BENDE YUFKA YÜREKLİ TAMAM GORUSURUZ DEDİM VE AYRILDIK.

    ERTESİ SABAH SAAT 9'DA ERYAMANA GİTTİM.. ADAM BENİ KARŞILADI. İLLEDE EVE GEL KAHVALTI YAPALIM DEDİ.
    EVE GİTTİK KAYINBİLADERİ OLARAK TANITTIĞI ADAM EVDEYDİ. YENGEN BİRAZ RAHATSIZ ANNEMLE HASTANEYE GİTTİLER DEDİ
    EV GAYET GÜZEL VE LÜKS BİR SİTEDEYDİ. KAHVALTI YAPTIK. ADAM BEN DERİ İŞİYLE UĞRAŞIYORUM İSTANBUL'DA DEDİ. DİNİ HİKAYELER...
    ALLAH VE PEYGAMBER SEVGİSİ KONULARINDA SÜREKLİ KONUŞMALAR YAPTI O ESNADA.


    SONRA TELEFONU ALDI MUHASEBECİSİNİ ARADI BANA 23.600 GETİR DİYEREK TELEFONU KAPATTI. 15 DAKİKA SONRA DENİZ ADIYLA TANIDIĞIM KİŞİ
    EVE GELDİ YANINDA 1 ARKADAŞI DAHA VARDI ONLA PEK MUHABBETİMİZ OLMADI. DENİZ DENEN ADAM '' SİZ NOTERE GİDİN BEN PARAYI ÇEKİP GELİYORUM DEDİ''
    BİZ FUAT(ŞİŞKO) CÜNEYT(KAYINBİLADER) OLARAK 3ÜMÜZ NOTERE GİTTİK. NOTER EVRAKLARI HAZIRLARKEN ARACIN VERGİ BORCU VAR YATIRILMASI GEREKİYOR DİYİNCE BEN BENDE PARA YOK YARIN HALLEDELİM O ZAMAN DEDİM ADAMDA BEN HALLEDERİM DEDİ.. NOTERDEN ÇIKTIK. SİNCANDA Kİ VERGİ DAİRESİNE GİTTİK.
    VERGİ DAİRESİNDE FUAT BANA PARA VERDİ BENDE VERGİYİ YATIRDIM. ÖĞLE ARASINA YAKALANDIĞIMIZ İÇİN Bİ KAHVEDE OTURUP ÇAY İÇTİK. BURDA DA DİNİ MUHABBETLER DEVAM ETTİ. SAAT GELDİĞİNDE SİNCAN VERGİ DAİRESİNİN YANINDA BULUNAN NOTERE GİRDİK. NOTER EVRAKLARI HAZIRLARDI TAM İMZALAR ATILACAKKEN BEN PARA NERDE DİYE SORDUM? DENİZ DENEN MUHASEBECİYİ ARADI. NERDESİN PARAYI BEKLİYORUZ DEDİ. DENİZ TELEFONA BENİ İSTEDİ. BEN ŞİMDİ YOLDAYIM SİZ HALLEDİN EVE GEÇİN EVDE HALLEDELİM DEDİ. BENDE GEÇ KALIYORUM ÇABUK OLUN DEDİM.

    BU ARADA DÜŞÜNÜYORUM BEN.. BABAM BANA HEP SÖYLERDİ ALIRKEN SATARKEN DİKKAT ET DİYE. BENDE İÇİMDEN DÜŞÜNDÜM BUNLAR BENİ DOLANDIRACAK OLSALAR NEDEN EVLERİNE ÇAĞIRDILAR. HEM ÖYLE BİŞEY OLSA EVİNİ BİLİYORUM ÇÖKER ALIRIZ DİYE DÜŞÜNDÜM VE İMZAYI ATTIM ( BİLİYORUM GERİZEKALIYIM!)
    ARABA CÜNEYT(KAYINBİLADER) ÜSTÜNE YAPILDI. ÇIKIP EVE GİTTİK. 2 DAKİKA SONRA DENİZİ ARATTIM. ABİ ÇABUK BEN GEÇ KALDIM BENİ BEKLİYOLAR DEDİM.
    O DA 150-200 BASTIM GELİYORUM İNSALLAH BİSEY OLMAZ DEDİ.. ARADAN 5 DAKİKA GEÇTİ ŞİŞKO OLAN FUAT BANA ACIKTIN MI DEDİ. BENDE ABİ GEREK YOK BEN GEÇ KALDIM HEMEN ÇIKACAĞIM DEDİM. YOK OLMAZ ÖYLE ŞEY DEDİ. CÜNEYT DENEN Ş....... KEBAP ALMAYA GONDERDİ ARABAYLA...

    2-3 DAKIKA SONRA DA BEN USTTEN KIRACIDAN BI KIRA ALIYIM PARA EKSIK OLURSA TAMAMLARIZ SEN KEYFINE BAK TELEVIZYON IZLE DEDI BENDE TAMAM DEDIM.
    10 DAKIKA GEÇTİ. TELEFONUM ÇALDI ŞİŞKO FUAT ARIYODU. BAK ACELE ETTİRDİN DENİZ'İ (MUHASEBECİ) ADAM TAKLA ATMIŞ DURUM CİDDİ GALİBA BENİ ARADILAR DEDİ. BENDE Bİ AN SUÇLULUK DUYGUSU BAŞLADI. SEN KAPIYI KAPAT DIŞARI ÇIK. KAYINBİLADER SENİ ALSIN BEN ACELE ÇIKTIM DEDİ.

    BEN KORKUYLA KAPIYI ÇEKİP DIŞARIYA ÇIKTIM. BEKLEDİM ARADIM KİMSE GELMİYO DİYE YAAA DEDİ CÜNEYT DEDİ BENİM HANIMI ALMAYA GİTMİŞ ONA ARABA ALANDA KABAHAT ARTİSLİK YAPACAK İLLA DEDİ BENİM JETON DÜŞTÜ.

    BAK DEDİM EĞER BENİ DOLANDIRIYORSANIZ HAYAT BİZİ HA 10 GÜN HA 10 YIL SONRA BİR YERDE KARŞILAŞTIRIR DEDİM.
    ODA YOK EVLAT SAÇMALAMA OLUR MU ÖYLE ŞEY DEDİ.. BENDE BEKLEMEYE DEVAM ETTİM HALA GELEN GİDEN YOK. BU ARADA ARKADAŞLARIMA VE BABAMA HABER VERDİM.

    TEKRAR ARARDI PARAYI ARABA DA BULUNCA EMNIYET ALMIŞ BEN KIRIKKALE DEVLET HASTANESINE GİDİYORUM GİBİSİNDEN YALANLAR UYDURMAYA BAŞLADI.
    ARKADASLARIM GELDI BABAM GELDI 3-4 ARABA OLDUK KAPININ ONUNDE. FUAT ANIDEN BENI ARADI BU İŞE MAFYAYI KARIŞTIRMA EVİN ONU KALABALIKMIŞ BEN PARANI GETİRECEĞİM DEDİ BENDE BURDA KIMSE YOK CABUK GEL DEDIM..
    O SIRADA BABAM VE BİR ARKADAŞ GELDİ. ARKADAŞ KENDINI EMNIYETTEN OLARAK TANITTI. ŞİŞKO FUAT HEMEN TELEFONU SURATINA KAPATTI. SONRA BENI ARADI. NEDEN EMNIYETI ARADIN BEN GELMIYORUM KIZILAYDA AVUKATA GIDECEGIM DEDI. SONRA DA ULASAMADIK

    AYNI GUN GEREKLI SIKAYETLERI SAVCILIGA YAPTIK. OGRENDIKKI ADAMLAR ARABAYI 1 SAAT ICINDE 3 AYRI KISIYE SATMISLAR. EN SON IZMIR- KONAK'DAYDI ARABA...

    NERDEYSE 9 AY OLDU 9 AYDIR UYKU NEDIR BILMIYORUM... ACABA BU YAKALANANLAR ARASINDA BENI DOLANDIRANLAR VAR MIDIR? EMNIYETTEN BANA BI GERI DONUS OLMADI.. NE YAPMAM GEREKIYOR? DUZENLI OLARAK GIDIP DOSYAYI TAKIP EDIYORUM.. DOSYA SINCAN ADLIYESINDE.. AMA HALA SES ÇIKMIYOR?
    ŞU YAŞTA SAÇLARIM BEYAZLADI. BIR SURU ZONA ONFARİT GİBİ HASTALIKLAR GEÇİRDİM.. KENDİME YEDİREMİYORUM BU DURUMU YARDIM EDEBİLEN VARSA COK SEVINIRIM DILESIN BENDEN NE DILERSE...
    Kilometresi oynanmış araç satın aldığınızda nasıl bir yol izlemeniz gereklidir ?
    http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=58341
    CEM., Erhan Erdil, dockerengin ve 7 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    İzmir İl Temsilcisi CEM. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Eylül 2010
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    Fazer 600 Ve Wr 125 R
    Şu dolandırılan araba sahibini okudum. Duygulandım hüzünlendim heyecanlandım binbir duygu yaşadım tıpkı bir roman gibi

    Bana pek inandırıcı gelmiyor hikaye yani ama yinede verdigi uyarı önemli parayı almadan noter satışını yapmayın.

    Ben parayı alıp saymadan işlemleri başlatmıyorum bile.

    Eger gerçek ise vallahi üzüldüm ne saf adammış.

    Bu aralar bi paylaşımlar bi yardımlar bi bilgilendirmeler falan Mod'mu olacan başımıza

  3. #3

    Üyelik
    15 Ocak 2014
    Şehir
    Ankara
    Yetkili servise gidip bir ücret karşılığında aslını öğrenme şansınız var.

  4. #4
    tr_select - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Alıntı CEM. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şu dolandırılan araba sahibini okudum. Duygulandım hüzünlendim heyecanlandım binbir duygu yaşadım tıpkı bir roman gibi

    Bana pek inandırıcı gelmiyor hikaye yani ama yinede verdigi uyarı önemli parayı almadan noter satışını yapmayın.

    Ben parayı alıp saymadan işlemleri başlatmıyorum bile.

    Eger gerçek ise vallahi üzüldüm ne saf adammış.

    Bu aralar bi paylaşımlar bi yardımlar bi bilgilendirmeler falan Mod'mu olacan başımıza
    Zırt pırt uyarı veriyorlar. Bu saatten sonra mod yapmazlar beni cemim ya Yaparlarsa işe yaramaz herkesi uçururum. Gariban üye olurum tekrar.
    Sonuç olarak yapmazlar
    CEM. bunu beğendi.

  5. #5
    yavuzk2004 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2005
    Şehir
    İstanbul
    Az önce KMsi ile oynanmış kawasaki başlığını görünce youtubeta kısa bir araştırma yaptım ve KM düşürmenin nasıl bu kadar kolay olduğunu görünce şaşırdım kaldım

    Malesef haram kazanç peşinde olan çok insan var




  6. #6
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Alıntı yavuzk2004 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Az önce KMsi ile oynanmış kawasaki başlığını görünce youtubeta kısa bir araştırma yaptım ve KM düşürmenin nasıl bu kadar kolay olduğunu görünce şaşırdım kaldım

    Malesef haram kazanç peşinde olan çok insan var


    http://youtu.be/q4vr1LIOhuI
    http://youtu.be/11MtfMqg4ko
    Düpedüz hırsızlık ve dolandırıcılık. Bunlardan malesef Türkiye'de de çok var, kendileri gibi hırsız sahtekarlara oy veriyorlar. Sonra da şaşırıyoruz hırsızlar, hainler nasıl iktidar oluyor veya ülke neden bu halde diye.

  7. #7
    ozrace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul-Çekmeköy
    Motosikleti
    = Kawasaki KLE 500
    satarken bu maddeyi şahsen uygulamam,ben oynamadım ama benden önceki sahibi yada ondan önceki sahibi oynamışsa,ya bizde kandırılmışsak???
    dediğin gibi diğer yollardan araştırılabilir...

    3-Satıcıdan kilometresiyle oynanmadığına dair yazılı Şahitli bir belge alın.

  8. #8
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Dolandırma hikayesi çok ilginç. Çok profesyonelce kurgulanmış. Dolandırıcıya veya suistimale karşı en etkili koruma " HAYIR" demeyi öğrenmektir. Bu şerefsizler "HAYIR" diyemeyen insanları hedef alıyorlar.
    tr_select bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)