Arabaya Motosikletin motorunu takmak
Reklamlar
-
21 Aralık 2013, 02:00
Olmasına olur ama çok uğraşırsın. Arabanın dişli kutusu orijinal motor için üretilmiş. Senin koyacağın motor ki güçleri yakın olsa bile, torkları tutmayacak. Araya bir devir düşürme grubu daha koyman gerekecek. Harcayacağın paray arabanın motoruna harcasan daha iyi olur. Ha dersen ki elimde zzr 1100 motoru var o zaman ortaya ilginç bir şey çıkar. Örnekleri de var ve çok güzel şeyler yapmışlar. Ama 200 ccc motorla değmez.
Reklamlar
-
21 Aralık 2013, 02:10
fazla paran gitmeyecekse dene arkadaşım. en kötü ne olur? hem araba hem motor bi işe yaramıyor...
radyatör ve fren olayına mutlaka çözüm bulmalısın.
-
arkadasım cok guzel düşünmüssün bisteki sanzıman ekliyebilirsen eger motorunu ceker cok rahatlıkla lamborgını dıye arac var cıft şanzuman kullanılıo ortalama 13 hp motoru var ama 15 ton yuk cekıolar yokus yukarı tavsiyem dene ama sanzımanı birleştirmeden olmaz ama (araçlar el yapımı)
-
Hocam her şey beygir demek değil bunun torku var motorun kaldırabileceği yük miktarı belli.Ozaman tanklardaki 2000 beygirlik motorları arabalara takalım arabalar uçsun böyle bir dünya yok
-
-
tork ile beygir gücü karmaşası var. motor gücü demek tork demektir. Beygir gücü bir hesaplamadır ve torkun devirle carpımıdır. Tork sabittir. Beygir gücünü kullanmak için o yüzden deviri yükseltmek gerekir. o arabanın torku neredeyse 3 kat daha fazladır. motosiklet motoruyla o araba kalmaz gibi. ne yapacaksınız, kalkarken deviri 8bin e getirip mi kalkacaksınız? İstediği kadar beygir gücü olsun, tork olmadıkca yuksek devire çıkamazsınız beygir gücünu de kullanamazsınız.
-
200 kiloyu taşıması için yapılmış tek silindirli bir motosikletin herşeyi taşısa "krank ve krank mili" o yükü taşımaz. Piston ateşler, krank aşağı inemediği için kırılır. Tecrübe edilmiştir.
-
en güzeli go kart tarzı bi projeye başlamanız bis projesi bence başarısız olur ayrıca 2 zamanlı motor fazla tork veremez pişman olursun zamanını boşuna harcama...
-
-
Bis için çamaşır makinesi motoru ile akü bul elektrikli araba yap
-
arabaya takmakla ugrasmaktansa bır buggy yapman daha basıt ve daha kullanıslı olur . demirden bir şasi arabanın tekerleri fren merkezi koltugu dıreksıyonu derken zatan arac 500 kg sa sen buggy yi 300 kg yaparsın buda motorun daha verımlı calısmasını saglar he baktın kısın sıkıntı oldu hemen etrafına seffaf branda cekıp onune bır cam koyarsın onnumara olur
-
Suzuki GSXR 1000 motorlu Ford Ka
-
Kesinlikle uymaz...
Varyatörü akislere bağlayabilmen için ayrıca flanş yapacaksın....
O flanş motorun yarı gücünü zaten alır...
Kaldı ki Bis in kendi motorunun torku runnerın torkundan kat kat fazla...
Yerinden kıpırdayamadan debriyaj balatalaın bitecektir...
-
kardesım konuyla alakasız olacak ama motosıklete kaskoyu kaca yaptırmıstın ben daha cok onu merak ettım :D
-
_pLay_06 adlı üyeden alıntı
kardesım konuyla alakasız olacak ama motosıklete kaskoyu kaca yaptırmıstın ben daha cok onu merak ettım :D
Dostum burdan bakabilirsin ;http://www.sigortakaskoburada.com/de...ar&markaid=600
-
tork yetmez ... torku arttırsan bi hız yapmaz yerinden anca kalkar.
boşa uğraşma...
-
Buggy fikri benimde kafama yattı. Araba atv melezi zaten. Sonuç ne olursa olsun bunları düşünmen bile çok güzel. Son kararını sabırsızlıkla bekliyorum.
LİVE TO RİDE, RİDE TO LİVE!
-
youtube'da görmüştüm, smart arabaya motosiklet motoru takmış eleman, drift yapıyodu insafsız. Olur neden olmasın. Ama ciddi ciddi proje hazırlamak lazım.
-
bence ugraşın güzel pilanına gre yap uygun olmayan bölgenin üzerinde çalışırsın sonuçta başarırsın .benim düşünceme bakarsan şanzıman üzerinde yogun çalışma yapmalısın ..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)