Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

ilkokul mezunu ehliyetsizler

REKLAM ALANI
    protez insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '07YBRKIRMIZI
    Arkadaşlar babamın bir motoru var.Adam artık otobüslerde çile çekmeyeyim işime giderken diyerekten bi scooter almıştıı vakti zamanında.

Ehliyeti de ha bugün ha yarın alırım derkene,ehliyetsizlikten okkalı bi ceza yedi(nerdeyse motor parası).

Ertesi gün kursa gitti ehliyete yazılacak adam,bide demezler mi? sen ilkokul mezunusun sana ehliyet yok gibisinden.

Birde pederin B ehliyeti var.

Benim anlamadıgım ilkokul mezunlarının kafası çalışmıyo mu?,işaret levhalarını mı göremiyecekler?, yada neyin ne oldugunu bilmeyen insanlar mı bunlar?

Hangi akla hizmet yasalar çıkıyo bu memlekette şaşıyorum vallaha!

Yasa çıkmadan önce de peder B ehliyeti almıştı ( o zaman da ilkokul mezunuydu)

Yorumlarınızı bekliyorum
    (eger bu yasa degiştiyse haberim yok,yanlış varsa düzeltelim )

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    alestevardiya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pink Panther :)
    Bu yasa deisti.. Eskiden alınabiliyordu artık ilkogretim bildiin gibi 8 seneye cıktı.. Ve sanırım lise mezunları ehliyete basvurabiliyorlar.... Valla kotu oldu diyemiycem ama yası gecmis ve daha once B ehliyetine hak kazanmıs insanlar ici bi ayrıcalık yapılbilir bence, yani verilen hak geri alınmaz misali, s,z onu bir arastırın bence bi avukat arkadasla..
    Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
    Şuheda fışkıracak toprağı sıksan, şuheda!
    Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda,
    Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.
    ::pembe:: ::pembe:: ::pembe::

motocycleboyreigns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R26-MZ 251-SRAD 750
    Ehliyet alınmalı,almayan t.ptur derler sınıf ayrımcılığı yaparlar sonra.Bravo...

mostwanted_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 ABS
    çok saçma bişey

gupilya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Truva 250 TR
    işi ilegal hale sürmek için devletin yaptığı zaaflardan biri. eskiden ilköğretim 8 yıldı da gitmedik mi kardeşim. 8 yıllık zorunlu eğitimin başladığı tarih belli, bu tarihten sonra okuyanlardan ilköğretim şartı ararsın. öncekilerde ilkokul mezunu olmak yeterlidir der bir yönetmelik çıkarırsın olur biter. devlet vatandaşa hizmet, onun yaşamını kolaylaştırmak, yasalara saygılı ve uyumlu olmasını amaçlıyorsa bunu gerçekleştirmek zorunda. benimde tanıdığım birçok yaşını başını almış ilkokul mezunu tanıdığım var. ehliyet alacak yok kardeşim diyorlar. ne yapacak bu insanlar. ehliyet almak için 3 yıllık okul mu bitirecek. A2 ehliyeti alırken bir kız başvurdu kursa. ilkokulu Almanya'da okumuş ve ülkesinde ehliyet alacak, kurs kıza olmaz dedi. yasa çıkacakmış ta falan filan. bu dediğim geçen yıl ne yasa çıktı ne bir düzenleme. varsa yoksa vergiler artsın. ÖTV olunca bir haftada hallediveriyorlar.

musti81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Seyhan 125
    gupilya dediklerinde sonuna kadar haklısın
    devletin saçma işleri
    geçen gördüm hala bir yer veriyordu
    biraz dolaşınca bulursunuz böyle yerler

Motosikleti
    '07YBRKIRMIZI
    Arkadaşlar yorumlarınız için sagolun,bu gidişle benim peder ehliyet alamaz,bu yasalar çıkmaz sokak gibi.Bilerek insanları bu çıkmaz sokaga sokuyolar,sonra da çıkın çıkabilirseniz burdan diyolar.

Peder motor sevdasından vazgeçicek sanıırım bu gidişle.Ama işin bi de farklı yönünden bakıcak olursak.

Motorun bana kalma ihtimali çok hoşuma gidiyor

(hala ilkokul mezununa ehliyet veren yerler var demişti bi arkadaş.Hangi ehliyet kursu bilen var mı acaba)

Motosikleti
    Yamaha FZ6 FAZER
    Yıllar önce hayal meyal hatırlıyorum, bu ilkokul mezunlarının son şansı diye bayağı bir kişi ehliyet almıştı. ÖTV den kaçırmak için motorlara yuklenilmesi gibi o zamanda millet ehliyete yüklenmişti (sorunu olanlar tabii). Memleketim maalesef saçma sapan çok kaununla yonetiliyor. Ş.Kızılot'un bugünkü yazısında yazıyor mesela çaya üç farklı KDV ödüyoruz. Neyse sonuçta motor sana kalacak gibi.
    Life is for my own to live my own way - Metallica
    (Yaşam benim için, istediğim gibi yaşamam için)

APV41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ SV 650
    adama zamanında B sınıfı ehliyeti vermiş ve zaman içinde bu arkadaş ehliyetini büyütüp E sınıfı almış şimdi yollarda otobüs kullanıyor ve 55 can taşıyor şimdi ise işine gitmek veye evine ekmek götürebilmek için motor kullanacak sen İLK OKUL mezunusun CAHİLSİN motor ehliyeti alamazsın diyorlar BUDA CANIM TÜRKİYEMİN ACI YÜZÜ ama bu dostumuz kamyon alıp nakliyecilik yapmaya kalksa 11 tane vergi ödeyecek K-2 BELGESİ alacak SRC belgesi alacak gelir vergisi ödeyecek ve daha bir yığın şamata ama devletim şimdi bu motor ehliyeti için ilk okul mezunlarına son bir şans dese ben inanıyorumki türkiye ekonomisi kurtulmaz çünki benim bildiğim ben dahil en az 500 bin bu konudan haber bekleyen insan var ben gibi CAHİLLERE YAZIKLAR OLSUN hayata ve eve ekmek götürmeye çok erken başlayarak ilk okulu bitirir bitirmez iş hayatına atıldık amacımız ilk önce ailemizi ve kendimizi doyurmak ve TÜRKİYE EKONOMİSİNE faydalı olmaktı bak şimdi cahil sınıfından sayılıp EHLİYET BİLE alamıyoruz
    MT İZMİR HUZUR EVİ SAKİNİ
    nereye gittiğin değil kiminle gittiğin ÖNEMLİDİR :wiinkk
    CENGOMOTO

vlad1462 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bişeyler
    pederi açıköğretime kayıt ettirin.sonra açıköğretimden bi öğrenci belgesi alın işinizi halledin

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    İlkokulu dışarıdan bitirmek de seçenekler arasında

barbaros akdenizoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

malesef

evet malesef diyorum çünkü benim başımda da aynı olay var.1978 yılında ağırvasıta ehliyet aldım malum hayat şartlarından dolayı hep çalıştım,yolcu otobüsü ve ağır tonajlı vasıtalar kullanıyorum,şimdi yaşım 47 oldu motosiklet aldım ehliyet alman lazım dediler tamam dedim 8 yıllık mecburi eğitim belgesi istediler.yani benim eğitimim yolcu otobüsü ve Tırayler kullanmaya yetiyor ama iki tekerlekli motosiklet kullanmaya yetmiyor, malesef birde bunun insani yönden kişiyi nasıl sarstığını düşünün, yıllardır ülke ticaret hane gibi yönetiliyor.nerde rant var oraya vergi vs yükleniliyor.sayın kemel unakıtanın oğlu birde şu motosiklet acentelik işine el atsa ne iyi olur.bakarsınız motosiklet kullanmak için ehliyet bile gerekmiyebilir.inşallah bu saçma yasaya büyüklerimiz bir çözüm getirir dileğiyle saygılar.

Motosikleti
    '07YBRKIRMIZI
    Anlaşılan bu ülkenin hiçbir organı dogru çalışmıyor.Hep haksızlıklar,topal bacaklarla ayakta kalabilme çabaları vs.

Bu ülkede hiç birşeyi düzeltemiyorsun,bu üzerinde durdugumuz örnek sadece bunlardan birtanesi.

Daha önce bu na benzer bir çok örnek için davalar açıldı,yürüyüşler yapıldı ama elde ne var hiç.Sadece avcumuzu yalayıp,başımızı öne egip bazı şeylerden vazgeçmek zorunda kaldık.

NE OLACAK BÖYLE,NASI GİDİCEK BİLEMİYORUM.

gureli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Apv41 + 100

drakulla2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    regal
    bede ılk okul sorunu yasayan vede regal motorum var vede yedığım cezadan sonra onu otoparka cekıp orda unutan bırıyım vede sanıyorum uzun bır sure da unutacam cunku kımseye rusvet vermek gıbı bır seye gırmek ıstemıyorum kı bunun ıcın 800 ytlden fazla para odedım ama yanı orda ehliyetı vereceklerde bız gıdıp ehliyet almadık mı yanı sahte ehlieyet yapan mafyalar artık tureyecek kı acık varsa acığı kpayacak bırı de cıkar yanı bana denk gelırse ben kabul ederım bole bıseyı yanı suc olmasına rahmen ama yapacak bısey yok ehliyetı olmayan arkadaslar yanı hen azından dıploma vs vs vs gıbı nedenlerden alamayn arkadaslar lutfen BULABILDIĞINIZ TUM RESMI MAKAMLARA MAIL FAX YOLU ILE ULASIP CIKAYETINI BILDIRINIZ BELKI INSAFLI BIRI CIKARDA BIR CAĞRE BULUR AMA SU GOTURMEZ BIR GERCEK VARKI DEVLETIN ACTIĞI BU ACIK TAN BIR MAFYA CIKACAK VEDE GUZEL BIR SEKILDE EHLİYET VERECEK MILLETE E BIZDE ONLARI BEKLEYECEZ

drakulla2000taksim@hotmail.com

mostwanted_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 ABS
    İlkokul mezunlarına ehliyet imkanı geliyor

Gülseren Topuz, ilkokul mezunlarının da ehliyet alması için yasa teklifi hazırladı.

Alınan bilgiye göre, Topuz'un teklifi, Karayolları Trafik Kanunu'nda değişiklik yapıyor. Buna göre, A1, A2, B, C, D ve E sınıfı sürücü belgesi alacak olanlarda aranan en az ortaokul veya 8 yıllık temel eğitimi bitirmiş olma şartı, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay süreyle aranmayacak ve ilkokul mezunu olmaları yeterli sayılacak.

Teklifin gerekçesinde, yürürlükteki Karayolları Trafik Kanunu uyarınca ilkokul mezunlarının ehliyet alamadığı belirtilerek, bunun mağduriyete yol açtığı kaydedildi.

İlkokul mezunu olduğu halde ehliyeti olan milyonlarca kişinin halen trafikte olduğu belirtilen gerekçede, ''Onların trafiğe çıkma şansı bulmuş olmaları, aynı durumda olan ve ehliyet edinemeyenlere karşı eşitsiz bir durum yaratmaktadır. Bu eşitsizliğin, çıkarılacak bir yasayla giderilmesi mümkündür'' denildi.

alıntıdır

richy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Gülseren topuz kimdir?
    ==============================
    ==============================

valla benim fikrimce bu konuda bir ayrıcalık yapılmalı son duyumlarıma göre bir bayan bekil ilkokul mezunlarının ehliyet alabilmesi için 6 ay ek süre tanınmasını istemişti geçen gü gazetede okudum bu konu mecliste görüşüldümü onaylandımı veya onaylanmadımı hiç bir şey diyemem ancak araştırmak lazım son olarak ilkoul mezunlarına ehliyet verilmemesi yasasının bazı yerlerine jkarşıyım ancak bazı yerleri haklı ancak şuınuda belirmeliyimki aynı yasa diyorki yabancı ülkelerden alınan ehliyetler koşulsuz burada yenisiyle yani türk ehliyetiyle değiştirilir iş böyle olunca bazı vatandşlar baya para dökerek komşu ülkelerden ehliyet alıp burada kullanıyor ,vatandaşı bunu yapmaya itmek yanlış diye düşünüyorum
    Kask tak!

----

inanmıyorum

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler