Evlilik konusunda kararsızım :(
Reklamlar
-
06 Aralık 2013, 19:28
Maddi durumun nedir, manevi güçlüklerle ne denli baş edebilirsin bilemiyorum ama, böyle gidersen çok zorlanacak gibi gözüküyorsun.
25 yaşındayım ve 8 senedir tek yaşıyorum.
Buna rağmen hala, kendi ayaklarım üzerine tam anlamıyla basabiliyor muyum, karşıma çıkan zorluklara gerçekten göğüs gerebiliyor muyum düşüncesine kapıldığım zamanlar oluyor sık sık.
Eğer ailenle arandaki bağ 17 18 yaşındaki bir çocuk bağı gibiyse, ki öyle gözüküyor, hiç bu işlere kalkışma derim.
Aileden ayrılınca her şey çok farklı oluyor.
Dışardan gözüktüğü gibi aa özgürlüğüme kavuştum olayı değil yani.
Bence yapman gereken şey, sevgilinle ayrı bir eve çıkıp, bir sene kadar olayları gözlemlemen.
Çünkü aynı evde yaşamaya başlamadan karşındaki insanı tam anlamıyla tanıman çok güç.
Maddi anlamda, kafa yapısı anlamında, zor ve güzel yönleri anlamında, cinsel uyum anlamında vs. her yönden tanıman için bence bu gerekli
Sevgiler..
Reklamlar
-
06 Aralık 2013, 19:35
bence abi ihmal etmemen gereken bir konuda eşinin çocuğu. onuda kendi çocuğun olarak görmen gerekir. Ayrım yaparsan çok büyük sıkıntılar başlar ilerde ve profesyonel bir bekar olarak abi mutluysan ve mutlu olabileceğine inanıyorsan ardına bile bakma derim ben
-
06 Aralık 2013, 19:59
Ne karar verecegimi Bilmiyorum ama şunu çok iyi biliyorum.evlenirsem bana tavsiyelerde bulunan herkesi dugunume davet edicem.soz veriyorum
-
06 Aralık 2013, 20:05
durmazzz adlı üyeden alıntı
Ne karar verecegimi Bilmiyorum ama şunu çok iyi biliyorum.evlenirsem bana tavsiyelerde bulunan herkesi dugunume davet edicem.soz veriyorum
aramız 70 km yazın olursa seve seve moturumla gelirim
kadeh! karşındakine kaldırılır, aklındakine içilir...
-
06 Aralık 2013, 20:06
Büyük konuşmak istemem ama ilerde güvendiğim,gerçekten sevdiğim bir kadın bulursam ve onunda beni sevdiğini bilirsem fazla düşüneceğimi sanmıyorum.
Sonuçta konuştuğunuz kişi kötü bir şey yapmamış,başından evlilik geçmiş ve ayrılmış.Tabi son sizde..
-
06 Aralık 2013, 21:09
Şu geçmiş muhabbeti gerçekten çok acı. Şimdi soruyorum bu forumdakilerinde aşağı yukarı %99 u erkek. hanginizin geçmişi temiz ?
Bizim milletimizde nasıl bir kültür olmuşmuşsa erkek her haltı yer kadına geldimi sütten çıkmış ak kaşık olmalı. Olmaz kardeşim kadınıda erkeğide hapimiz insanız ve hatalrımız da olacak yapmak istediklerimizi yapmışlığımızda.
Ha bunu bu forumda kaç kişi anlar bilemem. Olayı hemen anaya bacıya saranlarda illaki olacak. Ömrümün nerdeyse tamamı istanbulda geçti. O çok güvendiğiniz ve sürekli baskı altında tuttuğunuz analarınızı bacılarınızı varya emin olun ....... neyse ne demek istediğimi sakin kafayla düşünebilen olgun insanlar anladı.
Yaşanmış bitmiş herşey bugüne gelindiğinde herşey bu gün için değerlendirilmeli.
Büyüklerin taleplerine gelince. Büyüktür kırmamak lazım. Uygun zamanı bekleyip uygun bir ortamda yavaş yavaş kırmadan tatlı tatlı konu açılmalı. Onayları beklenmelidir diye düşünüyorum.
O kişinin çocuğunun olması bir ayıp bir kusur değildir. Meşru ve yasal bir durumdur ve o kişiyi kimsenin aşağılamaya hakkı yoktur.
-
06 Aralık 2013, 21:21
tşk ederim dostum
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:17 ----------
çok doğru net keskin bir cevap vermişsin sinan er kardeşim.senin gibi düşünenler bana cesaret veriyor.belkide yeni bir yuvanın temel taşlarını atıyorsunuz.ben ve benm gibi durumda olanlar hakkında hayırlısı olsun...
-
07 Aralık 2013, 00:17
evlenmeyeceksen burma tekeler derneğimize beklerim. gel kaydını yapalım
-
07 Aralık 2013, 00:26
MotorKafa adlı üyeden alıntı
Bence yapman gereken şey, sevgilinle ayrı bir eve çıkıp, bir sene kadar olayları gözlemlemen.
Çünkü aynı evde yaşamaya başlamadan karşındaki insanı tam anlamıyla tanıman çok güç.
Maddi anlamda, kafa yapısı anlamında, zor ve güzel yönleri anlamında, cinsel uyum anlamında vs. her yönden tanıman için bence bu gerekli
Sevgiler..
kızlı erkekli mi?
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
-
07 Aralık 2013, 01:08
otopsici adlı üyeden alıntı
kızlı erkekli mi?
Cinsel uyum dediğine göre?
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
-
07 Aralık 2013, 01:19
Ben onu gercekten cok seviyorum.kendime guvenmiyorum ona guvendigim kadar.kafamizda cok iyi uyusuyor.hic motosiklete binmemis biriydi.simdi hastasi oldu.arkamda korkarak, titreyek oturuyor ne olursa senle olsun diyor.onun bu cesareti bile beni etkilemeye yetti.ah şu ailelere bazi konulari daha kolay anlatsak.hayata bu kadar dar kapidan bakmasalar.herseyin bir zardan ibaret olmadigini anlayabilseler.
Bu konuyu burda danışman bile onu yeterince sevmediğini gözteriyor...
Senin için ailenin tepkisi sevdiğinden önce geliyor...
Ailenin desteği sevgini yeniyor...
Bence vaz geç bu sevdadan...
Kadını da oyalayıp durma...
Zaten zaman kötü, dul kadına pek iyi bakmazlar memlektte....
Kadıncağızın da başını derde sokma...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
07 Aralık 2013, 01:45
o daha once evlenmis bosanmis.birde kizi var.o babasinda kaliyor.
aga tek bişey diyeceğim sana...kendi evladından ayrı kalan veya kalmak zorunda kalan buna rağmen nefes almaya devam edebilen kafasına sıkmayan kendini 5.kattan atmayan bir ANNE yarın senden yaptığı çocuğamı bakar sahip çıkar..sana sadece bunu soruyorum...Anneliği tartışılacak birinin hayat arkadaşı olmasına eş olmasına anlam veremiyorum..herşeyde bir hayır vardır diyorum..denecek bir şey yok...
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:26 ----------
bu arada hayat senin hayatın...bize afbuyur .OK yemek düşer...
-
07 Aralık 2013, 02:10
estağıfurullah dostum.her görüşe saygılıyım.eger eşi onu aldatmıssa ve o da onu terketmişse ve çocugunun daha iyi şartlarda yetişmesini isteyip onu babasına bırakıp, kendi özlemini içine gömüp evine geri dönmüş bir anne ise bu kadın, ben hata yapmadığım sürece bana sahip çıkacağına inanıyorum.sorunun cevabını aldın sanırım.
-
07 Aralık 2013, 02:14
estağıfurullah dostum.her görüşe saygılıyım.eger eşi onu aldatmıssa ve o da onu terketmişse ve çocugunun daha iyi şartlarda yetişmesini isteyip onu babasına bırakıp, kendi özlemini içe gömüp evine geri dönmüş bir anne ise bu kadın, ben hata yapmadığım sürece bana sahip çıkacağına inanıyorum.sorunun cevabını aldın sanırım.
ee usta nedir bu kararsızlık ?...
Bulmuşsun böyle birini , düşünüyorsun....
-
07 Aralık 2013, 02:17
sorun aileme nasıl açıklar ve ikna ederim ?
-
07 Aralık 2013, 02:21
Ailenin onayı şart mı ?...
Olmassa olmaz mı ?...
Önce ona karar verelim sonra konuşalım...
-
07 Aralık 2013, 02:22
bana maddi destek verecek onlar,mecburum
-
07 Aralık 2013, 02:34
-
07 Aralık 2013, 02:44
-
07 Aralık 2013, 03:10
Öncelikle yaş itibari ile benden büyüksün direk abi diyerek cümlelerime başlamak istiyorum.
1-)Elalem ne der düşüncesini aklından sil.
2-)Gerekirse senin yerine o elaleme ben tek başıma yeterim sen kafanı hiç yorma.
3-)O elalem sen elden ayaktan düştükten sonra değil sana bakmayı sana günahını bile vermeyecektir bunu sakın unutma.
4-)Sana küçük bir hikaye anlatıp bu maddeyi öyle tamamlayacağım.
Bir ara tam olarak hatırlamıyorum ne olduğunu fakat teyze oğlu paraya sıkışmıştır 1-2 borcu falan vardı sanırım.
Onları ödemek için tabi tanıdıklara falan gidildi.Hani az buçuk borç versene falan.Fakat gittiğimiz her tanıdık ne hikmetse para yerine akıl veriyordu.
Ulan benim istediğim akıl değil akıl zaten var.Para vereceksen konuş yoksa sus demişti teyze oğlu.O zaman bana da bu söz ders kaldı.Ayrıca kendisi abim sayılır.
Bu hikayeden çıkaracağın ders şu olsun.
Milletin ne dediğini ipleme sakın ama sakın ipleme.
Sen görmezsin ama onlarında vardır saklı odalarında gizli kapaklı işleri kimseye belli etmezler.
5-)Madem o kadar çok biliyorlardı da ne halt yemeye seni bu yaşına kadar birileri ile başgöz etmediler.(Bu lafım anaya babaya değildir.)
6-)Eğer yarın öbürgün kadının kafasına tüh Allah senin belanı versin gittin başkasından çocuk peydahladın da sokakta kaldın ben seni aldım ben olmasaydım sen kötü yollara düşerdin tarzında cümleler edeceksen sakın ama sakın o kadına yaklaşma.Bedelini hiç ummadığın bir zamanda hiç ummadığın bir yerden çok ağır şekilde ödersin.
7-)Eğer eş adayın ile iyi anlaşıyorsan birbirinizi tamamladığınızı hissediyorsanız evleneceğiniz zaman birbirinize yetebileceğinize inanıyorsanız.Git abicim kapısına aslanlar gibi evlenme teklifini et.
Anlat ona istediğini içinden geçeni.O da seni seviyorsa zaten kabul edecektir.
Şimdi gelelim işin civcikli tarafına.
8-)Maddi durumun nasıl eğer iyi ise kendi ayakların üzerinde durabiliyorsan git evlen.
9-)Evlendiğin zaman aileni koruyabilecek güçte olduğunu düşünebiliyorsan ve dışarıdan gelebilecek laga luga laflara karşı yumruğunu masaya vurabileceksen evlen.
10-)Eğer aile onayı şart ise bu işten ufaktan vazgeçmeye başlasan iyi edersin.Sebebi ülkemizdeki genel kanı şudur.
Evlenmiş boşanmış kadından hayır gelmez.Onun kesin bir kusuru vardır.Olmasa bile bir kusuru muhakkak vardır.
Örnek saçı siyah olması gerekirken sarı olmuş.Bunu bile bahane ederler.
11-)Ortada çocuk var diyorsun.Onu yeri geldiğinde kendi öz evladınmış gibi sevebilecek misin?
Bu çok önemli eğer kalkıpta ayrım yaparsan eyvah ki ne eyvah.
O evlilikten hayır gelmez ki çok yakın zamanda senin sonunu mahkeme de boşanırken görürüm bu kesin.
O yüzden bu soruyu kendi içinde tereddütsüz bir şekilde cevaplamak zorundasın.
Bu soruyu cevaplamak içinse tek bir hakkın bulunmakta bunu da sakın unutma.
12-)Eğer aileden maddi anlamda destek almak zorunda kalacaksan yani kendin kenara birşeyler biriktirmemişsen küçükte olsa bir hazırlığın yoksa ve bu iş için birikim yapabileceğine inanmıyorsan bu işten vazgeç.Ailen ne derse onu kabul etmek zorunda kalacaksın başka çıkar yolun yok.
13-)Eğer kadının durumunu evlenip boşandığını ve senin onu istediğini söylemeye korkuyorsan bu işten vazgeç.
Birde bu işin içinde çocuk varsa ki çocuk var sen daha kadının evlenip boşandığını söyleyemedin çocuğu hiç söyleyemezsin.Bu işten vazgeç.
14-)Eğer gözünü karartıp herşeyi anlatabilirsen ve onay vermezlerse tabi maddi durumun yine önemli eğer durumun iyi ise gidip evlen onu zevcen olarak al.Bunun da bir sebabı var.
15-)Eğer gözünü karartıp herşeyi anlatabilirsen ve onay vermezlerse tabi maddi durumun yine önemli eğer durumun kötü ise onu daha fazla oyalama kendini de kandırma bu işten vazgeç.
Aslında bu kadar yazmak yerine bu işi kısaltıp 1-2 soru ile halledebilirdik.Fakat içine düşeceğin durumun küçük bir analizi bu.Daha da madde çıkar ama sana şimdilik bu kadarı yeterli.
Kendine şunu sor bu maddelerin kısaltılmışı olarak.
1-)Maddi durumum iyi mi?
2-)Olurda evlenirsem onun çocuğunu kendi öz evladım gibi sevebilecek miyim?
3-)Elalemin ne dediği benim için önemli mi?
4-)Aile onayı şart mı?
Birinci sorunun cevabı evet ise bir adım öndesin eğer cevabın hayır ise bir adım geridesin.
İkinci sorunun cevabı evet ise bir adım öndesin eğer cevabın hayır ise bir adım geridesin.
Üçüncü sorunun cevabı evet ise bir adım geridesin eğer cevabın hayır ise bir adım öndesin.
Dördüncü sorunun cevabı evet ise bir adım geridesin eğer cevabın hayır ise bir adım öndesin.
Benim yazacaklarım bu kadar.Bu yazdıklarım ve diğer yazılanları okuyup ona göre kafanda kendince sorular oluştur ve kendin cevapla.
Aile iknası zor olucak bunun için bir imam ile konuş.Genelde imamların dilleri tatlı olur bu tarz konularda babanı karşısına alıp konuşsun.Büyük ihtimal o babanı yumuşatıp bu işe razı edecektir.
Ama baktın ki baban kabul etmiyor o zaman kendi maddi durumunu kendin düzeltip bu işi yapacaksın ya da baban ne diyorsa onu yapacaksın.
Senin bunlardan başka çıkar yolun yok.
Sakın ama sakın maddi imkanın yokken babana karşı gelip evi terk etmek suretiyle evlilik yapmaya kalkma.
Çünkü sana zor zamanında açılabilecek bir kapıyı yüzüne kapatmış olursun ayrıca zaten maddi durumun yok bir dünya borç harç yapıp ne kendini strese sok ne de eşin olacak kişiye çile çektir.
Allah yardımcın olsun.
Hayırlı geceler.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)