hüloğğğğğ padişahım çok yaşa
hüloğğğğğ padişahım çok yaşa
Benzine zam geliyordu üzülen hep motorcular ve çok nadir arabasını benzinle kullanan sürücülere oluyordu. ( diger seçenekleride unutmuyoruz vs vs )
Benzine zam gelince araba sürücülerinin umrunda degil lpg kullanan arkadaşlarım benimle dalga geçiyordu kendileri lpg'de oldugu için.
Şimdi herkesin canı yandı işte..
Daha nereye kadar susacak bu millet .. Herkes bencil herkes kendini düşünür olmuş..
siz devletin sigara indirimlerinden ne kadar zarar ettiğini bilmediğiniz için böyle boş boş yazıyorsunuz
sigaradan giren vergi zammı nı böyle çıkarıyorlar
5 kuruş indirim gelir, 25krş zamlı kullanmaya devam edilir..
Forumun çikolata renkli bi maddeye donmesi sonucu pek fazla takılmayı düşünmüyorum artık. İsteyen iletisimdeki facebook veya skype adreslerinden iletisebilir. Sağlıcakla..
hay ben bunların....yuh mke 30krş nedir şerefsizler...
arkadaş; güneş enerjili araba-motor alsak gelir gölge yaparlar, güneşi açmaya para isterler bunlar.
kenarda köşede varsa hala bir yerleri kaşınmayan onlarıda gör Allah"ım
helal haram ver Allah"ım garip kulun yer Allah"ım
burda taşrada lpg 3,23
Zam %11. Zaten LPG %30 tasarruf sağlıyordu şimdi %20 nin altında.
Ey insan ! Yalnızlıktan şikayet etme sakın ! Öyle bir dostun var ki; şah damarından yakın...
Bunlar hep suriye ve arabistanın lpg lobisinin işleri.
halkın % 50 sine kızmakta haklıyız ama şunuda düşünelim.diğer partiler gelse durum değişecek mi ? bunların geçmişinide çok iyi biliyoruz. işte bu adam başa gelirse
işler düzelecek diyebileceğimiz biri var mı ? çözüm üretmeliyiz.ülke olarak çok eleştiren bir toplumuz.hadi çözüm üretelim.kim,hangi parti bizi kurtarır ?
Hayır abey ben istikrar konusunu mukayese ediyorum.. Doğal gaz bizim burda trakyada kıcımızın yanından da çıkıyor..
Ayrıca konu LPG.. Azerbaycanda adı bile geçmiyor.. Biz ise kullanmadığımız DOĞAL GAZA bile para veriyoruz... )))
Evde sadece yemek-çay pişirmek için bir mutfak tüpü bir ay yetmiyordu.. Sonra doğal gaz denen (ki o da kat kat kazık fiyata aldığımız bir nimettir) bağlattık ve o ne???? İhtiyar dostumun dediği gibi..
Yemek-çay üstüne banyo vs için ayda 15 liraya düştü fatura.. Bu sürede 2 tüp yetmeyecek, 3.nün de 1/4ünü yakmış olacaktık..
Ohaa be amma düdüklemiş adamlar..
benzin istasyonunda arkadaş calışıyor.
bizim abinin dobloyu alıyorum 3 tüpü götürüyorum
hepsine 11 litre bastırıyorum 33 litre toplamda
pompacıyada 10 lira veriyorum çay corba parası.
contalarını kontrol ettiriyorum geri dönüyorum.
3 tüpü neredeyse 1 tüp parasına dolduruyorum.
3 tüpte bize 7 8 ay gidiyor ocakta kullanıyoruz.
# motosikletle.blogspot
Arkadaşlar Kaba bir hesapla Lpg ile Benzin KArşılaştırması yaptım.
Aynı araba 1.4 Renault Clio Şehir içinde
Benzinde 8 litre
Gazda ise 11 litre Yakıyor.
Benzinde 4.85 x 8 = 38 kuruş yakıyor km de
Lpg de ise 3.11 x 11 = 34 kuruş yakıyor.
km 4 kuruş kar 100 km 4 lira kar
Ayda ortalama 3000 km yol yapıyorum.
Günlük 100 km civarında kârım 120 tl ayda 3000 km yapan biri olarak belki değer ama (Az km yapanlar için değğmez bence)
Lpg motor ömrünü daha çabuk bitirir. Nerde kaldı benim kârım zaten bu sistemi takarken 1500 lira parada fazladan bayıldık.
Bence artık lpg ninde suyu çıktı :(
Bide bu saatten sonra 0 araba alıp Garanti dışı edip Arabasının orasını burasını deldirteceklere sesleniyorum. Lpg taktırmadan önce bir kez daha düşünün. Tasaruf edebilecekmisin ? Garanti gittiğine değecek mi ? Başta harcıyacagın masrafa değecekmi ?
Bizde de Türkiye' ye yetecek hatta yarısı artacak kadar petrol çıkıyor, artanları yurtdışına satıyoruz.
İsterse bedava dağıtabilecekken DÜNYAnın en pahalı petrolünü yaslıyorlar bize, adamların niyeti ap açık ortada.
Ayrıca Azerbaycan Türkiye'ye kaçkez teklif sundu, gaz hattı çekin yeter, kardeşimden mi esirgeyeceim allaın nimetini diye, hep bizimkiler burun kıvırdı.
Benim düşüncem Türkiye Cumhuriyeti Milli Menfaatlerini kaldırıp Türk Petrolünün kontrolünü dış güçlere satanların bu işte ayrıca bir çıkarı olduğundan herkes petrole zorunlu yönlendiriliyor.
Felaket bi katakulli devri yaşadığımız çok açık.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)