Nutella vb ürünleri yemeyin, yedirtmeyin...
Reklamlar
-
Benzer ürünler ile aynı deneyi yaptım ve aşağı yukarı aynı sonuçları aldım.
Ayrıca istediğiniz yerden araştırabilirsiniz;
At 20%, palm oil is one of Nutella's main ingredients and the tax was dubbed "the Nutella tax" in the media
100 gram içerisinde
sucres (~55,2 %), huile végétale (huile de palme ~17,3 %), noisettes (13 %), cacao maigre en poudre (7,4 %), lait écrémé en poudre (6,6 %), lactosérum (petit lait ~0,8 %), émulsifiant : lécithine de soja (~0,3 à 0,7 %), arôme (<0,7 %)16
Palm yağındaki doymuş yağ asiti oranı %44,3 iken, ayçiçeği yağındaki oran sadece %7 ‘dir. Yağda doymuş asit oranının yüksekliği ise kalp ve damar hastalıklarına, obeziteye yol açar.
Benden uyarması, afiyet olsun...
Yurt dışındayım, mesajdan ulaşın.
Reklamlar
-
Evet hurma yağından üretiliyor..çok zararlı damarları çok çabuk tıkıyor.Gerçi böyle söylüyoruz ama tek başıma geçen hafta bir büyük kase yedim yememek lağzım en güzeli bal-kaymak,-tahin-pekmez ikilisi.
-
-
CrosseR adlı üyeden alıntı
Fazla miktarda yağ kullanıldığını biliyordum zaten de ayçiçek yağında doymuş yağ oranı %7'ymiş daha zararsız,palm yağı yerine ayçiçek yağı kullanılarak yapılma ihtimali yokmu acaba bilmediğimden soruyorum
Niye böyle hazır ürünlerde hep zararlı maddeler kullanılıyor,ne yani dahamı pahalı ayçiçek yağı,koysun 10 liraya satacağına 11liraya satsın
Çokmu düz mantık oldu ne
Kızartma yapmıyoruz kardeş ne ayçiçeği?Hurma yağı şekerlidir.Nutella nın tadı da bu yüzden güzeldir.
-
arkadaslar cok fılm ızlemıs nutellada özellile dısarda bekletın yazıyor eger adamın oyle korkusu olsa buzlukta bekletın ayzardı sacmalık bence
-
Uway adlı üyeden alıntı
Kızartma yapmıyoruz kardeş ne ayçiçeği?Hurma yağı şekerlidir.Nutella nın tadı da bu yüzden güzeldir.
Hadi canım sende,benim kafamda bi an kızartmaya gitmişti,eywallah cevabın için.
-
Palm yağı ve hurma yağı uno tarzı tost ekmeklerinde de kullanılıyor. Ayrıca yediğiniz pek çok gofret ve bisküvinin içnde mevcut
-
-
Tİme_shİft42 adlı üyeden alıntı
Buzdolabınızmı yok :9
nutellayı buz dolabına koymak cinayettir...bütün özelliği gider...oda sıcaklığından bir miktar daha soğuk gayet idealdir..
-
01 Aralık 2013, 22:00
antilop_skul adlı üyeden alıntı
arkadaslar cok fılm ızlemıs nutellada özellile dısarda bekletın yazıyor eger adamın oyle korkusu olsa buzlukta bekletın ayzardı sacmalık bence
Burada sıcak sadece yağın ayrışması için gerekli bir işlem dikkat ettiysen
oda sıcaklığında bu hale gelecek birşey olsaydı nutella, o zaman yazardı buzdolabına at diye. denemesi bi kavanoz nutella parası
Heil Spellcheck
-
02 Aralık 2013, 00:09
Birde bunları reklamlarda çocuk yiyiceği olarak lanse etmiyorlarmı... Daha dün bir reklam sonrası bu ve türevlerinin ne kadar zararlı olduğunu tartıştık.
Bu video iyi oldu.
-
02 Aralık 2013, 00:19
ben tam anlamadım videoyu. açıklayacak olan var mı?
-
02 Aralık 2013, 00:36
Guzelbilgi ..... NE YIYORSAK OYUZ
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:34 ----------
SULH adlı üyeden alıntı
ben tam anlamadım videoyu. açıklayacak olan var mı?
D amarlar tikandimi hEeeeeeee dersin tovbe ya SAKA GIBISINIZ CAHILLIK BUYA
TRANSALP.GR.COM
-
02 Aralık 2013, 01:05
HELLAS adlı üyeden alıntı
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:34 ----------
Bilmemek mi ayıp bilmişlik taslamak mı?
Eleştirmek kolay ama üretebilmek zordur. Yıkmak, yaralamak için eleştirmek, aciz ve beceriksiz insanların işidir.
http://yu-mu.blogspot.com/2012/12/fotograflar.html
-
02 Aralık 2013, 01:28
HELLAS adlı üyeden alıntı
Tanımadığın kişiler ile ilgili konuşurken dikkat et. Ben senin anan, baban değilim, kardeşin, eşin dostun değilim, sokaktan arkadaşın sırdaşın değilim. Terbiyeli ol!!!
-
02 Aralık 2013, 02:15
:DDDDD sakin olun beyler..Konu nutella..tatlı yiyelim tatlı konuşalım..
-
02 Aralık 2013, 02:51
haydi yeni konu nutella mı daha zararlı , gereksiz insanlar mi :D
-
02 Aralık 2013, 03:54
Doymuş yağlar zararlı mıymış?
-
02 Aralık 2013, 03:57
SULH adlı üyeden alıntı
Tanımadığın kişiler ile ilgili konuşurken dikkat et. Ben senin anan, baban değilim, kardeşin, eşin dostun değilim, sokaktan arkadaşın sırdaşın değilim. Terbiyeli ol!!!
Duymamış gibi yap..Gider birazdan...
Liseli ergen abisi..
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
02 Aralık 2013, 03:59
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)