Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Neymiş bu yer çekimine dayanma rekoru konusu

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Kawa ZX636
    Siyasete bağlayamayacağınızı düşündüğüm bir konu ile karşınızdayım, ama tabiki bu konuda ileri derecede beceriye sahip arkadaşlarımız yok da değil

Dostlar demin şöyle bir konu okudum;

YERÇEKİMİNE DAYANMA REKORU
    Yarış pilotu David Purley saatteki hızının 173 km'den 0'a inmesi 66 cm'lik bir mesafede gerçekleşince yüksek bir basınca maruz kaldı.İngiltere Northamptonshire, Sivertone Yarış pistinde 13 Temmuz 1977'de meydana gelen kazada Purley, 179.8 g basınca ayrıca 29 kırık, 3 çıkık ve kalbinin 6 kez durmasına rağmen hayatta kalmayı başardı.

BU KONUNUN ASLI NEDİR ? MERAK ETTİM DETAYLARINI BİLEN VARMI BU KONUNUN.
    66 cm enteresan.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 797
    momentum...

Motosikleti
    BURGMAN UH 200
    G kuvveti gibi düşün. Sen 160 km ile giderken altındaki motor birden dursa bile sen hala 160 ile gitmeye devam edersin. Devam etmeni engellersen de o kadar g kuvvetine maruz kalırsın.

sodalimon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha S10
    Vson^2 - Vilk^2 = 2 * a * x
    0-173^2= -29929 km2 / saat2
    = 2 * ivme * (66 cm = 0.00066km)
    => ivme = -22673484 km / saat^2
    çevirelim
    *1000 / 60 / 60 / 60 / 60 =>
    a=1750 m/s^2 lik bir ivme.
    Kabacası, yerçekimi ivmesinin 178 katı...
    İç organlarının parçalanmaması olanaksız...
    Hesap hatası yapmadıysam...

Saniyede 48m ile giderken 0.66metrede durmuş...
    dr.asc bunu beğendi.

dr.asc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1200 GS ADVENTURE
    eylemsizlik derler bizim köyde otobüscü ani fren yapsa bile ayakta duramıyoruz 170 ten 0 a o kdr kısa süre ve mesafede inmesi adamın beyninin pekmezini akıtır

muhittinKaplan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tracer900
    en kaba hali
    ağırlığının 179.8 katı.

G kuvveti gibi düşün. Sen 160 km ile giderken altındaki motor birden dursa bile sen hala 160 ile gitmeye devam edersin. Devam etmeni engellersen de o kadar g kuvvetine maruz kalırsın.
    Bu eylemsizlik etkisi var ama farklı birşey.

G kuvveti Yerçekimi gücüdür. normalde 1 dir. ivmeyönüne göre + yada - olabilir. Yani durmasına gerek yok Savaş uçaklarında dikey(yada tersinde, dönüşlerde) tırmanışta (ki ivme 0 (t1-t2 anında) olabilir.) da g kuvveti değişir.

Motosikleti
    Kawa ZX636
    Nerede ne şekilde bu ani duruş olabiliyor ? Çok kısa bir mesafe aklım almıyor yahu.
    Fizikten hiç anlamayınca beyin reddediyor Bu 5 yorumdan sonra sınıfın aptal öğrencisi hissine kapıldım

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Alıntı sysroot adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Nerede ne şekilde bu ani duruş olabiliyor ? Çok kısa bir mesafe aklım almıyor yahu.
    Fizikten hiç anlamayınca beyin reddediyor Bu 5 yorumdan sonra sınıfın aptal öğrencisi hissine kapıldım
    173 km/s hızla bir duvara çarpınca bu kadar kısa mesafede durabiliyordur muhtemelen
    sysroot bunu beğendi.

auditore - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbr250r
    ağırlığının yaklaşık 180 katı bir kuvvete maruz kalmış.. böyle bir durumda buharlaşmaması gerçekten büyük başarı iyi kurtarmış şöyle örnek vereyim uçak parçası ar-ge testlerinde uygulanan kuvvet 9G dir gerisini siz hesap edin.

Motosikleti
    Kawa ZX636
    Bu sporcuyu araştırırken, bir efsane olduğunu ve kahramanlık örneği gösterdiğini gördüm.
    Tüylerim diken diken oldu şuanda.

http://www.youtube.com/watch?v=3mz3ZzSXyWM

İlgili Yazı

1973 yılında Hollanda`da bir Fomula1 yarışı düzenlenmiştir. Bu yarış esnasında, pilotlardan biri kaza yapar. David Purley, arkadaşının kaza yaptığını görünce, durur ve ona yardım etmeye çalışır. Diğer pilotlar yarışmaya devam eder, kurtarma ekibi gelmez, etraftaki insanlar da çok yardım etmez. Önce yanan arabayı söndürmeye çalışır, sonra takla aşmış arabayı düzeltmeye, ama gücü yetmez.

Kazanın nedeni teknik bir arıza, yani Purley ile çarpışmamışlar ve ortada bir vicdan azabı yok. Ayrıca Purley, arkadaşını kurtarmaya çalışırken, arkadaşının yardım çığlıkları attığını da belirtiyor. Yani pilotun asıl ölüm nedeni aracın altında sıkışıp kalması. Şimdi aynı videoda 1.29a tekrar bakın. Purley, diğer insanlara, "Gelin de arabayı düzeltelim bari" diyor, ama kimse umursamıyor. Sonraki yıllarda F1 güvenliği bir hayli arttırıldı. Aynı kaza bugün olsa, kimse ölmezdi.
    Adamın için parçalanmış, helal olsun böyle sporcular bütün dünyaya lazım.

Murat 48/30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Salcano Wolf 11 (gri)
    Sen iç organların ile ilerlerken birden dış güce maruz kalarak duruyorsun, ama biraz oynama payı olan organlar 170 km ile devam ediyor
    CB 125E(6000 km), Salcano Wolf 11(Gümüş Atmaca)
    Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır.(Murat KANAT 17.01.13 )

DEISIS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XT 660 R
    Koşarken ben durayım desem 66 cm de duramam

Ne marka motor / fren kullanıyormuş acep

Motosikleti
    Kawa ZX636
    Alıntı Murat 48/30 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen iç organların ile ilerlerken birden dış güce maruz kalarak duruyorsun, ama biraz oynama payı olan organlar 170 km ile devam ediyor
    Sağol hocam çok açıklayıcı bir örnek olmuş

@DEISIS
    Frenin marka ve modeli Beton Duvar .

otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700
    Alıntı sysroot adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Siyasete bağlayamayacağınızı düşündüğüm bir konu ile karşınızdayım, ama tabiki bu konuda ileri derecede beceriye sahip arkadaşlarımız yok da değil

Dostlar demin şöyle bir konu okudum;

YERÇEKİMİNE DAYANMA REKORU
    Yarış pilotu David Purley saatteki hızının 173 km'den 0'a inmesi 66 cm'lik bir mesafede gerçekleşince yüksek bir basınca maruz kaldı.İngiltere Northamptonshire, Sivertone Yarış pistinde 13 Temmuz 1977'de meydana gelen kazada Purley, 179.8 g basınca ayrıca 29 kırık, 3 çıkık ve kalbinin 6 kez durmasına rağmen hayatta kalmayı başardı.

BU KONUNUN ASLI NEDİR ? MERAK ETTİM DETAYLARINI BİLEN VARMI BU KONUNUN.
    66 cm enteresan.
    bunlar dış mihrakların işi ben mossad diye düşünüyorum
    tabi akp nin parmağı da olabilir hatta rahmetli menderes mezarından çıkıp ebemizin örekesinden geçerken israilliler ona ıslık çalmış
    Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
    Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
    Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)