Siz olarak ele alırsak öyle demediniz elbette. Ama genel kanı herşeyi Mustafa Kemal Paşa yaptı
o olmasaydı adımız agop olurdu falan filan olunca sizin mesajınız üzerinden geneli hedef aldım.
Ve evet o kadar büyük bir orduya bir kumandan gerekir sizin bizim yapacağımız iş değil
amaa, bunu tek kişiye mâl etmek , daha ötesine götürüp o olmasydı şöyle şöyle olurdu
diyerek , onun her yaptığğını katışıksız doğru kabul etmeyi aklıma aldıramıyorum.
Dediğim dedik değilimdir varsa yanlış bildiğim bir doğru veya doğru bildiğim bir
yanlış mantık çerçevesinde kabul ederim.
Son olarak üslup meselesine gelince; düşünün ki bir sopaya ihtiyacınız var.
Yerde bir sopa buldunuz ama eğri. Onu düzeltmek için düz tutmak yetmez.
Aksi yönde eğerek düzelmesini sağlayabilirsiniz ancak. Bu verdiğim örnekten
solayı üslubum sert gelmiş olabilir ama daha önce de belirttiğim gibi sizin
söyleminiz üzerinden geneli hedef alarak söyledim söylediklerimi.
Şahsınıza saygı duyduğumu biliyorsunuzdur diye tahmin ediyorum.
Kalın sağlıcakla.
Fikrin ne fahişesi oldum ne zamparası-Bir vicdanın bilemem kaçtır hava parası..
Yollar boşaldı artık yolcular buldu vaha, -Yolcular gitmese de yollar gider Allah'a..
DIŞI SÜKÛN İLE ZAHİR, DERUNU MAHŞERDİR DERUNU MAHŞER..
Bitmez bu mevzular.
Boşverin, herkes inandigi gibi yaşasin.
Üç günlük dünya..
“Ben ki ateşle konuşurdum, selle konuşurdum
İdil’le Tuna’yla Nil’le konuşurdum
Sangaryos’u Sakarya yapan
İkonyom’u Konya yapan
Dille konuşurdum...”
Arif Nihat Asya
_ Sn. Tayyip Her Türk Asker Doğar, Türkiye Cumhuriyeti' ne ait hangi köyün, kasabanın Türkçe ismini değiştirme peşinde bileniniz var mı?
_ Türkiye Cumhuriyeti milletinin anadilinde yazılmadığı için, bizim mi değil mi anlayamayacağım köylere nasıl karar verip gireceğim
belki ermenistan topraklarına kaçak geçtim nereden bileceğim
_ Her köy kasaba isminin yanına hepimizin Ulu Önderi Mustafa Kemal Atatürk ve Nutuk heykelleri mi yapılacak acaba
_ Yada Gaziantep karayolunda, filanca kasaba sağdadır diye ( Türkçe, arapça, gürcü dili, çerkez dili, rusça, ingilizce, ermenice, fransızca...) tüm vatandaşlarımızın dilleri ile yazılı devasa tabelalar mı olacak
_ Milletçe anadilimiz var iken, çekeriz bir el freni, ararız farklı farklı diller alfabeler arasında neredeymişiz, nereye gidiyormuşuz, sorun olmaz heralde
_ Gerçi şimdi Türkiye Cumhuriyeti' ne ait olan o köyün kasabanın Türçe ismini aleXandriya gibi birşey yapacak ya bu hükümet ,
benim o kasabanın esas isminin İskenderiye olduğunu zaten biliyor olmam da lazım sanırısam
Şimdiden çok kafam karıştı, çok kaybolan olacak çoook
bir ülkede bir resmi dil olmalı ve her düzenleme bu resmi dile göre yapılmalı bence. ülkede farklı etnik grupların din ve kendi dillerini öğrenmelerine imkan sağlanmalı bence. ülkedeki yerleşim yerleri isimleri de resmi dile göre yapılmalı fakat tarihi isimler ya da etnik isimler etnik bölgenin diliyle de parantez içinde yazılabilir bence.
anlayana sivrisinek saz anlamayana sazı sokmasan da olur (imza istek üzerine değiştirilmiştir).
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
Abi ölümün nerden nasıl geleceğinin bir garantisimi var
İnsanlık tarihi sürekli olarak harp içinde geçmiştir, kimi zaman fiili harp işlenmiş, kimi zaman da siyasi
Halk arasında da bizim yaptıgımız gibi ideolojik şekilde kendini göstermiştir
Yazılanlara bakıyorumda, herkes memleketin bi tarafından tutmuş, birilerini sınır dışı etme derdinde.
Haaa..
Birde bazıları varki ; ''Memleketi sizemi bırakayım?'' gibi yorumlar yaparak memleketi babasının tapulu malı zannediyor ki, bunlar en tehlikelisidir
Bu dünyada hepimiz kiracıyız abi.
Ben gittikten sonra ha mukaddes olmuş ha kadim.
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)