Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Sahte Akıllı Telefonlara Dikkat

REKLAM ALANI
    Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Akıllı telefonların bukadar güzel taklit edilebileceği aklımın ucundan bile geçmezdi.

Cuma akşam bi 3 haftalık s4mini almaya karar vermemle almam bir oldu. Telefon cok hoşuma gitmişdi çokda iyi inceledim dışdan hiç belli olmuyordu. Çalışması ekran kalitesi kesinlikle şüphe uyandırmıyordu. Yazılım birebir aynıydı.

Taaakii ayarlar menusunde birkaç komut çalışmayıncaya kadar. Neden çalışmadığını araştırırken fake ( sahte-clone ) ürün olabileceği ihtimali olduğunu internetten öğrendim. Donanım bilgisi veren bazı programlar vardı. Bunlardan antutu isimli programı yukleyerek telefonun gerçek infosunu öğrendim.

çift 1.7 ghz olması gereken işlemci 1.2 ve tek
    1.5 gb olması gereken ram 512

Kutusunu topladığım gibi aldığım arkadaşa gittim ve iade ettim. Kredi kartı ile almış sahibinden.com sitesinden get alışverişi yapmış. Kendisi de benden öğrendi telefonun sahte olduğunu. Dolandırıldığını ve savcılığa gitmesi gerektiğini söyledim paramı aldım.

İnternetten bu tur alışveriş yaparken yaşadığım şehri tercih ediyorum ve kargo yerine elden teslim alıyorum bu şekilde daha guvenlı oluyor en azından satan kışının yerını yurdunu gorme fırsatım oluyor. Buna ragmen dolandırıcılar git gide profesyonel olmakdan cekinmiyor.

Bu telefonun sahtesını yapanamı kızayım satanamı kızayım bılemıyorum.

Bu telefonun sıfırı 1200 TL

250 TL lik çakma telefonu bu fiyata satmakdan çekinmeyen dolandırıcılara dikkat edin arkadaşlar.

Bu daha populer olan iphone ve samsung modelleri içinde geçerli.

Serzenish03 bunu beğendi.
    Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    crxforever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr125 2008
    telefonun her özelliğini kullanmayan insanlar bunu anlamadan senelerce kullanırlar.bunları satan dolandırıcılar da kat kat zengin olur gider yanlarında çalışırız onların, falanca bey deriz. faydalı bir paylaşım olmuş teşekkürler.

aloavera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mct 250 - nc700xa
    iyide arkadaşım 1200tl lik telefon 250tl ye o telefon ya çakma yada çalıntı olur...
    fearlesboyy bunu beğendi.

HEROCAN35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xenter
    Alıntı aloavera adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    iyide arkadaşım 1200tl lik telefon 250tl ye o telefon ya çakma yada çalıntı olur...
    250 tl ye satarsa anlarsın çakma oldugunu bi arkadaşım iphone 4 almış ikinci el hemde arkadaşı sandıgı bi telefoncudan kaça aldın abi dedim 750 dedi hemen bakalım imei numarasına dedim oda neymiş diyor baktık imei numarasına göre telefon başka bi marka model görünüyo kayıtlarda iphone ve özellikle samsung un sahtesi çok

Kaangngr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Garantisiz yerlerden heleki sahibinden.comdan öyle cihaz alınmaz. Geçmiş olsun teknosa,gold,vatan computer gibi yerlere bakın.

Motosikleti
    BMW F650 GS
    Alıntı aloavera adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konuyu tam anlayamadın sanırım. 250 tl lik telefonu orjinal telefon diye adamlar 1000-1200 tl ye satıyorlar. Anlayan var anlamayan var. Demek istediğim sahteler kolay kolay anlaşılamıyor dikkatli olun.

Eagle7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT
    siz gene iyi fark etmişiniz ben olsam herhalde hala kullanıyordum
    jackonbir ve Sinan Er bunu beğendiler.

Motosikleti
    BMW F650 GS
    Alıntı Eagle7 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    siz gene iyi fark etmişiniz ben olsam herhalde hala kullanıyordum
    Kullanacağını sanıyorsan yanılıyorsun. Birkaç saatliğine olsada hattımı takmıştım. Bugün telime mesaj geldi. "1123213232323 imei nolu cihaz kayıt dışıdır 1 hafta içinde kapatılacaktır aldığınız yere başvurunuz."

Kısacası bütün paran çöpe gitmiş olurdu.

TATLIHIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    (14) Yamaha Ybr (16) Yamaha Ybr
    Samsung S3 Mini kullacısıyım 8 Aydır İlk Cıktıgında 950 TL ye almıstım, Simdi kacakları cırt atıyor cevremde cok var kacak almak isteyip soran aynısı ama diyor sen 950 ye aldın ben 250 ye buldum yapmayın etmeyin menusune bakın kamerasına bakın,Bakanda aa gerckten niye böyle diyor ya diom kasa aynı icerik farklı 3310 dan farkı yok. Agırlık bile farklı ,İnanmayın kacaktır falan direk sahte,kandırıyorlar milleti...

Gecmiş olsun sizede en iyisini yapmıssınız

Benli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ekmeğe göre köfte !

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)