monitör 2 3 sene evel aldım yeni almıcam yani seneye 3d bişi ile değiştiririrm :D hele sisitemi dizeyim
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:19 ----------
Çok yardımcı oldunuz saolun sadece asus mu saphire mi sorusu kaldı gerisi tamam.
sogutucu kasama sığar inş :D
2 katı güç tüketiyor yalnız performans sergileyeceğim diye bunu da unutma. Sen elindeki 500 wattlık psu ile bir gün oyun oynarken full ayarlarda çatırt diye reset atarsa pc şaşırma şaka şaka ama yapabilir herhangi bir nedenden dolayı.. Karar senin adamım sistemi mi yazayım bari sana son olarak ..
Anakart : M5a97 evo
İşlemci : fx 6100
Ram : 1866 mhz 4*4 g skıll
Ekran kartı : Asus gtx 670
Şimdiden güle güle kullan ..
Ram leri yeni almayacağm 8gb zaten var geçen sene aldım onları kullanacağm
SAOLUN arkadaşlar iyi bir sistem oldu gibime geliyor.
Ekran kartı olarak Sapphire yeterli olur. Zaten kartlar arasındaki tek fark soğutma sistemidir yoksa hepsi referans kartın aynısıdır. Yalnız alacağın zaman parçaların tam adını yaz yanlış bir şey alma. Bilgisayarına takviye yapacağın zaman yine konu aç yeni parçalara da yardımcı olalım.
AMD FX 8350 4ghz 8 çek kesinlikler
İsimleri birebir yazdim ins haftasonu yuzde 30 indirim devam eder 25 e dusmez.
parcalar antalyada yok baska mağazadan geitrtmeleri surermi arkadaşlar. ?Vatan Bilgisayar dan alacağım.
Onu biz bilemeyiz mağazayı araman lazım. Bir de elindeki parçaları götür kasayı götür bu parçalar bu kasaya sığar mı diye sor.
Bross marka bir kasa var standart genişlik ama az yüksek sigar inş daha parçaları siparis etmrm lazm yavas yavaş bakacaz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:22 ----------
Sapphire HD 7950 nin sogutmasi yeterli olur değilmi çünkü asusun ki hakkinda herkez cok olumlu konuşuyor. Yani sorun cikarmaz değilmi?
Çıkarmaz merak etme. İlla asus istiyorsan işlemciyi 6300 yap
Fx8350 işlemci asus radeon hd7950 ekran kartı ohh 1500e dizecem mis gibi sistemi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:58 ----------
Bu arada eski sistemden artan parcalar kac kuruş yapar
intel core2 quad islemci (q8400)
gigabyte anakart hem ddr2 hem DDR3 slot var
nvidia Geforce 9800gt .
300-350 gider diye tahmin ediyorum. Eski sistem de fena değilmiş çoğu oyunu sıkıntısız çalıştırır neden yeniliyorsunuz?
Albay düşündüm de AMD alip ekstradan Soğutucu almaktan sa
direk intel core i7 4770k ya bütçe yetiyor ekran karti asusu hd7950 anakart önerebilrmisin bana eski ramlerim in uyacagi i7 ye göre
AMD li sistem 1450 ye gelyo
eger i74770k alirsam ekran karti ve 300tl lik bi anakart ile
1600e gelyo
Alma soğutucu stok kullan?
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:39 ----------
Kardeşim gel seninle bilgisayarları takas edelim uğraşma toplamakla falan. Ben çok özenle topladım tam bi canavar oldu ama şimdi bana fazla geliyor
İntel i7 2700k // Asus P8Z68 Deluxe Gen3 // Gskill Ripjawsx 2x4 gb cl9 2133 mhz // Sapphire Hd 5970 O.c Edition // 120 gb Agility 3 // 500 gb 7200 Rpm Samsung // Cooler Master Haf 942 // Noctua NH-D14 // Samsung Writemaster Dwd-Rw
Stok fan berrbat mis 8350 de vatana soraym bu anakartin intelle uyumlusu varsa onu alrm ekran kartı da yada amd li sistemi
Dediğin işlemci 898 liraya geliyor amd 8350 477 liraya geliyor. Bak kardeşim sen işlemciye kafayı takmış durumdasın ama bu kadar pahalı işlemci senin hiç bir işine yaramaz. Madem o kadar bütçen var bana sorarsan Fx 6300 + Amd 7950 + 120 gb ssd üçlüsünü ve anakartı alırsan bilgisayarın 15 saniyede açılır 3 saniyede kapanır hoşgeldiniz yazısını bile göremeden masaüstü gelir. İşlemci bilgisayar üzerinde zannedildiğinden çok daha az öneme sahiptir.
AYNEN YA amd 477 ye i74770k 900e gelyo amd alicam gider 2 tane amd alirim biri yedek durur (yapmam tabi ama tek intel yerine bu bile yapılabiliyor)
ama ben yanlis hesap yaptim:D kdv katmamisiz
Fx8350
Frio Extreme Soğutucu
Asus HD7950
M5A97 anakart
KDV dahil 2358 tl ediyor
yüzde 30 değil yüzde 25 indirim varmış
yani bana 1769TL ye geliyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:38 ----------
Şuan işlemci anakart ve Soğutucu yu alabiliyorum 1- 1.5 aya ekran kartı ni alabilirm ozaman oyle yapacağım islemci Soğutucu anakart alam eski ekran kartiyla 1 ay idare edem onara eski islemci ve anakartida satarm
ama Geforce 9800gt uyarmi bu anakart a?
9800 gt pci ex olduğu için uyar.
Ah ah o bütçe bende olacaktı ne bilgisayar toplardım şimdi var ya
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)