İnternet Üzerinden Yapılan Talihsiz Bir Alışveriş
Reklamlar
-
13 Ağustos 2013, 18:11
Sevgili arkadaşlar aklınızda olsun diye yazıyorum, marcamarca adlı internet sitesinden alışveriş yapacaklar bir kez daha düşünsün, neredeyse bir ay oldu sipariş vereli, henüz ses seda yok müşteri temsilcisine ulaşılamıyor. Firmaya gönderdiğim maili de sizlerle paylaşmak istedim. Saygılar
“Vermiş olduğum M-26072013-5362** no lu siparişi bu kadar sorunsuz bir şekilde ve böylesine hızlı bir gönderimle elime ulaştırdığınız için teşekkür ederim. İnternet üzerinden yaptığım en sorunsuz ve hızlı sipariş olduğunu söyleyebilirim.”
Gerçekten böyle sözler sarf etmeyi çok isterdim ancak muhteşem iş ahlakınız! sayesinde haftalar önce bayramda eşe dosta hediye etmek üzere sipariş verdiğim ürünler ne yazık ki elime ulaşmadı. Hoş ulaşsa da bu saatten sonra kalitesi, nitelikleri, bedenleri ve hatta sayısı ile ilgili bile elime ne geçeceğinden şüphe duymaya başladım. Gerçi farkındaysanız yine de firmanızla ilgili iyimserim, neden derseniz belki de elime hiç ulaşmayacak.
İşin beni üzen tarafı ise dünyanın öbür ucundan, Çin’den vermiş olduğum sipariş elime ulaştı, yanlış gönderim nedeniyle ücretsiz bir şekilde, ikinci kez istediğim ürün postalandı. Ancak şeref, ahlak, haysiyet ve onur duyguları taşımayan yerli firmalardan verdiğim siparişler elime ulaşmadı. Yarım yamalak İngilizcesiyle binlerce kilometre ötedeki çekik gözlü kardeşim benim gönlümü etmek için dil dökerken, ulusal basının büyük gazetelerinde reklam ve ilanları bulunan bir firmadan verdiğim sipariş için yazdığım bu satırlar belki okunmayacak, okunsa da kale alınmayacak biliyorum. Ne yapalım burası Türkiye burada böyle ahlaksız insan çok…
Sözlere inanmayı bırakalı çok zaman oldu, gözler bile beni aldattıktan sonra...
Reklamlar
-
13 Ağustos 2013, 18:57
Ben boşuna tavır almadım yerli satıcıya-üreticiye...
Geçmiş olsun, çok pahalıya patlamamıştır umarım.
Buarada mail de güzelmiş, senden bekmezdim doğrusu
-
13 Ağustos 2013, 19:15
ilk defa duydum bu siteyi.
internetten çokca alışveriş yapan birisi olarak, adı sanı duyulmamış hiç bir siteden alış veriş yapmam.
-
13 Ağustos 2013, 19:41
malesef bu bizim sektörün kanayan yarası (yazılımcıyım). Piyasada iyi para kazanan e-ticaret sitelerini gören her uyanık bir e-ticaret sitesi açmaya + yazmaya/yazdırmaya çalışıyor. Hatta geçen yıl bir ekonomi dergisinde bununla ilgili bir makale vardı. "e-ticaret sektöründe oluşacak balon" diye bu işte para var hemde sermayesi az diye giren herkes, umduğunu bulamayınca ortaya birçok mağdur çıkıyor. Umarım kısa zamanda yanıt alırsınız. ama sanıyorum ki dönüş yapmamışlar size, eğer iyi niyetli olsalar sorun dahi olsa size dönüş yaparlardı heralde.. bende yazdığım bir kitabın internetten satışını yapıyorum mesela, sipariş saati geç olursa kargoya yetişmeyebiliyor ve çalışanlarımız arayarak bugün verilemeyeceğini bildiriyor. Bu iş birazda ne kadar ciddiye aldığınla alakalı.
-
13 Ağustos 2013, 22:12
Talihsiz bir durum öncelikle geçmiş olsun.
Nedense bende yerli satıcılar konusunda cok endilşeliym ce nezaman birşey alacak olsam arayıp elden teslim almak istediğimi söyluyorum bunu kabul etmeyen site ile alışveriş yapmıyorum. Yerli esnaf tam........ .
-
14 Ağustos 2013, 01:24
Reyiz geçmiş olsun
sitenin reklamları my nette zırt pırt çıkıyor..
-
14 Ağustos 2013, 12:52
Sağolun arkadaşlar, ben de büyük bir gazetede ilanını görerek herhalde güvenilirdir diye alışveriş yaptım ama cacık çıktı bakalım siparişleri gönderecekler mi...
Ama tavsiyem sizlerin de dediği gibi bilindik sitelerden ve kapıda ödeme seçeneği ile alışveriş yapmak ya da çinden sipariş vermek
-
14 Ağustos 2013, 14:32
malın kargoya verilmesini 3 günden fazla bekleme. Daha uzun sürerse hemen siparişi iptal et paranı geri al.
-
14 Ağustos 2013, 14:42
Bahsi geçen siteden ben de tshirt siparişi verdim ama gelmedi haber bile yok. Allahtan geçmişini bilmediğim tecrübe etmediğim sitelerden kapıda ödeme hariç alışveriş yapmam bu da kapıda ödemeydi ama gene de can sıkıcı bir durum ürünün gelmemesi.
MBhoro arkadaşa ben de bir web & grafik tasarımcı olarak katılıyorum; hemen hemen her ay "sahibinden.com" veya "hepsiburada.com" gibi başarılı e-ticaret sitelerinin klonlarına sahip olmaya çalışan müşterilerle karşılaşıyorum. Sonuç ise bir e-ticaret çöplüğüne dönüştü.
-
14 Ağustos 2013, 14:48
Her reklamı yapılan ürün iyi olmuyor, bu bir gerçek. Bunu bu şekilde öğrenmiş olmanız kötü olmuş. Umarım sorununuz en kısa sürede giderilir.
-
14 Ağustos 2013, 17:17
kurubuz adlı üyeden alıntı
malın kargoya verilmesini 3 günden fazla bekleme. Daha uzun sürerse hemen siparişi iptal et paranı geri al.
3 gün niye ? Ürünlerde kargoya verme süreleri yazıyor. adam aynı gün kargo yaparım derse 2. gün kargo yapamazsa direk iptal ederim. Ama bazı ürünlerin kargolanması için 1 ay beklediğim oluyor.
Bu arada e-Ticarette 30 gün gibi bir yasal sınır vardı. eğer 31. günde ürün elinize ulaşmadıysa paranızı + paranızın belirli bir yüzdesi kadar tazminatı alırsınız firmadan.
diyelim ki firma dolandırıcı çıktı kredi kartınızdan çekti parayı ama 31. gün oldu ürün yok. direk bankayı arayın seve seve işlemi iptal eder.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)