Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

İnşaat mühendisliği ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    TheAzReaL07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Şubat 2012
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    CBR 125R
    Sa arkadaşlar. Bir konuda çok kararsız kaldım sizlere danışayım dedim özellikle aramızdaki inşaat mühendislerine Bu sene üniversite sınavını atlattıktan sonra İnşaat Mühendisliği kazandım şimdiye kadar inşaat mühendisliğinin diğerlerinden daha fazla iş imkanı olduğunu felan duydum ama internette araştırıyorum genelde bu sektörde çok fazla mühendis olduğunu işsiz kalan sayısının fazla olduğunu filan okuyorum. Kafam karıştı işsiz kalma ihtimalim ne kadar ? İşsiz kalmamak için ne yapmam gerekiyor bilen abilerim ve kardeşlerim yardımcı olursanız sevinirim.

    Saygılar...
    Bir meyhane buldum mezarlığın karşısında eğer beni bulmak istersen ya ordayım ya da karşısında...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    CrosseR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ekim 2008
    İnşaat ve makina müh. çalışma sektöründe çok büyük yerleri olan en temel mühendislikler,ancak aklınıza gelebilecek her üniversitede mevcut olan bölümler..
    Her okulda olunca ve de puanı elveren erkek öğrencilerin %80i bu bölümleri tercih edince yılda binlerce mezun verir,hatta en çok mezun veren bölümlerin başında gelir..
    Bu yüzden nekadar çok iş alanı olsada ortalıkta fazlasıylada mezun vardır..
    İnşaat ve makina mühendisleri mezun olduktan sonra,düşük maaşlara burun kıvırmadan sektörde 3-5yıl pişerek tecrübe kazanır,kendisini geliştirerek ön plana çıkması gerekir..
    Tecrübe kazandıktan sonra bu mesleğin meyvesini yemeye başlar..

  3. #3
    Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2009
    Şehir
    Angaranı Bağları...
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Kazanmışsın zaten, hayırlı olsun. Okulu bitirene kadar çooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOoooooooooooooo ook sular akar köprünü altından. Bildiklerin, Fikirlerin ve Planların netleşir bir kaç yıl içinde.

  4. #4
    emocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Temmuz 2006
    sektörde başarılı olmak istiyorsan .
    1) Mezun olana kadar ingilizceni 2. anadil seviyesine getir .
    2) stajlarını düzgün büyük firmalarda yap ve kağıt üstünde değil gerçekten yap ( mezun olunca çalışma imkanın bile olabilir )
    3) yazlara bütünleme bırakma yazları değerlendir mümkünse yurtdışı dil veya staj imkanı kovala. ( rusca dil kursu olabilir )
    4) en önemlisi RUSCA . Rusca inşaat sektöründe parlayan yıldız. mezun olana kadar ingilizce ( ingilizce bilmek artık bir özellik değil nerdeyse ) yanına rusca yı tamamla . rusya da çok şantiye var eleman açığı var . alarko ,enka , rönesans holding aklıma gelenler. hepsi rusyada büyük şantiyeleri var. maaşlar Türkiye piyasasının iki katı . barınma şirkete ait zaten . Rus hatunları da yanında bonus ;)

  5. #5
    Panter38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ekim 2011
    Şehir
    talas kayseri
    Motosikleti
    ******* 250r+bora '03 trendline
    azrail bende seni merak ediyodum hayirli olsun lys sonucu kac bin gelmisti hangi şehir ? ben 33.000 kayseri Melikşah Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği tam burslu kazandim hayirli olsun bölümün

  6. #6
    Pangea - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Aralık 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha WR 125 X
    Mühendisler toplanıyoruz galiba bende Kocaeli Üniverstesi Bilgisayar Mühendisliği kazandım artık kendimizi geliştirip büyük şirketlerde staj yapma çalışmasına yönelmeyi düşünüyorum.Başka önerileriniz var mıdır?

  7. #7
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2004
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Mezun olunca askere gitmek istediğinde yüzde 90 ihtimalle yedek subay yapacaklar, inşaat mühendisi epey lazım oluyo sanırım. Kafadan 1 yılını bağlıyolar, tabi maaş da var orta karar ama askeriyede bir gün bir gündür.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)