Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Sigorta Dolandırıcılığına Dikkat !

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    24 Haziran 2011
    Geçenlerde facebookta arkadas listemde olan bir agabeyim, basına gelmiş olan bir olayı paylasmıs. Bir-iki gün sonra benzer bir durumu baska bir paylasımda gördüm.

    Konu sigortacılık ile ilgili bir dolandırıcılık denemesi. Adamlar o kadar profosyonelce calısıyorlar ki sizin,bizim neredeyse tüm kişisel bilgilerimiz bir şekilde ellerine geciyor.

    Ardından arayıp kişisel bilgilerimizi bize soyleyerek önce bir güven olusturup,ardından çakallıklarını ortaya koyarak borcunuz var,mutlaka ödeme yapmalısınız diye sizi uyarıyorlar...

    Öncelikle arkadas listemde bulunan ağabeyimin paylasımını virgülüne dokunmadan,ardında da benzer durumu yasamıs bir baska sahısın paylasımını yine virgülüne dokunmadan sizlerle paylasıyorum...


    BİZZAT YAŞADIĞIM SAHTEKARLIK OLAYINDAN BAHSETMEK İSTİYORUM!

    Cep telefonumdan bana ulaşan bir bayan.Merkezinin Rize 'de olduğunu söylediği,BAYRAK BİRLİK DANIŞMANLIK adıyla çalıştıkları sigorta şirketinden 2 yıl önce evime sigorta yaptırdığımı ve ikinci yıla ait sigorta borcum olan 240 Tl civarındaki borcumu ödemediği mi, acilen ödemeyi yapmam gerektiğini söylediler.
    -Ben böyle bir sigorta tanımıyorum ve böyle bir sigorta yaptırmadım" diyecek oldum.
    Bana ait TC numaramı,şahsıma ait kredi kartımın son 4 hane numarasını ve cep telefonumu söyleyince birden durdum!Açıkçası kuşku oluştu.Karşı taraf bundan yararlanarak üst üste faklı şeyler söyleyerek,borcumu acilen ödememi ısrarla belirtti.Ben biraz düşünmek amacıyla
    - Şu an pek müsait değilim,yarın arar mısınız' dedim.
    yarın tekrar aynı bayan aradı ve aynı şahsi bilgilerimi tekrar,aynen verdi.Bunları nereden buldunuz'diye sorduğumda,daha da şaşırtıp SES Kaydımın olduğunu söylediler.
    O an inanılmaz strese girdim,ne yapacağımı şaşırdım.Ev adresimi söyler misiniz'dedim.3 yıl önce taşındığım ev adresimi söyleyince biraz rahatladım ve bunun sahtekarlık olduğuna ancak karar verdim.
    Sigortacı arkadaşıma danıştım.
    -Sigortalar bir yıllık yapılır.2 yıllık olmaz'dedi.Şahsi bilgilerime nasıl ulaşmış olabileceklerini sordum.Bu tür kayıt bilgilere maalesef ulaşabiliyorlar.Kimseye inanmayın,dikkatli, olun'dedi.

    Dolandırıcılık o kadar hat safhadaki,kişisel bilgilerinizi söyleseler dahi,asla onlardan önce diğer şahsi bilgilerinizi vermeyin!Ve bu kimselere inanmayın.

    Bayrak ve Birlik gibi Türk insanının hassasiyeti olan iki önemli unsuru kullanan bu tür sahtekarlara asla inanmayın.Bana sözleşme evraklarımı göndermelerini istedim.Yapamayacaklarını söylediler. İnternetten isimlerini ve şirketi araştırdım;hiç bir bilgi yok!
    telefon görüşmemizin birinde,gazeteci olduğumu ve " ne halt işlediğinizi araştırıyorum" dedim.Buna rağmen rahatsız etmeye devam ettiler.Kendi sahtekarlık sistemlerine o kadar güveniyorlar ki;bu yolla kim bilir kaç kişiyi dolandırdılar.
    -Parayı yatırmayacağımı söylediğimde,"otomatik iki yıl daha sigortanız yenilenir" diyerek köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar.Aman dikkat.

    Son telefon konuşmamızda,"Beni bir daha rahatsız etmeyin.Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağım" dedim.O an tutuştular,ertesi günü benim nabzımı ölçmek için bir kez daha arayıp,başka aramadılar.





    Dün Sabah cep telefonumdan arandım:
    -Burası…sigorta KURUMU. M.... C..... ile mi görüşüyoruz?
    -Evet.
    -Size vereceğim bilgiler doğru ise lütfen onaylayınız. Dediler.
    Sonra, tek-tek : Adresimi, doğum tarihimi, ev tlf.numaramı, medeni halimi, emekli olduğumu ve (en önemlisi) kimlik numaramı kendiler söylediler; doğru olduğu için de benden de EVET cevabını aldılar.
    Akabinde görüşme şöyle devam etti:
    -Şu anda kullandığınız kredi kartı X bankasına ait.
    -(O da doğru) Evet de bütün bunları niçin soruyorsunuz?
    -Bakın, anlaşıldığı gibi bütün bilgileriniz doğru. Biz bunları size bir poliçeden okuyoruz. İki yıl önce, iki yıllık bir kaza sigortası yaptırmışsınız. Binlercesinde olduğu gibi; İlk yılı kampanya idi. İkinci yılın primini (geçtiğimiz yıldan bahsediyor) ödememişsiniz. Tutarı X kadar. Şimdi bize biraz önce bahsettiğimiz kredi kartınızın numarasını verin. Tahsilât yapacağız.
    -Peki. Ancak bu defa benim size bir sorum olacak: Emekli olduğumu söylediniz. Nereden emekli olduğumu biliyor musunuz?
    -HAYIR.
    -Ben emekli Cumhuriyet Başsavcısıyım. Kart numaramı istiyordunuz. Buna gerek yok, siz bana tam firma unvanınızı ve açık adresinizi veriniz.
    -(Cılız bir sesle) Neden?
    -Bulunduğunuz şehrin emniyet müdürüne telefon edip, Mali Şube ve Dolandırıcılık Masasından bir karma ekibin adresinize gelmesini sağlayacağım. Onlara banka hesap numaranızı verin de havale çıkartayım.
    -Önce “GURK” diye bir yutkunma sesi geldi. Sonra sessizlik. Sonra telefon kapandı.

    Ekranda çıkan 0800 lü telefonu 118 18 ve 118 80 den sordum. Beklediğim gibi: “Kayıt Yok” cevabını aldım.
    Kaza sigortası, poliçe falan tamamen uydurma. Ancak yukarıda anlatılanlar ayni ile vaki.
    Buradan anlıyoruz ki, gizli kalması gereken bütün kişisel bilgilerimiz maalesef ortalarda dolaşıyor.
    Bu görüşmeyi teferruatıyla anlatmamın ve burada paylaşmamın sebebi ise şu: Doğru ise binlerce kişiden bahsettiler. Dikkat size de böyle bir piyango çıkmasın. Çıkar ise artık siz de bir savcı mı olursunuz? Hâkim mi? Emniyet Amiri mi? Hazırlıklı bulununuz.
    PAYLAŞLIM HERKES ÖĞRENSİN BU TUZAĞA DÜŞMESİN KİMSE

    Bir kişiye bile faydalı olabilmesi ümidiyle....


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    tahsins - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Kasım 2012
    Şehir
    kocaeli
    Motosikleti
    bajaj boxer 2015 + doblo safeline 1.3mjet 2012
    valla ilginçmiş. boş bir anda herkezi kandırabilirler. güzel paylaşım.
    mete_han bunu beğendi.
    yaş:34 evli 2 çocuklu (bajaj boxer kullanmakta.)
    salcano wolf: 0 km (05.01.2013)...->....45.000km (13.01.2016) !...
    bajaj boxer: 0 km (13.01.2016)...->.... ?


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)