Arkadaşlar günlerdir izlediğim bir belgesel tv knalında hazırlıkçılar diye kendilerini adlandıran amerikalı ailelerin yaptıklarını ve sebeplerının ne olduklarını kısa aktarmaya çalışacağım bunun bana çok ilginç gelmesi sebebi ile paylaşıyorum sizlerın fikirlerınıde merak edıyorum açıkçası .
başta sebepleri şunlar
Ekonomık krizin cıkmasından dolayı yağmacılara karşı hazırlıklar
Güneş patlamasına karşı dünyada elektiriğin yok olacağına ve yağmacıların coğalacağına karşı hazırlıklar
Nükleer patlamalara karşı çıkacak kaosa karşı alınan hazırlıklar
temel sebepleri bunlar ve sayıları oldukça fazla
aldıkları önlemler ise şaşırtıcı nitelikte ve abartılı yada bana öyle gelıyor .Aile bireyleri çocuklar dail olmak üzere inanılmaz tatbıkat ve eğitimler yapıyorlar .
Aldıkları önlemler .
inanılmaz sığınaklar hazırlanıyor etraflarında çeşıtli sağlam tuzaklar var .
on yıllık yiyecek stoğu yapıyorlar ve en önemlisi yiyecekleri tükendiğinde yenılebılecek 100 ceşit böceği nasıl yenır ve pişirilir bunu çocuklarına yediriyorlar tatbıkat ve hazırlığını yapıyorlar .
silah stokları var hemde ne stok bızım askerımızde bile böyle silah çesitlerı sanırım yoktur .
benzin stoklar yapıyorlar ve onları 2 yıl koruyacak ilaçlar eklıyorlar
dışardan yaprak ve gazete toparlayıp onları suda karıştırıp sonra kalıplara koyup pres yaparak kütleler halinde saklayıp yakacak olarak hazırlıyorlar
dövüş sanatları pratik olanlarını öğrenıyorlar
ve komşular ile guruplaşıp örgütlenıp silahlı eğitimler yapıyorlar
olaki onlar dıye bahsettıklerı kendı halkından olan yağmacılar evlerını ele geçırdiğinde ve bu durum gece olduğunda arka kapıdan çoçuklarını kaçırarak gece ormanda nasıl yaşanır bunun provasını yaptırıyorlar çoçuklarına
en çok ekonomık krızın çıkacağına ve yağmacıların çoğalacağına iananların sayısı fazla ve köpeklerıne bıle yıyecek stoğu yapıyorlar
çişlerini içmeyi öğrenıyorlar
araç sorunu yaşarlarsa ve enflasyon fırlarsa benzın fiyatları ve marketlerde yağmalanırsa düşüncesi ile kimileri 16 ila30 km re arasındakı sığınaklarına varmak için at arabaları hazırlıyorlar bisikletler hazırlıyorlar
ve her seyden önemlisi bu konuda ticari hazırlık marketleri açılmış ınanılmaz malzeme stoğu yapıyorlar .
büyük koruma santralleri kurarak tarlalar inşa edıyorlar es kaza tarlaya gıren yabancı elk. tellerını aşsa mermiden delik deşik olur seyretmenız lazım
elektirik kesıntileri olduğunda hapısanelerden kaçan hükümlülerin vahşice saldırı ve yağmalar yapacağına ınanıp evlerının etrafına üstüne gözlem kulelerı çukurlar ve tünelleri açıp savaşmaya hazırlanıyorlar .
bir aile çocuklarına tatbıkat yaptırıp ormanda nasıl yaşanır hangı böcekler yenır onlar bulup nasıl yenır bunun provasını yapıyorlar
son olarak kendılerınle aynı düşünceye sahıp aileleri bulup eyalet değiştirip işini gücünü bırakıp evlerını terk edip yenı yaşamlarına adepte olmak için hazırlanıyorlar .
bizim ülkemızde böyle kanunlar elbette yok ama böyle organıze olup silahlanılsa yenı bır örgüt kuruldu dıye alayı hapse atılır.
bana bıraz paronayaklıkmış gıbı gelsede bunlar açlıktan ve fakırlıktan korkuyorlar bizler geçmışte cok elektırıksız yaşadık tarhana ile büyüdük anlatımım hafıf kalmış olabılır gercekten seyredılmesı gerek bence bunlar çok uç korkular ve hazırlıklar bırakın on yılı on haftalık bır hazırlık yıyecek stoğu mantıklı olabılır ama bunları seyreden bunlara deli der başka bır seyde demez sanırım