sıfır motor alırken dikkat edilmesi gereken hususlar
Reklamlar
-
19 Haziran 2013, 15:22
değerli motorsever dostlar daha önce benzer konular açılmış farkındayım ama bayiden sıfır motor alırken dikkat edilmesi gereken hususlara kimse dikkat çekmemiş, 2. el filan değil baya sıfır makina, mesela ordan mont kask gibi alışveriş tavsiye edermisiniz ?
Reklamlar
-
19 Haziran 2013, 15:48
Bayiden motosikleti teslim alırken mutlaka size verilen fatura ile motorun no ve şase nosunu kontrol edin. Ben durumu yaşadım ucundan kurtuldum. Ruhsat ve faturada yazan doğru ama motosiklet üzerindeki motor nosu ve şase nosu yanlıştı. Yanlış motosikletle 1 hafta boyunca dolandım durdum. Durumu farkedip bayiye gittim. Bayide ki yetkili aynı şunu söyledi "Kusura bakmayın size şurdaki motoru vermemiz gerekirdi dedi." Doğru olan 0 km motorumu aldım. Eğer farketmeseydim muayane günü geldiğinde (3 sene sonra) başım çok ama çok ağrıyacaktı. Aman dikkat derim
2009 Honda Cbr 125r -> 2006 As 200 Gy -> 2010 S&T GT 250R -> 2012 150 MCX RoadRacer -> 2013 Kuba XCG 150 -> 2017 Pulsar RS 200 -> 2024 Dominar D 400
-
19 Haziran 2013, 15:50
Sıfır motor alırken insanın kafası genelde daha rahat oluyor.
o sebeple çok fazla yorum yapılmaması doğal.
Genel olarak taşımaya bağlı vuruk çizik olmadığı sürece sorun olmaz.
Onun haricinde tarzını belirleyip ona uygun bir motor almak gerek.
Ama aksesuarla ilgili belirtmek isterim ki,
genelde bayiler birazcık daha pahalı olabiliyor.
O sebeple elinde alacaklarının bir listesi yanında da fiyatları olursa
kazık yeme ihtimalini azaltabilirsin.
-
19 Haziran 2013, 15:50
motorun gerçekten 0 olduğuna emin ol, km teli çıkartılıp günlük işlerde kullanılıp sonra satılacağında km teli takanları görüyoruz hala... ahh benim zeki insanlarım.
-
19 Haziran 2013, 15:52
MotoGT adlı üyeden alıntı
Bayiden motosikleti teslim alırken mutlaka size verilen fatura ile motorun no ve şase nosunu kontrol edin. Ben durumu yaşadım ucundan kurtuldum. 1 hafta boyunca bana yanlış motoru vermişler. Onunla dolandım durdum. Bayiye bi gittim. Kusura bakmayın size şurdaki motoru vermemiz gerekirdi diyip tekrar sıfır motorumu aldım. Eğer farketmeseydim muayane günü geldiğinde (3 sene sonra) başım çok ama çok ağrıyacaktı. Aman dikkat derim
Bak bu önemli
Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum?
Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez buyunum.
-
19 Haziran 2013, 15:57
MotoGT adlı üyeden alıntı
Bayiden motosikleti teslim alırken mutlaka size verilen fatura ile motorun no ve şase nosunu kontrol edin. Ben durumu yaşadım ucundan kurtuldum. Ruhsat ve faturada yazan doğru ama motosiklet üzerindeki motor nosu ve şase nosu yanlıştı. Yanlış motosikletle 1 hafta boyunca dolandım durdum. Durumu farkedip bayiye gittim. Bayide ki yetkili aynı şunu söyledi "Kusura bakmayın size şurdaki motoru vermemiz gerekirdi dedi." Doğru olan 0 km motorumu aldım. Eğer farketmeseydim muayane günü geldiğinde (3 sene sonra) başım çok ama çok ağrıyacaktı. Aman dikkat derim
Aynı durum otomobil alırken de dikkat edilmelidir. Kesinlikle bayilere güvenmeyin sizde kontrol edin.
2009 Honda Cbr 125r -> 2006 As 200 Gy -> 2010 S&T GT 250R -> 2012 150 MCX RoadRacer -> 2013 Kuba XCG 150 -> 2017 Pulsar RS 200 -> 2024 Dominar D 400
-
19 Haziran 2013, 18:38
atizm adlı üyeden alıntı
değerli motorsever dostlar daha önce benzer konular açılmış farkındayım ama bayiden sıfır motor alırken dikkat edilmesi gereken hususlara kimse dikkat çekmemiş, 2. el filan değil baya sıfır makina, mesela ordan mont kask gibi alışveriş tavsiye edermisiniz ?
küçük cc lerde servisde toplanıyorsa yani vidası eksik mi iyi sıkılmışmı gaz verirken zırıldı var mı dinlemekde fayda var genelde butur sorunlar olmasada bazen oluyor subab ayarı bile bozuk 0 motor satanlar varmış okuduğu kadarıyla..
-
19 Haziran 2013, 19:15
ben sııfr alırken 3 tane ön çamurluk değiştirdim adamlarda itina denilen bişey yok takım izi yapıyorlar montaj sırasında ve ince çizikler oluyor ona dıkkat etmenızı tavsıye ederim
-
19 Haziran 2013, 19:30
Merhaba arkadaşlar, ben de sıfır almayı düşünüyorum (cbr250) . Şu an için önceliğimi ekipman ve ehliyete verdim Hazirana kadar hepsini tamamladıktan sonra Ağustos gibi motosikletimi alacağım. Soruma gelince sıfır araç alırken fiyat olarak bütün Honda bayileri aşşağı yukarı aynı anahtar teslim fiyatı veriyor. motosikleti aldıktan sonra ilk servisi istediğimiz bayiye götürebiliyor muyuz? Aldığımız bayiye götürmezsek kıllık yaparlar mı? cbr250 için kimi 10 gün sonra gelecek , kimisi de pazartesi gelecek diyor ve aldığım duyumlara göre bazı bayilerden kesinlikle memnun değiller bende ona kararımı verip doğru bir yol haritası çıkarmak istiyorum.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler