Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

AFRİKA’DAKİ KARDEŞLERİMİZİN SİZLERE İHTİYACI VAR. SMS ile yardım edelim.

Motovento
    REKLAM ALANI
    ortadadogulu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 zc < cbf 150 < 150 mc<OPEL ASTRA>Linea
    Alıntı albaywolf adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Afrikadakiler benim nerden kardeşim oluyor? Aynı soru harçlığı benim cebimden çıkan Suriyeliler için de geçerli...
    aslında innemel müminune ihvatun sözü ile yani bütün müminler kardeştir sözü ile açıklanabilir. Yeryüzündeki tüm müslümanlar kardeştir. bunun ilk adımı muhacir ve ensar arasındaki kardeşlik ile sağlanmıştır. siyahı beyaz ile arabı acem ile kardeş kılan bir kucaklaşma. kardeşlik bağı oradan gelir. Bununla birlikte müslüman mazlumun yanında olmalıdır. müslüman olmasa bile. zulme uğrayan kim olursa olsun yardımına koşmalı. hindistanlı müslümanlar çanakkale harbinde bize yardıma geldiler. kendi ülkeleri vardı lakin müslüman kardeşleri için burada ölmeyegelmişlerdi. bu gün benzer yardımlaşmaları görebiliriz. o bakımdan kardeşlik bağımız var. yoksa hepimiz hz. ademin çocuklarıyız kardeşlik bağımızdaha eski

---------- Post added at 17:26 ---------- Previous post was at 17:23 ----------

Alıntı akira2012 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam sen kafayı mı yedin?

Bana sakın müslümanlık'tan açlıktan bahsetmeyin.

Bu afrikalılar değil miydi? fransızlar tarafından Çanakkale'ye getirilip bize saldıran bize kurşun sıkan.

Ne çabuk unuttunuz tarihinizi,valla dünya üzerinde ki hiç bir müslüman ülke umurumda olmaz.

Çanakkale savaşından önce padişah Cihat çağrısı yapıyor,Halifelik makamına güvenerek.

Nerede idi o müslümanlar ha...

İngiliz altını ile satın aldıkları silahlar ile benim Mehmetçiği'mi eve dönüş yolunda vuruyorlardı.

Geç bunları geç.

Din tüccarlığı yapmayın.

bu gün anadoluda amerika israil parası ile mehmetçik vuran sivaslı çorumlu tokatlı sinoplu izmirli antalyalı diyarbakırlı giresunlu artvinli türkler ne için bu hatya düştülerse o afrikalılar da aynı hataya düştüler. avrupa seni darmaduman eden ülke değil mi. fransa italya ingiltere . bu gün hep onların dostları ile dost olmamız ne garip. adamlar para ile bizi satmışlar e sattıranlar la ahbabız.
    din tüccarlığı kavramınız bir garip durdu burada. ne alınmış ne satılmış ?
    dükkanı açarken çekerim her daim bismillah
    pirimizdir sofuoğlu olsun şampiyon sağlığına zeval vermesin allah

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    akira2012 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VFR 800
    Demek istediğim aslında din istismarı yapılarak toplanan bağışların heba edildiği.

Bkz; DenizFeneri,Almanya'da müslüman cemmat'ten toplanan paraların nerelerde olduğu belli mi?
    kwsk-boy bunu beğendi.

YÖRÜK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1200 GS
    Alıntı ortadadogulu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bizde vanda deprem oldu yarım toplanacaktı. vay efendim pkk lılara yardım mı yapacağız diye meydana yine bu adamlar çıktılar. e onlar senin vatanının evladı değil mi. niye yardıma karşı çıktın demezler mi adamlara.
    bir yardım kampanyası varmış bu konuda bilgilendirmiş arkadaş. teşekkür ediyorum kendisine.
    ben van da deprem olduğu zaman üzüldüm,kederlerini de orada yaşayan tanıdıklarımı arayarak paylaşmaya çalıştım ancak;
    hükümet denen topluluk yıllarca benden, olası bir depremde yaraları sarmak ve yardımda bulunmak için vergi adı altında para aldı mı? Aldı.
    sonra kızılayın çadırları bile yetişmeyince başladılar mı cep telefonu şebekelerinden,aydınlardan sanatçılardan yardım istemeye? Başladılar.
    konserler yardım seferberliği başlattılar mı? Başlattılar. Bu durum benim nezdim de ne demek biliyor musunuz? ben bu yardım çadır yemek vs işlerini hükümet olarak halledemedim,gelin siz halledin demek.(konu konuyu açıyor ama birkaç sene öncesine kadar vandaki kardeşlerimize yardım etmekten yoksun hükümetimiz şimdi suriyelilere kucak açıp kendi milletinin huzurunu bozuyor,bu da ayrı bir durum tabi ama aklıma geldi işte bir anda.)
    hatta birkaç tane çok bilmiş, kendilerine ne oldu yıllardır topladığınız deprem vergisine diye sorunca, onunla biz yol yaptık seçim kampanyasında harcadık dediler mi? Dediler.
    yardım yapıp yapmadığım bende gizli kalsın ama adam benden zaten yıllarca kaç tl lik yardım almış.ben neden ekstradan yardım edeyim ki?
    adam olsalarmış da milletin cebine bu kadar gözlerini dikmeselermiş. o zaman daha fazla yardım da edilirdi ne gerekiyorsa da yapılırdı.bu benim şahsi düşüncelerimden ibaret yazdıklarımdır.
    saygılarımla.
    kwsk-boy, ilkerabi ve akira2012 bunu beğendiler.
    SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!

dental_land - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 600sa
    İKİ ELİNİZ KANDA DA OLSA MUTLAKA OKUYUN!!!

"Türkiye’de kaç okul var?
    67 bin…
    Kaç hastane var?
    1220…
    Kaç sağlık ocağı var:
    ... 6 bin 300…
    Peki kaç cami var?
    85 bin…
    Her 60 bin kişiye 1 hastane düşerken, 350 kişiye 1 cami düşüyor.
    Peki kaç kilise var?
    270…
    Kaç cemevi var?
    100.
    * * *
    Türkiye’de kaç doktor var?
    77 bin…
    Peki kaç din görevlisi var?
    90 bin…
    Türkiye’de her 900 kişiye bir doktor düşerken, her 780 kişiye bir din görevlisi düşüyor.
    Eğitim-Sen’e göre Türkiye’nin 200 bin öğretmen açığı var.
    * * *
    Türkiye’de kaç kütüphane var?
    1435…
    Almanya’da kaç kütüphane var?
    11 bin…
    Türkiye’nin kaç kentinde devlet tiyatrosu var?
    13…
    Kaç kentte kuran kursu var?
    81…
    Bu kursların toplam sayısı kaç?
    3852…
    * * *
    Türkiye’de 1 opera derneği var; 11 bale, 10 heykel, 18 resim, 18 sinema, 38 tiyatro derneği var.
    Peki kaç tane “cami yaptırma derneği” var?
    35 bin…
    * * *
    İçişleri Bakanlığı’nın bütçesi ne kadar?
    783 trilyon…
    Ulaştırma Bakanlığı’nın?
    678 trilyon…
    Bayındırlık ve İskân Bakanlığı’nın?
    677 trilyon…
    Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın?
    632 trilyon…
    Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın?
    280 trilyon…
    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın?
    249 trilyon…
    Çevre ve Orman Bakanlığı’nın?
    404 trilyon…
    Sadece Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçesi ne kadar?
    1.3 katrilyon…
    8 bakanlığın bütçesi kadar…
    22 üniversitenin toplam bütçesine denk…
    * * *
    Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinin yıldan yıla büyümesine bakalım:
    1997′de 66 trilyon.
    1998′de 119…
    1999′da 180…
    2000′de 270…
    2001′de 302…
    2002′de 553…
    2003′te 771…
    2004′te 1 katrilyon…
    2005′te 1 katrilyon…
    2006′da 1,3 katrilyon…
    2007′de 2.7 katrilyon…
    * * *
    Bir ülke, Diyanet’e, bütün üniversitelerine ayırdığı bütçe kadar pay ayırıyor ve bunu son bir yılda ikiye katlıyorsa, doktordan, öğretmenden fazla imam yetiştiriyorsa, hastane değil cami yaptırıyor, kütüphaneden çok Kuran kursu açıyorsa, o ülkenin durup bir daha düşünmesi gerekmez mi?"
    - Can DÜNDAR
    seigen, YÖRÜK, polo34 ve 5 diğerleri bunu beğendiler..

MBHoro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V-Strom DL 650
    idrak yolları enfeksiyonu olmuş...üzüldüm

Felis Leo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HHH
    gariban milletimizi gelen geçen sömürmeye alışmış herkezin bir acındırma kandırma politikası var vah zavallı merhametli saf halkımız bencue kuntakintelerin hepsini türkiye ye getirelim uzaktan yardım zor oluyor
    kwsk-boy bunu beğendi.

Deli Çerkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İyi niyetle ve insani duygularla açılmış bir başlığa, başlığı açan kişi kötü niyetliymiş gibi davranmayalım.

Oralet 07 kardeşim.

Bu tip yardım organizasyonları o kadar istismar edildi ve o kadar hesap vermeksizin bir takım işler yapıldı ki. bende dahil çoğu kişi artık bu yardımlar hakikaten iddia edilen yerlere gönderiliyormu diye şüphelenmeye başladı. Dolayısıyla belki iyi niyetlerle duyuru yapmak amacıyla açtınız ancak bu türlü ciddi anlamda bir bağış toplanabileceğine artık inanmıyorum. Yardım yapmak isteyen elbette yapar , Ancak Türkiyede bu kadar muhtaç varken, Afrika için toplanacağına hiç inanamıyorum. Fitre ve iftar parasını, bizzat gözümle gördüğüm muhtaç bir insana elden vermeyi tercih ederim.
    ero__, kwsk-boy ve akira2012 bunu beğendiler.

ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı ortadadogulu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    düdükten iyi anlıyorsun . hımmm tecrübelisin.
    hakaret etmeden konuşmayı öğrendiğinde konuşalım. şimdi kumda oynamaya devam et.

---------- Post added at 17:16 ---------- Previous post was at 17:13 ----------

muhterem o kısmı öyle. diyanet da kazanıyor yokluk içinde olanlar da.
    adamlar toprağı çamur yapıp çamur yediriyorlar ekmek niyetine. Kil gibi bir madde. türkiyede pekmez yapılırken içine konulan gibi birşey. çocukların o hallerini görünce bizdeki açlık değil vallahi.
    Bizde vanda deprem oldu yarım toplanacaktı. vay efendim pkk lılara yardım mı yapacağız diye meydana yine bu adamlar çıktılar. e onlar senin vatanının evladı değil mi. niye yardıma karşı çıktın demezler mi adamlara.
    bir yardım kampanyası varmış bu konuda bilgilendirmiş arkadaş. teşekkür ediyorum kendisine.
    Ruh hastası, yukarıda "laf salatası yapmayın" diyerek hakareti başlatan sensin. Senin gibi çakma insan benzeri varlık çok gördük. Kimin kime ne iyilik yaptığına kimsenin karışma hakkı yok. Kimsenin açıklamaya ihtiyacı da yok. İnsanların fikirlerini beyan ettiği bir platform burası. Fikirleri hazmedemiyorsan hakaret etmeyeceksin ADAM olacaksın öyle yazacaksın ki biz de adam sanıp okuyalım.

Madem yazılanları okumaya beynin var, o beyninin idrak yollarını aç da "dental_land" ın paylaştığını bir oku.
    kwsk-boy bunu beğendi.

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı Deli Çerkes adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İyi niyetle ve insani duygularla açılmış bir başlığa, başlığı açan kişi kötü niyetliymiş gibi davranmayalım.

Oralet 07 kardeşim.

Bu tip yardım organizasyonları o kadar istismar edildi ve o kadar hesap vermeksizin bir takım işler yapıldı ki. bende dahil çoğu kişi artık bu yardımlar hakikaten iddia edilen yerlere gönderiliyormu diye şüphelenmeye başladı. Dolayısıyla belki iyi niyetlerle duyuru yapmak amacıyla açtınız ancak bu türlü ciddi anlamda bir bağış toplanabileceğine artık inanmıyorum. Yardım yapmak isteyen elbette yapar , Ancak Türkiyede bu kadar muhtaç varken, Afrika için toplanacağına hiç inanamıyorum. Fitre ve iftar parasını, bizzat gözümle gördüğüm muhtaç bir insana elden vermeyi tercih ederim.
    İçinde bulunduğumuz durum itibarı ile başlık masumane değil hocam...
    Kaldı ki her verilen yardımın kimlerin cebine gittiğini bilmiyoruz...
    E hal böyle olunca diyaneti alet edenlere hiç güven yok....

Kaldı ki bizimde afrikalılardan farkımız yok...
    Bu gerçeği neden görmezden gelirler?...
    kwsk-boy bunu beğendi.
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Deli Çerkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alp bey durumun bende farkındayım. Bu yüzden açıklama yazdım ya.

tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 797
    bu devirde delikanlılık zor zanaat
    kendi derdine mi yanarsın, başkalarının senden beter dertlerine mi?

afrikadaki açlık kıtlıktan mıdır? yoksa onca petrol, altın ve elmasa rağmen bu adamların başına örülen çoraplar sebebiyle içlerine düştükleri bir durum mudur?
    adamların belası sermaye tröstleri midir yoksa?
    ve bizlerden yine bu aynı sermayenin cep telefonu operatörlerinin de aracılığıyla yardım talep ediliyor
    tamam edelim onlara da yardım, biz enazından aç değiliz

koyuna yedirsin diye kasap a ot verelim
    kwsk-boy bunu beğendi.

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Etıyopya ve erıtra yıllardır savasıyor hemde oyle boyle degıl palalarla dogruyorlar bırbırlerını .
    Sılah baronları adamları gazlayıp gazlayıp ellerını ogusturarak seyredıyorlar ınsanlıgın yu karası savası . Tam anlamı ıle kardesın kardesı oldurdugu bır savas .
    Eeee sımdı ac karınlarına bakmadan neyın pesındeler .
    Oralarda beyın sonradan eklenen pahalı bır aksesuarmı .
    Yıllarca yardım yapıldı sanıyomusunuz o paralar resımlerdekı uzerınde akababaların kargaların olmesını bekledıgı bebelere gıttı . Adamlar sadece daha cok sılahlandı , daha fazla ac kaldı .
    Dunyanın gıdısatı nedır .
    Memlekette de oy baronları mılletın ac karnına bakmaz , aclık sınırı ıle asgarı ucrete bakmaz , saltanat ugruna mılletı bırbırıne dusurur .

Su konu dahıl ıcıne dusuruldugumuz kutuplasma ne kadar acık .
    Ve hala uyanamıyoruz .
    kwsk-boy bunu beğendi.

Bu arada konu kardeşlik ise bırak mümin olayını tüm insanlar kardeş değil mi? Toplasanıza yunanistana yardım? Komik olup da şu konuyu uzatmayın cidden!
    kwsk-boy bunu beğendi.

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı ero__ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu arada konu kardeşlik ise bırak mümin olayını tüm insanlar kardeş değil mi? Toplasanıza yunanistana yardım? Komik olup da şu konuyu uzatmayın cidden!
    Onlar rum.. Olmaz...
    Düşmanımız...
    ortadadogulu bunu beğendi.
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Ben iyisimi biramı ve telefisyonumu açıp tayyeap izleyeyim biraz

suatt22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    a.q yardımı kendi gençlerimize yapalım evleneceklere ev para gelecek kuralım bi dünya psikolojijsi bozuk gencimiz var
    ortadadogulu ve ero__ bunu beğendiler.

-ZERO- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    lafım konuyu açan arkadaşa değil fakat şu din olgusu kullanılmadan bir iş yapılamıyor mu bu memlekette?

bir kere de kullanmayın şu dini be kardeşim.

hayır sonra hepimiz tayyipcanlara dönüşecez diye korkuyorum ondan yani
    kwsk-boy bunu beğendi.

Cgty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kırmızı-Mavi-Beyaz
    Çok güzel yardım edilir aslında .
    Kilometre'de 1 liralık benzin yakan araçlarından inip ,
    50 kuruş yakan araçlarına biner ise şayet bürokratlarımız ,
    Bir haftada 1000 kişinin karnı doyar Vallahi

albaywolf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Fizy 125
    Efff bu konu fazla uzadı bence. Biz önce kendi aç karınlarımızı doyuralım çocuklarımızı okutalım ondan sonra sıra Afrikaya gelsin. Nokta...

REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)