Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

2010 da pcden sildiğim videom

REKLAM ALANI
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Arkadaşlar ciddi anlamda yardımınıza ihtiyacım var...benim inanılmaz bir gezi arşivim vardı...bu arşivimi bir yanlışlık sonucu taşırken sildim...bir arkadaşım yarısını geri getirdi ama çoğu hatıralarım yok...fotolarda önemli videolarda..şu an aynı pcyi kullanmaktayım..2005 den beri aynı pc harddisk aynı...bana bu husus da yardımcı olurmusunuz..taymvivır aracılığıylada olabilir...bu hususda bana yardımcı olan arkadaşımın fazla başını ağrıtamıyorum çünkü yoğun işleri var...ama kendine güvenen hallederiz diyen arkadaşlardan bir el atmalarını çok istlrham ederim..aradan 3 yıl geçmiş..ne dersiniz olurmu bu iş..birde harici hd aldım şimdi o arşivlerimi bulmayı çok isterim...video ve fotoların çoğu 2009 2010 ağırlıklı..şimdiden teşekkür ederim alakanız için...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    umurcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-07
    O videoların olduğu yerlere birşeyler yazılıp silindikçe verilerin kurtarılma şansı azalır.
    2010dan beri kullandığını söylüyorsun o yüzden benim bilgim dahilinde o videolar kurtarılamaz.
    Ama Recuva ile bir dene. Arkadaşın da bununla aynı mantıkta çalışan bir program kullanmıştır da. Çıkmadık candan ümit kesilmez
    mete_han ve search16 bunu beğendiler.

kakare - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBR650FA
    abi benim bildiğim o kadar geçmişe inemiyorsun bazı programlar var ama onlarda kurtarıcılar, sildiğin dosyalar bi süre daha harddiskte kalıyor ancak aradan yıllar geçmiş kolay gelsin
    Bilen arkadaşlarımız çıkar elbet haydi el atalım :D
    mete_han bunu beğendi.

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Umurcan sağol biraderim...en son arızasında işlemci değişti pc sıfırlandı resetlendi vs...hani hukuki adli anlamda süreci aydınlatmak suçluya ulaşmak için oluyor ya bilmem kaç yıl önceki bilgiler geri getiriliyor bu ileri teknoloji işi galiba...

Kaan sağol...yyani birileri imkansız dese vazgeçicem bu sevdadan ama imkansız denmesi için bi el atsalar...hani bi bakalım denmesi bile umut benim için..ama imkansızsada bu acı haberi yavaş yavaş söyleyin

Motosikleti
    MT-07
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Umurcan sağol biraderim...en son arızasında işlemci değişti pc sıfırlandı resetlendi vs...hani hukuki adli anlamda süreci aydınlatmak suçluya ulaşmak için oluyor ya bilmem kaç yıl önceki bilgiler geri getiriliyor bu ileri teknoloji işi galiba...
    Abi onun Türkiye koşullarına uyarlanmış hali Kurtlar Vadisi gibi işte. Olacak iş değil o kadar uzun süre sonra veri kurtarmak. Hani 2010dan beri hiç format atmamış olman lazım, 1-2 kere falan açmış olacaksın bilgisayarı ki anca öyle.

Senin arkadaşın kurtardıkları da büyük ihtimalle kurtarılabilir max verilerdir.
    Geçmiş

olsun

şimdiden.

(Al bak yavaş )
    mete_han bunu beğendi.
    Heil Spellcheck

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Bıkeresınde 500 gb verıyı yanlıslıkla sılmıstım . Sonra 800 gb olarak kurtarmıstım. Yıllar once sıldıklerımı bıle bulmustum ayıklayana kadar canım cıktı 1 hafta tırmaladım .
    Ama artık bu ısler ısın cok yaslı ve yorgunum . Genc arkadaslara bıraktım sahneyı
    Yatıyorum arayıp kafamı sısırme :p
    Unuttum nasıl yaptıgımı

Easy recovery full versıyon ehe
    mete_han, fz6_fazer ve fearlesboyy bunu beğendiler.
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

UNdocab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    "Get data back" gayet başarılı bir program
    mete_han bunu beğendi.

http://www.fullprogramlar.org/veri-kurtarma-programlari/

burada programlar mevcut
    mete_han bunu beğendi.

fz6_fazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr 125 esd
    Alıntı acayüp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bıkeresınde 500 gb verıyı yanlıslıkla sılmıstım . Sonra 800 gb olarak kurtarmıstım. Yıllar once sıldıklerımı bıle bulmustum ayıklayana kadar canım cıktı 1 hafta tırmaladım .
    Ama artık bu ısler ısın cok yaslı ve yorgunum . Genc arkadaslara bıraktım sahneyı
    Yatıyorum arayıp kafamı sısırme :p
    Unuttum nasıl yaptıgımı :
    Easy recovery full versıyon ehe
    Banada yardım et, laptopun dün itibariyle ablümleri düzeltirken, laptop bir anda kapandı, bir kaç kez açıp kapattım olmadı,servise gönderdim,servise gönderdim,arıza kayıt forumu açıldı,belge ve fotoğraflarının silinebileceğini söyledi :( :( :( :(
    Ocak ayında almıştım 2 yıl garantisi var, silinirse fotoğrafları nasıl geri yükleyebiliriz
    mete_han bunu beğendi.
    YAMAHA

Motosikleti
    MT-07
    Harddisk zarar görmediyse birşey olmaz. Bad Sector denen şeyler oluyor bazen. Bazı alanları işlemez hale geliyor HD'in.
    Geri gelsin bilgisayar, bilgisini alırsanız ona göre hal çare bulunur büyük dosya silme ve eklemeleri yapmadığınız sürece
    mete_han bunu beğendi.

inzell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı fz6_fazer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Banada yardım et, laptopun dün itibariyle ablümleri düzeltirken, laptop bir anda kapandı, bir kaç kez açıp kapattım olmadı,servise gönderdim,servise gönderdim,arıza kayıt forumu açıldı,belge ve fotoğraflarının silinebileceğini söyledi :( :( :( :(
    Ocak ayında almıştım 2 yıl garantisi var, silinirse fotoğrafları nasıl geri yükleyebiliriz
    Harddiski farklı bir bilgisayara bağlayarak içini kopyalamayı deneyebilirsin.
    fz6_fazer ve mete_han bunu beğendiler.
    www.motorumla.net

Abi bi ara beni istersen saat 4-5 ' e kadar müsaitim bu gece halletmeye çalışalım.
    mete_han bunu beğendi.

fz6_fazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr 125 esd
    Alıntı inzell adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Harddiski farklı bir bilgisayara bağlayarak içini kopyalamayı deneyebilirsin.
    Garantiden çıkma ihtimali yüksek, of of of yardımların için teşekkürler
    mete_han bunu beğendi.
    YAMAHA

Laptop'u gönderirken bir tane harici gönder yanında. Harddiskinin göndermiş olduğun hariciye kopyalanmasını rica et. Garantiden çıkacağınıda sanmıyorum açıkcası
    mete_han bunu beğendi.

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Kac kere format gecti üstünden kaç kere bicimlendirdin
    mete_han bunu beğendi.

erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tracer 900
    Ben de bi kaç kere güzelim arşivleri silmek zorunda kalıp geri getirmek istemiştim zamanında, gençlik işte

fearlesboyy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA MT
    merak etme kurtarırsın ama çok uzun sure alır benim pc bilgiyayarcıya vermıstım sadece c ye format at dıye adam hepdine silmiş d vs hepsi tüm resimlerim nişan dügün videolar 5 yıllık tatil resimlerimiz vs vs ve ben tümüne yakınını nerdeyse %85-90 kurtardım.Easy recovery veya recovery my fıles gıbı programlar var asıl sorun derınlemesıne tarama dedıgınde cooooook uzun zaman alıyor ama kurtarıyor (eger hdd bozuk degılse )
    mete_han bunu beğendi.

sessizsakin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    benelli tnt25
    Selam genç

Pek muhabbetimiz olmadı. burdan başlasın

Yeni sildiğin ve pek kullanmadığın bir harddiskten anlamlı veri kurtarmak mümkün. Ama bir dosyayı 3 yıl önce silip de, bilgisayarı da kullanmaya devam ettiysen o iş yaş... durumunu doğru anladıysam, Teknik açıklaması aşağıda ne halin varsa gör.

Diskin üzerindeki datayı, bir taşa kazıdığın yazı gibi düşün. Çok zorlanmadan anlayacağın kadar kazırsın. Sora, aynı taşa yeni birşey yazmak için üzerindeki yazıyı ya tamamen silinene kadar taşı yontarsın, yada üzerine daha belirgin yazarsın. Sonuçta her türlü, önceki yazdıklarının izi giderek azalır.

Disklerde kazıma olmaz. Ama aynı işlem manyetik olarak yapılır. Diske bir dosya yazarsan ilgili bölgesine manyetik bir kazıma yapılır... Sonra aynı bölgeye bir dosya daha yazılırsa, önceki manyetik iz, ( hızlı olsun diye ) rahatsız etmeyecek kadar zayıflatılıp, üzerine yeni dosya güçlü bir manyetik kazıma ile yerleştirilir. Haliyle, bir yerdeki silinen manyetik iz, zayıfta olsa kalır.

Kurtarma programları, bu ara/ manyetik izleri de ayrı ayrı araştırarak anlamlı veri ararlar.

Ama şimdi Aynı bölgeye 40 tane dosya yazılmışsa üst üste, Ordaki zayıflamış manyetik izler hak verirsin ki pek anlamsızdır ...

2010 nereee, 2012 nere... O zaman içinde pc'yi aktif kullandıysan unut. Çünkü O kurtarma işini yapabilmen için Farklı manyetik izlerin haritaları çıkartılır. Bu haritalarla o manyetik izlerin birbirinden ayrılması, ondan sonra da Her manyetik iz haritasında anlamlı veri aranması gerekir.

Her anlamlı haritada da her zaman mantıklı, anlamlı veri bulabileceğin garantisi yoktur.

Mesela başarılı programlar şöyle yapar. Manyetik haritayı çıkardıktan sonra, burada Mesela jpeg dosyasında bulunan ve diğer dosyalarda bulunmayan atıyorum E46FD7C gibi bir veriyi arar. Diskin bir yerinde bu datayı bulursa, bu datanın etrafında jpeg resmi oluşturabilecek anlamlı veri aramaya başlar. Ama bunların hepsi, varsayımlar tahminler üzerine çalışır. Yani jpeg datasının izini bulması, jpeg resmi kurtarabileceği anlamına gelmez. Sadece orada bir jpeg dosya olduğunu bilmesini sağlar. Nereden başlayıp nerede biter?... Bir de bir çok sistem, dosyaları böler.

Mesela bir jpeg dosyasının 1/3 ü diskin bi yerine, 2/3 ü diskin başka yerine kaydedilebilir. Bu durumda, Eski bir manyetik izden bu jpeg resminin ancak 1/3'ü BELKİ kurtarılabilir... Dosya boyutu büyüdükçe, kurtarılma şansı azalır.

O kadar eski manyetik izlerden Kurtarabilirsen, Anca 20 - 30 kb'lik jpeg tarzı dosyalarının bir kısmını ancak düzgün kurtarabilirsin.

Bunun dışındaki çaban boşuna olucaktır. BUndan fazlası için Bu işe ömrünü vermiş bi insanın hayvanat bir enerjiyle bunu hayat memat meselesi haline getirmesi lazım ki, BELKİ anlamlı başka veriler kurtarsın 2010 yılından ...

Bütün bunlar manyetik mantıkla çalışan diskler için geçerli. Şimdi artık günümüzde elektronik diskler yayılmaya başlıyor. ilerde bu da olmucak. sildin? format attın? allah bereket versin

Eksekutif samıri : O verileri kurtarmak imkansız. Bi kaç data kurtarma programı sana anca çalışmayan dosyalar veya ufak tefek jpeg dosyaları felan kurtarabilir. O da BELKİ
    mete_han ve GaCCaLL bunu beğendiler.

tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 797
    recuva yı dene
    olmazsa, anı yaşa
    mete_han bunu beğendi.

inzell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Harddisk ve ram, sökülmesine izin verilen parçalardır. Garantiden çıkmaması gerek.
    mete_han ve fz6_fazer bunu beğendiler.
    www.motorumla.net

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)