Biri benden bahsetti sanırsam :D
Abi silinen veriler kurtarılabilir ve defalarca bu tür işler yapıp %80-%85 başarı oranında veri kurtardım.
Ancak bu konuyla ilgili yapacağım açıklamayı benden önce "sessizsakin" arkadaşımız yapmış.
Dosyalar silindikten sonra hard disk kullanılmamış olsa yine kolaylıkla kullanılabilirdi. Ancak disk 2 yıldır kullanılmaya devam ettiği için dosyalarla ilgili pek iz kalmamıştır.
Ayrıca dosya kurtarmak için Windows tabanlı sistemlerden ziyade Linux tabanlı sistemleri tercih ederseniz başarı oranı artar. BackTrack öneririm ama en basitinden Ubuntu ile bile yapılabilir ;)
Benim anladığım yakın zamanda 2009-2010 yıllarındaki verilerin kaybolmuş. Eğer hal böyleyse arkadaşların önerdiği yöntemlerle %80-90 oranında veri kurtarılabilir.
Beyler çok teşekkür ederim...Allah hepinizden razı olsun diyorum tek tek...Saturn kardeşim beni bizzat aradı nöbetteydim uyuyordum rüyadaydım meşgule aldım galina onada dönüş yapamadım...
bir arkadaş izinde onun yerine yardırıyoruz 3 gece 3 gündüz derken nefes ble alamıyoz bu ara sıcaklarda vurdu tabi konuyu bir ara unutmuşum...
bu hususlarda resmen bilinc sahibi oldum diyebilirim...yani işin detaylarını öğrenmiş oldu sayenizde...çok sağolun değerli vakitlerinizi ayırdığınız için...bir deneme yaptık bu arada olmadı...en son büyük arızada işlemci değişirken makina en az 6 kez resetlendi hard disk söküldü takıldı temizlendi falan....bilgilere ulaşamayacağımız teyit edildi...
umurcan... kakare ...acayüp eyüp...UNdocab...cool113...fz6_fazer... inzell...saturn...Tİme_shİft42... erro... fearlesboyy...sessizsakin...erdem_cengiz... xismailaydin... Felon..Sinan Er..mezit..egelim 43..taygır...
teşekkür ederim...
Kadir ve İsmail dostlara ayrı teşekkür detaylı olayın incelikleri için...
.
Yapma yaw desene gitti geçmiş Sövemeyecekmiyiz şimdi senin geçmişine.
Geçmiş kaybolduğuna göre hepsini yeniden yaşaman lazım. Bu hafta sonu gezmelere başla ..
Hep söylerim her bilgisayar kullanıcısının en az bir arşiv diski olmalı
Aklında tutucaksın artık hepsını
Saglam bır harıcı dıks alıp arsıv yaparsın artık .
Cok onemlı verılerım 3 kopya halınde farklı dısklerde durur . Ne olur ne olmaz . En son yanlıslıkla 500 gb verıyı formatladıktan sonra paronayak oldum
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)