Bu neyin protestosu?Sokak röportajı...
Reklamlar
-
04 Haziran 2013, 16:28
"Siz şeriat düşmanları açıkça söyleyin.Allah'ın emirlerini bi kenara itip iki tane ayyaşın yazdığı kanunları destekliyosunuz.Allah'sız mısınız?Açıkça delikanlı gibi söyleyin.Allah'a inanan kim onun kanunlarına karşı çıkabilir.Gösterin gerçek yüzünüzü."
Kimseye CHP'li misin diye sormayan şahıs önce Atatürk'e hakaret edip sonra da insanların inancını sorguluyor nedense. Ne kıvrak adamlarsınız. Neyse daha da muhattap olmaya gerek yok, transalpine atlayıp alplerde kaybolasın nerede olduğunu da anlayamayıp... :
Reklamlar
-
04 Haziran 2013, 16:28
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Türkiye'nin alkol tüketimi avrupa ülkelerin çok çok altındaymış, nasıl artıyormuş tüketim yıldan yıla acaba, ayrıca devletin herkesin ebeveynliğini yapmaya çalışması ne kadar doğru ? Bu konu bir suni gündem yaratma, hatay reyhanlıdaki patlamada devletin sorumluluğunu hatalarını örtbas etme aracıdır.
bu konudaki kaynaklar da kişisel gözlemlerim de alkol tüketiminin arttığı yönünde;
http://www.google.com.tr/url?sa=t&rc...VAgLPin4OgFXPA
http://www.ahaber.com.tr/Gundem/2012...4-katina-cikti
bu alkol işinin övülecek, yüceltilecek, dava malzemesi yapacak bir tarafı yok, kanaatim devletin halkın ruh ve beden sağlığını koruyacak önlemleri alması doğrultusunda alkol, sigara kullanım istatistiklerini düşürme çalışmaları yapmasıdır.
aynı GDO'lu ürünlerde yapması gerektiği gibi.
GDO'lu tarım ürünlerinin memlekete girişinin engellenmesine kim "kişisel özgürlüklere kısıtlama" gözüyle bakabilir?
hepsi aynı kefede olmasa da alkol, uyuşturucu ve sigara da uzman görüşleri doğrultusunda bu bağlamda değerlendirilmeli derim. tartışmaya da açığım.
reyhanlıdaki patlamanın üstünü örtmek için bunca işin başlatıldığını sanmak epey yüksek perdeden bir paranoya.
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
-
04 Haziran 2013, 16:36
onu burda istemiyoruz diyor ya isteyenler nolacak, devamedin
-
04 Haziran 2013, 16:40
KUVVETMİRA adlı üyeden alıntı
bu konudaki kaynaklar da kişisel gözlemlerim de alkol tüketiminin arttığı yönünde;
http://www.google.com.tr/url?sa=t&rc...VAgLPin4OgFXPA
http://www.ahaber.com.tr/Gundem/2012...4-katina-cikti
bu alkol işinin övülecek, yüceltilecek, dava malzemesi yapacak bir tarafı yok, kanaatim devletin halkın ruh ve beden sağlığını koruyacak önlemleri alması doğrultusunda alkol, sigara kullanım istatistiklerini düşürme çalışmaları yapmasıdır.
aynı GDO'lu ürünlerde yapması gerektiği gibi.
GDO'lu tarım ürünlerinin memlekete girişinin engellenmesine kim "kişisel özgürlüklere kısıtlama" gözüyle bakabilir?
hepsi aynı kefede olmasa da alkol, uyuşturucu ve sigara da uzman görüşleri doğrultusunda bu bağlamda değerlendirilmeli derim. tartışmaya da açığım.
reyhanlıdaki patlamanın üstünü örtmek için bunca işin başlatıldığını sanmak epey yüksek perdeden bir paranoya.
Reyhanlıdaki patlamayı chp'nin üzerine yıkan akp'lilerin yorumlarını facebookda gördüğümden, benim dediğim teorinin gerçek olma ihtimalini düşük görmüyorum. akp'li yorumları deyip sana laf atmadım yanlış anlama.
-
04 Haziran 2013, 16:52
bir şeyi kısıtlamak sadece onun illegal tüketimini artırır...avrupadan örnek verecek olursak extreme olabilir ama hollanda hafif nitelikli esrar satışını kontrol altında tutmak için serbest bırakmıştır. sokakta içmek yine yasaktır ama bunlar için özel yerler vardır...
"almaya da saat 22:00 den sonra alkol satışı yasaktır" evet doğru bırak 22 yi saat 19:00 dan sonra ekmek bile bulamazsın genel olarak...lüksemburgda 18:00 da bütün dükkanlar kapanır..en büyük alışveriş merkezi saat 20:00 da kapanır...bunlar alkolün satışını önelmek amaçlı değil genel teamüldür...bizde pazar günleri berberlerin kapalı olması gibi düşünün...tamamen çalışanı koruma odaklı...
kimi avrupa ülkelerinde ise barın önünde bile elinde içki kadehiyle duramazsın vs. vs.
kişileri alkolden uzak tutmanın çeşitli demokratik yolları vardır...22:00 dan sonra satılmayabilir buna karşı değilim ama "git evinde iç" dersen bu tepki doğurur...daha sonra neler yapacağını habercisidir...sen daha 18 yaş altına yapılan içki ve sigara satışını denetleyemiyoken neyin kanununu koyuyosun...
eğitim kurumalrı ve ibadethalere 100 mt. uzaklıkta yerlere ruhsat verilemez diyor...bu kapsamda tango kursu bile eğitim faaliyeti sayılıp ruhsat verilmemesi durumu çıkabiliyor..yani niyet açıkça belli..yani senin yaşam tarzına müdahale etmiyoruz tamamen geyikten ibaret...neyse yazılır çizilir çokça..
anca illegal satışı artırırsın..beyhude çabalar...
-
04 Haziran 2013, 17:07
Alkol konusunu da tartışalım, Dünya Sağlık Örgütü'nün bu konuda ciddi çalışmaları var, bilimsel yaklaşmakta fayda var duruma. Alkolizm sağlık konusunda sıkıntı yaratabilir, ama örnek aldığımız Avrupa'da alkol kullanım oranları kişi başına yıllık on litre düzeylerindeyken türkiye'de bu oran 1.5'lar civarında. Hatta 2000-2005 yılları arasında düşmüş. Daha sonrasında AKP iktidarında özel içki şirketlerinin açılmasıyla bu rakam artış göstermiştir TÜİK raporuna da bakarsak. Elbette devletler alkol kullanımı konusunda dikkatli olmak isterler, ama ülkemizde avrupaya kıyasla bu kadar düşükken alkol kullanımı, gençleri korumaya yönelik önlemler alınacağı yerde (örneğin alkol satış yaşı 21e çıkartılabilir, içkili mekanlara 21 yaş altları alınmaz) gidip de herkese yönelik kurallar getirilip bunun üstüne bu kısıtlamalar dinî temellere dayandırılınca, üstüne, insanlara ahlaklı olmaları tembih edilince, bir de Osmanlı'da yeniliklere karşı başkaldırının sembolü olmuş bir kışlanın inşası planları ortaya çıkınca, insanların kafası doğal olarak karışır o durumda. Camilere yüz metre sınır koyulması da bunun parçası, adım başı camii var zaten, ya da orda alkol satılsa camiye ne gibi bir sorun yaratacak? İnsanlar içip içip cami yağmalıyorlar sanki? Yok onun dışında bilimsel temellere dayandırılır bazı şeyler dinsel tabandan çekilip, ona kimsenin sözü olmaz. Ama bu noktada da tamamen yasaklama olmaz, insanları nesnel biçimde bilinçlendirmeye yönelik çabalar olur. Ülkenin gündeminde bu kadar sorun varken, güneydoğunun durumu tam olarak bilinmezken, Suriye'yle arayı karıştırma çabaları varken, gidip de Avrupa'nın onda biri olan bir konuda "korumaya yönelik adım atıyoruz, dinimiz de zaten öyle emrediyor" dersen orda insanların kafası karışır çok doğal olarak.
http://www.euro.who.int/__data/asset...065/e94533.pdf
---------- Post added at 16:07 ---------- Previous post was at 15:54 ----------
Avrupa'ya kıyasla, alkol bağımlılığı ülkemizde erkeklerde %2, avrupada ise bu oran %8 dolaylarında. Ülkemizde alkolle ilgili bu kadar gündemin baş köşesine getirtip oturtacak kadar bir sorun yok, amaç gençleri korumak, trafiği güvenli hale filan getirmek değil, şeriatın isteklerine göre adımlar atmak kendince insanların hayatına müdahale edip.
-
04 Haziran 2013, 17:09
Alkol yasasının eleştirilmek aslında çok doğru değil çünkü alkolün kontrol altına alınması bütün dünyada uygulanan bir olay neden serbest bırakılsın ? Her isteyen içebiliyor mu ? evet satışına mı yasak geliyor ? hayır. o zaman sıkıntı olmaması gerekir. erro'nun da dediği gibi ilk önce zaten yasak olan 18 yaş altı kişilere satışın önüne geçilmesi gerekir. Açıkcası bu kadar olay benim fikrimce ne alkol ne park sadece başbakanın yaptım yaparım sizi de takmam tarzından dolayı çıkmıştır ve sanırım yerine de ulaşmıştır.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)