demokratik tepki ayağına idareyi antidemokratik yöntemlerle ele geçirme operasyonu.
her zaman yaptıkları gibi.
demokratik tepki ayağına idareyi antidemokratik yöntemlerle ele geçirme operasyonu.
her zaman yaptıkları gibi.
Benim gözümde konu gezi parkı yada başka birşey değildir.
İnsanlar o gösteriyi parkta oturarak, çadır kurarak başlattılar. taş sopa atmadılar. Polis biber gazı sıktı. çadırları yaktı. Olmaması gereken de buydu... vatandaş haklıdır yada haksızdır. bunun uygun yollarla çözümünü aramak yerine, devlet adamı, güç kullanmayı tercih etti..
Doğru da olsan, yanlış da olsan, vatandaşına güç kullanamazsın. bu hiç bir yönetimin temeli değildir. ne cumhuriyetin ne başka şeklin.
Gelinden bu nokta da çirkinlikler insanlardan değil, devletin hala şiddet kullanmayı tercih ediyor oluşu.. kaldı ki, halkına su sıkıyor. gaz sıkıyor... istediği kadar haksız olsunlar. çözümü şiddette arayan bir devlet var.
Şimdi sağcı grupmuş. solcu grupmuş oynanan oyunmuş. benim umrumda değil.
Ben orda haklı bir amacı savunsam devlet gene gaz sıkacak... Ortadaki yanlış bu... Devletin milleti tanımadığı gün, yönetim şeklinin nasıl olduğu önemli değildir. şu anda olan da bu. devlet, halkını umursamıyor.
Başka şehirden takviye polis gücü ne demek? belli ki, bir şehirdeki polisin yetemeyeceği kadar insan bir sebepten oraya gelmiş. bunun altının aranması, incelenmesi düşünülmesi gerekirken, gaz sıkmayı tercih eden bir devlet var.
Bazılarımız bunu farklı düşünüyor olabilir. yıllarca oyun oynanıyor dedik durduk. Şimdi oyunu biz oynayalım. kurunun yanında yaş da yansın. Devletin yaptığında hata yoksa bile, devlete, gerektiğinde halkı dinlemesi gerektiğini, dövmemesi gerektiğini anlatalım. ki bu ve bundan sonraki devlet yapıları adım atarken, herşeyden önce halkın fikrini ön planda tutsun.
Yoksa amaç, devleti yıkmak, devlete dayatmak, bölmek bölüştürmek değil.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)