Arkadaşlar merhabalar. Epeydir düzgün bir seyahat çantası araştırıyorum. Eski kullandığım çanta çok kahrımı çekti ama çanta da bana çok çektirdi, onun için kullanışlı, kaliteli ve ekonomik bir çanta arıyorum. Aklımda 2 model var, ikisi de kaliteli markalar diye biliyorum. Çok pahalı bir şey olmayacak. Vücut oranlarına da uygun olması lazım, ileride sağlık problemleri çıkabiliyor. Boyum 1,78, kilom 69. Almayı düşündüğüm çanta +60 litre olmalı. 90-100 litrelik olanlara hiç bakmadım, bana fazla geldi boyutu. Nerede kullanıcam bu çantaları, yurt içi seyahatler, kamp mamp olursa hani 2 haftalık 3 haftalık, ileride interrail yaparsam hani yurt dışı seyahatlerinde kullanırım. 1 aylık, 3 aylık, 5 aylık geziler için olabilir. Yani kısacası şimdilik kısa dönem ilerleyen zamanlarda uzun soluklu seyahatlerde de kullanmak istiyorum.
Link vermiyorum belki reklam amaçlı yasaktır diye, siz internetten bakabilirsiniz çantanın özelliklerine. Düşündüğüm çanta modelleri şunlar;
*Karrimor Bobcat 65 litre
*Husky Supporter 70+10 litre 10 litrelik olan kısım suluk için sanırım çok elzem değil.
Tabi deuter, North face vs almak isterim ama aşırı pahalı, 500 liradan başlıyor tavsiye edilen modelleri. Şimdilik bu kadar pahalıya kaçmaya gerek yok, profesyonel değilim sonuçta, Everest'e tırmanmıyorum. Ki zaten pahalı olan her zaman kaliteli demek değildir.
Bunlar dışında önerdiğiniz seyahat çantaları var mıdır? Karrimor'u baya bir övüyorlar ama bilgim yok. Hacim bakımından da yeterli gelir mi bilemiyorum. 65 litre sonuçta, normal bir bavul 80-90 litre bir şey. Çok fazla erzak taşımayı sevmem, sadece gerekli olan şeyleri alırım yanıma. 2 şort, 2 pantolon, 5 t-shirt, 3 sweatshirt, 2 gömlek, birkaç ayakkabı, mayo, küçük havlu vs gibi. İlaçlar, kişisel bakım eşyaları yani bunlar gibi şeyler. Mat, çadır, uyku tulumu tabi bunlar da alınacak. Ama çantaya koymaya gerek yok, bir şekilde alta üste yana sıkıştırılır bu üçü sıkıntı olmuyor.
Evet tekrar toparlamak gerekirse. Yukarıda yazdığım modeller nasıl, tavsiyeleriniz hangi modeller markalar, litre bakımından uygun mudur 65 litre yoksa 80 falan mı düşünmek lazım, başka markalardan alıp kullanan memnun olan kimler vardır nasıldır görüşleri kısaca yazarsanız sevindirik olurum. Bu arada Ankara'dayım şuan, internetten almayı düşünüyorum. Ha Ankara'da var birkaç outdoor malzemeleri satan yerler ama oradaki markalar pek bir dandik. Mağaza olarak önerisi olan varsa sunabilir, açığım
Teşekkürler.