Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Seyahat çantası seçimi

REKLAM ALANI
    Greenut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Arkadaşlar merhabalar. Epeydir düzgün bir seyahat çantası araştırıyorum. Eski kullandığım çanta çok kahrımı çekti ama çanta da bana çok çektirdi, onun için kullanışlı, kaliteli ve ekonomik bir çanta arıyorum. Aklımda 2 model var, ikisi de kaliteli markalar diye biliyorum. Çok pahalı bir şey olmayacak. Vücut oranlarına da uygun olması lazım, ileride sağlık problemleri çıkabiliyor. Boyum 1,78, kilom 69. Almayı düşündüğüm çanta +60 litre olmalı. 90-100 litrelik olanlara hiç bakmadım, bana fazla geldi boyutu. Nerede kullanıcam bu çantaları, yurt içi seyahatler, kamp mamp olursa hani 2 haftalık 3 haftalık, ileride interrail yaparsam hani yurt dışı seyahatlerinde kullanırım. 1 aylık, 3 aylık, 5 aylık geziler için olabilir. Yani kısacası şimdilik kısa dönem ilerleyen zamanlarda uzun soluklu seyahatlerde de kullanmak istiyorum.

Link vermiyorum belki reklam amaçlı yasaktır diye, siz internetten bakabilirsiniz çantanın özelliklerine. Düşündüğüm çanta modelleri şunlar;

*Karrimor Bobcat 65 litre

*Husky Supporter 70+10 litre 10 litrelik olan kısım suluk için sanırım çok elzem değil.

Tabi deuter, North face vs almak isterim ama aşırı pahalı, 500 liradan başlıyor tavsiye edilen modelleri. Şimdilik bu kadar pahalıya kaçmaya gerek yok, profesyonel değilim sonuçta, Everest'e tırmanmıyorum. Ki zaten pahalı olan her zaman kaliteli demek değildir.

Bunlar dışında önerdiğiniz seyahat çantaları var mıdır? Karrimor'u baya bir övüyorlar ama bilgim yok. Hacim bakımından da yeterli gelir mi bilemiyorum. 65 litre sonuçta, normal bir bavul 80-90 litre bir şey. Çok fazla erzak taşımayı sevmem, sadece gerekli olan şeyleri alırım yanıma. 2 şort, 2 pantolon, 5 t-shirt, 3 sweatshirt, 2 gömlek, birkaç ayakkabı, mayo, küçük havlu vs gibi. İlaçlar, kişisel bakım eşyaları yani bunlar gibi şeyler. Mat, çadır, uyku tulumu tabi bunlar da alınacak. Ama çantaya koymaya gerek yok, bir şekilde alta üste yana sıkıştırılır bu üçü sıkıntı olmuyor.

Evet tekrar toparlamak gerekirse. Yukarıda yazdığım modeller nasıl, tavsiyeleriniz hangi modeller markalar, litre bakımından uygun mudur 65 litre yoksa 80 falan mı düşünmek lazım, başka markalardan alıp kullanan memnun olan kimler vardır nasıldır görüşleri kısaca yazarsanız sevindirik olurum. Bu arada Ankara'dayım şuan, internetten almayı düşünüyorum. Ha Ankara'da var birkaç outdoor malzemeleri satan yerler ama oradaki markalar pek bir dandik. Mağaza olarak önerisi olan varsa sunabilir, açığım
    Teşekkürler.
    ''hatırlamak üzere yola koyulmadan önce sahip olmadıkları bir anının izini sürmek..''

W.S.Merwin

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Hiç kimse seyahate çıkmadı mı, çanta falan alan olmadı mı yahu. İlginç.

HTBAYDAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yerleşik hayata geçince yeniden olacak...
    http://www.uppa.com.tr/uppa2/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypag e.tpl&product_id=36&category_id=18&option=com_virt uemart&Itemid=1 uppa çanta üretimine yeni başladı sayılır. Çok kaliteli malzeme kullanıyor. Ayrıca yerli malı yurdun malı. Ankara Tandoğan-Mebusevlerinde showroomları var ve iyi indirim yapıyor.

http://www.bahriyeli.com.tr/ferrino-overland-6010-lite.html benim kullandığım çanta bu. Çok hafif, yalnız hava alanında falan çantalarla maç yaptıkları için yırtıklar oluşabiliyor. (hafiflikte tek başına olmuyor)

http://www.bahriyeli.com.tr/ferrino-haute-route-60.html Bu çanta dağcılık vs.den bağımsız olarak seyahat için uygun gözüküyor.

Kolay gelsin.
    Greenut bunu beğendi.

phradrel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F650GS
    karaköyde dağcı malzemeleri satan yerleri de bir dolaş istersen.
    Greenut bunu beğendi.

Uppa'yı övüyorlar evette bana yetecek hacimdeki çantalar 400 civarından başlıyor. 400 verdikten sonra deuter bakarım. O showroomlarına bir gitmek lazım fiyatı düşüreceklerse baya iyi olur.

Ferrino da iyimiş. Ferrino'nun şu modelini ayırmışım kenara;

http://www.atlaskamp.com/ferrino-tra...t-canta-75690/

Ben şu ikisini kafaya taktım. Karrimdor'u herkes övüyor, 60 litre çok küçük değilse, hani kesimi, eni dar değilse alıcam bunu. Linkler

http://www.atlaskamp.com/karrimor-bo...cantasi-65-lt/

http://www.atlaskamp.com/husky-suppo...-suluk-hediye/

Husky de çok iyi. Onu da övüyorlar ve baya sevdim bu çantayı.
    ''hatırlamak üzere yola koyulmadan önce sahip olmadıkları bir anının izini sürmek..''

W.S.Merwin

HTBAYDAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yerleşik hayata geçince yeniden olacak...
    uppa deuterden daha kaliteli bu arada...

Ferrino da teknoloji olarak hepsinden iyi.

Çantada ev iyi marka lowe. Ama senin amacın dağcılık falan olmadığı için gerekli değil.

Karimor Avrupada falan çok ucuz, Türkiyede gereksiz pahalı.

Bir de sırtına takıp sana uygun mu değil mi denemeden alma derim, eğer uzun yürüyüş falan yapacak isen.

Ankarada Uppa showroomu ve Bahriyeli (Yiba çarşısı 1. kat) bakmanı önereceğim yerler.

İstanbulda yer çok.

Bu arada Dechatlonda da çok model var, vaktin varsa bakabilirsin.
    "in the land of the blind, one eyed is the king..."

Uppa'ya bakıcam aklımda. Offical sitelerine girdim orada az bir kaç ürünü göstermişler.

Benim beğendiklerim zaten hiçbir internet sitesinde kalmamış. Mecburen o sırada yine arayış içerisinde olucam. Karrimor'u duydum da Husky markasını hiç duymadım ama çanta çok hoşuma gitti, kullanılan materyaller de kaliteli gibi.

Dechatlon'a baktım orada sadece bir marka var Quecha sanırım ismi. Ben pek beğenmedim, fiyatı çok uygun ama kalitesi biraz şüphelendirdi beni.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)