'Kasamızda 217 dolar kaldı'
Reklamlar
-
Bir ülke düşünün ki maliye bakanı kamera karşısına geçip “Hacılar memur maaşlarını denkleştirip ödedikten sonra kasamızda hepi topu 217 Dolar kaldı” desin, “Uluslararası toplum bize yardım etsin, fasfakiriz” desin. Yahu söylemekten utanıyorum ama an itibariyle şahsen bu ülkeden daha zenginim. Maaşlı çalışan bir insan evladı olarak; takım elbiseli parlementerleri olan, evlere su saati bağlayan bir ülkeden daha zenginim lan, böyle dünya düzeni mi olur?
Altınından elmasına, petrolünden diğer bilimum doğal kaynaklarına kadar dünyanın en zengin topraklarında yaşayıp yiyecek ekmek bulamamak da bambaşka bir acı olsa gerek. Yazık sana siyah adam, gerçi sende de mallık yok değil, el birliği yapıp varını yoğunu sömüren beyaz adamı topraklarından kovacağına vere bölünüp duruyorsun. Eline satır verilmeyegörsün hemen kardeşinin kolunu bacağını doğramaya başlıyorsun. Gerçi bu senaryo bana bir yerden tanıdık geliyor ama çıkaramadım şimdi.
The kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/id/25418304
Reklamlar
-
Mersin İl Temsilcisi
Kanlı elmaz filmini izleyin, anlarsınız...
bunlara 217 dolar bile fazla.
bunu bilmek lazım ki, yakında bizde o hale düşeceğiz.
Mustafa kemal'in bir sözü vardır;
" kahramanlara ihtiyaç duyup onları bekleyen toplumlar gerçekten zavallı toplumlardır "
vebali emperyalistlerin boynuna!!!
-
Zihnen gelişememiş toplumlar insan gibi yaşamaya epey uzak olurlar en kibar tabirle.
-
Haber 30 Ocak 2013 Çarşamba yayınlanmış, yemişlerdir o parayı çoktan.
-
Yakında yardım kampanyası açarız Afrikalı KARDEŞLERİMİZE.....
Kimlere kardeş diyip yardım etmedik ki...
-
Avrupalılar geldiklerinde onların elinde İncil, bizim elimizde ise topraklarımız vardı.
Bize gözlerimizi kapatıp dua etmeyi öğrettiler.
Gözlerimizi açtığımızda baktık ki İncil bizim elimizdeydi.
Topraklarımız ise beyazların olmuştu.
Jomo Kenyatta -Kenya Devleti Kurucu Başkanı
-
Yine de bi Somağli veya Arakan kadar önemsenen bir ülke değil zimbabwe.
-
Ağaoğlu duymasın gider satınalır oraları. Milli parkları yok edip yerine plazalar gökdelenler toplu konutlar yaparak geliştirir ülkeyi.
-
yürekçe adlı üyeden alıntı
Kanlı elmaz filmini izleyin, anlarsınız...
bunlara 217 dolar bile fazla.
bunu bilmek lazım ki, yakında bizde o hale düşeceğiz.
Mustafa kemal'in bir sözü vardır;
" kahramanlara ihtiyaç duyup onları bekleyen toplumlar gerçekten zavallı toplumlardır "
vebali emperyalistlerin boynuna!!!
izlediğin filmi gerçek kabul edip, bu sekilde yazıyorsun, şuan itibariyle 4 kişi beğenmiş durumda.
arkadaşlar siz ne çekiyorsunuz? ciddi soruyorum.
-
Doğal kaynakları: Kömür, krom, asbest, altın, nikel, bakır, demir, vanadyum, lityum, kalay, platin diyor...
ulan atalım atomu bu afrika yok olsun da kurtulalım be... nedir bu sefalet abicim...ki Güney Afrikaya gitsen beyaz işgalindeki ülke mini bir cennet...Johannesburgdan bahsediyorum...sömürge sömürge diyoruz ama bunların içinde hiçmi akil insan yok...
ki bu ülkenin yarından fazlası hristiyan...Din: Hıristiyan ve yerel inançların karışımı %50, Hıristiyan %25, yerel inançlar %24, Müslümanlar ve diğer %1
-
Aç emperyalistler doymazlar.
Onlar herkesi sömürecek bir yol bulurlar, kimileri kolay olur kimileri zor.
-
Mersin İl Temsilcisi
aytacaksel adlı üyeden alıntı
izlediğin filmi gerçek kabul edip, bu sekilde yazıyorsun, şuan itibariyle 4 kişi beğenmiş durumda.
arkadaşlar siz ne çekiyorsunuz? ciddi soruyorum.
senin varlığın yeterli bir dert, en azından bunu çekiyorum...
saygılı ol lütfen
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
-
yürekçe adlı üyeden alıntı
senin varlığın yeterli bir dert, en azından bunu çekiyorum...
saygılı ol lütfen
Sencer abi, o kişi saygısızlık etmiş ama anlatmak istediği sömüren de filmi çeken de aynı kişi...
afrikalılar kafalarını kullansalar daha az sömürülebilirler ama kafalarını kullanmaları için eğitim gerek; bu tarih boyunca hiç olmadı.
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
-
http://tr.wikipedia.org/wiki/Zimbabve
Adamların kendi para birimi bilem yok,Dolar,Euro,Sterlin,Güney Afrika parası falan kullanıyorlar.
-
BAhsi geçen ülkeler, hatta Afrika nın tamamı daha 1800 lere bile gelmeden Avrupanın sömürgesi olmuşlardır.
Esir bir ülke ve cahil kalmış insanların sonu açlıktır;
ki aç bir ülkede en çok satılabilecek mal silahtır...
Gerisi kendiliğinden gelir...
-
arkadaşlar oralar bildiğiniz gibi değil görenleriniz vardır ama görmeyenlerin anlaması mümkündeğil inanılmaz sömürülmüş cahil bırakılmış ezilmiş insanlarki üzülmemek eldedeğil
-
-
Süper Moderatör
Kasada 217 doalr kalmış ama çanta en az 100 dolar, takım elbise de 300 dolar eder.
-
Arkadaşlar..
Ülkemizden çıkan petrolun parası nereye gidiyor? Farzı misal diyarbakırda sadece bir şirket günde 1500 varil çıkarıyor. Nerde parası? Nerde vergisi?
Keza alüminyum, bor vs? Nerde?
Doğal gazın metreküpünü kaç kuruşa ithal ediyoruz; kaça satılıyor, aradaki fark kimin cebine iniyor bilen beri gelsin!
IMF den para almıyormuşuz diye böbürlenenler var ama 800 MİLYAR DOLAR borç var.. 450 milyar doları iç borç.. Faize.. Devlet garantili tahvil mahvil.. IMF zaten vere vere 150 milyon dolarcık falan veriyordu. Vekillerin benzin-telefon parasına yetmez!
Böl 80 milyona toplam 850 MİLYAR USD; gör kişi başına düşen borcu..
Kredi notu yükselmişmiş..
Amerikada 100 yılda kazanamadığın parayı, türkiyede tahvilden faizden bir YILDA kaldırıyorsun.. Vergisiz, kılçıksız.. Japon ev kadınları bile tahvil alıyor merkez bankandan..
Dolayısı ile Merkez Bankasında ne kadar DOLAR yığılı olsa da bize ait değil... Amerika 100 tane ağacı kesip istediği kadar dolar basıp sana BORÇ verir, sen kasana rezerv olarak koyarsın,koyduğun kadar TL basarsın...Bir el arabası para basıp adamları ömür boyu köle yapıyorsun. Ne karlı iş.. .
Kredi kartları, tüketici-ev-araç kredileri borçlarımız ise aman aman..
Cebimde şu kadar para var demeyin.. Özal zamanında her gece gelip azar azar tırtıklıyorlardı.. Şimdi bir gecede cebinizden çeker alırlar..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)