İyi seyirler
http://www.youtube.com/watch?v=4o5oO7HFnnE
İyi seyirler
http://www.youtube.com/watch?v=4o5oO7HFnnE
Ben jack'in kalın bağırsağıyım..
Harika bir belgesele benziyor hemen izliyorum
uzun zamandır burda gördüğüm en adam akıllı paylaşımlardan biri..
bunu geçen sene izlemiştim .hepimiz kurulu düzenin bir parçasıyız
bunu senin benim bilmemim bir anlamı yok biz döngüyü çeviriyoruz bizleri yönetenlerin atıcakları adımlarla bizler istenileni gerçekleştirebilirizki lakin ortada bir pasta o pastadanda herkez bir dilim koparttığı için nezamanki biticek o zaman değişicez
Çok merak ettim izleyeceğim.
Ben size diyorum bu teknoloji çağının sonu geldi , yakında ya petrol tükenecek ya da dünya yaşanmaz hale gelecek.Alın buyrun izleyin.Hem bu iddialar bizim doçentlerimizin değil yabancıların kendi elleriyle hazırladığı belgeselden izleyin.
Ben diyorum ki geri dönüş olacak , savaş makinelerini çalıştıracak petrol bulamıyacaklar.Biz Türkler tekrar at üstünde akınlara çıkıcaz.Bana gülüyosunuz.Buyrun izleyin de görün.
Geçen bir arkadaşımla GDO'lu gıdalar konusunu konuşuyoruz, ben bu yiyecekler insanlığa zararlı, mutlaka yasaklamalı diyorum, arkadaşım "Bi şe olmaz" diyor, çok rahat, beni sinir etti. Sonunda ağzındaki baklayı çıkardı :"Yeni nesil GDO'ya uyumlu olur,yaşam devam eder." Bir şey diyemedim, bu da bir bakış açısı.
Demem o ki, her konunun bin türlü yüzü var, hangisinin doğru olduğunu ancak tarih gösterir, çok da kendinizi kasmayın iş olacağına varır.
dk. 41 - Onları yaktılar, onları öldürdüler
dk. 41.30 - amerikalıları görürsem öldüreceğim, babamı öldürdükleri için (ıraklı çocuk)
dk. 41.58 - popüler kültür
dk. 1.10.30- bir felaket ve savaş bekliyorum
güzel bir belgesel son saniyesine kadar izledim paylaşım için ayrıca teşşekürler. Doğal kaynakları elde etmek için doğaya ve insanlara ne denli zarar verildiğinin bir göstergesi
Petrol bitene kadar başka bir kaynak bulunur merak etmeyin. Evet bizler belki at üstünde tekrar akınlara çıkarız ama karşımızdakiler bizi at üstünde karşılar mı, hiç sanmıyorum.
Yok kardeşim yok , başka kaynak yok.Hidrokarbon yani bildiğimiz adıyla benzin ve diğer fosil yakıtlar.Batı dünyası şu anki saltanatını buna bağlı.Akşam NatGeo'da bi belgesel izledim.Adamlar kocaman bir deney kavanozuna azıcık benzin damlatıyolar.O ufacık benzinin buharıyla bile güçlü bir patlama oluşuyo.İşte adamlar bu kaynağı kontrollerine almışlar ve devasa makinelerini bu yakıtla çalıştırıyolar.Ama yakında bitecek ve yerine koyacak bişey yok.Nükleer enerjinin yakıtı olan uranyumun da rezervleri belli.Bi süre sonra o da bitecek.Sonsuz kaynak yok malesef.Bunu bütün bilim adamları çoktan kabullenmiş durumda.
Sonsuza programlanmamak lazım aslında
er yada geç petrolde biter uranyumda, bor da
Albert Einstein ın dediği gibi 3. Dünya Savaşı'nda hangi silahların kullanılacağını bilmiyorum ama 4. Dünya Savaşı'nda taş ve sopalar kullanılacak sözü gerçek olucak gibi
Şu andaki uranium rezervleri şu anki reaktörlerin hepsini 200 yıl daha çalıştırabilir kapasitede.
http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=how-long-will-global-uranium-deposits-last
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:26 ----------
Tabiki herşeyin bir sonu var, demek istediğim bilim ilerliyor muhakkak bir alternatif bulunacaktır. Yada öyle olmasını umuyoruz
güzel paylaşım olmuş...boş konuları uzun uzun tartışıyoruz bu gerçekten çok iyi oldu....
bu depoyu marsta bulacaklar.
Amerikada adamlar 450-500 beygirlik araçların sıfırını 30 bin dolara alıp gazlıyor yine senin kadar para çıkmıyor cebinden...
Sonra ırakta insanlar ölüyor, aileler dağalıyor, pisikopat askerler çoluğun çocuğun ırzına geçiyor... Hep birileri pastadan 5-10 misli alsın diye...
Tanrı Amerikayı, iyileri korusun, bizi kutsasın diyip, dünyadaki tüm insanlığı hayvan yerine bile koymamak, öyle yaratıldığını kabul etmek. Heralde anca aksam böyle kafayı vurup yatabiliyorlar... Onlar hayvan onlar hayvan diye sayıklayarak...
Dur bakalım bindiğimiz obamanın kayığı ne zaman bize saplanacak. Suriye bizim asıl meselemizmiş
10-20 seneye plandaki mesele biz olucaz bu gidişle... Eğer hainler yine bulundukları yerde olurlarsa
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)