Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Al bunu Al bunu..all all alll

REKLAM ALANI
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Duymuşsunuzdur bu repliği...arka sokaklar dizisinin her bölümde tekrarlanan meşhur polise özgü mesleki cümlelerinden biri...bu cümle benim için ayrı bir anlam ifade ediyor...

Bazı rütbeli rütbesiz polis memurlarının ne kadar aylak ve boş beleş bir yaşamları olduğuna dair bir nüktedir diyebilirim...

sabah sabah bu geldi aklıma...

Emniyetin vatandaşı ezme merakı ve bu duyguyu tatmin etme çabasına çok şahit olmuşumdur...bir telefonla ben polisim ben şuyum ben buyum diyen barzo aksanından bile arayanın polis olmayacağını anlamayan yutubda bile olan polis telsiz anonslarından tırsan haklarını bilmeyen saftirik vatandaşımızdır belkide buna sebep olan...yüzbinlerini bu dolandırıcılara kaptıran..kimlik sorulduğunda bile korkan bir toplumun polis karşısında ezik olması buyrun amirim deyip el pençe olmasına hep hayıflandım...

Lan sen onun değil o senin hizmetinde a saftirik halkım...

Memur olan o...o senin karşında gerekirse eğilecek..asli görevi budur halka hizmet...

Bu dengeler neden değişmiş anlamıyorum...tarihten gelen baskıcı rejimler ve korku sindirme politikalarının eseri olabilir...

Halkın emniyetden değil emniyetin halkın karşısında tedirgin olduğu bir düzen ne zaman gelir sizce...

Elinde tesbihle bacak bacak üzerine atmış soruma cevap veren amire seni polis yapan devletin ta .... diye bizzat yüzüne küfrettiğim bile olmuştur...

Emniyet teşkilatının bu aymazlığı bu gamsızlığı bu lakayıtlığı son zamanlardaki faşizan tutumu benim bunları yazmama sebep oldu diyebilirim...

Kendi halkına kamuya açık yerde çoluk çocuk demeden biber gazı sıktıran zalim amirler müdürler var.işte bunları memurluktan atacaksın...toplumuna gaz sıkan bir teşkilata saygım kalmadı ...

Ve yine bu teşkilat beni 2009 yılında polise mukavemet ve hakaret iftirasıyla dava etti..mahkemede aklandım çok şükür..şahit polisler biz bişey hatırlamıyoruz deyince hakim bayandan yedikleri fırçayı unutamam....çıkın dışarı diye kovuldular..ama emir kuluydular...havalimanı iube müdürünün emriyle ordaydılar çünkü...bana bile bir katakulli bir tezgah kuruldu düşünün yani...

bunların vicdanları sağduyuları mesleğe girerken maalesef cerrahi bir işlemle alınıyor..

Dip not..bunu yazan tosun değil bir polızeı çocuğu olmaktan eskisi kadar gurur duymayan ben....
    Permatiq59, sedici, [Turan] ve 9 diğerleri bunu beğendiler..
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Permatiq59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KapÇık
    Foruma Tekrar hoş geldin..
    mete_han bunu beğendi.

Motosikleti
    Hoşgördükk...

melmeketin memuru birde yargıclığa özenir...hakim olur cezayı keser...nezaretde mübbete mahkumsundur..savcıyı da istediği doğrultuda yönlendirir...neler var neler...

Emniyet iki şeyden korkar..iktldar olsun veya olmasın siyasi kimliğe sahip kişi ve akrabalarından..(nemelazım sakata gelmeyim diye)..birde zengin bol arpalı kalantor tiplere nedeni bilinmez bir (gariban içgüdüsüyle) hürmet de kusur etmeme refleksi gösterir...ha birde çaçaron sosyetik kadınlara aşırı nazlk davranır...
    xawa bunu beğendi.

eskiden asker cumhuriyetiydik şimdide polis cumhuriyeti olduk. çalıştığımız büroda hırsızlık olayı olmuştu sabah geldik baktık polis çağırdık. neyse orayı burayı incelediler bu pasajda kim yapabilir dediler, etrafına bak dedim hepsi avukat, mühendis, mali müşavir hangisi yapabilir. o zaman siz çalışanlardan biri yapmış olabilir dedi salak salak. aferim hırsızı buldunuz tebrikler dedim. gelde böyle hıyardan cacık yapmaya çalış. hele hele şu yeni yetmeler daha bir artist, kendilerini amerikan filmlerindeki polis zannediyorlar, bazıları resmen egolarını tatmin ediyorlar. yanında sırf güzel bir hatunla dolaşıyor diye kıskanıp vatandaşı rahatsız eden tipler var.
    xawa, ReiZzZ ve mete_han bunu beğendiler.

astorojna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Mt09
    üçü beşi bilmem
    ayıdan post polisten dost olmaz.
    mete_han bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Transalp
    Hani psikologların bu mesleği seçme sebepleri kendi psikolojileri bozuk olduğu içinmiş ya , aynı şekilde bence bu insanların polislik mesleğini seçme sebepleri kendi suçlu kişilikleri gibi geliyo.Aklı başında adamın ne işi olur polislikle.Bir de şu faktör var.Polislik için pek bişey gerekmiyo.Üniversiteyi kazanamıyan , hiçbir baltaya sap olamayan gidiyo polis oluyo.Resmen hepsi boş insan.Hödük.
    mete_han bunu beğendi.

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Aslında bırdaha marstan adam getırıp polıs yapmasınlar .
    Memlekette ınsanmı yok ordan burdan getırıp basımıza polıs yapıyorlar .

Sıyası kımlıgı olandan herkes tırsıyor , kalantore herkes el pence dıvan duruyor , cacaron concon kadına herkes nazık .
    Bunların aksı sadece burda yazarken var .
    Polıste bu hale gelmısse bunda halkımızın bokunu yıyım abıcılıgı en buyuk etkendır .
    mete_han ve xawa bunu beğendiler.

umurcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-07
    Banlık konu açmayınca avuçların mı kaşınıyor be hacı

Şaka bir yana haklısın. Hatta bu olay otobüs şöföründen tut da en sıradan memuruna kadar kadar böyle.
    Devletin halka hizmet için verdiği yetkiyi babasından almışçasına halk üzerinde güç olarak kullanan dingil çok.

Bakınız öndeki amcanın arkasında duran, yaşlı başlı insanlar beklerken oyun oynayan kansız.

Allah anasına babasına çektirmesin ne diyim
    mete_han ve xawa bunu beğendiler.

Motosikleti
    Alıntı umurcan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Banlık konu açmayınca avuçların mı kaşınıyor be hacı

Şaka bir yana haklısın. Hatta bu olay otobüs şöföründen tut da en sıradan memuruna kadar kadar böyle.
    Devletin halka hizmet için verdiği yetkiyi babasından almışçasına halk üzerinde güç olarak kullanan dingil çok.

Bakınız öndeki amcanın arkasında duran, yaşlı başlı insanlar beklerken oyun oynayan kansız.
    http://i.milliyet.com.tr/SubV2Big/20...r-2641433.Jpeg
    Allah anasına babasına çektirmesin ne diyim
    memurların bu hallerini görünce (kendiside taşeron olan) Hükümet bu seferde taşeronlaşmayı övüyor ve verim alındığını iddia ediyor...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

C@LiMeRO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki V Strom 250
    Konu polisimiz olunca mevzu çok tabi, ama en çok tuhafıma giden olaylardan birini paylaşmak istiyorum;

yaklaşık onbeş sene kadar önce, kızılay meydanında yabancı sporculardan oluşan bir grup YKM'nin önünde bekliyor. Kimi siyahi, kimi sarışın, vs. Uzun boylulardı demem yetersiz kalır; dev cüsseli adamlar, sanıyorum basketçiler, cüsse de yerinde,
    neyse zaten hiçbirşey yapmasalar bile korkunç dikkat çekiyorlar da, aralarında bir de ağlayan yine yabancı bir hanımefendi var, anlayabildiğim kadarıyla iri yarı siyahi sporculardan birinin kız arkadaşı bu hanımefendi ve sevgilisiyle tartışıyorlar belli, meydanda polisler de var. Konuşmanın dozajı arttı gitgide, hanımefendi ağlıyor, bağırıyor, siyahi arkadaş da hırslanmış belli kendini tutuyor ama üzerine üzerine gidiyor hanımefendinin. Ramak kaldı, kaldırıp yere çakmasına. Neyse üç beş kahraman türk polisimiz, ingilizcelerinin yeterli düzeyde olmadığından muzdarip, meydandaki başka yüce gönüllü ingilizce bilen arkadaşlardan yardım isteyerek, siyahi abimin yanına gittiler. Tabi; sandınız ki beyefendiyi kontrol altında tutmak maksatlı, hoş tutmak isteseler de biraz zorlanırlardı ama.. Bakalım ne olacak diye merakla beklerken; tercümesinin yapılmasını istedikleri ilk cümle şu oldu; " Sorsana bi beyefendiye sıkıntı neymiş, yapabileceğimiz bir şey war mı? Aklım zıpladı, ağlayan hanımefendi, üzerine yürünen hanımefendi, sanıyoruz ki bizim Türk polisi gitti adamı zaptedecekler, kontrol altına alacaklar. Meğer amaçları, beyefendinin bir sıkıntısı warsa gidermek miş? Hep merak ederim, acaba orada bu sorunun kime sorulması gerekirdi diye? Gönül isterdi ki, boyu 1.60 civarlarında olan kendisinin iki katı bir beyefendiyle tartışan hanımefendinin yanına gidip "Hanımefendi, durumunuzdan şikayetçi misiniz? diye sorulsun, ama dediğim gibi gücünüz varsa, polisiniz de vardır. Güçsüz ve zavallıysanız, bilin ki karşınızda Polis wardır..
    Allah'tan siyahi beyefendi cevap verme tenezzülünde bulunmadı öfkesinden, Allah muhafaza; hanımfendiyi yere çakmak istiyorum bi el atıverin deseydi, yüce gönüllü polisimiz durduk yere zahmete gireceklerdi..

ysfist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 xt660z TENERE
    istanbul hukuk fakultesinden yeni mezun olan ve bir savci adayi olarak emniyet mensuplarinin bos bulunduklari her alanda ve mevzuda kendilerini hakim veya savci zannetmelerinden ziyadesiyle ' sinir' oldugumu ifade edeyim bu baslik vesilesiyle :-)
    shrek bunu beğendi.

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Metehan ın cızığı kalkmış. Tekrar hoşgeldin. Yazdıklarının çoğuna katılıyorum da bu konu nereden icap etti ? Memurlar canını mı sıktılar ?

phradrel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F650GS
    ortada kocaman bir yanlış var. onalr sizin ya bizim memurumuz değiller. onlar devlet aygıtını elinde bulunduran sınıfın memurular. böyle düşünürseniz polisin size neden böyle davrandığını çabucak kavrayabilirsiniz.

[Turan] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Her biri kendince zulüm etmekte
    Insan bir memur görünce eşkiya sanıyor...
    Ey zavallı, bos yere yakınma, bağırıp çağırma;
    Çünkü ezilenlerin ahını işiten hükümet bunu musîki sanıyor! ( Şair Eşref. )

Görevini layıkıyla yapmayan, askerinden polisine tüm memurların köküne kibrit suyu.

htmetin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Twister - honda cbf 150
    Polis amca

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)