Tiger sen beni yanlış anladın.Allah beni o ayette anlattığı gafillerden olmaktan korusun.Türkiye'de 80 darbesi yapıldığında amerikada bizim çocuklar başardı diye kutlanmadı mı?Erbakan köşkte cübbelilere yemek verdiğinde ülke elden gidiyor , laiklik elden gidiyor diyen yine aynı amerikanın çocukları değil miydi?Abdullah Gül cumhurbaşkanı adayı olduğunda eşi başı örtülü diye kıyameti koparan laikliğin bekçisi aynı amerikanın çocukları değilmiydi?Şimdilerde silivride hapislere tıkılan yine aynı amerikanın çocukları değil mi?Bi zamanlar Saddam da amerikanın çocuğuydu ama gidip çocuğunun kafasını koparan yine amerika oldu.Yani demek istediğim kafa karışıklığına gerek yok.
Ben amerika büyüktür o ne derse yapmalıyız gibi bir tutum içerisinde değilim.Benim düşüncem amerika büyük bir değişim içerisinde.Uyguladığı politikalardan 180 derece çark etmiş durumda.Belki de müslüman ülkelerin başına getirdiği liderlerin bugüne kadar islamı zayıflatacağına güçlendirdiğini farketmiştir.Batılıların islamı yozlaştırma çabaları müslümanlar arasında tepkiye neden olmuş ve radikal müslümanların saldırılarına maruz kaldıkça batılılar hata yaptıklarını anlamış olabilirler.Bugün budizm , şamanizm , japon kültürü ve felsefesine karşı ne kadar sempati beslediklerini bütün filmlerinden anlıyoruz.Ancak islama karşı hep ön yargı ve düşmanlıkları var.Kolay değil , 17-18 nci yüzyıllarda neredeyse tamamen müslümanların esiri olmak üzereydiler.Müslümanların top sesleri Roma'dan duyulmaya başlamıştı.Ancak 100 yıldır islam alemine işkence çektiriyolar.Bence avrupanın ortalarına kadar fethetmemizin bedelini yeterince ödedik ve artık insanlar gerçek islamiyeti yaşamak istiyo.Amerikanın ne yapmaya çalıştığını bilmiyoruz ancak inşallah bu arap baharını ve islamın yeniden doğuşunu destekliyolardır.