Anneannemin adı Lalezâr, onun amca kızı Gülizar, çok sevdiğim kadın isimleri biri gül bahçesi diğeri lale bahçesi anlamında...aslında bizim eski isimlerle yabancılaşmamızın temel nedeni kendi kültürümüzle kendimizle yabancılaşmamış...sanırım bu millette bir aşağılık kompleksi bir öznefret var...kendisinden hoşlanmıyor ve hep bir farklılaşma hevesine giriyor...bu nedenle çoğu isim hayatımızdan çıkıyor...bu isimlerle sınırlı da değil kelimeler çıkıyor hayattan kullanılmaya kullanılmaya, 1-2 nesil sonra dedemizin, ninemizin isimleri bize gülünecek komik şeyler gibi geliyor...İsim etkiler mi bilmiyorum ama bilinç önemli fikriniz, düşünceniz, ideolojiniz, inancınız ismi etkiler, o ismi o çocuğa niçin verdiğinizi iyi anlatırsanız o çocuk da isimden etkilenir...isme layık olmak diyelim buna...mesela yukarıda arkadaş Ergenekon örneği vermiş...tutarlı haklı bir örnek ama asıl önemlisi Ergenekon-balyoz gibi davalardaki sanık-mahkumların çocuklarının isimleri çoğunluk milliyetçi, türkçü isimler bunları eleştirmek vs. için söylemiyorum tutarlılığa dikkat çekmek için söylüyorum tabii sonra o çocuklar büyüyüp okulda milliyetçilik karşıtı bir insan olabilir, ümmetçi olabilir, haymatlos da olabilir