Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

İsmin Ağır Gelmesi

REKLAM ALANI
    azizsele - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS
    Anneannemin adı Lalezâr, onun amca kızı Gülizar, çok sevdiğim kadın isimleri biri gül bahçesi diğeri lale bahçesi anlamında...aslında bizim eski isimlerle yabancılaşmamızın temel nedeni kendi kültürümüzle kendimizle yabancılaşmamış...sanırım bu millette bir aşağılık kompleksi bir öznefret var...kendisinden hoşlanmıyor ve hep bir farklılaşma hevesine giriyor...bu nedenle çoğu isim hayatımızdan çıkıyor...bu isimlerle sınırlı da değil kelimeler çıkıyor hayattan kullanılmaya kullanılmaya, 1-2 nesil sonra dedemizin, ninemizin isimleri bize gülünecek komik şeyler gibi geliyor...İsim etkiler mi bilmiyorum ama bilinç önemli fikriniz, düşünceniz, ideolojiniz, inancınız ismi etkiler, o ismi o çocuğa niçin verdiğinizi iyi anlatırsanız o çocuk da isimden etkilenir...isme layık olmak diyelim buna...mesela yukarıda arkadaş Ergenekon örneği vermiş...tutarlı haklı bir örnek ama asıl önemlisi Ergenekon-balyoz gibi davalardaki sanık-mahkumların çocuklarının isimleri çoğunluk milliyetçi, türkçü isimler bunları eleştirmek vs. için söylemiyorum tutarlılığa dikkat çekmek için söylüyorum tabii sonra o çocuklar büyüyüp okulda milliyetçilik karşıtı bir insan olabilir, ümmetçi olabilir, haymatlos da olabilir
    LIDYALI bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    manners - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    isimlerin kisilerin kisililerini etkiledigi konusu tamamiyle toplumsal tepki yada baskiya dayali. sehir icinde ismi durmus olan bir cocuk ile koyde ismi durmus olan cocuklarin farkliligini gorursunuz, cunki bu cevrelerindekilerin onlara uyguladigi baski yada sosyal tepkidir. isimlerin insanlar uzerindeki etkisinin sadece bu oldugunu dusunuyorum.
    diger taraftan insanlarin kendi cocuklarina istedikleri isimleri koymalarina tamamen saygi duymakla birlikte, sadece ozenti olarak anlaminin ne oldugunu bilmeden o cocuga oyle bir isimle sorumluluk yuklemekse sadece cahilliktir bence...

eski turkce isimlerin cok asiri tepki gormesi beni hem sasirtiyor hemde sinirlendiriyor.

Allah degilde Tanri diyince herkez Estagfirullar cekiyor kafir diyor. halbuki eski turkce Tengri den gelir ve yaratan demektir. cehaletlerine veriyorum. gonul isterdiki dinimide anladigim sekilde oz turkcemle ogrensem. yoksa cocuguna ha ravzana koymussun ha suheyla koymussun yada gidip ursula, michel koymussun turkce olmadiktan sonra arapca olmasi yada baska bir dilden olmasi beni cokta etkilemiyor.

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Çocuğa güzel bir ad koymak, evladın baba üzerindeki haklarındandır. [Hz.Muhammed s.a.v]
    Samet Ağır ve azizsele bunu beğendiler.

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)