Samet Ağır adlı üyeden alıntı
olaya başka bir boyut katalım..
isim olayı başlı başına bir tartışma konusudur..
sadece ama sadece benim fikrim,tavsiye ettiğim,her zaman söylediğim bir kaç şeyi buradada arkadaşlarımla paylaşayım istedim..
katılan olur,olmaz orası ayrı...
ilk önce şunu demeliyim ki dini kaynaklarımıza göre,kıyamet günü çocuğun anne babasından hesap soracağı ilk konu isimdir..
buna göre;
çocuklarınıza İNSAN ismi koymanızı öneririm..
ne demek insan ismi? biz hayvanmıyız diyen arkadaşlara da isimlerinizi kendiniz koymadığınıza göre yapacak birşeyiniz yok demek istiyorum..
misalen...
kaya,toprak,yaprak gibi şeyler zaten Allah tarafından yaratılmış bazı nesnelerin isimleridir..
bunları isim olarak kullanırlar ama kaya yerine taş,toprak yerine çamur,yaprak yerine de kimse dal yada tomruk demez,demeye çalışana da olmaz der..
halbuki ikiside aynı şeyin değişik yerleridir..
eylül,nisan derler ama kimse mart,aralık diye bir isim kullanmaz..
satılmış,yosma gibi lerine girmek dahi istemiyorum...
kısacası günümüzde alışılagelmiş bir çok isim dilimize yer etmiş ve garipsenmiyor alabilir ama...
satılmış:yerine kiralanmış,
pembe:yerine mor,
kaya:yerine beton,
yaprak,toprak,çakıl,yosma gibi isimlerin İNSAN a koyulmaması gerektiğini düşünüyorum..çünkü insan en özel yaratılmış varlıktır..ismide insana özel olmalıdır...
kuranda geçiyor diye anlamsız olabilecek isimlerde konulmamalıdır..misalen aleyna...anlamı ise bize ait, bizim üzerimize, bize demektir..ne anlamlı bir isim değilmi?? bir kelimede kullanılırsa işe yarar..ise gibi...
Ecrin
Bu aralar popüler olan Ecrin’in anlamı çoğu yerde ‘Allah’ın hediyesi’ olarak geçiyor. Fakat Ecrin’in anlamı ‘Allah’ın hediyesi’ değil!
Ecrin isminin kökeni Arapça olan ‘ecr’ kelimesinden gelir. Ecr ‘ücur, ücret’ demektir, ve Ecrin de ‘ücret’ demektir.
Melis
Melis Melisa'nin kisaltılmışı sanılıyor çoğu zaman.
Bu yüzden 'Yunan mitolojisinde geçen bir rahibenin adı, Bir tür kokulu bitki, bal, sevgili' gibi anlamlar yaziliyor Melis için,
fakat bu anlamlar Melisa'nin anlamlari.. Melis'in degil!
Gerçek anlam:
1. Şişman ve tenbel olan kişi
2. Bir şeyi şiddetle tutmak
Sanem
Anlam:
1. Kâfirlerin, önünde ibadet ettikleri heykel, put.
2. Çok güzel olan
bunu gibi bir çok güzel olduğunu sandığımız isimlerde mevcuttur..asıl kaynaklarından anlamlarını öğrenmemiz gerekir..
o yüzden kıyamet gününde çocuklarınızın sizden davacı ola ma maları dileklerimle...
sağlıcakla...