Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Pilotluk İçin Hangi Okul?

REKLAM ALANI
    6PaTLaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya AS 150T-19A, Lifan LF200 GY6, Hero Karizma R
    Merhaba MT,
    Bu Haziran LYS ye giricem Pilotluk okuyacağım aramızda pilot olan ya da bu konu hakkında bilgisi olanlar vardır diye ümit ediyorum.
    Özyeğin Üniversitesinde %25 bursum var 140 bin liraya geliyor THK üniversitesi 150 bin liraya geliyor.
    Özyeğin in avantajı İST da olması, THK ise daha havacı bir okul gibi gözüküyor. Sizce hangisine gitmeyelim?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Karlıyollar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Malesef Yok :)
    Bu 150 bin lira okula başlarken ödenmesi gerekiyormu yoksa mezun olup çalışmaya başlayıncamı ?
    Doğduğun yerde değil doyduğun yerde yaşarsın.

Uçak mühendisliği en mantıklı seçim olur. Onun dışında eğitim masrafını verip, herhangi 4 yıllık bölümden mezun olman yetiyor, THK Türkkuşu gibi kurumların pilot eğitimlerine katılman için.

Ben pek bilmiyorum ama, lisans düzeyinde pilotluktan bahsediyorsun sanırım.

hyce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GV250
    Ayrıyeten THY eğitim verip pilot yetiştirmek üzere bilgisayar ve elektronik mühendislerini alıyor
    cousinecruis bunu beğendi.

Green Arrow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Moto Guzzi v7 850 Special + Kymco People S 200
    Küçük uçak dışında baba pilotluktan bahsediyorsan para veya puan yetmez ciddi sağlık testlerinden sağlam rapor ve gözlerinin iyi olması beklenir.Bu iş biraz kısmet işi ciddi pilot olmak istiyorsan özyeğin üniversitesine gitme o üniversiteyide çözemedim parayı basınca eğitim kurumu olduğunu sanıyor 15 20 senelik özel üniversiteler o parayı istemiyor.Yurtdışından profesörü tak diye getirince birşey olduklarını sandılar.Pilot olucaksan özel üniversiteden olma canım kardeşim bende özel üniversitede okuyorum etrafındakı insan potansiyeli belli ne kadar iyi olursa olsun okul.Düzeni tam bilmiyorum okulunu bitir imkanı varsa askeriyeyi dene savaş pilotluğu,askeri taşıt pilotluğu,helikopter pilotluğu gibi gerçekten çok güzel imkanlarda çalışıyorlar ete süte karışmıyorlar uçuş yoksa ense gençsin hevesin kırılmasın ama pegasusta thy de tarife uçurmak değildir heralde hayalin :D
    Mengu16 bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha Dragstar 650 classic
    THY çalışma karşılığı burs veriyordu. Hala veriyor m bilmiyorum.

Motosikleti
    Alıntı seigen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Uçak mühendisliği en mantıklı seçim olur. Onun dışında eğitim masrafını verip, herhangi 4 yıllık bölümden mezun olman yetiyor, THK Türkkuşu gibi kurumların pilot eğitimlerine katılman için.

Ben pek bilmiyorum ama, lisans düzeyinde pilotluktan bahsediyorsun sanırım.
    Mühendis olmayacaksam mühendislik okumayı mantıklı bulmuyorum. o yüzden dediğiniz gibi lisans düzeyinde pilotlukdan bahsediyorum.

---------- Post added at 20:05 ---------- Previous post was at 20:00 ----------

"Pilot olucaksan özel üniversiteden olma canım kardeşim bende özel üniversitede okuyorum etrafındakı insan potansiyeli belli ne kadar iyi olursa olsun okul.Düzeni tam bilmiyorum okulunu bitir imkanı varsa askeriyeyi dene savaş pilotluğu,askeri taşıt pilotluğu,helikopter pilotluğu gibi..."

Devlet üniversitesini kazanacak kadar kasmadım sınava mecbur pilotluk için özele gideceğim.
    Askeriye değil de Sivil havacılık bana daha uygun.

---------- Post added at 20:08 ---------- Previous post was at 20:05 ----------

Alıntı mckayrak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    THY çalışma karşılığı burs veriyordu. Hala veriyor m bilmiyorum.
    Canıma minnet Bir araştırmak lazım.

Motosikleti
    Alıntı 6PaTLaR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mühendis olmayacaksam mühendislik okumayı mantıklı bulmuyorum. o yüzden dediğiniz gibi lisans düzeyinde pilotlukdan bahsediyorum.

---------- Post added at 20:05 ---------- Previous post was at 20:00 ----------

"Pilot olucaksan özel üniversiteden olma canım kardeşim bende özel üniversitede okuyorum etrafındakı insan potansiyeli belli ne kadar iyi olursa olsun okul.Düzeni tam bilmiyorum okulunu bitir imkanı varsa askeriyeyi dene savaş pilotluğu,askeri taşıt pilotluğu,helikopter pilotluğu gibi..."

Devlet üniversitesini kazanacak kadar kasmadım sınava mecbur pilotluk için özele gideceğim.
    Askeriye değil de Sivil havacılık bana daha uygun.

---------- Post added at 20:08 ---------- Previous post was at 20:05 ----------

Canıma minnet Bir araştırmak lazım.
    Özel okuldan kastım her işi yaparız abi mantığı kendin demişsin thk falan bu işi yapan üniversite varsa sadece ona git pilotluk bambaşka meslek bu işi yapan birinden fikir almak lazım.

OGUZHANKY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda VT 750 C Shadow
    bende havacılığa çok eskiden beri meraklıyım. Az çok biliyorum bu meseleyi. Ben sivil pilot olmak istiyorum diyorsun ama şirketler (thy, pegasus, atlasjet vs. vs.) pilot seçerken en başta askeriyeden yetişmiş olanları seçer. Nitekim şuanda THY nin en baba pilotları hep hava harptan yetişmedir. Ayrıca bu bahsettiğin üniversitelerin hangi bölümü? Teknisyenlik mi, pilotluk mu, mühendislik mi, kule mi, ne?

Motosikleti
    Alıntı OGUZHANKY adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende havacılığa çok eskiden beri meraklıyım. Az çok biliyorum bu meseleyi. Ben sivil pilot olmak istiyorum diyorsun ama şirketler (thy, pegasus, atlasjet vs. vs.) pilot seçerken en başta askeriyeden yetişmiş olanları seçer. Nitekim şuanda THY nin en baba pilotları hep hava harptan yetişmedir. Ayrıca bu bahsettiğin üniversitelerin hangi bölümü? Teknisyenlik mi, pilotluk mu, mühendislik mi, kule mi, ne?
    Çok doğru birde o kadar para vermeyi gözden cıkardıysan ailen sana ev araba bırakıcagına ikna et yurtdışında okumaya çalış dilin varsa arkadaşım gitti benim şuan abdde inanılmaz hayat yaşıyor.

enzo1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulu Pilotaj Bölümünü kazanırsan ve mülakatları geçersen para harcamadan adam gibi pilot oluyorsun(4 yıllık eğitim). (4 sene önce öyleydi şimdi durum ne bilmiyorum tabii ama en son 10 kontenjandı senelik artmış olabilir.) Onun dışında Mühendislik ve Matematik bölümü mezunları THY'den mecburi hizmet ve geri ödemeli olarak eğitim alabiliyor (yine sınav ve mülakatları geçenler). Diğerlerinde iş garantisi yok (THY'de eğitimde başarısız olanlara da iş garantisi yoktu yanılmıyorsam), ayrıca belli tip eğitimleri vs.ler var iyi araştır, bu paraları bu işe gömüp açıkta kalan ya da yabancı havayolu şirketlerinde çalışan insanlar da var...

Motosikleti
    Alıntı OGUZHANKY adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bahsettiğimn okulların pilotluk bölümünü kastediyorum.
    Açıkta kalıcağımı sanmıyorum.

OGUZHANKY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda VT 750 C Shadow
    ben olsam Türk Hava Kurumu'nu tercih ederdim. Sonuçta adamların işi bu ve konuya salt ticari bakmıyorlar. Misyonları ülkenin havacılığına hizmet etmek.
    piyanist_irf bunu beğendi.

Kocaeli İl Temsilcisi piyanist_irf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasakı versys,honda wın-go
    inşallah hedefine ulaşırsın zamanında bende çok hevesliydim havacılığa lakin maddi manevi koşullar buna müsade etmedi okuyamadık yıllar sonra içimdeki ateşi yamaç paraşütü ile söndürmeye çalışıyorum

türkiyede en köklü ve en geçerli kurum THK (Türk Hava Kurumudur) bir arkadaşımızında söylediği gibi havacılığı geliştirmek ve olaya ticari amaçla bakmadığı gibi 1996 yılında sivil havacılığı geliştirmek ve yaygınlaştırmak adına sivillere yönelik çalışmalar başlatmıştır sevgiler...
    | ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
    |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/

erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tracer 900
    bu iş için senin de bahsettiğin gibi hem üniversiteler, hem de özel uçuş okulları var. (ayjet), bunlar sana uçak ehliyetini veriyorlar, bu kimi firmalar için yeterliyken kimileri, özellikle büyük firmalar adını hatırlayamadığım bir belge daha istiyorlar, ki bu belge hamburgda girilen bi sınavla alınıyor, sınav gerçekten zor, kişisel yetenekleri ölçen bi sınav, belgenin adını hatırlayamıyorum uzun zaman oldu...

bunun dışında, THY kendi pilotlarını kendi yetiştirme stratejisinde son bi kaç yıldır...üniversitede belli bölümlerden mezun olanlar arasında (bölüm skalası çok geniş temel mühendislikler, iibf vb mezunlar) bir dizi mülakat yapıp alıyor..mülakatlar hakkında bilgi istersen verebilirim. bu mülakatlardan biri de yukarıda belirttiğim özel belgeyi de kapsıyo, thy sondan bir önceki aşama olarak herkesi hamburga götürüp bu sınava sokuyo...

daha sonra pilot adayları 1 yıllık temel eğitmi 6 aylık tip eğitimine alınıyor (tip eğitimi kullanacağın uçağın eğitimi) bu eğitim sonunda yine sınav var ve geçemezsen seni yer hizmetlerinde değerlendiriyolar (mühendislik mezunuysan, bilgisayar, elektronik) ama bu kesin değil...yol da verebilirler...

THY önceden başka yerde pilotluk yapmış kişileri ise (askeri pilot ya da başka firmada çalışan, belki ehliyetini yeni almış kişileri de) yine yukarıda bahsettiğim belgeye sahip olmak koşulu ile mülakatla alıp 6 aylık bir tip eğitime soktuktan sonra istihdam ediyo...

Motosikleti
    Özyeğin Ayjet ile anlaşmalı uçuş derslerini ayjet veriyor.
    THK dan mezun olunca iş bulmak daha kolay olacakmış gibime geliyor lakin bilgim yok sadece köklü bir kuruluş olduğundan bu çıkarımı yaptım.
    Bir de Lisan eğitiminin ismi Özyeğinde Pilot eğitimi, THK da ise Pilotaj. Ne fark var acaba?

İrfan abi iyi temennilerin için teşekkür ederim. Yamaç paraşütü ile ilgili yazılarını görmüştüm hatta motosiklet motoru takacağın bir projen vardı, destekçinim sen yaparsın
    Paraşüt otomobil kullanmaktan daha güvenli gibi bir şey de geçmişti senin topicte ama bana güvensiz geliyor paraşüt işi bunun ters rüzgarı delinmesi vs var sonuçta serbest düşüş yapıyorsun.Onun mantığını kuramadım.
    piyanist_irf bunu beğendi.

Kocaeli İl Temsilcisi piyanist_irf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasakı versys,honda wın-go
    Alıntı 6PaTLaR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Özyeğin Ayjet ile anlaşmalı uçuş derslerini ayjet veriyor.
    THK dan mezun olunca iş bulmak daha kolay olacakmış gibime geliyor lakin bilgim yok sadece köklü bir kuruluş olduğundan bu çıkarımı yaptım.
    Bir de Lisan eğitiminin ismi Özyeğinde Pilot eğitimi, THK da ise Pilotaj. Ne fark var acaba?

İrfan abi iyi temennilerin için teşekkür ederim. Yamaç paraşütü ile ilgili yazılarını görmüştüm hatta motosiklet motoru takacağın bir projen vardı, destekçinim sen yaparsın
    Paraşüt otomobil kullanmaktan daha güvenli gibi bir şey de geçmişti senin topicte ama bana güvensiz geliyor paraşüt işi bunun ters rüzgarı delinmesi vs var sonuçta serbest düşüş yapıyorsun.Onun mantığını kuramadım.

risk hayatın her alanında var motoru arıza yapınca gökyüzünde tutunabilen ve süzülen hava aracı özelliğini, söylemeyi unutmuşssun tabi uygun olmayan havalarda uçmayacaksın yoksam cısssss

bu şekilde uçmak uçak ile paraşüt arasındaki farkı anlatmak gerekirse paraşüt uçağa oranla rüzgarı hissetmek gibi otomobille motosiklet arasındaki kıyas gibi

ne gibi olursa olsun ama çok güzel bir şey

6PaTLaR bunu beğendi.
    | ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
    |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)