Mafya ehliyete de el attı!
-
Mafya ehliyete de el attı!
'İlkokul mezunları, yasadışı yollardan Gürcistan ve Azerbaycan gibi ülkelerde ehliyet alıyor. Mafya ehliyet işine el attı'
Bu şok sözler, Sürücü Kursları Federasyonu Başkanı Dursun Önal'a ait. Önal, ilkokul mezunlarının ehliyet sahibi olmasını öngören yasa tasarısının çeşitli politik nedenlerden dolayı Meclis gündemine alınmadığını iddia etti.
Bu durumun ilkokul mezunu vatandaşları mafyanın kucağına ittiğinin altını çizen Önal, "Şu anki mevcut yasa, ilkokul mezunlarının ehliyet sahibi olmasını engelliyor fakat yurt dışından alınan ehliyetlerin Türkiye'de kullanılması için hiç bir şart aranmıyor" dedi.
Önal, Karayolları Trafik Kanunu'nun 40. maddesinde "Dış ülkelerden alınmış sürücü belgeleri sınav şartı aranmaksızın karşılığı veya dengi olan sürücü belgeleri ile değiştirilir" ifadesinin yer aldığını hatırlatarak, bu durumda ilkokul mezunu olmayan kişilerin yurtdışından ehliyetlerini alarak Türkiye'de değiştirebileceklerini kaydetti.
Ehliyet mafyası mı?
Özel Sürücü Kursları Federasyonu Genel Başkanı Dursun Önal konuşmasına şöyle devam etti:
"Durum böyle olunca da ilkokul mezunu vatandaşlarımıza yasa dışı yollardan Suriye, Kıbrıs, Azerbaycan, gibi ülkelerden 2000 - 2500 avro karşılığında sürücü belgesi alınmaktadır. Bu işle uğraşan özel 'aracılar' ortaya çıkmıştır.Şanlıurfa, Batman, Mardin, Kızıltepe, Iğdır... bölgelerinin trafik tescil müdürlükleri bu ifademi doğrulayacaktır.
Bu bilgileri CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, AKP Başkanvekili Salih Kapusuz ve parlementoda grubu bulunan diğer partilerin başkanvekilleri ile de paylaştım durumu özetleyen bir dilekçe sundum."
Olayın bir de ekonomik boyutu olduğuna dikkat çeken Önal, şu anda Türkiye'deki bin özel kursun batma noktasında olduğunu, bu kursların batması halinde 10 bin kişinin işsiz kalacağını söyledi.
Ayrıca Türkiye'de 400 bin ilkokul mezununun sürücü belgesi beklediğine işaret eden Önal, "Eğer bu yasayı çıkarmazsak ilkokul mezunu vatandaşları 'aracı'ların kucağına itmiş oluruz. Bu hem gayri ahlaki bir durumdur hemde illegal yolla sürücü belgesi almaya teşviktir. Aynı zamanda yasal olmayan yollarla ehliyet sahibi olunmak istenmesi kayıtdışı ekonomiyi daha da körükleyecektir" dedi.
Dursun Önal, ilkokul mezunlarının ehliyet sahibi olmasını öngören yasa tasarısının CHP ve AKP tarafından ortak bir çalışma sonucu hazırlandığının altını çizdi.
Yasanın neden gündeme alınmadığına ilişkin AKP Milletvekili Salih Kapusuz ile görüştüğünü belirten Dursun Önal, Kapusuz'un kendisine "Bu yasanın çıkmasına karşı olan akademik çevreler var" dediğini ifade etti.
Önal, ilkokul mezunlarının ehliyet sahibi olmasını öngören yasa tasarısının ilgili alt komisyonda, İçişleri Komisyonu'nda ve sonrada AB Komisyonu'nda görüşülerek hazırlandığına değinerek, "Bu noktada karşı olan akademik çevreler var demek inandırıcı değildir" dedi.
Dursun Önal sözlerini şöyle sürdürdü;
"AKP'den kendisine yapılan açıklamalada tasarının kasımda gündeme alınacağı söylendi sonra bu tarih aralık ayına ertelendi. Tasarı yine gündeme alınmayınca tekrar görüştüm. Bu sefer de 15 Ocak ve 15 Şubat tarihleri arasında kesin gündeme alınacak dediler. Şimdi de martta yapacaklarını söylüyorlar. Bu güne kadar edindiğim deneyimlerden şunu söyleyebilirim ki bu politik amaçlı söylenmiş bir sözdür. Değil martta nisanda da gündeme almayacaklar."
Önal, 'yasanın gündeme alınmama nedeni AKP'nin yaklaşan seçimlerde bu durumu politik olarak kullanmak istemesidir' diyerek sözlerini noktaladı.
alıntı
Her Ne Kadar Sosyetik Olmasakta Her Genc Kizda Resmimiz Her Yerde Izimiz Vardir Cunku Biz DENİZLİLİYİZ (DENİZLİ MT)
Reklamlar
-
hemen yurt dısına cıkıorum hangı orgut bu aga
[COLOR="DeepSkyBlue"]øØ |[ ߀Nim s€vdคM maviDir , mคvi iSe uMut... รєภ ђ€p yür€ğiNi mคvi Tut... ® ]| Øø
TR - - A Rh+ ---> MæVi PæNT€RL€R - [/COLOR]
-
Kurslar batarlarsa batsınlar. Kanuni zorunluluk yüzünden hiçbir şey öğretmeden dünya kadar para almayı biliyorlar. Schumacher bile olsanız Türkiye'de kursa gitmeden ehliyet alamıyorsunuz. Ayrıca ortaokulu bile bitirememiş adamlara koca TIR'ları teslim ederseniz daha çok görürüz "Tanker devrildi, 9 kişi yanarak öldü" tarzı haberleri. Neresi gayrı ahlakiymiş! Gitsin açık liseden bitirsin okulu, alsın ehliyetini. Hem 2000-2500 avroya da malolmaz açıktan lise bitirmek.
-
mafyanın içinde olmadığı eylem yokki be kardeşim mesela bu site erhan abi kulağı kesiklerden diğer modlarda yarenleri
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Eskiden Mardin'den hizmet verirlerdi. Demek taşınmışlar
-
çok saçma bi durum ehliyetle okumuş olmanın ne alakası var sadece okuma yazma bilmeyene verilmemesi lazım ilkokul mezunuyla lise mezunu arasında sadece bilgi farkı var bu devleti kınıyorum gerizekalı muamelesi yapıyolar ilkokul mezunlarına ama merak etmeyim devletin cebine para gireceği için er geç yasayı kabul ederler
Her Ne Kadar Sosyetik Olmasakta Her Genc Kizda Resmimiz Her Yerde Izimiz Vardir Cunku Biz DENİZLİLİYİZ (DENİZLİ MT)
-
@cardoso gerçekçi olalım bence. Zorla sınıf geçirilen bir sistemde bile liseyi bitiremeyen adamın aracına düzenli olarak bakım yaptıracağından nasıl emin olabilirsin? Hele bu araç Türkiye gibi denetim mekanizmalarının en zayıf olduğu ülkede çalışacaksa?
-
ARKADAŞ OKUMA YAZMA BİLMEYENE TABİKİ EHLİYET VERİLMEMELİ BENCE DEVLET DOĞRUSUNU YAPIYOR
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Evet trafik demek sadece kırmızı-yeşil ışık farkı değil. kocaman bir mekanizmadır. Şu anda inşaat şantiyesinden yazıyorum. Beton döküyoruz pompayı tutan adama 26 defa çelik konstrüksiyonun üzerine geleceği plakalara basma kardeşim diye bağırdım (bu plakalar yerinden oynarsa betonu tekrar kırmak gerekecek). ama nafile.... Eminimki biraz eğitimli olsaydı ikincisinde beni anlardı
Bu adama ehliyet versen ne olur ?
-
iyide bu bir yasal boşluk bu konunun mafya ile alakası ne sen ben bile aracılık yaparsın bu işlere mafya olmaya ne gerek var
www.enguclu.com ==>> EnGuclu Bilişim&Internet Hizmetleri
-
üç beş tane kursun kuyruğu sıkışmış işte haber yapıolar. eskiden mektupla verdikleri ehliyetlere saysınlar. batmak üzerelermiş. zamanında yediler bitirdiler hala da yiyolar aslında. asıl mafya içimizdeydi de devlet merkezi sisteme alınca kesildi bunlar. aynı şeyi zamnında kendeileri de yapıodu. ben sınava doğru dürüst girmedim bile oturdum arabayı kaldırdım adam hayırlı olsun dedi. sınava girdiimde kendimden çok yaşlı amcaların kağıtlarıyla gözetmenin ricasıyla uğraştım. bunlar suni gündemler.
live to ride, ride to live
-
sen ve senin gibiler,böyle düşündüğünüz için kınıyorum
Akira adlı üyeden alıntı
Evet trafik demek sadece kırmızı-yeşil ışık farkı değil. kocaman bir mekanizmadır. Şu anda inşaat şantiyesinden yazıyorum. Beton döküyoruz pompayı tutan adama 26 defa çelik konstrüksiyonun üzerine geleceği plakalara basma kardeşim diye bağırdım (bu plakalar yerinden oynarsa betonu tekrar kırmak gerekecek). ama nafile.... Eminimki biraz eğitimli olsaydı ikincisinde beni anlardı
Bu adama ehliyet versen ne olur ?
yani şimdi sen yüksek okul mezunusun çok iyi eğitim almışsın en azından öyle sanıyorsun,sonrada kalkmış ahkam kesiyorsun.bu eğitimini çözüm bulma uğruna kullansan daha iyi edersin.yüsek okul mezunusun devlet sana diyecek şu anda yaptığın iş için eğitimin yetersiz birdaha okul bitirmen lazım diye,ne düşünürdün acaba?ben şu anda 8 tekerlekli yolcu otobüsü kullanıyorum eğitimim buna yetiyor,ama 2 tekerlekli motosiklet ehliyeti almama ve kullanmama yetmiyor buna ne dersiniz,böyle şeylere çözümle yaklaşırsanız size ve sizin gibilere minnettar kalırız.sanki bizim zamanımızda 8 yıllık mecburi eğitim vardıda bizmi okumadık.bizler 1970 li yılların,ogünkü sistemin insanlarıyız şartlar bugünkü gibi değildi,genede kültürel ve insani eğitimimize bakarsak bugünün eğitimli dediğimiz kişilerin bir çoğundan bir adım önde olduğumuz görülmektedir.ama sizin inşaatınızda çalışanlar gibi vaya kendini eğitimli sanan fakat böyle durumlarda kestirip atan çözüm üretmeyen istisnalarda olabilir.
Saygılarımla
-
@barbaros akdenizoğlu
Edinilmiş haklar geri alınamaz, ama E ehliyeti A2 ehliyetin edinilmesini hakettirmez. Dışarıdan ortaokul bitirmek çok kolay, gerçekten hakettiğine inanan bitirsin okulu. Başkasına "Eğitim şart" diyip sonra "benim eğitimim yeter" demek nasıl bir ikilemdir?
-
eğitim diploma diil kişinin kişinin kendini yetiştirmesidir
bardak küçükse istediğin kadar su dök içine alacağı su gene kendi iç hacmi kadardır
-
Khutuck adlı üyeden alıntı
@barbaros akdenizoğlu
Edinilmiş haklar geri alınamaz, ama E ehliyeti A2 ehliyetin edinilmesini hakettirmez. Dışarıdan ortaokul bitirmek çok kolay, gerçekten hakettiğine inanan bitirsin okulu. Başkasına "Eğitim şart" diyip sonra "benim eğitimim yeter" demek nasıl bir ikilemdir?
herhalde yanlış anlaşıldım,başkasına eğitim şart deyip benim eğitimim yeter filan demedim,eğitimden kastım kültürel,insani ve ahlaki yöndendir.sizin örnek verdiğiniz inşaatınızdaki kişileri hor görmek gibi değil.adam laftan anlamıyorsa bunu eğitiminemi bağlıyorsunuz?bak bir örnek vereyim benim yanımda 2 kişi çalışıyor biri işletmeden mezun diğeri iktisat okumuş,ama şu bilgisayar denilen aleti benim yarım kadar kullanamıyorlar oto ehliyet sınavında ise ite kaka ancak başarılı oldular direksiyon ise inşallah düzelecek.yani bu işin eğitimle ilgisi olduğunu düşünmüyorum.ama siz genede öyle olsun diyorsanız ??
-
Arkadaşım motorla kaza yaptı kazadan önce dersleri mükemmeldi bir sene sınıf tekrarı yaptı(kaza ağır olduğundan)çocuk liseyi bitiremedi ama kendisini eğitmiş biriydi Raptora katılıyorum
[COLOR="Indigo"][/COLOR][B][I]Patatessogan geri döndü[/I][/B]
-
Khutuck: Sayın arkadaşım SENİN DİPLOMALARIN hiçbir aracı tek başına kullanamaz. Araç Kullanmak için O işin eğitimini alman lazım . Barbaros Akdeniz arkadaşım bu işin çıraklığından yetişmedir yani yıllarca muavinlik yapmıştır ve eminim işinin ehlidir.Ehliyet demek O işi bilen kişi demektir. işin ehli demektir . Sen on üniversite bitirsen diplomaların araç kullanmaya yetmez .işin ehli olman şart o aracı kullanabilmen,için Diploma değil EHLİYET. Bunun için de sürücü kurslarımızın sadece kağıt üzerinde vereceği birkaç soruya cevap değil bütün avrupada olduğu gibi güvenli sürüş eğitimi vermeleri gerekir.Bugün Diploma sahibi ve ehliyeti olupta aracı yerinden bile kaldıramayan o kadar çok vatandaşımız varki . Ata sözlerimizden birisi (tahsil cehaleti alır ama eş.eklik baki kalır) der .Eğitim şart buna katılıyorum ama bu yapacağın işte ,eğitim demektir benim anlayışım.yapmak istediğin şeyin eğitimini al.Git açıktan lise bitir değil. açıktan hangi yüksek okulu bitirirsen bitir eline fazla bişey geçmez diploma haricinde,yapacağın işte yine cahilsin,acemisin. Mafya olayına gelince yine zengin işi para işi parası olmayan asgari ücretle geçinip çoluk çocuk büyüten , 300 ytl kurs parası bulamayan arkadaşlarımız ne yapsın.Bizim zamanımızda ilkokul 5 sınıftı bügün gerçekten ilkokul mezunu olupta ehliyet alamayan,yetiştirdiği mahsulünü pazara kadar arka yollardan götüren o kadar çok köylümüz varki . Başımızdakiler vatandaşı değil eğitim merkezlerini sıkıp, merkezi eğitim sistemini geliştirerek,sürücü adaylarına trafikte ders vermelerini sağlaması gerekmekte.Eğer böyle olursa herkez trafiği tam öğrenir güvenli sürüşü tam öğrenir otomobil sürücüsü motoru iyi tanır saygısı olur ve bugün olduğu gibi hiçbirimizin diğerinden şikayeti olmaz. herkez hakkını bilir ve razı olur saygı ,sevgi eğitim şart diyorum.Diploma değil. okuryazar olması yeterli.
Bütün avrupada bu böyledir.
Kalın sağlıcakla.Evrenin tüm güzellikleri sizlerin olsun. Hergünün akşamı evinize neşeyle dönün.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler