Motosiklet ve takım elbise
Reklamlar
-
Selam,
Motosiklterle olan tek alakam Discovery de seyrettiğim American Chopper belgeseli idi. Bugünlerde nereden estiyse (ÖTV ye yapılan zamdan olsa gerek) arabamı satıp bir motosiklet mi alsam acaba diye kendime sormaya başladım. Ancak bu konuda bilgisiz birisi olarak kafamda bazı sorular var.
1. Motosiklet alırsam hergün kullanmak isterim. Bir kamu kurumunda AB uzmanı olarak çalışıyorum. Yani her gün takım elbise giymem gerekiyor. Takim elbise sorun oluyor mu? Örneğin üzerime ek bir şeyler giymem mi gerekiyor.
2. Ankara da yaşıyorum. Yani yılın yarısı karlı veya yağmurlu. Üstümü başımı ıslatmadan işe gidip gelebilir miyim?
3. Giyim ve motosiklet konusunda tecrübeli birilerinden bir makale okumak hoş olurdu.
4. Motosikletlerin yakıt tüketimi ne kadardır? Zira arabadan, motosiktlete geçeceksem ekstra faydalarını görmek isterim.
5. Internette kısa bir araştırmadan sonra "Honda VT 750 C SHADOW" tarzı modellere gözüm takıldı. Yeni başlayanlar için uygun olur mu?
Reklamlar
-
yakıt bakımından arabadan az yakar özgürlüğünü tatmak istiyorsan motorsiklet keyfini yaşamalısın
[SIZE="2"]kartalca.68@hotmail.com[/SIZE]
-
hoş bulduk km yakıt olarak aslında yakıt miktarları büyük cc li motorlar ie aynıdır fark ise trafikten o kadar fazla etkilenmezsin park yeri derdin daha az olur motor kullanmanın zevki birde yeni başlayan birisi isen o kadar büyük motora özenme bence bu sene 150 - 250 cc li bir motor al vitesli kullanabilirim dersen sana tek tavsiyem honda cbf250 bu bağlamda bir motor alırsan arabanı bile satmana gerek kalmadan motor sahibi olabilirsin hem satarken zorlanmazsın hemde kullanırken üstelik yakıt olarakta seni memnun eden bir tüketimi var. elbise olayına gelince motor kullanırken kullanılan tulumlar hem korumalı hemde yağmurdan hemde çamurdan seni korur giysileri koymak için birde topcase alırsan motora indiğince üzerinden çıkarır koyarsın bir sorunda yaşamazsın. motordan önce ehliyet işine bir başvur iyi bir kursa git ankaradaki motorcu arkadaşlar bu konuda sana yardımcı olacaklardır. tekrar hoşgeldin umarım aldığın motorla iyi yolculuklar ve güzel anılara sahip olursun.
ramzey 125 cc sport scooter
kanuni motocar 200 cc
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Öylece takım elbise kundurayla binemezsin
deneyimlerim der ki :
motosikletin kaportası sensin ,yazın toz toprak yutarsın yağmurda iliklerine kadar ıslanırsın.
motosiklet botu kullanman gerekir (yani kunduralar çantaya)
Yağmurluk gerekir (takım elbiseyi çok buruşturuyor)
Bir de dizlik bel koruması falan taktınmı, büroya ütü masası kurman gerekir
Ama işyerinde elbiselerini değiştirme imkanın varsa tadından yenmez
-
"Honda VT 750 C SHADOW" tarzı modellere gözüm takıldı. Yeni başlayanlar için uygun olur mu?"
abi ne diyosun yaa. ilk motorun olarak bunu mu düşünüyorsun!
bana sorarsan girdiğin kapıdan çık, dışarda biraz dolaş, sonra yine gelirsin.
motosiklete nasıl oturulur'dan başlayıp ne tür motosikletle başlanmalıya ve daha ileri seviye sürüş tekniklerine kadar bir sürü makale okuyabilirsin bu link'ten
http://donald.hypermart.net/MCWorlDD.htm
bu abi konuyla ilgili ilk türkçe kitabı yazmıştır. kitabını almanı tavsiye ederim. (temin yolu ilgili linkte mevcut)
-
1- Motosiklet alirsam her gun kullanmak isterim demissin... Karda zaten kullanamazsin (Cross harici), yagmurda dogru lastik yoksa yine kullanman riskli. Yani motorcular icin ilkbahar ve sonbahar arasi asil sezondur. Bunu unutma derim. Arabanin birebir yerini tutmaz.
2-Ustun basin islanir illa ki. Ama yukaridaki arkadaslarin belirttigi gibi yagmurluk ile bu isi cozersin. Takimin ceketini ve Ayakkabilarini isyerinde birakirsin. Motor montu , cizme ve yagmurlukla gidip gelirsin isyerine. Kolayı budur isin.
3- Makaleden bol birsey yok. Yukaridaki Donadl duck linki muhtesemdir....Bir solukta okursun hepsini...
4- Yakıt tuketimi motoruna gore degisir, 1/3 ya da 2/3 kadar yakarsin arabayla yaktiginin.
Bu arada Honda VT 750 C SHADOW" tarzı modellere gözüm takıldı demissin. TARZ ise evet. Cruiser tarzi demek istemissin belli ki. Ama oradaki 750 denilen rakam motorun cc'si ve baslangic icin 250 cc ideldir gibi bir genel yaklasim vardir. CC yukseldikce kontrolun zorlasacak ve kaza riskine davetiye vermis olacaksin.
250 CC cruiser lerden bir tane oneririrm eger tarz takintin varsa.
Bence oncelikle bu forumlari bolca oku. Cunku bugun cruiser sevdigini sanirken bir bakacaksin ki touring ya da naked makinalar ilgini cekebilir.
Ben de yukaridaki arkadasin onerdigi gibi honda cbf 250 onerecegim sana.
Ya da Piaggio'nun otomatik vitesli ve takim elbisye uygun şıklıktaki motorlarindan x9 250 ya x8 200'unu onerebilirim.
-
Edit: İki kez geldi mesaj...Moderator arkadaslar silerse sevinirim
-
Maxi scooter tarzı araçlar pantolonun ıslanmaması konusunda daha avantajlı mıdır?
-
Motosiklet seçimi yaparken, bir takım parametrelere dikkat etmek gerekir.
Bunları kısaca özetlersek :
1) Motosiklet kullanım amacı ve kullanım şartları ve yaşanılan bölgenin şartları
2) Motosiklet kullanımı ile ilgili beceriler, sürüş yetenekleri
3) Bütçe
4) Estetik
5) Tarz
Birçok motor sürücüsü, bunların 5 te 5 yakalayamaz. Ancak bazısı kendisi için doğru olan önceliklere göre seçim yapar (beyninin sesini dinler) bazısı ise yanlış seçim yapar ( genelde kalbinin sesini dinlemekten )
Şimdi bir bakalım, bahsettiğin kadarı ile senin durumun nedir.
1) Ağırlıklı şehiriçi kullanım, takım giyme zorunluluğu, büyük şehir, benzin sarfiyatı ile ilgili "az yaksın" talebi
Netice : Scooter - Maxi scooter
2) sürüş yetenekleri : 0 ; Netice : scooter / maxi scooter, commuter veya düşük cc li kullnımı kolay naked ( mesela Honda CBF 250 veya Hyosung GT250 vs.)
3) Bütçe : beğendiğin modelin fiyatın bildiğini varsayarak = yeterli
4) cruiser ( chopper ) beğeniyorsun
5) Tarz: anlattığına göre : Cruiser + Scooter / maxi scooter
Toparlayalım ;
Olmazsa olmazın, takım elbise ile kullanmak ise seçim öncelkle Scooter / maxi scooter olmalıdır. Bunun yanısıra Ankara da rahat kullanmak ve az benzin sarfiyatı için, yeni başladığını da düşünürsek bu scooter 250 cc lik olmalı. (sarfiyat 3-5 l / 100 km ; beğendiğin tipler ise 7-10 l / 100 km )
Peki, bütün yıl kullanabilirmisin ? Mümkün değil ! Hele Ankara da, mevcut şartların gereği en fazla 6-7 aylık bir perioddan bahsediyoruz. Yağmurlu havalar da buna dahil.
Netice : Eğer motor sevgisi kanına girdi ise, önce eğitim ve ehliyet al. Hobby olarak haftasonu gezmek istiyorsan cruiser seç, işine de gidip gelmek istiyorsan scooter/maxi scooter seç !
Arabanı da satma ! Yılın yarısı toplu taşım araçlarına binmek zorunda kalırsın.
Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.
-
Teşekkürler
Cevap yazan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum,
Bir motosiklete sahip olma fikrinin verdiği heyecan duygusu ve sıfıra yakın bilgiyle harmanlanmış birisi için gerçekten bilgilendirici cevaplar aldım. Artık işin heyecan kısmını biraz geriye alıp, oturup plan ve hesap yapabilirim.
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Eh biz seni motosikletli göremesek bile motorcu dostu olarak görmek isteriz
-
Bizde cok zor takım elbıse ve motor
Avrupada bile sadece bahar yaz sezonu oda İtalya, ve Yunanistanda gorebilirsin. Ne ust kalır ne bas bizim burda. Kamyonun, otobusun birinin egzosu bi ufler gomlek gider. Yada su birikintisi sıcrar.
Zor iş. Ama imkansız değil. Ben bir kişi gordum oda scooterdaydı.
Fakat kısı tamamen unut.
-
Havalar ısındığından beri işime, yani okuluma takım elbise ile gidip geliyorum. Üzerime de harley montumu takıyorum, kaskım eldivenim v.s. zaten her zaman motorun bagajında duruyor. Bende bi sorun olmuyor. Ankarada'ymışsın fazla tozlu bir ortam da değildir herhalde. Bence hiç bir sorun olmaz. Takım elbisenin altına da bi Suzuki burgman yakışır. Bence burgman'ı düşün derim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler