Cinci şeyh Porsche’li çıktı
Reklamlar
-
yaşar nöri emmi burada uçuşa geçmiş
utanmasa, bankaların sevabına para dağıtan hayır kurumları olduğunu da söyleyecekmiş
madem bu kadar iyiydiler, tek yaptıkları para alıp vermek iken neden o kadar kar yapıyorlar?
bankaların faiz oranları enflasyonun altında bile görünebilir size
hatta bazı firmalar banka kartıyla aldığınız ürünü size peşin paradan daha ucuza satacaktır
aldanmayın
sistemin devamının sağlayıcıları olup, modern manada köleliğin kayıt ofisi bunlar
faisal finans lar da kulp takılmış bir başka çehresi
paradan para kazanmak olmaz, adına kar payı veya faiz deyin farketmiyor
Reklamlar
-
elbette herkes herkes hakkında fikirlerini söylemekte özgürdür ama laf ettiğiniz kişiye ve kendinizin camia içindeki yerinize, ilminize (varsa) de bakma lazım, bir terazinin kefelerine hem kendinizi hemde hocayı koyduğunuz zaman kendi ilminizi, bilginizi vs nerelerde görüyorsunuz ki o iğrenç aşağılayıcı lafları edebiliyorsunuz, hayret yani ... sizin laflarınızda beğenimi önceki konularda göstermiş biriyim, sizinle bir alıp veremediğim yok ama herkes haddini bilmeli, Yaşar Nuri nerede, sen neredesin birader, ayıp oluyor, yakışmıyor, hocanın her lafında, teorisinde destekleyici tezleri vardır ve hiçkimse o iş öyle değildir diyememektedir, çünkü her lafın arkasında bir gerçek vardır ...
Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...
-
Kuran ilmi çok derindir kendisinin, bilirim.
hangi ayetten yola çıkmış ta bankacılığı mazur görecek seviyeye(!) ulaşmış?
bu din, yaşar nöri emminin dini değil
ve biz kendi ağırlığımızı koymuyoruz kefeye
Ayeti Kerimeye bakarız, isteyen istediği kadar kıvırsın ondan sonra
-
O da yıldızlara bakıp birşeyler demiyor heralde, neyse madem birtakım bilgilere sahipsiniz sizin gibileri akademik eserleriyle görmek isteriz, ürettiğiniz eserleriniz hakkında konular açarsanız bizlerde faydalanırız, emin olun siz kaynak gösterip teorilerinizi destekledikçe yazdıklarınıza saygı gösterip alttan alıp bilgilenmeye çalışırız, sağlıcakla kalın ...
Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...
-
Galiba sorunumzun buyugu herkesin ayni ayete bakip farkli sonuca varmasi. Ama asil dogrunun hangisi oldugunun bilinememesi ve bu kisilerin kuran direk tercumesi ile okunarak anlasilamayacak bir basvuru kaynagidir diyerek kendi aciklamalarina bagliligi ust seviyede tutmaya calisma kaygisiyla insanlarin kafasinda daha fazla soru isareti olusturmakla beraber yan etki olarakta insanlari zaten anlayamayacaklarina inandirdiklarindan Kurandan uaklastirmalari ... Mi acaba diye takilir kafama simdi
-
polo34 adlı üyeden alıntı
O da yıldızlara bakıp birşeyler demiyor heralde, neyse madem birtakım bilgilere sahipsiniz sizin gibileri akademik eserleriyle görmek isteriz, ürettiğiniz eserleriniz hakkında konular açarsanız bizlerde faydalanırız, emin olun siz kaynak gösterip teorilerinizi destekledikçe yazdıklarınıza saygı gösterip alttan alıp bilgilenmeye çalışırız, sağlıcakla kalın ...
Allahın bize anlattıklarından başka bilgimiz yok!
kaynak arıyorsanız açın ve Kuranın kendisine bakın
onu anlamak için aracılara (dilimize çevirmeyi hariç tutuyorum ki yaşar nuri nin de meali vardır) da ihtiyacımız yok
dini hocalardan değil de kendi kaynağından öğrenirsek, burada mevzusu geçen adamların durumuna düşmeyiz değil mi?
zaten sorun da burada başlamamış mıydı?
hocalara kandılardı birileri ya
-
acayüp adlı üyeden alıntı
Galiba sorunumzun buyugu herkesin ayni ayete bakip farkli sonuca varmasi. Ama asil dogrunun hangisi oldugunun bilinememesi ve bu kisilerin kuran direk tercumesi ile okunarak anlasilamayacak bir basvuru kaynagidir diyerek kendi aciklamalarina bagliligi ust seviyede tutmaya calisma kaygisiyla insanlarin kafasinda daha fazla soru isareti olusturmakla beraber yan etki olarakta insanlari zaten anlayamayacaklarina inandirdiklarindan Kurandan uaklastirmalari ... Mi acaba diye takilir kafama simdi
Prof.Dr. Yaşar Nuri ÖZTÜRK:
Hz. peygamberimizin gözde sahabelerinden olan ibn Mesut “ Biz bir ayetin içerdiği bilgileri tam anlamadan ötekine geçmezdik. Bazen bir ayetin üzerinde günlerce durup düşünürdük” dediği rivayet edilmiştir..
http://www.diniyazilar.com/2011/06/h-a-t-m-e-t-m-e-k/
-
Hicr, Şuara ve Kasas sureleri "Bunlar apaçık bir kitabın ayetleridir" şeklinde başlar
bunun yanında
Yasin suresi
Bismillah
69. Biz ona (Peygamber'e) siir öğretmedik. Zaten ona yarasmazdı da. Onun söyledikleri, ancak Allah'tan gelmis bir öğüt ve apaçık bir Kur'an'dır.
bunlar Kuranın haşa basit bir kitap olduğu anlamına gelmiyor
tekrar tekrar okuduğumuzda önümüze farklı ufuklar açılır
tabi bu, bizdeki anlayışın kıtlığından kaynaklanan bir durum, bazen çok boyutlu ele alamıyoruz olayları
-
Gecmiste ne oldugu anlasilamamis ama zaman icinde teknolojinin gelisimi ile ortaya cikmis mucizeleri de varmidir? Var derseniz gelecekte varligi anlasilacak mucizeleri de halen kapsadigi anlamina gelir mi?
-
-unnamed- adlı üyeden alıntı
heh MT'de yine konu bilirler türemiş...
inanmayışın kendini bağlar, burada reklamını yapma...
inanlara da laf sokmaya yeltenme, cahilliğin daha çok meydana çıkıyor!..
Beni bağlayan konu senimi gerdi? benim için ilim irfan ölçüsü pozitif ilimlerder. Cin e periye inanmak değil.
-
Gecmiste ne oldugu anlasilamamis ama zaman icinde teknolojinin gelisimi ile ortaya cikmis mucizeleri de varmidir? Var derseniz gelecekte varligi anlasilacak mucizeleri de halen kapsadigi anlamina gelir mi?
var bazı denk geldiğim mevzular, hatta konusu tekrar geçmiş ve anlatmıştım başka bir başlıkta
biri taha 53 tür mesela, keşfi 1800 lü yıllarda yapıldı
sosyal hayata bakınca bu günkü amerikayı anlatan bir ayet var ki (Bakara 11) nokta atışıdır
Kuran okurken, bunun aynısını yaşadım diyebildiğim olaylar geçti başımdan
okuyun sadece, ne demek istediğimi anlarsınız
-
krd adlı üyeden alıntı
Beni bağlayan konu senimi gerdi? benim için ilim irfan ölçüsü pozitif ilimlerder. Cin e periye inanmak değil.
geren birşey olamaz!..
ama belli ki seni baya germiş, yazından belli oluyor...
yazdıkların kendini bağladığı sürece sorun yok!...
millete çamur atma, kendi küçük dünyanda pozitif ilimlerinle uğraş!...
-
ilham verici bir haber. arapca ogrenmem gerek.
-
Demek ki kutsal kitabimizin anlasilirligi o kadarda basit degil, zaten oyle olmasa kitabi konu alan bilim dallari gelisemezdi ... kitabin kutsalligi zaten ucinde barindirdigi mucizelerdir, biz kitabin yuzde kacini kesvetmisiz bilmiyoruz, bizden 500 sene onceki alimlerde kitabi anlamak icin ugrasiyorlardi unutmayalim, bu anlama yorumlama olayi yuzyillardir olan bir sey, din kimsenin tekelinde elbette olamaz ama yorumlarina guvendiginiz birinin olmasi boslukta olmaktan iyidir, en azindan bir gorusunuz oluyor, kuranda yazan cinlerin varligini biliyorsunuz ve inkar etmiyorsunuz ....
-
Yaşar Nuri'nin işi ne?Türkiyedeki müslümanların kafasını karıştırmak.Suratında meymenet yok.Hele son zamanlardaki halini görseniz korkarsınız.İyice çökmüş bitmiş.1.400 yıldır bilinen islama göre faiz haramdır gerçeğini değiştirecek aklı sıra.Ancak bu ülkede ona inanacak çok insan var ve inanıyolarda.İslamı yozlaştırmaya çalışan bir ajandır yaşar nuri.
-
-unnamed- adlı üyeden alıntı
geren birşey olamaz!..
ama belli ki seni baya germiş, yazından belli oluyor...
yazdıkların kendini bağladığı sürece sorun yok!...
millete çamur atma, kendi küçük dünyanda pozitif ilimlerinle uğraş!...
Belliki baya GERMİŞ. Çok gerilme yırtılırsın
-
din kimsenin tekelinde elbette olamaz ama yorumlarina guvendiginiz birinin olmasi boslukta olmaktan iyidir, en azindan bir gorusunuz oluyor
Kuranı hakkıyla okumadan önce ben de böyle düşünüyordum
elbette hayatını dini anlamaya vakfetmiş insanlar olmuştur
onların da vazifesi "öğrendikleri" Allahın emirlerini insanlara aktarmak
ama kimseye "filanca hocanın sana anlattığı mevzularda nasıl davrandın" diye sorulmaz sanırım
sual "Allahın emirlerinden" olacaktır elbet
peki Allahın emirleri nerde yazıyor ve bunlardan nasıl emin olacağız?
Kuranı okuyarak
ilk emir neydi sahi?
"Oku..."
-
Hoca zaten sakalim yok, sarigim yok, cubbem yok, beni begenmiyorlar diyor
Neyse eger dediginiz gibi degilse yazdiklarinuz kul hakkina girer, biraz da Allah'tan korkup daha ilimli yazmak lazim, bu ofke bu hirs cok fazla, haddini asan bir yaklasim, biraz yavas olmak lazim, bakkal ahmet efendiden bahsetmiyoruz, Onun kim olduguna, neler yaptigina, kimler tarafindan nasil ne sekilde takdir edildigine Allah icin bakmak lazim, dusmaninda olsa iyice tanimak lazim, laflarinizi hak ettigine inanmiyorum...
NoMotorNoCry adlı üyeden alıntı
Yaşar Nuri'nin işi ne?Türkiyedeki müslümanların kafasını karıştırmak.Suratında meymenet yok.Hele son zamanlardaki halini görseniz korkarsınız.İyice çökmüş bitmiş.1.400 yıldır bilinen islama göre faiz haramdır gerçeğini değiştirecek aklı sıra.Ancak bu ülkede ona inanacak çok insan var ve inanıyolarda.İslamı yozlaştırmaya çalışan bir ajandır yaşar nuri.
-
krd adlı üyeden alıntı
Belliki baya GERMİŞ. Çok gerilme yırtılırsın
normaldir deyip geçmem lazım...
belli ki cevap hakkı doğdukça sana basitleşmeye başlayacaksın...
tamam evet sen haklısın, yücelt kendini...
geri vites yapıyorum...
-
Herkes sizin gibi arapca okuyup anlayamiyor, kac kisiye gore meal var, onu da biliyorsunuzdur...
tigermbz adlı üyeden alıntı
Kuranı hakkıyla okumadan önce ben de böyle düşünüyordum
elbette hayatını dini anlamaya vakfetmiş insanlar olmuştur
onların da vazifesi "öğrendikleri" Allahın emirlerini insanlara aktarmak
ama kimseye "filanca hocanın sana anlattığı mevzularda nasıl davrandın" diye sorulmaz sanırım
sual "Allahın emirlerinden" olacaktır elbet
peki Allahın emirleri nerde yazıyor ve bunlardan nasıl emin olacağız?
Kuranı okuyarak
ilk emir neydi sahi?
"Oku..."
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:00 ----------
Herkese iyi geceler olsun, ben kacar ...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)