AXA Sigorta Cam Değişimi: Ödeme Yapmıyor.. Fikirlerinize Muhtacım..
-
Axa dan kaskoluydu Opel Combo aracım. boyu yaklaşık 2,8 m lik bi tahta profil taşırken
frenleme sonucu mal cama çarptı ve cam çatladı. Sigortacımı aradım ücretisiz değiştiriler dedi.
Axa yı aradım servise gidin değiştirin dediler. Servise sordum sorun olmaz dediler. Exper geldi gördü.
Cam değişti. Aradan 2 haftadan fazla geçti. Servis aradı Axa reddetti sizin ödemeniz lazım dedi 590 lira.
Axa yı aradım neden diye :cama içerden çarpma oldu diye reddedildi dediler.
İyi de Cam değiştirme klozunda içeriden çarpmalar dahil değil diye bir şey yazmıyor ki???
Şikayette bulundum dosyayı inceleyen hanım! aradı. Küçümser tavırlarla konuştu.
"Aracın ruhsatında belirtilen taşıma haddinden fazla yük ve yolcu taşıması sırasında meydana gelen ve münhasıran
aracın istiap haddinin aşılmasından kaynaklanan zararlar" maddesinden dolayı reddedildiğini söyledi.
İstihap haddini aşmış mı oldum 1 tane 280 cm lik malla?
Sigortacıma sordum.1-2 güne bölge müdürü gelecek ona söyleyelim dedi. Onu beklesem mi ?
Tüketici hakem heyeti (oraya derhal başvuracağım) dışında ne gibi bir şeyler yapabilirm?
Yol gösterebilirseniz sevinirim.
Fikrin ne fahişesi oldum ne zamparası-Bir vicdanın bilemem kaçtır hava parası..
Yollar boşaldı artık yolcular buldu vaha, -Yolcular gitmese de yollar gider Allah'a..
DIŞI SÜKÛN İLE ZAHİR, DERUNU MAHŞERDİR DERUNU MAHŞER..
Reklamlar
-
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar misali. Akşam çocuklar kırmış deyip işi bitirseydiniz.
-
Bi dahaki sefere camın aynı yerine dıştan çekiç vurup, park yerinde vandallık yapmışlar deyin, öyle başa böyle tarak
-
başta öder demeleri hata ama yazılı bir şey de yoktur elinizde tabiki.
bu arada sigortanın 2.8 metrelik tahtayı aracınızla taşımadan kaynaklı bu hasarı ödememesi gayet doğal. çünkü araç bunu taşımak için tasarlanmış değil. ha bir de konuyu "konu dışı" bölümüne açmanız gerekiyordu.
Güncel Motosiklet Haberleri ve Kültürü Blogu
https://www.facebook.com/BoutiqueMoto
-
Aga böylesine kötü niyetli olacaksın. Terör örgütü yandaşları camımı kırdı gitti diyeceksin. Yakacaklardı zor kurtardık.
2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i
-
ha bir de sigortacılar doğru dürüst insanlar değil, siz de yalan söyleyecektiniz. üstüne kedi falan düştü evin önünde diyecektiniz. üstten de bir darbe vurarak tabiki sistem hırsızlıkalr üzerine kurulunca siz de çalmayı öğrenmelisiniz.
Güncel Motosiklet Haberleri ve Kültürü Blogu
https://www.facebook.com/BoutiqueMoto
-
Tüketici hakem heyeti dahil bir yerden sonuç alamazsın çok yüksek ihtimalle, taşınması güvenli olmayan bir yük taşırken olduğu için.
-
DEISIS adlı üyeden alıntı
Axa dan kaskoluydu Opel Combo aracım. boyu yaklaşık 2,8 m lik bi tahta profil taşırken
frenleme sonucu mal cama çarptı ve cam çatladı. Sigortacımı aradım ücretisiz değiştiriler dedi.
Axa yı aradım servise gidin değiştirin dediler. Servise sordum sorun olmaz dediler. Exper geldi gördü.
Cam değişti. Aradan 2 haftadan fazla geçti. Servis aradı Axa reddetti sizin ödemeniz lazım dedi 590 lira.
İyi de Cam değiştirme klozunda içeriden çarpmalar dahil değil diye bir şey yazmıyor ki???
"Aracın ruhsatında belirtilen taşıma haddinden fazla yük ve yolcu taşıması sırasında meydana gelen ve münhasıran
aracın istiap haddinin aşılmasından kaynaklanan zararlar" maddesinden dolayı reddedildiğini söyledi.
Sigortacıma sordum.1-2 güne bölge müdürü gelecek ona söyleyelim dedi. Onu beklesem mi ?
Tüketici hakem heyeti (oraya derhal başvuracağım) dışında ne gibi bir şeyler yapabilirm?
Ben daha önce sigorta para ödemediği için "Sigorta Tahkim Komisyonu"na başvurmuştum. Faiz istemedim ama ödediğim bütün parayı kuruşu kuruşuna geri ödediler. Bana yan sanayi parça kullanmadığım için ödeme yapmamışlardı. Tüketici Heyeti bu konu ile ilgilenmez. Direk oraya başvurursanız ve haklıysanız en geç 6 ay içinde canlarına okursunuz.
-
Böyle bir şeyle karşılaşacağımı bilseydim sabah baktığımda bu vaziyetteydi derdim geçerdim. O ani fren esnasında ne olsa cama çarpacaktı zaten.
İfadeyi değiştirme gibi bir durum söz konusu değildir sanırım. Peki ne yapmalıyım şuan?
Yollar boşaldı artık yolcular buldu vaha, -Yolcular gitmese de yollar gider Allah'a..
-
şikayetvar.com sitesine aynen buradaki gibi yaz
anında geri dönerler rezil olmamak için
-
bu sigorta şirketleri çok berbat parayı alana kadar söylemedikleri yalan yok ödemeye gelince bir kuruş ödeme zor yapıyorlar 2009 da aracımın kazası yüzümden(ön kaput far ön tampon) eksper hemsine ayrı ayrı dosya açtırmış ve kaskom iptal olmuştu
-
twili adlı üyeden alıntı
Ben daha önce sigorta para ödemediği için "Sigorta Tahkim Komisyonu"na başvurmuştum. Faiz istemedim ama ödediğim bütün parayı kuruşu kuruşuna geri ödediler. Bana yan sanayi parça kullanmadığım için ödeme yapmamışlardı. Tüketici Heyeti bu konu ile ilgilenmez. Direk oraya başvurursanız ve haklıysanız en geç 6 ay içinde canlarına okursunuz.
Oraya ne şekilde başvuruyoruz usta?
-
M.balibey adlı üyeden alıntı
bu sigorta şirketleri çok berbat parayı alana kadar söylemedikleri yalan yok ödemeye gelince bir kuruş ödeme zor yapıyorlar 2009 da aracımın kazası yüzümden(ön kaput far ön tampon) eksper hemsine ayrı ayrı dosya açtırmış ve kaskom iptal olmuştu
Onlara göre ödenen primlerin hepsi ceplerine kalmalı çünkü. Ödenen bütün hasarları zarar kabul ediyolar resmen. Bardağın boş tarafından bayan poliyannacılar bunlar Zorunlu olmasa motosiklet için asla sigorta yaptırmam.
-
Oraya ne şekilde başvuruyoruz usta?
http://www.sigortatahkim.org/index.p...d=51&Itemid=88
Umarım işinizi görür.
-
bence sigorta şirketi haklı. binek otomobile kasko yaparken, riskleri bu araca göre düşünüp ona göre bir fiyat çıkarırlar.
-
RunemagicK adlı üyeden alıntı
bence sigorta şirketi haklı. binek otomobile kasko yaparken, riskleri bu araca göre düşünüp ona göre bir fiyat çıkarırlar.
Mesele de o ya usta bu araç binek değil hafif ticari..
-
2.8 Metrelik tahta profil Allah korusun size de çarpabilirdi
-
Bu durumda aslında sigorta şirketinin hasarı ödemesi onun insafına kalıyo o da ödememiş çünkü ticari araç olsa bile, ticari taşıma belgeleriniz ve yetki belgeniz yok büyük ihtimalle, ayrıca irsaliyeli mal taşımıyorsunuz.
-
Doğru olan ne peki ?
Sen olsan sigorta şirketi taahhüt etmediğin bir ödemeyi yaparmıydın ?
Kapsam içine alınmamış bir kaza.
Aracını amacı dışında kullanmışsın. Aracına zarar gelmiş bunun sorumluluğu sende değilmi?
Sigorta şirketi neden senin hasarını ödesin ?
Bu ve benzeri yüzlerce belkide binlerce değişik kazanın meydana geldiğini düşünürsek bunların ödenmesi sigorta pirimlerini dahada yükseltmezmi ?
Hem primlerin yüksek oluşundan hemde birilerinin sigorta şirketini kekleyemediğinden şikayetçiyiz.
Yurdum insanı işe.
Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........
-
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Onlara göre ödenen primlerin hepsi ceplerine kalmalı çünkü. Ödenen bütün hasarları zarar kabul ediyolar resmen. Bardağın boş tarafından bayan poliyannacılar bunlar
Zorunlu olmasa motosiklet için asla sigorta yaptırmam.
tamamen aynı fikirdeyim 10 sendir babam hiç kaza yapmamıştı bende ehliyeti alınca onun ödediği primlerin ilk kazası oldu ve bunu yaptılar ev sigortalarında bir ka sorun yaşadık ve ödeme alamadık tamamen para tuzağı hepsi
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)