Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

AXA Sigorta Cam Değişimi: Ödeme Yapmıyor.. Fikirlerinize Muhtacım..

Motovento
    REKLAM ALANI
    DEISIS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XT 660 R
    Axa dan kaskoluydu Opel Combo aracım. boyu yaklaşık 2,8 m lik bi tahta profil taşırken

frenleme sonucu mal cama çarptı ve cam çatladı. Sigortacımı aradım ücretisiz değiştiriler dedi.

Axa yı aradım servise gidin değiştirin dediler. Servise sordum sorun olmaz dediler. Exper geldi gördü.

Cam değişti. Aradan 2 haftadan fazla geçti. Servis aradı Axa reddetti sizin ödemeniz lazım dedi 590 lira.

Axa yı aradım neden diye :cama içerden çarpma oldu diye reddedildi dediler.

İyi de Cam değiştirme klozunda içeriden çarpmalar dahil değil diye bir şey yazmıyor ki???

Şikayette bulundum dosyayı inceleyen hanım! aradı. Küçümser tavırlarla konuştu.

"Aracın ruhsatında belirtilen taşıma haddinden fazla yük ve yolcu taşıması sırasında meydana gelen ve münhasıran
    aracın istiap haddinin aşılmasından kaynaklanan zararlar" maddesinden dolayı reddedildiğini söyledi.

İstihap haddini aşmış mı oldum 1 tane 280 cm lik malla?

Sigortacıma sordum.1-2 güne bölge müdürü gelecek ona söyleyelim dedi. Onu beklesem mi ?

Tüketici hakem heyeti (oraya derhal başvuracağım) dışında ne gibi bir şeyler yapabilirm?

Yol gösterebilirseniz sevinirim.
    Fikrin ne fahişesi oldum ne zamparası-Bir vicdanın bilemem kaçtır hava parası..
    Yollar boşaldı artık yolcular buldu vaha, -Yolcular gitmese de yollar gider Allah'a..
    DIŞI SÜKÛN İLE ZAHİR, DERUNU MAHŞERDİR DERUNU MAHŞER..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Ercument - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150
    Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar misali. Akşam çocuklar kırmış deyip işi bitirseydiniz.

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Bi dahaki sefere camın aynı yerine dıştan çekiç vurup, park yerinde vandallık yapmışlar deyin, öyle başa böyle tarak

phradrel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F650GS
    başta öder demeleri hata ama yazılı bir şey de yoktur elinizde tabiki.

bu arada sigortanın 2.8 metrelik tahtayı aracınızla taşımadan kaynaklı bu hasarı ödememesi gayet doğal. çünkü araç bunu taşımak için tasarlanmış değil. ha bir de konuyu "konu dışı" bölümüne açmanız gerekiyordu.
    Slayerrr bunu beğendi.
    Güncel Motosiklet Haberleri ve Kültürü Blogu
    https://www.facebook.com/BoutiqueMoto

Tolga Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 250i
    Aga böylesine kötü niyetli olacaksın. Terör örgütü yandaşları camımı kırdı gitti diyeceksin. Yakacaklardı zor kurtardık.
    2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
    2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i

phradrel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F650GS
    ha bir de sigortacılar doğru dürüst insanlar değil, siz de yalan söyleyecektiniz. üstüne kedi falan düştü evin önünde diyecektiniz. üstten de bir darbe vurarak tabiki sistem hırsızlıkalr üzerine kurulunca siz de çalmayı öğrenmelisiniz.
    Güncel Motosiklet Haberleri ve Kültürü Blogu
    https://www.facebook.com/BoutiqueMoto

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Tüketici hakem heyeti dahil bir yerden sonuç alamazsın çok yüksek ihtimalle, taşınması güvenli olmayan bir yük taşırken olduğu için.

Motosikleti
    Honda CRF1000L
    Alıntı DEISIS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Axa dan kaskoluydu Opel Combo aracım. boyu yaklaşık 2,8 m lik bi tahta profil taşırken
    frenleme sonucu mal cama çarptı ve cam çatladı. Sigortacımı aradım ücretisiz değiştiriler dedi.
    Axa yı aradım servise gidin değiştirin dediler. Servise sordum sorun olmaz dediler. Exper geldi gördü.
    Cam değişti. Aradan 2 haftadan fazla geçti. Servis aradı Axa reddetti sizin ödemeniz lazım dedi 590 lira.
    İyi de Cam değiştirme klozunda içeriden çarpmalar dahil değil diye bir şey yazmıyor ki???
    "Aracın ruhsatında belirtilen taşıma haddinden fazla yük ve yolcu taşıması sırasında meydana gelen ve münhasıran
    aracın istiap haddinin aşılmasından kaynaklanan zararlar" maddesinden dolayı reddedildiğini söyledi.
    Sigortacıma sordum.1-2 güne bölge müdürü gelecek ona söyleyelim dedi. Onu beklesem mi ?
    Tüketici hakem heyeti (oraya derhal başvuracağım) dışında ne gibi bir şeyler yapabilirm?
    Ben daha önce sigorta para ödemediği için "Sigorta Tahkim Komisyonu"na başvurmuştum. Faiz istemedim ama ödediğim bütün parayı kuruşu kuruşuna geri ödediler. Bana yan sanayi parça kullanmadığım için ödeme yapmamışlardı. Tüketici Heyeti bu konu ile ilgilenmez. Direk oraya başvurursanız ve haklıysanız en geç 6 ay içinde canlarına okursunuz.
    DEISIS bunu beğendi.

Motosikleti
    XT 660 R
    Böyle bir şeyle karşılaşacağımı bilseydim sabah baktığımda bu vaziyetteydi derdim geçerdim. O ani fren esnasında ne olsa cama çarpacaktı zaten.

İfadeyi değiştirme gibi bir durum söz konusu değildir sanırım. Peki ne yapmalıyım şuan?
    Yollar boşaldı artık yolcular buldu vaha, -Yolcular gitmese de yollar gider Allah'a..

Tsubasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Demir At
    şikayetvar.com sitesine aynen buradaki gibi yaz
    anında geri dönerler rezil olmamak için
    # motosikletle.blogspot

M.balibey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bu sigorta şirketleri çok berbat parayı alana kadar söylemedikleri yalan yok ödemeye gelince bir kuruş ödeme zor yapıyorlar 2009 da aracımın kazası yüzümden(ön kaput far ön tampon) eksper hemsine ayrı ayrı dosya açtırmış ve kaskom iptal olmuştu

Motosikleti
    XT 660 R
    Alıntı twili adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben daha önce sigorta para ödemediği için "Sigorta Tahkim Komisyonu"na başvurmuştum. Faiz istemedim ama ödediğim bütün parayı kuruşu kuruşuna geri ödediler. Bana yan sanayi parça kullanmadığım için ödeme yapmamışlardı. Tüketici Heyeti bu konu ile ilgilenmez. Direk oraya başvurursanız ve haklıysanız en geç 6 ay içinde canlarına okursunuz.
    Oraya ne şekilde başvuruyoruz usta?

Motosikleti
    Alıntı M.balibey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu sigorta şirketleri çok berbat parayı alana kadar söylemedikleri yalan yok ödemeye gelince bir kuruş ödeme zor yapıyorlar 2009 da aracımın kazası yüzümden(ön kaput far ön tampon) eksper hemsine ayrı ayrı dosya açtırmış ve kaskom iptal olmuştu
    Onlara göre ödenen primlerin hepsi ceplerine kalmalı çünkü. Ödenen bütün hasarları zarar kabul ediyolar resmen. Bardağın boş tarafından bayan poliyannacılar bunlar Zorunlu olmasa motosiklet için asla sigorta yaptırmam.
    M.balibey bunu beğendi.

Motosikleti
    Honda CRF1000L
    Oraya ne şekilde başvuruyoruz usta?
    http://www.sigortatahkim.org/index.p...d=51&Itemid=88

Umarım işinizi görür.
    DEISIS bunu beğendi.

RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    bence sigorta şirketi haklı. binek otomobile kasko yaparken, riskleri bu araca göre düşünüp ona göre bir fiyat çıkarırlar.
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

Motosikleti
    XT 660 R
    Alıntı RunemagicK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bence sigorta şirketi haklı. binek otomobile kasko yaparken, riskleri bu araca göre düşünüp ona göre bir fiyat çıkarırlar.
    Mesele de o ya usta bu araç binek değil hafif ticari..

Motosikleti
    CBF1000F & CRF250L
    2.8 Metrelik tahta profil Allah korusun size de çarpabilirdi

Motosikleti
    Bu durumda aslında sigorta şirketinin hasarı ödemesi onun insafına kalıyo o da ödememiş çünkü ticari araç olsa bile, ticari taşıma belgeleriniz ve yetki belgeniz yok büyük ihtimalle, ayrıca irsaliyeli mal taşımıyorsunuz.

Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS

Doğru olan ne peki ?

Sen olsan sigorta şirketi taahhüt etmediğin bir ödemeyi yaparmıydın ?

Kapsam içine alınmamış bir kaza.

Aracını amacı dışında kullanmışsın. Aracına zarar gelmiş bunun sorumluluğu sende değilmi?

Sigorta şirketi neden senin hasarını ödesin ?

Bu ve benzeri yüzlerce belkide binlerce değişik kazanın meydana geldiğini düşünürsek bunların ödenmesi sigorta pirimlerini dahada yükseltmezmi ?

Hem primlerin yüksek oluşundan hemde birilerinin sigorta şirketini kekleyemediğinden şikayetçiyiz.

Yurdum insanı işe.
    dockerengin bunu beğendi.
    Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........

M.balibey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Onlara göre ödenen primlerin hepsi ceplerine kalmalı çünkü. Ödenen bütün hasarları zarar kabul ediyolar resmen. Bardağın boş tarafından bayan poliyannacılar bunlar Zorunlu olmasa motosiklet için asla sigorta yaptırmam.
    tamamen aynı fikirdeyim 10 sendir babam hiç kaza yapmamıştı bende ehliyeti alınca onun ödediği primlerin ilk kazası oldu ve bunu yaptılar ev sigortalarında bir ka sorun yaşadık ve ödeme alamadık tamamen para tuzağı hepsi

REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)