@tigermbz
Fitness ile Vg farklı kavramlar fitness'in olayı;wellness,sağlıklı yaşam,fit estetik vücut,formu korumak vs,,Vg ise progresif olarak kütle kazanmak,güç artışı temelli ,haliyle fitness antrenmanları genelde stabil ve hafif geçer vg ye nazaran,vg de ise antrenmanın yoğunluğu gelişime göre artar haliyle sabit protein ihtiyacı söz konusu değil vücut kas kütle endeksi yoğunluğuna göre artar,senin gelişimini istediğin yere gelmemesinin asıl sebebi yanlış antrenman programı ya da büyük ölçüde beslenme,Genetik faktörü bu işte etkilidir fakat ileriki safhalarda kendini gösterir,misal benim kol için genetik sınırım define 40 cm,41 olmam için bazı müdahalelere steroid tarzı kür programlarını uygulamam lazım fakat yeni başlayanlarda genetik faktörü en fazla simetri de yada gelişim yavaşlığı olarak etkili olur.
Ben zaman ve maddi imkansızlıklardan bu işi sürekli kılamadım çünkü Türkiyede spor lükstür,neyse benim nacizane tavsiyem vücut geliştirmeyi ciddi düşünen arkadaşlara ben dahil burada yazan tüm adamların söylediğini dinleyin ama uygulamayın bu siteden çıkın diğer yerleri de okuyun araştırın teknoloji çağındayız her geçen gün değişiyor bildiklerimiz tabular yıkılıyor ve en önemlisi kendinizi vücudunuzu tanıyın hiç bir antrönör sizin genetiğinizi vücut tepkimenizi sınırlarınızı bilemez o nedenle tek tip antrenman yerine deneme yanılma yöntemiyle okuyarak araştırarak kendi yolunuzu çizmenizdir.