Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

vücut geliştirme

REKLAM ALANI
    psyche - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 600
    @tigermbz
    Fitness ile Vg farklı kavramlar fitness'in olayı;wellness,sağlıklı yaşam,fit estetik vücut,formu korumak vs,,Vg ise progresif olarak kütle kazanmak,güç artışı temelli ,haliyle fitness antrenmanları genelde stabil ve hafif geçer vg ye nazaran,vg de ise antrenmanın yoğunluğu gelişime göre artar haliyle sabit protein ihtiyacı söz konusu değil vücut kas kütle endeksi yoğunluğuna göre artar,senin gelişimini istediğin yere gelmemesinin asıl sebebi yanlış antrenman programı ya da büyük ölçüde beslenme,Genetik faktörü bu işte etkilidir fakat ileriki safhalarda kendini gösterir,misal benim kol için genetik sınırım define 40 cm,41 olmam için bazı müdahalelere steroid tarzı kür programlarını uygulamam lazım fakat yeni başlayanlarda genetik faktörü en fazla simetri de yada gelişim yavaşlığı olarak etkili olur.
    Ben zaman ve maddi imkansızlıklardan bu işi sürekli kılamadım çünkü Türkiyede spor lükstür,neyse benim nacizane tavsiyem vücut geliştirmeyi ciddi düşünen arkadaşlara ben dahil burada yazan tüm adamların söylediğini dinleyin ama uygulamayın bu siteden çıkın diğer yerleri de okuyun araştırın teknoloji çağındayız her geçen gün değişiyor bildiklerimiz tabular yıkılıyor ve en önemlisi kendinizi vücudunuzu tanıyın hiç bir antrönör sizin genetiğinizi vücut tepkimenizi sınırlarınızı bilemez o nedenle tek tip antrenman yerine deneme yanılma yöntemiyle okuyarak araştırarak kendi yolunuzu çizmenizdir.
    "Önü yoktan sonu boktan bu kuru davadan,
    utanır gayret-i güfranla cehennem de geçer. "

Psychedelic Gececi

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    aranel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-07 ABS - Burgman UH 200
    Alıntı psyche adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hadi ordan bal kabağı seni Bi akıllı sensin zaten alayımız enayi , senin gibiler yüzünden spor salonlarında yığınla amaçsız bilinçsiz genç salon maymunu olup çıkıyor oturup adam gibi okusan araştırsan ona göre eğitimini versen ama yok düz kafa protein tozu ilaç işe yaramaz yumurta yiyin siz.

Sıyrılın artık bu protein tozuna ilaç vasfını yüklemekten neyin kafasını yaşıyosunuz herşeyi geçtim çok kimyasal karşıdı adamlarsınız gdo suz yediğiniz sebze meyve kalmadı piyasada yiyeceklerin tohumu dahi gdo lu artık.

Protein tozu Vg ci her birey için gereklidir,önemlidir,ilaç değildir,zarar vermez afiyetle tüketiniz olmazsa buradan çıkıp araştırın öyle tüketin cehaleti yenmek için kafayı açmak lazım.
    Sakin olun bilgisizliğinizin sonucu olarak biraz sinirlenmişsiniz. Spor salonlarındaki yığınla amaçsız insan benim değil sizin gibi arnoldların yüzünden amaçsız geziyor.Spor salonları sadece body buildingciler için değildir.Ülkemizde wellness salonları sadece bayanlara çalıştığı için wellness içinde fitness salonları kullanılıyor.Ben zaten ilk cevabımı konuyu açan daha 2 haftalık fitness yapan arkadaşıma yazmıştım,sen yine kullan.Yazdıklarımı eğer okuyabilseydiniz protein tozuna ilaç vasfını yüklemediğimi ve body buildingcilerin kullanması gerektiğini söylemiştim.Neyse saygılar body building yaşamınızda başarılar.

Motosikleti
    CBF 600
    Hem bilgisizsin diyosun bana hem de sakin olun falan diyosun sürpriz misin sen yahu ? Edebinle yazaydın baştan ona göre saygı çerçevesinde cevabımı verirdim burada salona hiç girmemiş adama okutsak şu yazdıklarını kimin konuya vakıf olduğunu tahlil eder.Antrönörüm diyorsun spor ahlağından bihabersin daha.

Bak tane tane yazıyorum kavram kargaşası yaratmadan postunu attığın topik Vücut geliştirme fitness değil,haliyle vg için sormuş adam plates yapan kadınlar için değil.En başından yazaydın protein tozu ilk 2-3 ay hakkıyla beslenen adam için elzem değil ileriki seviyelerde ek besin şart diye sesimi çıkarmazdım ama bodozlama girersen toz ilaç işe yaramaz salona git diye bende tepkimi koyarım,ayrıca mok attığın Arnold bu işin tanrısıdır hiç olmadı yazdığı kitabı al oku,şu anda antrönörüm diyen 40 adamı cebimden çıkaracak tecrübem de var çünkü piyasada antrönör yok ona rağmen ben antrönörüm diyemem yada buna yetkin olmadığımın bilincindeyim.Her besyo okuyan salonda takılan antrönör oluyor ya ben de ona tav oluyorum.

Psychedelic Gececi

aranel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-07 ABS - Burgman UH 200
    Alıntı psyche adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hem bilgisizsin diyosun bana hem de sakin olun falan diyosun sürpriz misin sen yahu ? Edebinle yazaydın baştan ona göre saygı çerçevesinde cevabımı verirdim burada salona hiç girmemiş adama okutsak şu yazdıklarını kimin konuya vakıf olduğunu tahlil eder.Antrönörüm diyorsun spor ahlağından bihabersin daha.

Bak tane tane yazıyorum kavram kargaşası yaratmadan postunu attığın topik Vücut geliştirme fitness değil,haliyle vg için sormuş adam plates yapan kadınlar için değil.En başından yazaydın protein tozu ilk 2-3 ay hakkıyla beslenen adam için elzem değil ileriki seviyelerde ek besin şart diye sesimi çıkarmazdım ama bodozlama girersen toz ilaç işe yaramaz salona git diye bende tepkimi koyarım,ayrıca mok attığın Arnold bu işin tanrısıdır hiç olmadı yazdığı kitabı al oku,şu anda antrönörüm diyen 40 adamı cebimden çıkaracak tecrübem de var çünkü piyasada antrönör yok ona rağmen ben antrönörüm diyemem yada buna yetkin olmadığımın bilincindeyim.Her besyo okuyan salonda takılan antrönör oluyor ya ben de ona tav oluyorum.
    Fitness antrenörüyüm. Gidin bir spor salonuna yazılın. Hiç bir ilaçla protein tozları dahil size hiçbir fayda sağlamaz. Bunun neresinde edepsizlik var anlayamadım. Ben bu cevabı 2 haftalık adama verdim sen niye atladın?
    İnsanlar meslek edinmek için üniversitelere gider. Edindikleri bilgiler sonucunda meslek sahibi olurlar. Besyo ve sbtyo'da bunlardan birisiyim.Kendi cevabını kendin vermişsin.Ben besyo okuyanıyım sense salonlarda takılan. O yüzden bırak sen sporculuğunu yap, ben de antrenörlüğümü...

Motosikleti
    CBF 600
    Aynen öyle sizede fitness da başarılar.

Psychedelic Gececi

reverse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Inazuma F
    Yahu arkadaşlar neyi paylaşamıyorsunuz.
    Neden kimsenin kimseye tahammülü yok.
    Neden birbirinizi tanımadan, bilgi seviyesini bilmeden karşınızdakini topa tutuyorsunuz.
    aranel ''aminoasitin tanımını yapar mısın?'' gibisinden bir soru sorduğunda, bunu ne maksatla sorduğunu anlamıyorsanız zaten bu tartışmalara hiç girmeyin.

Bu işte gerçekten işe yarayan birkaç supplement var, onun haricindekiler olmazsa olmaz değildir.
    Hatta hiç supplement kullanmadan gayet iyi neticeler alanlar da var.
    Kova kova supplement kullanıp da parasını WC'ye döken de var.

Şu anda 5 çeşit suplplement kullanıyorum.
    Bunlar NOX, kreatin, aminoasit, glutamin ve bcaa.
    Bir kere nox müthiş bir ürün, reklamını yapmış gibi olmayayım ama benim bugüne kadar kullandığım, etkisini anında görüntü gösteren bir icat.
    Sonra kreatin aynı şekilde, etkinliği ispatlanmış, doğal beslenmeyle aynı miktarları alabilmek için kilo kilo kırmızı et yemeniz gereken harika bir supplement daha.
    Aminoasiti tamamen pratiklik olsun diye kullanıyorum. 4 tane hap yutana kadar 2 yumurta yesem daha fazla protein alırım muhtemelen. Kalori hesabı yapılan bir dönemde tercih edilebilir. Ayrıca protein tozu içerisindeki renklendirici, tatlandırıcı, doğal ve yapay aromalar vs. gibi ıvır zıvırdan da kurtulmuş oluyorsunuz amino tabletlerle. Tabi bir ölçek protein tozundaki proteini almak için 10-15 tane hap yutmak gerektiği de bir gerçek.
    Glutamin ve bcaa tartışılır. Topyekün bu ürünleri kullanıp iyi netice aldığım için kombinasyonda her zaman yerleri var.

Ayrıca ben burada kimsenin bu işi en iyi ben bilirim gibisinden bir tavır takındığını görmedim. O yüzden birbirimizi kırmayalım. Tam tersi bildiklerimizi paylaşalım, faydamız dokunsun.
    İnsan 4 yıl değil 14 yıl da BESYO okusa V.G antrenörü olamayabilir. Aynı şekilde 20 senedir vg ile uğraşıp sıska bir dana kadar hacmi olan adam da antrenörlük yapamayabilir.
    C. Ronaldo'yu koy bakalım bir takımın başına antrenörlük yapabilecek mi, ya da al Fatih Terim'i koy ilk 11'e bakalım oynayabilecek mi. Bu da bunun gibi bir şey.
    Sporculukla antrenörlüğü karıştırmayalım.

Ayrıca bu sporda bilginin sonu yok. Çünkü hergün yeni bir sistem, hergün yeni bir buluş ortaya çıkıyor. Bugün kesin doğru dediğimiz şey yarın yalanlanıyor.
    Üyeler bazen öyle sorularla geliyorlar ki insan şaşırıp kalıyor. Ama ne güzel işte, hemen oturup araştırıyorum hem kendim öğreniyorum hem cevap veriyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    WR 250 R
    Beyler son 1 senedir 85kg yim boy 189, kilo artmıyor veya azalmıyor, ağırlıklarımıda artıramıyorum. Aslında bütün hareketlerde ağırlıklarım iyi ancak göğüs günleri sıkıntılı, Bench pressim 1 yıldır 75kg. Abs hariç bütün kas gurupları oldukça belirgin benden cılız adamlar 80-90kg basarken benim 75den yukarı çıkamamam çok canımı sıkıyor , tavsiyesi olan çıkar mı acaba?

programım split, ağırlık artırarak 5x12-10-8-8 son set hafif 15.
    Supplement kullanmıyorum.

hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    3 aydir evde günde 200 şınav çekiyorum. ev yapımı göğüs kaslarım oldu. omuzlarım genişledi. pazularim az da olsa şişti.

küçük bir not: göğüs kası için şınav çekerken ellerinizi mümkün olduğunca açın. pazu için açmanıza gerek yok.

Erdost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZONTES 350 T2
    Büyümek istiyorsanız
    Tekrar az ağırlık fazla olmalı.
    4 set 7 8 tekrar düzgün formasyonda yeterli.
    Sizin programınız definasyona meyilli.

Birde hareketleri sürekli değiştirmelisiniz.
    Her ay böldüğünüz kas gruplarının hareketlerini değiştirirseniz iyi sonuç alırsınız.

Mesela 1 ay bench sehpasında, 1 ay sırtınıza ağırlık alarak sınav çekmek gibi.

Ama hepsinden önce beslenme..

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    WR 250 R
    Alıntı Erdost adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Büyümek istiyorsanız
    Tekrar az ağırlık fazla olmalı.
    4 set 7 8 tekrar düzgün formasyonda yeterli.
    Sizin programınız definasyona meyilli.

Birde hareketleri sürekli değiştirmelisiniz.
    Her ay böldüğünüz kas gruplarının hareketlerini değiştirirseniz iyi sonuç alırsınız.

Mesela 1 ay bench sehpasında, 1 ay sırtınıza ağırlık alarak sınav çekmek gibi.

Ama hepsinden önce beslenme..
    5*5 denedim, bu seferde splitteki gibi kas yıkımını hissedemiyorum. Programım oldukça çeşitli zaten hatta paylaşayım ihtiyacı olan faydalansın..

Her ay dengeleri değiştiriyorum 2 farklı hareket ekliyorum veya sıralamayı değiştiriyorum vs.

Sokakta vücut geliştirme yapıyordum daha önce bu yüzden canım çıkana kadad çalışıyorum , yaş ilerleyince salonlu olalım dedik ama ilerleme durdu bu seferde..

Erdost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZONTES 350 T2
    Hocam siz ne yapıyorsunuz

Bu program çok ağır ve gereksiz.Her programda 4 hareket girseniz daha iyi sonuç alırsınız.

Özellikle biceps ve triceps programınız çok gereksiz.Küçük kas gruplarını bu kadar çalıştırarak büyütemezsiniz.

Ben kaynak olarak Bilgehan Koç'u öneririm..

https://www.youtube.com/channel/UCRT...3PvqQ/featured

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    WR 250 R
    Sağolun hocam incelicem, dediğim gibi sokakta vücut geliştirme ile uğraştım daha önce sırt, triceps ve omuzlar epey sağlam bu yüzden. Benim tek sıkıntım göğüs hareketlerindeki ağırlık artıramamam. 25kg ile
    biceps çalışıp 20şer kg ile dambıl press yapmak koyuyor açıkçası 😊 5*5 programı araştırayım en iyisi.

atilla_hakan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2009 honda cbr 600rr limidet edition
    Yağ yakıcı

4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)