Balık Avcıları buyrun içeriye
Reklamlar
-
07 Aralık 2023, 12:49
#21
tommygun adlı üyeden alıntı
Allah'ın gücüne gitmesin o somonu da hiç sevemedim.
Dünya denizlerinde çıkan kırmızı somon gibi lezzetli değil evet esasen Cyan'ın bahsettiği pazarlarda palamut diye de satılan ithal uskumru lezzet ve fiyat olarak gayet iyi , ben A101 den donuk vede temizlenmiş olarak alıyorum (diğer marketlerde de var ama en güzel ayıklama A101 de) hiç kurusuna denk gelmedim bol yağlı olduğu için çok lezzetli..
Reklamlar
-
07 Aralık 2023, 16:38
#22
Somon en lezzetli balıklardan biri. Kanada da bol miktarda çiftlik var. Süper yağlı bir balık.
Çiftlik olmayanları pahalı. Yumurtladıkları nehre göre isimlendiriliyorlar: King Salmon, Coho salmon gibi... Çünkü yumurtladıkları nehir ne kadar kuzeyde (yani soğuk) ve uzunsa o kadar yağlı ve lezzetli oluyorlar.
Bir de Chilian Sea Bass diye bir balık var. Bass levrek demek ama aslında levrek türünden değilmiş. Derinden avlanıyor. Bembeyaz eti var. Süper yağlı ve lezzetli bir balık.
Bu arada türüne ve nereden avlandığına göre değişmekle birlikte karides te süper lezzetli olabiliyor. Türkiye'ye yazın gelince alıp yapmıştım ama buradaki kadar lezzetli olmadıydı. İtalya ve Arjantinde kırmızı karidesler var. Süper lezzetliler.
Balık kalmamasına gelince. Tamamen bizim hatamız. Deniz ürünleri ciddi para kaynağı. Bu kaynağa sahip tüm düzgün ülkeler ciddi araştırıyor ve denetliyor, ki maksimum ürün elde edilebilsin. Sağlıklı deniz ekosistemi demek, maksimum ürün ve kazanç demek. Sağlıksız deniz ekosistemi demek, ürün yokluğu, düşük kazanç, yüksek fiyatlar demek.
Bence gayet normal. Boşverin denizdeki balığımızı, karadaki insanımıza ne kadar iyi bakabiliyoruz ki? Deveye sormuşlar boynun neden eğri diye, nerem doğru ki demiş. Kimin umrunda ülkenin refahı? Boş beleş laf hepsi. Bulduğuna şükret.
-
07 Aralık 2023, 17:30
#23
Somon'da bizde iddialıyız Haşmet , Karadeniz Bölgesi'nden ciddi ihracat yapılıyor..
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:18 ----------
bu arada benim favorim çinekoptur , hava hafif soğuk olacak mangalı yakıcan köz demlenince çinekopun üzerine üç çizik atıp mangalda pişerken sıcak sıcak ordan yiyecen yanında roka , helva ve Tekirdağ off ki of , çinekop bulamazsanız hamside mangalda lezzetli olur bu kadroyla ;)
-
07 Aralık 2023, 18:17
#24
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
Somon'da bizde iddialıyız Haşmet , Karadeniz Bölgesi'nden ciddi ihracat yapılıyor..
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:18 ----------
bu arada benim favorim çinekoptur , hava hafif soğuk olacak mangalı yakıcan köz demlenince çinekopun üzerine üç çizik atıp mangalda pişerken sıcak sıcak ordan yiyecen yanında roka , helva ve Tekirdağ off ki of , çinekop bulamazsanız hamside mangalda lezzetli olur bu kadroyla ;)
Roka, helva ve Tekirdağ varken ben kamyon lastiği bile kemirsem mutlu olurum.
-
07 Aralık 2023, 18:30
#25
Çinekop biraz kılçıklı kaçıyor. Malesef lüfer de çok nadir bulunuyor İzmir'de. Küçükken yerdik. Ama yirmi küsür yıldır yemedim. Burada Blue Fish diye geçiyor. Kofana çoğu.
Bu arada somon çiğ de lezzetlidir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:23 ----------
Bu da yeni çıkacak olan Snapdragon X Elite CPU
-
07 Aralık 2023, 19:00
#26
tommygun adlı üyeden alıntı
Roka, helva ve Tekirdağ varken ben kamyon lastiği bile kemirsem mutlu olurum.
Cide'ye gelmeden Kurucaşile diye bir sahil kasabası var , herkesin küçük balıkçı kayığı var öğleden sonra sahilde Barbun , Çinekop , İstavrit , Palamut artık o an ne çıkıyorsa meydanda taze taze satıyorlar , sırf balık için belki 20 defa gittim sahili kamp yapmaya uygun , laf döndü dolaştı senin sevmediğin yere geldi Tommy :D büyük limanlara büyük teknelerle taze balık geliyor ama sabah 5-6 gibi kim gidip alır zor iş..
-
07 Aralık 2023, 19:11
#27
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
Cide'ye gelmeden Kurucaşile diye bir sahil kasabası var , herkesin küçük balıkçı kayığı var öğleden sonra sahilde Barbun , Çinekop , İstavrit , Palamut artık o an ne çıkıyorsa meydanda taze taze satıyorlar , sırf balık için belki 20 defa gittim sahili kamp yapmaya uygun , laf döndü dolaştı senin sevmediğin yere geldi Tommy :D büyük limanlara büyük teknelerle taze balık geliyor ama sabah 5-6 gibi kim gidip alır zor iş..
Gece 11'de yola çıksak sabah 6'da orada oluruz. Kamp ortamında rakı, mangal ve balığa katılırım sonrasında da en yakın otelde konaklarım.
-
07 Aralık 2023, 20:52
#28
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
Cide'ye gelmeden Kurucaşile diye bir sahil kasabası var , herkesin küçük balıkçı kayığı var öğleden sonra sahilde Barbun , Çinekop , İstavrit , Palamut artık o an ne çıkıyorsa meydanda taze taze satıyorlar , sırf balık için belki 20 defa gittim sahili kamp yapmaya uygun , laf döndü dolaştı senin sevmediğin yere geldi Tommy :D büyük limanlara büyük teknelerle taze balık geliyor ama sabah 5-6 gibi kim gidip alır zor iş..
Bir barbun bir de kırlangıç balığına taparım. İkincinin buğulaması şahane olur, suyu için kavga çıkarırım.
-
07 Aralık 2023, 21:40
#29
Ben denz ürünlerinin her türlüsünü severim de kendim pişiremem. Sırf düzgün pişirilmiş taze deniz ürünü yiyebilmek için yazları tatillerde yunanistan'ı tercih ediyorum.
-
07 Aralık 2023, 22:06
#30
espresso adlı üyeden alıntı
Ben denz ürünlerinin her türlüsünü severim de kendim pişiremem. Sırf düzgün pişirilmiş taze deniz ürünü yiyebilmek için yazları tatillerde yunanistan'ı tercih ediyorum.
Haydi iyisin.
-
07 Aralık 2023, 22:09
#31
Cyan adlı üyeden alıntı
Bu haber çok enteresan yahu, ne ara yasakladılar da serbest bırakıyorlar? Eskiden gidiyorduk zaten, hatta şöyle söyleyeyim Türkiye'de bir tatil beldesinde tatil yapmak, Yunanistan'da euro ile tatil yapmaktan pahalıya geliyordu 3-4 sene evvel, hala aynıdır sanırım.
Bu arada ilk defa av levreği(epey iri bir balıktı) yediğimde mutluluktan ağlamıştım ama sonraları hatırladıkça sövdüm çünkü balıkçıdan aldığım levreği mahfetti benim için, aralarında epey büyük fark var.
Bir de hakiki Barbun kadar güzel balık yemedim desem yeridir, öyle şahane bir lezzet olamaz. Gerçi Tekir de iyidir ama Barbun şahane.
Büdüt: Ki yukarıda yazmışsınız zaten, okumamıştım, rispekt hocam.
-
07 Aralık 2023, 22:45
#32
espresso adlı üyeden alıntı
Ben denz ürünlerinin her türlüsünü severim de kendim pişiremem. Sırf düzgün pişirilmiş taze deniz ürünü yiyebilmek için yazları tatillerde yunanistan'ı tercih ediyorum.
Bu ne bicim yorum? Deniz urunu yemek icin yaz beklenip ulke mi degistirilir yahu? Hem de uc tarafi deniz ulkede... Yuh. Balik hem saglikli hem de gerekli vucut icin. Tembel bireyler olarak bile haftada en az iki kez pisiriyoruz elin Amerikasinda. X adasindaki Y restoraninda yediginiz gibi olmayabilir ama gayet lezzetli yine de. Zoru da yok:
1. Balik yagliysa: Somon, levrek, uskumru, sarikanat, vs.
Varsa izgara. Yoksa firinin ust rafina koyup "broil" modunda 5-10 dakika maksimum. Bir kez ters ceviriyoruz. Biraz koku ve duman yapacaktir. Izgara bu acidan tercih sebebi.
2. Balik yagsizsa: Karides, kalamar, istiridye, tekir, barbun, mezgit, orfoz, dil
Baharatli una bulayip aycicek yagi dolu tencere 190 dereceyi gectiginde atiyoruz icine, buyuklugune gore en fazla 2-3 dakika icinde cikartiyoruz. Baligin hepsini atmiyoruz, azar azar pisiriyoruz, bir kac postada. Birden atarsak yagin sicakligi cok duser. Onun icin ucuzundan bir tencere termometresi lazim basarili sonuc icin.
Kizartma zannedildigi gibi asiri yagli olmuyor. Cunku yuksek sicaklikta baligin etrafi aninda kabuk bagliyor. Balik yagi emmiyor. Kendi sivisi icinde cabucak ve lezzetli sekilde pisiyor. Yagin sicakligi bunun icin onemli.
Bu iki metot icin maharete gerek yok. Rakamlara uyuldugu muddetce sonuc ayni.
-
07 Aralık 2023, 22:59
#33
Baharatlı un mu ? olmadı Haşmet Amerika da balık pişirmeyi bilmiyorlar senide şaşırtmışlar
balıkta sadece mısır unu kullanılır , güven bana ve dene ;)
-
07 Aralık 2023, 23:06
#34
hasmet adlı üyeden alıntı
Bu ne bicim yorum? Deniz urunu yemek icin yaz beklenip ulke mi degistirilir yahu? Hem de uc tarafi deniz ulkede... Yuh. Balik hem saglikli hem de gerekli vucut icin. Tembel bireyler olarak bile haftada en az iki kez pisiriyoruz elin Amerikasinda. X adasindaki Y restoraninda yediginiz gibi olmayabilir ama gayet lezzetli yine de. Zoru da yok:
1. Balik yagliysa: Somon, levrek, uskumru, sarikanat, vs.
Varsa izgara. Yoksa firinin ust rafina koyup "broil" modunda 5-10 dakika maksimum. Bir kez ters ceviriyoruz. Biraz koku ve duman yapacaktir. Izgara bu acidan tercih sebebi.
2. Balik yagsizsa: Karides, kalamar, istiridye, tekir, barbun, mezgit, orfoz, dil
Baharatli una bulayip aycicek yagi dolu tencere 190 dereceyi gectiginde atiyoruz icine, buyuklugune gore en fazla 2-3 dakika icinde cikartiyoruz. Baligin hepsini atmiyoruz, azar azar pisiriyoruz, bir kac postada. Birden atarsak yagin sicakligi cok duser. Onun icin ucuzundan bir tencere termometresi lazim basarili sonuc icin.
Kizartma zannedildigi gibi asiri yagli olmuyor. Cunku yuksek sicaklikta baligin etrafi aninda kabuk bagliyor. Balik yagi emmiyor. Kendi sivisi icinde cabucak ve lezzetli sekilde pisiyor. Yagin sicakligi bunun icin onemli.
Bu iki metot icin maharete gerek yok. Rakamlara uyuldugu muddetce sonuc ayni.
Yaa işte burası güya 3 tarafı denizlerle çevrili ama denizlerde balık bırakmadılar, düzgün balık bulmak mümkün değil ki. Çinekop diye yavru balıkları satıyorlar, eskiden çinekop dediklerimizi lüfer diye satıyorlar artık, balıkçı tezgahlarına bakınca sinirim bozuluyor. Diğer balıklar da öyle, ya saçma sapan fiyatlara ya da düzgün çeşit yok ya da çiflik ürünü çupra ya da levrek var. Balıkçı tezgahlarına bakınca hevesim azalıyor. Evde balık yapıp tabi ki yiyoruz ama tam düzgün pişiremiyorum işte yine de.
Dışarıda balık yiyeyim desem, bizdeki balık restoranların çoğu deniz ürünü pişirmekten habersiz kalmış, hepsi kebapçıdan bozma, mesela düzgün karides yok, güya tereyağıda karides getiriyorlar basmışlar pul biberi, dandik tereyağını kebap yapıyor sanki. Bir de bu dandik hizmet ve ürünlerin üzerine gelen hesap da kol gibi olunca yok gidilmez balık yemeye restorana gidip sinirimi bozamam, evde yerim daha iyi diyorum.
Yılda en az bir kere yunanistana'a gidip deniz ürününe doymak daha işime geliyor. Mesela burada ne yaparsam yapayım çocuklara kalamar sevdiremedim ama yunanistanda hem daha tazesi hem daha iyi pişirilmişi hem de çok daha büyük porsiyonu istanbul'dakinden ucuza gelince bayıla bayıla yiyorlar. En son yunanistanda tatil yaptımızda ege kıyılarında tatil yapmaktan çok daha ucuza gelmişti.
Hamsi, istavrit vb. baıklar zaten bol bol var, sıradan balıklar. Ama kalkan yiyelim deyince yok, kalkan balığı var diyen restoranların gösterdiği fotolarda yavru kalkan balıkları var, yenmez onlar, tonla da hesap kitliyorlardır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:05 ----------
Cyan adlı üyeden alıntı
Bu beni çok etkilemiyor. Kişi başı en son 150 lira olan yurtdışı çıkış harcı daha büyük engel benim için. bunu kaldırsalar daha iyi.
-
08 Aralık 2023, 00:36
#35
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
Baharatlı un mu ? olmadı Haşmet Amerika da balık pişirmeyi bilmiyorlar senide şaşırtmışlar
balıkta sadece mısır unu kullanılır , güven bana ve dene ;)
Amerikanin cok yemek kulturu yok malum. Lakin Louisiana eyaletinin Fransiz, Ispanyol ve Afrika karmasi zengin bir mutfagi mevcut, ve kizartilmis deniz urunleri de bu mutfagin onemli bir parcasi. Iceriginin cogu misir unu olan "fish fry mix"leri var. Baligin tadina cok mudahele etmeden lezzet katiyorlar. Saf misir unu biraz yavan kaliyor bunun yaninda. Ahanda bu:
Bir de Japonlarin tempura olayi var. Damak zevki bize biraz uzak ama o da fena degil. Biraz daha ugrastirici yapmasi. Onu da yapiyoruz arada. Baligin yaninda mantar, tatli patates falan da tempura yapilabiliyor.
-
08 Aralık 2023, 09:50
#36
fancydriver adlı üyeden alıntı
Bu haber çok enteresan yahu, ne ara yasakladılar da serbest bırakıyorlar? Eskiden gidiyorduk zaten, hatta şöyle söyleyeyim Türkiye'de bir tatil beldesinde tatil yapmak, Yunanistan'da euro ile tatil yapmaktan pahalıya geliyordu 3-4 sene evvel, hala aynıdır sanırım.
...
Ben 7-8 senedir tüm tatillerimde komşuya gidiyorum, bizimkilerin yüzünü şeytan görsün.
Bu arada haberin özü şu: kapıda vize olayı kalkmıştı o (üstelik 7 gün olarak) geri geliyor. Bizim zaten vizemiz var, hiç kapıda vize kullanmadık ama eskiden günübirlik kapıda vize alan çok oluyordu. Şimdi süresi de artmış.
-
08 Aralık 2023, 10:15
#37
Cyan adlı üyeden alıntı
Ben 7-8 senedir tüm tatillerimde komşuya gidiyorum, bizimkilerin yüzünü şeytan görsün.
Birden celallenip tabak da kırıyor musun doğru söyle
-
08 Aralık 2023, 11:31
#38
tommygun adlı üyeden alıntı
yok ya hem oteller daha uygun fiyat (çok özel lüksler aramıyoruz...) hem yiyecekler daha kaliteli hem de porsiyonlar daha büyük. Kur 30₺ iken bile f/p olarak Türkiye'den uyguna geliyor. Bizim yamyamlar kazanacağına işini düzgün yapan insanlar kazansın. Burada tecavüz ediyorlar resmen, sağılacak inek yerine konmak mazoşistler hariç kimsenin hoşuna gitmez açıkçası.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:21 ----------
hasmet adlı üyeden alıntı
Amerikanin cok yemek kulturu yok malum. Lakin Louisiana eyaletinin Fransiz, Ispanyol ve Afrika karmasi zengin bir mutfagi mevcut, ve kizartilmis deniz urunleri de bu mutfagin onemli bir parcasi. Iceriginin cogu misir unu olan "fish fry mix"leri var. Baligin tadina cok mudahele etmeden lezzet katiyorlar. Saf misir unu biraz yavan kaliyor bunun yaninda. Ahanda bu:
https://i5.walmartimages.com/seo/Hou...5da43a99f.jpeg
Bir de Japonlarin tempura olayi var. Damak zevki bize biraz uzak ama o da fena degil. Biraz daha ugrastirici yapmasi. Onu da yapiyoruz arada. Baligin yaninda mantar, tatli patates falan da tempura yapilabiliyor.
Bunun içinde alüminyumlu şap ve bolca sodyum var, almayalım
-
08 Aralık 2023, 12:26
#39
hasmet adlı üyeden alıntı
Bu arada türüne ve nereden avlandığına göre değişmekle birlikte karides te süper lezzetli olabiliyor. Türkiye'ye yazın gelince alıp yapmıştım ama buradaki kadar lezzetli olmadıydı. İtalya ve Arjantinde kırmızı karidesler var. Süper lezzetliler.
Şaşırdık mı ?........
Gözünü sevdiğiminim Amarigasının her şeyi güzel.
-
08 Aralık 2023, 12:29
#40
Cyan adlı üyeden alıntı
Endişelendim birden. Ama şap görünmüyor listede. Ben mi kaçırdım? Yazanlardan hangisi şap?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)