Balık Avcıları buyrun içeriye
Reklamlar
-
Balık tutmayı seven arkadaşlar. Balık av ve deniz malzemeleri parekende satış mağazamız hizmete girmiştir.
MUTSAM TİCARET Menderes caddesi No :144/A İzmir / Buca adresinde bulunmaktadır.
Sitemizin tüm üyelerine tüm ürünlerde 8-30 Nisan arasında %10 İndirim uygulanacaktır.
Herkesi bekleriz
İrtibat Numarası : 0(232) 438 72 21
Reklamlar
-
-
-
yürekçe adlı üyeden alıntı
hayırlı uğurlu olsun.
şimdi ben canlı kurt almak istersem, sanırım siz larva olarak kargolarsınız, ben burada kurt olarak karşılarım
Teşekkürler.
Yem hariç herşeyi size kargo ile gönderebiliriz arzu ederseniz ama yem gerçekten sakat olur
-
-
hayırlı olsun bol kazanclar, ben tüketiciyim yanlız
-
-
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
Havasından suyundan mıdır bizim ülkenin köpekbalıkları bile bir tirrek, bir gundi.
-
tommygun adlı üyeden alıntı
Havasından suyundan mıdır bizim ülkenin köpekbalıkları bile bir tirrek, bir gundi.
Düşen alım gücü ve yanlış politikalar yüzünden onlarda bu halde .
-
07 Aralık 2023, 09:23
Hee sen 3-4 metrelikle, denizde burun buruna gel bakalım. Polat Alemdar görmüş gibi olunca, suda hafif kahverengi bir iz bırakarak, nasıl kaçıyorsun. Tecrübe ile sabittir. Bir defa camgözle, bir defada büyük bir vatozla karşılaştım. Artık daha dalmıyorum.
''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man
-
07 Aralık 2023, 09:35
Bu yavru gibi yaa. yenir mi ki? Tava mı olur ızgara mı?
-
07 Aralık 2023, 11:22
espresso adlı üyeden alıntı
Bu yavru gibi yaa. yenir mi ki? Tava mı olur ızgara mı?
Türkiye ortalaması 1 mt civarındaymış bu yavru olmasa gerek ama maalesef yediğimiz tüm hayvan familyası yavru neredeyse :(
Köpek balıkları sıcak denizleri sever bu mevsimde buralarda dolanması ilginç dediler , kanını iyice süzdürüp kızarttık..
-
07 Aralık 2023, 11:28
sallami adlı üyeden alıntı
Hee sen 3-4 metrelikle, denizde burun buruna gel bakalım. Polat Alemdar görmüş gibi olunca, suda hafif kahverengi bir iz bırakarak, nasıl kaçıyorsun. Tecrübe ile sabittir. Bir defa camgözle, bir defada büyük bir vatozla karşılaştım. Artık daha dalmıyorum.
3-4 metreliklere lafım yok, bu yakalanan ç.k kadar balığa diyorum ben.
-
07 Aralık 2023, 11:30
Ben çocukken 70 lerde boğazdan sık sık torik çıkardı tanesi üç kişiyi doyururdu şimdi çingene palamutu bile nadir , bir sürü sebebi var , kirlilik , yanlış yada aşırı av vs..
-
07 Aralık 2023, 11:39
Palamut çift satılırdı. Senede 4-5 kere kalkan yerdik. Lüfer kofana boldu. Boğazada dizi dizi çiroz serilirdi. Yanlış avlanma, trol, 40 mt sınırına uymamak. Niye Yunanistan, Bulgaristan şikayet etmiyor.
''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man
-
07 Aralık 2023, 11:47
Ben çocukken 70 lerde boğazdan sık sık torik çıkardı tanesi üç kişiyi doyururdu şimdi çingene palamutu bile nadir , bir sürü sebebi var , kirlilik , yanlış yada aşırı av vs..
Biz 80'ler ve 90'larda Büyükçekmece'den tekneyle açılırdık, mantara sarılmış 10'lu dandik çapariyle 2 torba dolusu istavrit ve kolyoz yakalar. Bir kısmını akşam yer diğer kısmını komşulara dağıtırdık. Deniz çok bereketliydi.
-
07 Aralık 2023, 11:47
sallami adlı üyeden alıntı
Palamut çift satılırdı. Senede 4-5 kere kalkan yerdik. Lüfer kofana boldu. Boğazada dizi dizi çiroz serilirdi. Yanlış avlanma, trol, 40 mt sınırına uymamak. Niye Yunanistan, Bulgaristan şikayet etmiyor.
Bizim sulardaki kalkan balıklarını dibi kazıya kazıya bitirdiler, şimdi ara ara bulgaristan ve romanya sularına kaçak girip avlanmaya çalışıyor balıkçılar, sonra balıkçı teknelerimize ateş açtılar vay hayin gavurlar diye haber oluyor. Adamlar kendi sularını koruyorlar.
Ben çocukken kalkan balığı neredeyse benden büyük olurdu, iğneada, kıyıköy taraflarından gelirdi bizim buradaki balıkçılara, neredeyse benden büyük balık, afiyetle yerdik. Şimdi balık kalmadı.
2007 yılında mı ne karaköyde balıkçılarda kocaman 1 metreden büyük torik görmüştüm, esti, pazarlık yaptım falan komple bir bütün toriği böldürüp alıp eve götürdüm, 3-4 ay boyunca balık yedik, nefisti. şimdi torik çok az kaldı, palamutlar bile minicik.
-
07 Aralık 2023, 11:53
Off torik, lakerda...
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:49 ----------
espresso adlı üyeden alıntı
Bizim sulardaki kalkan balıklarını dibi kazıya kazıya bitirdiler, şimdi ara ara bulgaristan ve romanya sularına kaçak girip avlanmaya çalışıyor balıkçılar, sonra balıkçı teknelerimize ateş açtılar vay hayin gavurlar diye haber oluyor. Adamlar kendi sularını koruyorlar.
Ben çocukken kalkan balığı neredeyse benden büyük olurdu, iğneada, kıyıköy taraflarından gelirdi bizim buradaki balıkçılara, neredeyse benden büyük balık, afiyetle yerdik. Şimdi balık kalmadı.
2007 yılında mı ne karaköyde balıkçılarda kocaman 1 metreden büyük torik görmüştüm, esti, pazarlık yaptım falan komple bir bütün toriği böldürüp alıp eve götürdüm, 3-4 ay boyunca balık yedik, nefisti. şimdi torik çok az kaldı, palamutlar bile minicik.
Öğretmen çocuğuyum, 80'lerde mevsiminde babam haftada bir en kötü iki haftada bir 90-100cm'lik kalkan balığı getirirdi eve. Bugün 40cm'liği alamayız valla.
Salı akşamı uskumru aldım, fena değildi boyutları. Bugün de gidip alacağım, fiyatlar da uygundu. Çocukluğumun uskumruları gibiydi, deli keyif verdi.
Palamut da göremedim tezgahlarda. Ciddi anlamda bir balık kıtlığı var. Sanırım iç piyasaya olan bir kıtlık bu; hepsi ihraç ediliyorsa? (Valla ben de balıkçılık yapsam ve yurt dışına satabilsem sittin sene yerli müşteri ile uğraşmazdım ne yalan söyleyeyim...) Yani ihracat yüzünden değilse halimiz harap; bu kadar da kıt rekolte olmaz ki?
-
07 Aralık 2023, 12:00
Denizleri kurutunca bizde balık çiftlikleri popüler oldu özellikle somon bol..
-
07 Aralık 2023, 12:28
Denizleri kurutunca bizde balık çiftlikleri popüler oldu özellikle somon bol..
Allah'ın gücüne gitmesin o somonu da hiç sevemedim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)