Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 ... SonuncuSonuncu

Bayandan motorcu olmaz, hadi kardeşim güle güle...

REKLAM ALANI
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı ÖzLeMKaYrA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çevirme... az önce anlattım zaten...
    Kuzu mu apla?...

Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kadinlarin trafikte yetersiz görünmelerinin sebebi beceriksiz olmalari degildir arkadaslar.
    Trafik dedigimiz olgu,
    erkek mantigina göre dizayn edilmis, kadinlarin bakis açisi düsünülmemistir.
    Siz kadinlari erkek gibi davranmaya zorluyorsunuz.
    Halbuki trafik düzenlemesini kadinlar yapsaydi,
    bu sefer biz erkekler uyum saglayamayacak ve beceriksiz bir görünüm verecektir.
    Yani mesele kadinlarin trafigi okuyamamasi degil,
    erkeklerin uydurdugu trafik düzenidir.
    Kadınların dizayn ettiği bir trafik hayal etsene horuzcum...
    Ben düşünüyorum ama ,
    Kesin kırmızı ışık yerine pembe, yeşil yerine de lila renk kullanırlardı...
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    dreamkiller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    Kadinlarin trafikte yetersiz görünmelerinin sebebi beceriksiz olmalari degildir arkadaslar.
    Trafik dedigimiz olgu,
    Abi söylermisin lütfen, Kadınlar düzenleseydi trafik olgusunu ne kadar daha farklı olabilir di? Yani değişik ne olabilir di? Ben fikrine katılamadım nedense...
    If you don't Ride, You don't know...

Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing

ÖzLeMKaYrA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki An 125 HK, RKS Titanik, RTR TVS Apache
    Trafik dedigimiz olgu,
    Teşekkürler artık üşenmiştim anlatmaya....

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:03 ----------

Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kuzu mu apla?...
    Bak canım çekti şimdi yaa.. yapsak mı ne?

Halen bu şekilde bir tavır sergilemeye devam ederek anlatılmak isteneni anlamak yerine kendi isteklerinize göre anlıyorsunuz, aslında kişi nasılsa karşısındakinin de o şekilde olduğunu sanarmış...
    Nereye gittiğin değil, kiminle gittiğin önemlidir...

Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Trafik dedigimiz olgu,
    Bu kesin yengenin korkusundan yazılmış bir talihsiz açıklama...
    Buna senin inandığına inansam fransaya koşarak gelirim...

Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    Üşenmeseniz de siz anlatsanız.. Gerçekten böyle bir yetkiniz olsa neleri değiştirirdiniz? Başlıca bir kaç tanesi mesela?

Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing

Motosikleti
    Alıntı dreamkiller adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi söylermisin lütfen, Kadınlar düzenleseydi trafik olgusunu ne kadar daha farklı olabilir di? Yani değişik ne olabilir di? Ben fikrine katılamadım nedense...
    Trafiğe sadece erkekler hakim değildir olgusu oluşurdu başta...

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:09 ----------

Üşenmeseniz de siz anlatsanız.. Gerçekten böyle bir yetkiniz olsa neleri değiştirirdiniz? Başlıca bir kaç tanesi mesela?
    Üşenmekten ziyade anlatılsa bile kendi isteğinize göre algılamayı tercih ediyorsunuz çoğunuz, o yüzden bazen yazıyorum bazende yazmıyorum, yazsam bile bir şey değişmeyecek sonuçta... tartışmaya gerek yok, kimseyi rencide etmeye de gerek yok...

Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    Böyle bir olgu varmı ki? Ben olmadığını düşünüyorum.. Hergün istanbul trafiğindeyim.. Son 4-5 yılda gördüğüm kadın kullanıcı sayısındaki artış ve erkeklerin çoğu zaman bana gösterdiklerinden daha fazla saygı gösteriyor olmaları kadın kullanıcılara..

Ayrıca trafik sizin zaten TEM otoyolunda 80 km ile en sol şeriti ihlal eden ablayı uyardığım için yemediğim azar kalmamıştı kendisinden Şimdi burda trafiğin hakimi O mu ben miyim?

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:13 ----------

Trafiğe sadece erkekler hakim değildir olgusu oluşurdu başta...

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:09 ----------

Üşenmekten ziyade anlatılsa bile kendi isteğinize göre algılamayı tercih ediyorsunuz çoğunuz, o yüzden bazen yazıyorum bazende yazmıyorum, yazsam bile bir şey değişmeyecek sonuçta... tartışmaya gerek yok, kimseyi rencide etmeye de gerek yok...
    Hayır yanlış anladınız.. Ben burda alaycı tavır falan takınmıyorum.. Sadece bir kadının ağzından bunu duymak istedim.. Yani geçrekten merak ettiğim için sordum.. Hatta cevaplamadınız ya daha da çok merak ediyorum şu an

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Trafigi kadinlar dizayn etseydi ne olurdu bilemem ki!!!
    Ben erkegim.
    Erkek akliyla bu düzenin mantikli oldugunu düsünüyorum.
    Ama görülüyorki sorunlu bir yaklasim bu.

Yani bir kadin anlatsa daha iyi olur.
    Ne bileyim kirmizi isiklar daha uzun yansin mesela diyebilir.
    Bu kadar kisa sürede makyajimizi tamamlayamiyoruz, trafik aksiyor gibi.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Motosikleti
    cbf1000-cygnus

Halen bu şekilde bir tavır sergilemeye devam ederek anlatılmak isteneni anlamak yerine kendi isteklerinize göre anlıyorsunuz, aslında kişi nasılsa karşısındakinin de o şekilde olduğunu sanarmış...
    Öyle olmadığını biliyorsun....

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:18 ----------

Ben erkegim.
    Erkek akliyla bu düzenin mantikli oldugunu düsünüyorum.
    Ama görülüyorki sorunlu bir yaklasim bu.

Yani bir kadin anlatsa daha iyi olur.
    Ne bileyim kirmizi isiklar daha uzun yansin mesela diyebilir.
    Bu kadar kisa sürede makyajimizi tamamlayamiyoruz, trafik aksiyor gibi.
    Attın bi fikir kaçma...
    Hayal et bakalım...

yengeden yardım alabilirsin...

Levsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NX 400
    Ufak bir kaç örnek vereyim
    Tüm trafik lambası direkleri temizlikten ışıl ışıl parlardı, ancak hepsinin üstünde bir dantel olurdu.
    Yeşil ışık yanıp yayalar geçmeye başladığında, hazır trafik durmuşken elinde süpürge yaya geçidini temizlemeye dalan ve onu bunu çekil şöyle diye itiştiren bir kadın mutlaka olurdu.
    dreamkiller bunu beğendi.

Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    Analarımız zamanı olsaydı dediğin doğruydu dantel konusunda Lakin günümüz kadınlarında o merak çok yaygın değil..

Ben onun yerine şöyle derdim, Tali yoldan yada ara yoldan anayola çıkarken yol üstünlüğü bende olmalı.. Anayoldan gelenler durup yol vermeli, En sol şeritte giderken sağ çıkışa girmem için 10 metre kala sağa sinyal vermem yeterli.. Bu anda bütün trafik durmalı ve bana yol vermeli. Herhangi bir yerde flaşörleri yakmam orada durabilmem için yeterli bir sebeptir.Herkes istediği şeritte istediği hızda seyir yapabilmelidir. İş çıkışı arkadaşlarla, şirkette yeni başlayan finans müdiresinin ultra mini eteğini çekiştirirken önümdeki araca çarpmam sadece ve sadece çarptığım öndeki aracın sorunudur. Arabada bebeğim yada çocuğum varken hiç bir araç bana 50 metreden fazla yaklaşamaz aksi takdirde küfür serbesttir.....vb gibi..

Motosikleti
    Alıntı Levsy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ufak bir kaç örnek vereyim
    Tüm trafik lambası direkleri temizlikten ışıl ışıl parlardı, ancak hepsinin üstünde bir dantel olurdu.
    Yeşil ışık yanıp yayalar geçmeye başladığında, hazır trafik durmuşken elinde süpürge yaya geçidini temizlemeye dalan ve onu bunu çekil şöyle diye itiştiren bir kadın mutlaka olurdu.
    Şimdi anlatmak istesem birçoğunuzun vereceği cvplar bu şekilde olacağı için anlatmaktan ziyade düşünmüyorum bile, siz ciddi ciddi bir soru sorsanız bile ciddi hayati bir konu üzerine tartışılsa bile, bir çok arkadaşımız alaycı bir tavır sergileyerek konunun içine etmeyi tercih ediyorlar... ayrıca anlatsam ne değişecek, şahsıma saygı konuya da ciddiyet mi duyacaksınız? dünya üzerinde değişimler mi olacak? sadece kendi egomuzu tatmin etmekle kalacağız...

Şimdi bir laf söyleyeceğim, baştan söylüyorum çünkü bunun altından da hoş olmayan şeyler çıkarmayı be*****eksiniz yani.... Neden herşeyi kadın yada erkek dizayn ediyor? Neden beraber çalışıp trafiği düzenlemeyi düşünmüyorsunuz? böylece her iki ayrı cinste birbirinin açığını bulup düzeltme şansı olurdu... tabi egolara yenik düşmeyip baskı uygulamadan... ütopik bir düşünce...

Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    ayrıca anlatsam ne değişecek, şahsıma saygı konuya da ciddiyet mi duyacaksınız? dünya üzerinde değişimler mi olacak? sadece kendi egomuzu tatmin etmekle kalacağız...
    Bilakis biz, motor kullanmayı becerebilen, seven ve kullanan kadınlara çok fazla SAYGI duyuyoruz zaten.. Saygı duymadığımız konu kadın erkek farketmez hayatımızı tehlikeye atan tüm trafik öküzleridir.. Baştan yanlış birşey var ki o da ; Bizim zaten saygı duymadığımız şeklinde kendinizi şartlandırmanız dır..

Motosikleti
    Hayır yanlış anladınız.. Ben burda alaycı tavır falan takınmıyorum.. Sadece bir kadının ağzından bunu duymak istedim.. Yani geçrekten merak ettiğim için sordum.. Hatta cevaplamadınız ya daha da çok merak ediyorum şu an
    Analarımız zamanı olsaydı dediğin doğruydu dantel konusunda Lakin günümüz kadınlarında o merak çok yaygın değil..

Ben onun yerine şöyle derdim, Tali yoldan yada ara yoldan anayola çıkarken yol üstünlüğü bende olmalı.. Anayoldan gelenler durup yol vermeli, En sol şeritte giderken sağ çıkışa girmem için 10 metre kala sağa sinyal vermem yeterli.. Bu anda bütün trafik durmalı ve bana yol vermeli. Herhangi bir yerde flaşörleri yakmam orada durabilmem için yeterli bir sebeptir.Herkes istediği şeritte istediği hızda seyir yapabilmelidir. İş çıkışı arkadaşlarla, şirkette yeni başlayan finans müdiresinin ultra mini eteğini çekiştirirken önümdeki araca çarpmam sadece ve sadece çarptığım öndeki aracın sorunudur. Arabada bebeğim yada çocuğum varken hiç bir araç bana 50 metreden fazla yaklaşamaz aksi takdirde küfür serbesttir.....vb gibi..
    İşte bundan bahsediyordum... Ciddiyetle dinlemeyi düşünmüyorsunuz ki bir fikrim varsa bile anlatayım!!

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:39 ----------

Bilakis biz, motor kullanmayı becerebilen, seven ve kullanan kadınlara çok fazla SAYGI duyuyoruz zaten.. Saygı duymadığımız konu kadın erkek farketmez hayatımızı tehlikeye atan tüm trafik öküzleridir.. Baştan yanlış birşey var ki o da ; Bizim zaten saygı duymadığımız şeklinde kendinizi şartlandırmanız dır..

Şartlandırma değil, yaşanandır, babalarımız erkek kardeşlerimiz erkek arkadaşlarımız kocalarımız arkadaşlarımız dostlarımızın bu şekilde yapıyor olmasıdır... Bu genele söylenmiştir, ben şanslı kesimdenim, babam olsun, arkadaşlarım olsun her zaman destektiler...
    helin126 bunu beğendi.

Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    Bakın verdiğim örnekler başımdan geçen örneklerdir.. Size bile garip geliyor değilmi? Hatta dalga geçtiğimi zannediyorsunuz.. Siz bile ulan herif dalga geçmiş diyorsunuz.. Ama bunlar istanbul trafiğinde başımdan geçen şeyler.. Siz yolun ortasında duran ve neden duruyorsun diye sorduğunuzda 4 lüler yanıyor görmüyormusun diye azar yediniz mi hiç? Komik ama gerçek.. Dediğim gibi yukarıdaki alıntılar dalga geçmek amaçlı değillerdir tamemen yaşadığım şeylerdir.. Ben paylaşayım siz ister ciddiye alın ister gülün geçin ama durum bu..

Bu konuda ne düşündüğünüzü gerçekten öğrenmek isterim.. Yani ne nasıl olmalıydı? Belki problem gerçekten sizde değil bizdedir.. Belki paylaşacağınız bir iki kelam cümle bizlerin olaya balış açımızı değiştirmemize vesile olur.. Belki bu sayede yapılan bazı hatalardan kurtulmuş oluruz..

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Özlem paradigma degisimleri düsünen beyinlerin bunu ifade etmesiyle olur ancak.
    Sen yaz.
    Bakarsin güzel katkilar çikar ortaya.
    dreamkiller bunu beğendi.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Neden herşeyi kadın yada erkek dizayn ediyor? Neden beraber çalışıp trafiği düzenlemeyi düşünmüyorsunuz? böylece her iki ayrı cinste birbirinin açığını bulup düzeltme şansı olurdu...
    Trafik denen nane insanlar için dizayn edilir...
    Kadınlar veya erkekler için değil...
    bütün insanların faydalanacağı şekilde...
    Çocuklar bile düşünülmüştür bu düzende...
    Kalkıp biri (CoQ) derse erkekler için düzenlenmiştir diye,
    Ancak buna gülerim...
    Hatta o bile gülüyordur dediğine...

Garip garip yerlerde mana aramayın...
    Kadın yaratılışına uygun olmadığı gerçek...
    Arada çıkan istisnalar hariç tabi bu durumdan....
    Kişiselleştirmeden genel anlamda konuşalım...

Motosikleti
    Bakın verdiğim örnekler başımdan geçen örneklerdir.. Size bile garip geliyor değilmi? Hatta dalga geçtiğimi zannediyorsunuz.. Siz bile ulan herif dalga geçmiş diyorsunuz.. Ama bunlar istanbul trafiğinde başımdan geçen şeyler.. Siz yolun ortasında duran ve neden duruyorsun diye sorduğunuzda 4 lüler yanıyor görmüyormusun diye azar yediniz mi hiç? Komik ama gerçek.. Dediğim gibi yukarıdaki alıntılar dalga geçmek amaçlı değillerdir tamemen yaşadığım şeylerdir.. Ben paylaşayım siz ister ciddiye alın ister gülün geçin ama durum bu..

Bu konuda ne düşündüğünüzü gerçekten öğrenmek isterim.. Yani ne nasıl olmalıydı? Belki problem gerçekten sizde değil bizdedir.. Belki paylaşacağınız bir iki kelam cümle bizlerin olaya balış açımızı değiştirmemize vesile olur.. Belki bu sayede yapılan bazı hatalardan kurtulmuş oluruz..
    Hiç sanmıyorum birşeylerin değişeceğine, istisnalar kaideyi bozmaz diyorum sadece...

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:37 ----------

Trafik denen nane insanlar için dizayn edilir...
    Kadınlar veya erkekler için değil...
    bütün insanların faydalanacağı şekilde...
    Çocuklar bile düşünülmüştür bu düzende...
    Kalkıp biri (CoQ) derse erkekler için düzenlenmiştir diye,
    Ancak buna gülerim...
    Hatta o bile gülüyordur dediğine...

Garip garip yerlerde mana aramayın...
    Kadın yaratılışına uygun olmadığı gerçek...
    Arada çıkan istisnalar hariç tabi bu durumdan....
    Kişiselleştirmeden genel anlamda konuşalım...
    Kişisellik bunun neresinde? Madem kadınlara göre değil o zaman neden eşine öğrettin motora binmeyi? Hem uygun değil diyorsun hemde aksini yapıyorsun?

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:41 ----------

Sadece trafik kurallarıyla sınırlandırmak yanlış olurdu, ayrıca denetimlerin daha fazla olmasını ve haklı olanı haksız sayan, haksız olanı haklı sayan düzenin değişimi gerekir başta, yani sadece trafik kuralları değil, insanların değişimiyle başlardı bu değişim...

Motosikleti
    cbf1000-cygnus

Madem kadınlara göre değil o zaman neden eşine öğrettin motora binmeyi? Hem uygun değil diyorsun hemde aksini yapıyorsun?[COLOR="Silver"]

.
    İşte..Bendekide akıl...
    Deneyelim dedik...

Motosikleti
    İşte..Bendekide akıl...
    Deneyelim dedik...
    Umarım güzel binmiştirde utandırmıştır seni

5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)