Bayandan motorcu olmaz, hadi kardeşim güle güle...
Reklamlar
-
Ehliyetin parayla alındığı bir ülkedeyiz.Parayla ehliyet alanlar arasında kadınlar yoktur.Buda demek oluyor ki kazaların nedeni acemi olduğu iddia edilen kadınlar değil.Trafik bilgisi olmayan(malesef belli bir eğitim,öğretim edinememiş)vatandaşlardan meydana gelmekte.Kırmızı ışık kavgası yüzünden insanların birbirini öldürdüğü bir memlekette yaşıyorken trafikte ki azınlığa .ok atmak.Kolayına kaçmaktır.
Reklamlar
-
Soykan67 adlı üyeden alıntı
Türkiye'de ehliyet kurslarının durumu ortada, eğitim namına ortada bir şey yok. Kadın sürücülerinin çoğu bilinçsiz bir şekilde otomobil kullanıyor. Kendilerini geliştirmeye ihtiyaç duymadıkları içinde bu bilinçsiz kullanım devam ediyor. Annemden dolayı kadın sürücülerin de gayet iyi otomobil kullandığını düşünürdüm, ta ki motosiklet kullanmaya başlayana kadar. Aslında bunun kadını erkeği yok. Türkiye'de motosiklet kullanıcısı iseniz çoğu zaman tehlikedesiniz fakat, kadın sürücülere karşı şahsen ayrı bir korkum var.
Türkiye'de ehliyet kursları ne zaman doğru düzgün eğitim verir, işte o zaman kadın sürücülere olan güvenim artar. Neredeyse her gün motosiklet üstünde biri olarak benim düşüncelerim bunlar.
Motosiklet konusunda ise kadınların otomobile nazaran daha iyi oldukları düşüncesindeyim. Bu sebeple kadınlardan gayet iyi motosiklet sürücüsü olur.
Arkadaşlar her ne kadar şu son yıllarda bayanların araç kullanımı artmış olsa da, fırsat verilmediği için, yıllarca baskı altında yaşadıkları ve herhangi bir araçla tanışma fırsatı dahi bulamadıkları için, bu konularda ki yetilerini geliştirme şansları da olmamıştır, çocuklarına torunlarına aktaramamışlardır... Ben araba ve motosiklet kullanmasını açıkçası küçükken babamın benim hevesimi kırmayarak desteklemesi sayesinde gözlemleyerek öğrenip, birkaç değerli arkadaşım sayesinde pekiştirmişimdir... babam bana baskı yapıp hevesimi kırmış olsaydı bugünkü güvenim olmaz ayrıca hevesimde olmazdı... trafikte rahatım çünkü araçları gözlemleyebiliyorum, bunuda kısa bir süreye değil yıllarca yaptığım gözlemlerime borçluyum... çok mükemmel makas yaparak motor kullanmıyorum, ancak kendi ve çevremdekilerin güvenliğini tehlikeye atmadan varacağım yere varıyorum, buda mutlu olmama yetiyor...
Nereye gittiğin değil, kiminle gittiğin önemlidir...
-
ÖzLeMKaYrA adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar her ne kadar şu son yıllarda bayanların araç kullanımı artmış olsa da, fırsat verilmediği için, yıllarca baskı altında yaşadıkları ve herhangi bir araçla tanışma fırsatı dahi bulamadıkları için, bu konularda ki yetilerini geliştirme şansları da olmamıştır, çocuklarına torunlarına aktaramamışlardır... Ben araba ve motosiklet kullanmasını açıkçası küçükken babamın benim hevesimi kırmayarak desteklemesi sayesinde gözlemleyerek öğrenip, birkaç değerli arkadaşım sayesinde pekiştirmişimdir... babam bana baskı yapıp hevesimi kırmış olsaydı bugünkü güvenim olmaz ayrıca hevesimde olmazdı... trafikte rahatım çünkü araçları gözlemleyebiliyorum, bunuda kısa bir süreye değil yıllarca yaptığım gözlemlerime borçluyum... çok mükemmel makas yaparak motor kullanmıyorum, ancak kendi ve çevremdekilerin güvenliğini tehlikeye atmadan varacağım yere varıyorum, buda mutlu olmama yetiyor...
Peki şimdiye kadar neden bir Bay sürücü kadar ustaca kullanmıyorsun?..
Varacağın yere varmak yetiyor mu?...
Sadece bu mu ?...
Yıllardır motora biniyorum diyorsun..
Neden daha geliştirme ihtiyacı duymuyorsunuz...?..
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
agilty adlı üyeden alıntı
tanidigim yada gordugum uc-bes bayan motorcu var. onlarinda motorlarini erkek arkadaslari almis yada erkek arkadaslari yonlendirmis ama hic kendi parasiyla alan merak eden erkekler gibi cekirdekten yetisen bayan motorcu gormedim. bu yuzden motor konusunda bayanlar benimde gozumde ikinci planda. ben memnunum arkadas motorcularin erkek olmasina. bayan girdimi bu isin icine tadi kacar..
Neden acaba kendi paralarıyla alamıyorlar? okuyabilen kesim okul bittikten sonra ailevi istek veya şahsi istekle evlilik yoluna gidiyor, eğer çalışıyorsa parası ya ailesine yada evlilik hazırlığına gidiyor, eğer evlenmişse, genelde çalışıyor ve çocuğu varsa çokta zamanı ve parası kalmıyor... Genelde de ailesi eşi sevgilisi motor almasına izin vermiyor...
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:06 ----------
alp_tunay adlı üyeden alıntı
Peki şimdiye kadar neden bir Bay sürücü kadar ustaca kullanmıyorsun?..
Varacağın yere varmak yetiyor mu?...
Sadece bu mu ?...
Yıllardır motora biniyorum diyorsun..
Neden daha geliştirme ihtiyacı duymuyorsunuz...?..
Bu kadar olumsuz yaklaşan erkeğin arasında canımı ortaya koymamak adına, yada tabiri caizse derler ya (ayıp olacak kızmayın) sidik yarıştırmamak adına desem yeterli olur mu? Ayrıca benim maksadım yarışçı olmak değil, bir yerden bir yere keyifle güvenle varabilmek, kişilerin istekleri ve ihtiyaçları kişiden kişiye değişiklik gösterir, herkes bir olacak diye bir durum söz konusu değildir...
-
Bu kadar olumsuz yaklaşan erkeğin arasında canımı ortaya koymamak adına, yada tabiri caizse derler ya (ayıp olacak kızmayın) sidik yarıştırmamak adına desem yeterli olur mu? Ayrıca benim maksadım yarışçı olmak değil, bir yerden bir yere keyifle güvenle varabilmek, kişilerin istekleri ve ihtiyaçları kişiden kişiye değişiklik gösterir, herkes bir olacak diye bir durum söz konusu değildir...
Yarışçı olun demiyoruz ki..
Sanki biz yarışçıyız...
Aradan dereden makas ta atın demiyoruz...
Ama trafikte diğer araçlar için tehlike olmayın...
Hem de sizler diğer araçlar tarafından ezik görülüp ezilmeyin...
Olumsuz yaklaşım değil..
Gerçeksel yaklaşım....
Hep dedim...Ve bundan sonra da değişmeyecek...
Bayandan motorcu olmaz...
Sadece RİDER olur...
-
Yarışçı olun demiyoruz ki..
Sanki biz yarışçıyız...
Aradan dereden makas ta atın demiyoruz...
Ama trafikte diğer araçlar için tehlike olmayın...
Hem de sizler diğer araçlar tarafından ezik görülüp ezilmeyin...
Olumsuz yaklaşım değil..
Gerçeksel yaklaşım....
Hep dedim...Ve bundan sonra da değişmeyecek...
Bayandan motorcu olmaz...
Sadece RİDER olur...
Ben şahsım adıma diğer araçlar ve kendim için tehlike arz ettiğimi düşünmüyorum... gerektiği yerde yol vermesinide biliyorum, trafik kurallarına göre yol hakkı benimse geçmesinide biliyorum... arkamdan gelen araç şehir içinde 100 le gitmeye çalışıp sağ şeritte seyrediyorsa beni beklemek zorunda, kuralları onun için çiğnemek zorunda değilim, tabi bu acil bir durum değilse (ambulans itfaiye polis veya hasta taşıyan herhangi bir araç...)
-
[QUOTE=ÖzLeMKaYrA;2977905 arkamdan gelen araç şehir içinde 100 le gitmeye çalışıp sağ şeritte seyrediyorsa beni beklemek zorunda,)[/QUOTE]
Zorunda ama öyle olmuyor işte...
Çekirge misali..
3-5 zıplar , sadistin birine denk gelirsin....
Şuna da açıklama getireyim...
Şahsın adına konuşmuyorum...
Genel olarak söylüyorum...
Kontrol ve refleks mekanizması daha yavaş çalışıyor bayanların..
Trafik okuma desen hiç yok..
-
Zorunda ama öyle olmuyor işte...
Çekirge misali..
3-5 zıplar , sadistin birine denk gelirsin....
Şuna da açıklama getireyim...
Şahsın adına konuşmuyorum...
Genel olarak söylüyorum...
Kontrol ve refleks mekanizması daha yavaş çalışıyor bayanların..
Trafik okuma desen hiç yok..
Peki neden yok bunu düşündün mü hiç? fırsat mı verildi zamanında, zaman mı ayrıldı, eğitim mi verildi bayanlara? Erkekler yıllarca bu tarz konularda her zaman serbesttiler ve imkanları dahilinde isteklerini gerçekleştirip yeteneklerini gösterdiler... bayanlar küçümsendikçe fırsat verilmedikçe bu tarz konularda gelişemeyecekler, sebebi de egosuna yenik düşmüş erkekler olacaktır... bende bunu genel olarak söylüyorum, çünkü fırsat veren, eğitim veren, anlayış gösteren arkadaşlarımız var ki bunlardan birisi de sensin Alp...
-
kadın düşmanı alp
yolalım saçlarını
-
Peki neden yok bunu düşündün mü hiç? fırsat mı verildi zamanında, zaman mı ayrıldı, eğitim mi verildi bayanlara? Erkekler yıllarca bu tarz konularda her zaman serbesttiler ve imkanları dahilinde isteklerini gerçekleştirip yeteneklerini gösterdiler... bayanlar küçümsendikçe fırsat verilmedikçe bu tarz konularda gelişemeyecekler, sebebi de egosuna yenik düşmüş erkekler olacaktır... bende bunu genel olarak söylüyorum, çünkü fırsat veren, eğitim veren, anlayış gösteren arkadaşlarımız var ki bunlardan birisi de sensin Alp...
Ama bu gidişi değiştiremiyoruz mallesef...
Keşke değiştirebilsek....
Bayanlık içgüdüleri ağır basıyor araç kullanırken...
tigermbz adlı üyeden alıntı
kadın düşmanı alp
yolalım saçlarını
Ben mi
Yok be...
Hanımın 6 yıllık A2 si var...
Pisiklete binmeyi bilmez...
Ama motor kullanmayı öğrendi..
Büyük sabırla ben öğrettim...
-
Ama bu gidişi değiştiremiyoruz mallesef...
Keşke değiştirebilsek....
Bayanlık içgüdüleri ağır basıyor araç kullanırken...
Erkekler bu şekilde yapmaya devam ettikçe değişmez...
-
Ben mi
Yok be...
Hanımın 6 yıllık A2 si var...
Pisiklete binmeyi bilmez...
Ama motor kullanmayı öğrendi..
Büyük sabırla ben öğrettim...
zati zamanında yaptığın düşmanlıklar yüzünden saçsız kaldın
-
Konuyu değiştirmek istiyorum
Yeni başlığımız "Elini yağa sokmaktan korkan kişiden motorcu olmaz" bu sayede kadın kullanıcılar bir adım geride başlayacaktır müsabakaya
If you don't Ride, You don't know...
Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing
-
dreamkiller adlı üyeden alıntı
Konuyu değiştirmek istiyorum
Yeni başlığımız
"Elini yağa sokmaktan korkan kişiden motorcu olmaz" bu sayede kadın kullanıcılar bir adım geride başlayacaktır müsabakaya
Ne alaka? bayanların elleri erkeklerden daha fazla yağa bulanıyor bir kere....
-
Erkekler bu şekilde yapmaya devam ettikçe değişmez...
Bayanlık içgüdüsüyle erkeklerin ne alakası var yahu...
Siz '' ay motorumun orası çizildi,o çukura girmem tekerim çamur olur, gazı çok vermem motorum eskir,
Bu yolda hızlı gidilmez kural bu , zaten ben de hızlı gitmekten hoşlanmam diye düşünürseniz tabiikide gelişmessiniz..
Bizim suçumuz ne?...
DNA larınızla oynayacak halimiz yok..
-
aslında tam olarak zeytinyağından bahsetmemiştim.. Hani 5000 km boyunca silindilerle birlikte yüksek devirler çevirmiş, artık katran karasına dönüşmüş yağdan bahsetmiştim ama sizinki de ayrı bir bakış açısı tabi.. Saygı duyarım..
Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing
-
Bayanlık içgüdüsüyle erkeklerin ne alakası var yahu...
Siz '' ay motorumun orası çizildi,o çukura girmem tekerim çamur olur, gazı çok vermem motorum eskir,
Bu yolda hızlı gidilmez kural bu , zaten ben de hızlı gitmekten hoşlanmam
diye düşünürseniz tabiikide gelişmessiniz..
Bizim suçumuz ne?...
DNA larınızla oynayacak halimiz yok..
Çevirme... az önce anlattım zaten...
-
Motosiklet Eğitmeni
Kadinlarin trafikte yetersiz görünmelerinin sebebi beceriksiz olmalari degildir arkadaslar.
Trafik dedigimiz olgu,
erkek mantigina göre dizayn edilmis, kadinlarin bakis açisi düsünülmemistir.
Siz kadinlari erkek gibi davranmaya zorluyorsunuz.
Halbuki trafik düzenlemesini kadinlar yapsaydi,
bu sefer biz erkekler uyum saglayamayacak ve beceriksiz bir görünüm verecektir.
Yani mesele kadinlarin trafigi okuyamamasi degil,
erkeklerin uydurdugu trafik düzenidir.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
Ayrıca "KADIN" imge si kullanmadım mesajımda farkettiniz mi bilmiyorum.. Hayatınız boyunca kaç tane kadın tanıdınız aksam eve geldiğinde her tarafı motor yağı lekesi olan?
-
dreamkiller adlı üyeden alıntı
aslında tam olarak zeytinyağından bahsetmemiştim..
Hani 5000 km boyunca silindilerle birlikte yüksek devirler çevirmiş, artık katran karasına dönüşmüş yağdan bahsetmiştim ama sizinki de ayrı bir bakış açısı tabi.. Saygı duyarım..
İyiki hatırlattın yağ değişimi zamanı gemişti...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)