Özürlüler İçin Yaptırılan Asansörlere Binen Krolar
Reklamlar
-
Sinan Er adlı üyeden alıntı
Başlığı açan arkadaşım. Önce sen gerekli saygıyı göster. Dikkat edersen o asansörlerde "ENGELLİLER İÇİNDİR" Yazar. Özürlü değil, Engelli.
Bu iki kelime arasında fark göremeyenler yorum yazmazsa sevinirim.
yalnız bahsettiğimiz kişiler kendilerine "engelli" denmesinden rahatsız oluyorlar. Çünkü kendileri engelli olmadıklarını düşünüyor. Bunu birkaç televizyon programın da söylediklerini duymuştum, yani asansörlerde "engelliler içindir" yazması iyi niyetli bir girişim ama birde bunu sakatlara sorsalardı keşke.
(Derneklerinin ismi de Türkiye Sakatlar Derneği dir.)
http://www.tsd.org.tr/
Reklamlar
-
RunemagicK adlı üyeden alıntı
yalnız bahsettiğimiz kişiler kendilerine "engelli" denmesinden rahatsız oluyorlar. Çünkü kendileri engelli olmadıklarını düşünüyor. Bunu birkaç televizyon programın da söylediklerini duymuştum, yani asansörlerde "engelliler içindir" yazması iyi niyetli bir girişim ama birde bunu sakatlara sorsalardı keşke.
(Derneklerinin ismi de Türkiye Sakatlar Derneği dir.)
http://www.tsd.org.tr/
1960 yılında kurulmuş bu dernek. O yıllarda sakat denırdı. Daha sonraları özürlü denmeye başladı. Kanunda da özürlü olarak geçer. Yeni kanun tasarısında bu kelime engelli olarak değişecek.
Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........
-
Sinan arkadasım google özürlü sözlük anlamı nedir ? yazıpta bana burda artislik yapma .Gidiyosun anlanması gereken en son şeyi anlıyosun neyin tribine girdin onuda anlamadım.
Özürlü ; engeli olan sakat. Engelli; özrü olan demektir git istediğin yerde arastır.
Şimdi sen beni anlamamakta kararlımısın.
Tekrar ediyorum benim özürlü dediğim sizin bizim aramızda arkadaslar için kullandıgımız özürlü anlamında değil! oke
-
Konu amacindan sapmis, sacma ve kisir bir tartisma nedeniyle..
-
-
başka milletlerdede varmıdır aceb anlatılmak isteneni anladığı halde işine geldiği gibi yorumlayıp konuyu açanı açtığına pişman eden zihniyet.
Biz ki kula kulluk edip cennete gitme kaygısıyla üç maymunu oynayanlardan değiliz.
-
Konuyu açan arkadaşım bu ince düşüncenden dolayı tebrik ediyorum seni. Bende her sabah kullanırım o metroyu ve her seferinde o asansörü kullanan özellikle genç insanlara sinir oluyorum. Tam metronun kapısı açılır açılmaz koşarak o asansörde ilk önce binme yarışına giren insanlara iğrenerek bakıyorum.
Bu arada konunun özünden sapmayalım arkadaşlar lütfen.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)