Motosikletlerde Güvenlik Sistemleri (Alarm kilit zincir v.b)
Reklamlar
-
Arkadaşlar sizlerinde bir fikrinizi alayım
Yeni almış olduğum motosikletimi kapının önüne koyuyorum ne yazık müstakil evde oturmuyorum apartmanımıza ait bir garaj da yok evimin yanı otopark ama otoparka almıyorlar motosikletleri düşüp devriliyormuş arabaların üzerine.
Lafı uzatmayayım hiç oturmuş olduğum evin alt kattaki komşumun camının dış parmaklık demirleri var motosikletimi oraya nalburdan almış olduğum zincirle kilitliyorum birde hudson dan almış olduğum halat kilit var onunla da arka tekerlek ten geçirerek arka çanta monte etme yerininde içinden geçirerek oradan da kilitliyorum birde motosikletin kendi direksiyon kilitini de kilitliyorum.
şimdi birde alarm almak istiyorum
sizler nasıl güvenlik tedbirleri alıyorsunuz benim gibi sokak da bırakan arkadaşlar özellikle size soruyorum nasıl tedbir almalıyım daha çok nelere dikkat etmeliyim tavsiyelerinizi bekliyorum
alarm kullanan arkadaşlar sizlerde yorum yazarsanız sevinirim hangi ürünü kullanayım alarmda nelere dikkat etmeliyim cidden kafama takılıyor bir şey olacakmış gibi.
Şimdiden teşekkür ediyorum yardımlarınızdan dolayı
Reklamlar
-
dışarıda bıraktığım zamanlarda 10mm çelik yat zinciri var onunla sokak aydınlatması tarzı yerlere yalenin kilidiyle motoikletin şasesinden dolaştırarak kilitlerim ön tek disk olduğundan çift disk kilidi takarım(master lock) alarmı açarım birde evimin önüyse iki köpeğim var zincir sesine eğittim hemen havlamaya başlarlar evdeysem 92 fs var vay haline değilsem bizimkiler jandarmayı arar o zamanda yandı işte
alarm olarakta ben 30 tllik seyyar olanlardan aldım aküyü bitirmesin diye
bir tavsiyede vereyim eğer kullandığınız halat ve zincir inceyse yada çelik değilse yere yada duvara uzak dursun yani hırsız demir makasıyla buralardan güç alıp kesemesin
benim kilitlerde açıktaysa yani üzeri kapalı değilse bunu kullanırım
http://www.yalekilit.com/yale/marin_asma.html
eğer kapalıysada 50tl lik bir modeli var onu onu kullanırım linkini bulamadım
-
Bizim de mahallede bir motosikleti çalmışlar.Sadece o da diyil 16-17'lik ergenler üzerine çıkıp sigara içiyolar,motosikleti Kavacıkta ana cadde de bir kaldırıma bırakıyorum mecburen işi gücü olmayan motora sarıyor.Bu yüzden bende alarm hakkında araştırma yapıyordum.Arkadaşlar uzun lafın kısası motosiklete dokunan olunca yeri göğü inleten bir alarm var mı bildiyiniz?Serdar Abiyi bilmiyorum ama benim bütçem maximum 150 tl yardımcı olursanız çok sevinirdim.Yoksa rahat-rahat işimle uğraşamıyorum aklım hep motosiklette kalıyor.Konunun takipçisiyim saygılar
-
Ben az önce dx'ten pilli, kumandalı alarm siparişi verdim. Aküye bağlantısı olmadığı için daha güvenli bence. Sesi de 120 desibel.
Çünkü hırsızlar aküye giden alarm kablosunu kesip emeline daha kolay ulaşıyor.
Benim alma sebebim, hırsızlıktan ziyade, işyerinde motosikletin üstünde oturup kirleten gençler.
Aynı ürün Türkiye'de 30 lira + kargo ücreti iken, dx'te $8.30 (15.56 tl). Tabi ürünün gelmesi 1 ayı geçebiliyormuş.
Mobil baglanıyorum, yoksa linki verirdim. Gittigidiyor'da falan var ama dediğim gibi 30 lira + kargo.
-
Yabancilarin uzerine oturma olayi cok keyifsiz evet
-
şuan yaptığın güvenlik sistemin aşırı zaten bir de alarm alacam diyorsun bir de elektrik ver motora tutunca kavrulsun hırsız :D diskli motorlar için alarmlı disk kilitleri var takarsın olur biter çok üzerine titreme motorun Allah saklasın bişey olur
RAKİBİNİ GEÇ, SINIFINI GEÇ , AMA GÜLÜP GEÇME..
-
rs_guven adlı üyeden alıntı
Ben az önce dx'ten pilli, kumandalı alarm siparişi verdim. Aküye bağlantısı olmadığı için daha güvenli bence. Sesi de 120 desibel.
Benim alma sebebim, hırsızlıktan ziyade, işyerinde motosikletin üstünde oturup kirleten gençler.
Aynı ürün Türkiye'de 30 lira + kargo ücreti iken, dx'te $8.30 (15.56 tl). Tabi ürünün gelmesi 1 ayı geçebiliyormuş.
Mobil baglanıyorum, yoksa linki verirdim. Gittigidiyor'da falan var ama dediğim gibi 30 lira + kargo.
Bu arada belirtmeyi unutmuşum. Dx'te kargo ücreti yok. Yani Türkiye'ye ücretsiz kargo.
-
Bu arada belirtmeyi unutmuşum. Dx'te kargo ücreti yok. Yani Türkiye'ye ücretsiz kargo.
Aynını aldım. 8 günde geldi. Sadece çok soğuk havada pili işlevini yitiriyor ve soğukta çalışmıyor.
Ama eve alıp biraz ısıtınca eskisi gibi çalışıyor.
-
bende aldım geçen gün elime geçti.şahane birşey..selenin altına koyuyorum.motor yan ayaktayken düzeltirsen bangır bangır çalıyor 2 adet uzaktan kumandası ile beraber geliyor.
-
Valla bugun calisiyorum su bahsedilen alar nasil birsey bende bir bakayim en iyisi
-
http://dx.com/p/vibration-activated-120db-anti-theft-security-alarm-with-remote-controls-1-x-9f22-73407
BENİM ALDIGIM URUN BU
-
Ebay dan alisveris yaptim bir kac kez ama urun gecgelmekten ziyade ptt de buhar oluyor her ne hikmetse bosa para odemis oluyorsun
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:32 ----------
sekohtc adlı üyeden alıntı
şuan yaptığın güvenlik sistemin aşırı zaten bir de alarm alacam diyorsun bir de elektrik ver motora tutunca kavrulsun hırsız :D diskli motorlar için alarmlı disk kilitleri var takarsın olur biter çok üzerine titreme motorun Allah saklasın bişey olur
Dostum gulme bana ama emin ol onuda dusundum :-)
-
Bu aralar benim de içim rahat değil.Aynı senin yaptığın gibi bırakıyorum motoru akşmaları.Hiç huzurlu değilim.Bir an önce alarm almam lazım.
-
dtahir adlı üyeden alıntı
Bu aralar benim de içim rahat değil.Aynı senin yaptığın gibi bırakıyorum motoru akşmaları.Hiç huzurlu değilim.Bir an önce alarm almam lazım.
Abi beraber alalim.indirim yaparlar ozaman otosever de montaj yaptiririz ben koruma malzemeside taktiracagim buyuk ihtimalle
-
serdar37100 adlı üyeden alıntı
Abi beraber alalim.indirim yaparlar ozaman otosever de montaj yaptiririz ben koruma malzemeside taktiracagim buyuk ihtimalle
Alarm çözüm değil. Hırsız alarmı da, bağlantı noktasını da bilir.
Geçen gün benim arkadaşımın ybr'sini alarmlı ve bahçesinde olmasına rağmen, alarm kablosunu keserek çalmışlar.
Alarm kablosunu kestiğini nerden mi biliyoruz? Iki gün sonra terk edilmiş halde bulduk ve alarm kablosu kesikti.
Bunun güvenli tarafı, hırsızın alışık olduğu alarmdan olmadığı için fark edemeyecek. Alarm öter ötmez de panik ve topuk
---------- Post added at 10:26 ---------- Previous post was at 10:22 ----------
Ebay dan alisveris yaptim bir kac kez ama urun gecgelmekten ziyade ptt de buhar oluyor her ne hikmetse bosa para odemis oluyorsun
Paypal'dan ödeme yapıyorsun. Hiç yapmadım ama istediğin zaman para iadesi talep edebiliyorsun.
Internette bununla ilgili bilgiler vardır. Yani para hiçbir zaman boşa gitmez.
---------- Post added at 10:29 ---------- Previous post was at 10:26 ----------
sbr adlı üyeden alıntı
bende aldım geçen gün elime geçti.şahane birşey..selenin altına koyuyorum.motor yan ayaktayken düzeltirsen bangır bangır çalıyor
2 adet uzaktan kumandası ile beraber geliyor.
Benim aldığım daha ucuz ama tek kumandası var.
-
ilk tavsiyem motosikletini göz önünde koymaman yönünde cünkü,
görünüyor ve göze batıyorsa
ne yaparsan yap motosikleti calmaya kalkasaklardır.
istanbuldasın ve büyük ihtimal kafaya takan insan onu bi şekilde calabilir..
http://www.anesmotor.com/?urun-1591-Masterlock-8024D-Zincir-Kilit.html 1 bunu sec derim.
xena marka bir disk kilidi olabilr. 2
sahte güvenlik kamerası olabilir yada bir güvenlik kamerası yapabilirsin..
şunu özellikle diyorum..
motosiklete yer bulmaya calış sokaga bahceye cok göz önünde kapının önünde duran motosikletin calınma vidyolarını izledik
adam bagladıgın pencereyle beraber atar kamyona götürür.
disk kilidine silikon sıkıyolar havlu sarıyorlar
hiç biri kesin önlem değil.. sadece zaman kazandırır sana
-
Zaten hırsızı durdurmak imkansız, sadece işini zorlaştırabiliriz.
Şimdi dx'e girdim. Siparişimi kargoya vermişler.
Yanlışlıkla faturayı da onayladım Allahtan ucuz birşey yoksa uykularım kaçardı
-
Valla nekadar tedbir alabilirsek artik yer yok bulma sansim yok zor valla allah esirgesin napalim bit tedbirimizi alalim allaha da emanet edelim hayirlisiyla birsey olmaz
-
Kardeşim bana uyar,alabiliriz beraber.
-
Bende komşunun parmaklıklarına bağlıyorum.O yüzden alarm takamam.Rahatsızlık uyandırır.elektiriksel aksamda bir alana gizli kontak yapılsa varmıdır bilgisi tecrübesi olan.Benim motorda imboda var ancak motor için bir işe yararmı fikrim yok açıkçası.
" MOTORUM OLMADAN ASLA !... "
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)