Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Dolmuş yakalayacağım diye yıldızlara ulaşacaktın be adam...

REKLAM ALANI
    alicebbar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT25+RKS Freccia
    Merhaba arkadaşlar bugün arkadaşımın motoru gt250r ile işten eve dönüyorum. Güneşli metro marketten, güneşli meydana çıkan yoldayım adamın biri dolmuş yakalayacağım diye pat girdi yola, yol akıyor haliyle bende yola uydum derken adam yola girmesin mi frenleme yaptım motor hızlı zank diye durmuyo! Dursa neyse de durdu duramadı derken adama yaklaştım son bi hamle ile dolmuşla yaya arasından diğer tabirle iğne deliğinden geçtim... Şahsen o adama çarpsam kaç takla atacağını bilmiyorum ama annesi hariç kendisine baya sövdüm yolda gece gece işmiydi siparişmiydi bilmiyorum ama araç yolunda her gördüğünüz yayayı uyarın belki bir gün 3 5 kişide olsa akıllanan olur... Vesselam.
    fz6_fazer bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    azizsele - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS
    hocam ben daha 150-160 km lik motorcuyumm... motosiklete binince anladım ki bizim milletimiz garip, yahu arkadaş motosikleti kimse araç olarak görmüyor ciddiye almıyor...çocuklar bile motoru ilk aldığım zaman sadece ara sokaklarda kendimi geliştirmeye çalışıyordum...300-500 metrelik bir sokakta çocuklar oynuyor..50-60 metreden başladım kornaya basmaya , dinleyen yok.. yaklaştım yavaşladım herhalde farkeder kaçar diye durm gereği hissetmedim abartısız söylüyorum 5 metre kala çocuk farketti ve panikle ben sağa kaçtım o da kaçtığım yöne ben sola kaçtım oda o yöne frene asıldığım gibi motor tökezledi.. işin ehli arkadaşlara bu komik geliyordur belki ama o 5-10 metrelik mesafe bana çok zor geldi... hızım da fazla değil çok çok 15-20 km ama insan panikliyor işte...

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:32 ----------

şimdi biraz daha iyi ve küstah hissediyorum kendimi biraz da motoru kebapçı servisi gibi kullanıyorum hergün en az 2-3 ufak tehlike atlatmazsam o gün kendimi şanslı hissediyorum...yola bakmadan çıkan ve sırtı trafiğe dönük koca koca ablalar-abiler-çocuklar...ara sokaktan caddeye çıkmak için arabanın burnunu taaa orta şeride kadar ( bunu sadece motorsikletlilere yapıyorlar ) sokan adamlar...daha birsürü hödüklük memlekette rutindenmiş yeni öğrendim
    just4techno ve merkezkale bunu beğendiler.

Motosikleti
    Mondial 100 ukh, 2001 Titan Deluxe
    Halkımız çok bilinçsiz. Yaya geçitine bakmadan çıkıyor. yolun orasına geliyor beni fark edip duruyor bana geç yapıyor. Be amca yol senin yolun orasına kadar gelmişsin geçsene karşıya artisliğin kime ?
    Fazla değil.. Bi Cbr'nin ruhsatında adım yazsa yeter.

otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700
    Alıntı alicebbar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar bugün arkadaşımın motoru gt250r ile işten eve dönüyorum. Güneşli metro marketten, güneşli meydana çıkan yoldayım adamın biri dolmuş yakalayacağım diye pat girdi yola, yol akıyor haliyle bende yola uydum derken adam yola girmesin mi frenleme yaptım motor hızlı zank diye durmuyo! Dursa neyse de durdu duramadı derken adama yaklaştım son bi hamle ile dolmuşla yaya arasından diğer tabirle iğne deliğinden geçtim... Şahsen o adama çarpsam kaç takla atacağını bilmiyorum ama annesi hariç kendisine baya sövdüm yolda gece gece işmiydi siparişmiydi bilmiyorum ama araç yolunda her gördüğünüz yayayı uyarın belki bir gün 3 5 kişide olsa akıllanan olur... Vesselam.
    hızınız kaç tı acaba
    Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
    Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
    Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez

Motosikleti
    MT25+RKS Freccia
    Aynen azizsele kardeş ya biz dikkatli olmasak ne yayanın nede araçların bizi göreceği yok kendi kendimizi koruyoruz resmen..

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:32 ----------

ahaha haklısın berkan kardeşim o tipleri yolda çok görüyorum babası yolu yaptırmış gibi yolda yürüyenler mi dersin plakayı almayı unutmuş koca koca ablalarımız mı dersin... ben şahsen elimden geleni yapıyorum çevremdekilere yaya yolu kaldırımdırı öğretmeye çalışıyorum inş. her motorcu benim gibidir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:34 ----------

Alıntı otopsici adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hızınız kaç tı acaba
    60 km civarıydı kardeş

ScaLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motoran CBS 150 Balancer 13' 7000km
    Karşıdan karşıya geçen biri, motoru gördümü durma ya da hızlanma ya da geri çekilme ihtiyacı duymuyor. Motor ya, nasılsa geçer bi yerden diye düşünüyorlar herhalde.. Yaya geçitleri kullanılsa yeminle yol vercem.. Ama nerdee..
    eray_uluyazı bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı ScaLa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Karşıdan karşıya geçen biri, motoru gördümü durma ya da hızlanma ya da geri çekilme ihtiyacı duymuyor. Motor ya, nasılsa geçer bi yerden diye düşünüyorlar herhalde.. Yaya geçitleri kullanılsa yeminle yol vercem.. Ama nerdee..
    hayır kardeşim yanlış düşünüyorsun
    1 arkadaşın hızı biraz fazlaymış
    belki 60 size göre düşük bir hızdır ama fren mesafesi 30 metredir 30 metrede ancak durursunuz
    2 yayalar motordan korkmadıklarından veya takmadıklarından değil
    sadece motosikletin hızını kestiremedikleri için yola atlarlar
    bu çok basit görsel yanılgıdır deneyin kendinizde göreeksiniz
    araçlar geniş olduğu için baktığınızda hızını net olarak %99 tahmin edersiniz
    ama motosiklet dar ve küçük görünümünden dolayı hızlı dahi olsa yavaş görülür
    ve insanlar bunu algılayamadıkları için sazan sazan atlarlar yola

buraya kadar herşey basit
    ama asıl sorun aşağılık kompleksidir
    siz ne zaman ulen bu herifler bizi sallamıyo demekten vazgeçer
    ve daha güvenli nasıl kullanırım demeye başladığınız an
    çok ekstrem birşey olmadığı sürece bu olaylar başınıza gelmez
    fatih545 ve yürekçe bunu beğendiler.

rumelian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motorumun onune bebek arabasini iten bir kadin vardi bugun. Karsidan karsiya gececk ya, beni gordu once, onume dogru yurumek icin hamle yapti. sonra vazgecip kaldirima cikarak kendini geride tuttu ama bebek arabasini onume itti. Yani bebek arabasi yolda, kendisi kaldirimda ve bebek arabasi ile kendisi arasindaki mesafeyi max seviyede acti. Allah tan kadinin bir aptallik yapacagi beklentisindeydim ve arka solumdaki arac da "bu motorcu onume atlayacak zink diye" beklentisindeydi de, hafif sola sarkip gectim bebek arabasini. Dalgin veya trafik okumasi zayif biri olsa o bebek arabasini bicer ve omur boyu vicdan azabindan kivranirdi...
    Tabi, duyarli bir vatandas olarak, dunya kadinlar gununde o kadina sovmedim. saat 0:00 dan sonra sovucem.
    alicebbar bunu beğendi.

Motosikleti
    MT25+RKS Freccia
    yola bakmadan girmeleri saçma adam minibüse odaklı araç yolunda koşuyor kenarda da değil beni görse kendide öyle yol ortasında koşmasının mantıksız olduğunu anlar can kıymetli çünkü..

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:45 ----------

belki 60 size göre düşük bir hızdır ama fren mesafesi 30 metredir 30 metrede ancak durursunuz

Belli yerde size katılmıyorum. Sonuçta akan trafikte ortalama hız ne ise hepimiz onu yapmaya çalışırız, yoksa arkadaki araç daatt diye kornaya basar (asla altımda gt250r var diye gaz koluna asılmam) ama yola giren kişi ve minibüs şöfürü yoldaki diğer araçları genelde göz ardı ettiği için böyle şeylerle karşılaşıyoruz. O kişi minibüsten sonra yola dikkat etse idi aracın arkasından (yol ortası) koşmak yerine kocaman kaldırımda hüseyin bold gibi koşmayı daha mantıklı bulurdu. Burada suç yayada, ha ne kadar sürücüler daha dikkatli olmaya daha daha çok çalışması gereksede insan canıda kıymetlidir değerini bilmelidir. O kişi bunun farkında değil sanırım yoksa akan trafikte yol ortasında koşmazdı. Diye düşünüyorum sevgili kardeşim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:59 ----------

Alıntı rumelian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motorumun onune bebek arabasini iten bir kadin vardi bugun. Karsidan karsiya gececk ya, beni gordu once, onume dogru yurumek icin hamle yapti. sonra vazgecip kaldirima cikarak kendini geride tuttu ama bebek arabasini onume itti. Yani bebek arabasi yolda, kendisi kaldirimda ve bebek arabasi ile kendisi arasindaki mesafeyi max seviyede acti. Allah tan kadinin bir aptallik yapacagi beklentisindeydim ve arka solumdaki arac da "bu motorcu onume atlayacak zink diye" beklentisindeydi de, hafif sola sarkip gectim bebek arabasini. Dalgin veya trafik okumasi zayif biri olsa o bebek arabasini bicer ve omur boyu vicdan azabindan kivranirdi...
    Tabi, duyarli bir vatandas olarak, dunya kadinlar gununde o kadina sovmedim. saat 0:00 dan sonra sovucem.
    samimi bir anlatım olmuş teşekkür ederim, kardeşim. Bu arada o insana ben anne demem bu günüde hak etmiyor zira bizim annelerimiz bizim karnımız doymadan karnı doyamayanlardır. Ben öyle biliyorum! Birde bizim ülkemizde böyle şeyler için özel yollar yok bir engelli yolu var yeni yeni yaptılar onunda önü engelli... nedense! (direk olanıda gördük fotoğraflardan)
    rumelian bunu beğendi.

Motosikleti

Beni tanımadığınız için birkaç saçma ithamda bulunduğunuzu varsayıyorum. Yoksa beni tanıyan birisinin bana sarfedeceği sözler değil bunlar.
    23 yaşındayım, 5 senedir ehliyetim var. Hem A2 hem B. 5 senedir fiili olarak hergün ortalama 40km şehir içi yollarda ömrüm geçiyor. Yaklaşık olarak 50.000km'lik (belki daha fazladır) bir trafik tecrübem var arabayla. Beni tanıyanlar ve arkadaş çevremde, en aklı-selim araba süren olarak gösterilirim. Bu bana gurur verir. Hayatımda 1 kere dahi eksik belge, yanmayan far, yanmayan stoplar, arızalı sinyaller, alkol (ki kullanmam) ve benzeri kendimi geçtim, karşı tarafı zora sokacak hiçbir olumsuz durumla trafikte bulunmadım Allah'ın izni ile. Ehliyet öncesi yıllarca bisiklet kullandım. Sadece eğlence amaçlı değil, ulaşım amaçlı olarak da. Sağa sola dönüşlerde kolumu uzatarak yön belirtip dönerdim, arkadaşlar arasında alay konusu olurdum; ama öyle yapardım. Kimsenin olmadığı sokakta gece 3'te bir Allah'ın kulunun beni görmediği yere sinyalle dönerim. Keza yaya olarak, trafik ışığı kırmızı ise asla geçmeye çalışmam. Trafiği zora sokacak hamlelerden kaçınırım. Asfalttan yürümem. Yaya geçitlerini tercih ederim. Allah'ıma binlerce şükürler olsun, şimdiye kadar da bir sorun/kaza yaşamadım, inşallah yaşamam da.

Trafik bir hayatsa bu hayatı en azından sorunsuz yaşamayı tercih ederim.

Hız asla ama asla bana göre değil. Yine arkadaş çevremce bu konuda "dede" benzetmesine maruz kalırım, ama öyle şehir içinde 60-70 yapmam!... Şimdi ise motorum var Allah nasip ederse onunla da uzun seneler beraber olacağız.

Siz düşünmüyorsunuz herhalde, bizim de "nasıl güvenli kullanırım" diye düşünebildiğimizi... Sağolun aklınıza ihtiyacımız yoktu ama vermişsiniz.
    Burada, motor sürüyorum diye aşağılık kompleksine girecek birilerinin olacağını sanmıyorum. Ancak ve ancak, sizin gibi, "ülen bu heriflerde amma acemiymiş, daha 5-10km yapmış motorla da gelip burada yaya şöyle yaptı böyle yaptı diyor.." diye düşünen, yıllarca motor sürmenin sonucu egosu tavan yapmış, kul yapısı motoru üzerinde "bana bir şey olmaz" diye düşünüp, ukalalık yapanlar olabilir. Dediğim gibi herkes doğal bir içgüdü sonucu önce kendini, sonra diğerlerini düşünür.

Benim ilk paragrafta bahsettiğim gibi, ben bu kadar titizken, diğer bireylerin trafikte lakayt davranması benim sinirimi bozar. Ve bu tarz kişiler trafikte, siz haklıysanız bile sizi haksız duruma düşürebilirler.

Örnek olarak, Allah göstermesin, siz motorunuzla uygun hızda giderken, birisi karşıdan karşıya geçmeye çalıştı, mesafe az ve duramayarak ve sağa sola kaçma şansını yakalayamadığınız için şahsa çarptınız. Şahısta sizi farketti ama iş işten geçti, telaşla geriye kaçamadı. Şahıs hayatını kaybetti.
    Durum şu, hızınız 40-50; yaya yolu yok; sağlı sollu arabalar parketmiş.
    Şimdi tüm bunlar olduktan sonra size ağır ceza yolu gözükür. Kimse yayanın suçuna bakmaz. Ülkemizde anca çevre yolu, otoban vs olacak da, o zaman "burada karşıdan karşıya geçilmez" kuralı uygulanacak. Yoksa heryer yayanın çayırı, istediği yerden geçer. Bir diğer durum da kimse, yaya motorun hızını kestirememiş, göz yanılması olmuş, yazık rahmetli kendi hatasından gitmiş demez!... Sizin suçunuz olur!.. Hele bir de kenardaki bakkal çırağı "ben gördüm abi, motor hızlıydı" dedi mi iyice hapı yutarsınız. Hayatınız başkasının hatası yüzünden kayaar, gider...
    alicebbar bunu beğendi.

Yayalara çarpma videoları var, izliyorum. %90'ında yayalar yere veya dümdüz karşıya bakıyor, kardeşim gelen araç trafiğine bakarak geçsene.

Trafikteki her etmen için geçerli kural, herkes başkasının hatasını telafi edebilecek şekilde temkinli hareket edecek. Durakta otobüs/minibüs görüyorsan her an koşarak yola atılan bir yaya olabilir, ona göre süreceksin.

Motosikleti
    MT25+RKS Freccia
    Beni tanımadığınız için birkaç saçma ithamda bulunduğunuzu varsayıyorum. Yoksa beni tanıyan birisinin bana sarfedeceği sözler değil bunlar.
    23 yaşındayım, 5 senedir ehliyetim var. Hem A2 hem B. 5 senedir fiili olarak hergün ortalama 40km şehir içi yollarda ömrüm geçiyor. Yaklaşık olarak 50.000km'lik (belki daha fazladır) bir trafik tecrübem var arabayla. Beni tanıyanlar ve arkadaş çevremde, en aklı-selim araba süren olarak gösterilirim. Bu bana gurur verir. Hayatımda 1 kere dahi eksik belge, yanmayan far, yanmayan stoplar, arızalı sinyaller, alkol (ki kullanmam) ve benzeri kendimi geçtim, karşı tarafı zora sokacak hiçbir olumsuz durumla trafikte bulunmadım Allah'ın izni ile. Ehliyet öncesi yıllarca bisiklet kullandım. Sadece eğlence amaçlı değil, ulaşım amaçlı olarak da. Sağa sola dönüşlerde kolumu uzatarak yön belirtip dönerdim, arkadaşlar arasında alay konusu olurdum; ama öyle yapardım. Kimsenin olmadığı sokakta gece 3'te bir Allah'ın kulunun beni görmediği yere sinyalle dönerim. Keza yaya olarak, trafik ışığı kırmızı ise asla geçmeye çalışmam. Trafiği zora sokacak hamlelerden kaçınırım. Asfalttan yürümem. Yaya geçitlerini tercih ederim. Allah'ıma binlerce şükürler olsun, şimdiye kadar da bir sorun/kaza yaşamadım, inşallah yaşamam da.

Hız asla ama asla bana göre değil. Yine arkadaş çevremce bu konuda "dede" benzetmesine maruz kalırım, ama öyle şehir içinde 60-70 yapmam!... Şimdi ise motorum var Allah nasip ederse onunla da uzun seneler beraber olacağız.

Siz düşünmüyorsunuz herhalde, bizim de "nasıl güvenli kullanırım" diye düşünebildiğimizi... Sağolun aklınıza ihtiyacımız yoktu ama vermişsiniz.
    Burada, motor sürüyorum diye aşağılık kompleksine girecek birilerinin olacağını sanmıyorum. Ancak ve ancak, sizin gibi, "ülen bu heriflerde amma acemiymiş, daha 5-10km yapmış motorla da gelip burada yaya şöyle yaptı böyle yaptı diyor.." diye düşünen, yıllarca motor sürmenin sonucu egosu tavan yapmış, kul yapısı motoru üzerinde "bana bir şey olmaz" diye düşünüp, ukalalık yapanlar olabilir. Dediğim gibi herkes doğal bir içgüdü sonucu önce kendini, sonra diğerlerini düşünür.

Benim ilk paragrafta bahsettiğim gibi, ben bu kadar titizken, diğer bireylerin trafikte lakayt davranması benim sinirimi bozar. Ve bu tarz kişiler trafikte, siz haklıysanız bile sizi haksız duruma düşürebilirler.

Örnek olarak, Allah göstermesin, siz motorunuzla uygun hızda giderken, birisi karşıdan karşıya geçmeye çalıştı, mesafe az ve duramayarak ve sağa sola kaçma şansını yakalayamadığınız için şahsa çarptınız. Şahısta sizi farketti ama iş işten geçti, telaşla geriye kaçamadı. Şahıs hayatını kaybetti.
    Şimdi tüm bunlar olduktan sonra size ağır ceza yolu gözükür. Kimse yayanın suçuna bakmaz. Ülkemizde anca çevre yolu, otoban vs olacak da, o zaman "burada karşıdan karşıya geçilmez" kuralı uygulanacak. Yoksa heryer yayanın çayırı, istediği yerden geçer. Bir diğer durum da kimse, yaya motorun hızını kestirememiş, göz yanılması olmuş, yazık rahmetli kendi hatasından gitmiş demez!... Sizin suçunuz olur!.. Hele bir de kenardaki bakkal çırağı "ben gördüm abi, motor hızlıydı" dedi mi iyice hapı yutarsınız. Hayatınız başkasının hatası yüzünden kayaar, gider...

Kardeşim, bir resim çiz koy meydana üstüne not düş hatalı yerleri not edin diye herkes altına tonlarca şey yazar, ama ertesi gün bir kalem koy hatalı yerleri düzelt tek bir rutuş bulamazsın burada ağızı olan konuşuyor güvenli sürüş güvenli sürüş diyede ölene hiç sormuyor katil seni neden vurdu diye... Herkesin fikri var kimsede icraat yok. :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:20 ----------

Alıntı seigen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yayalara çarpma videoları var, izliyorum. %90'ında yayalar yere veya dümdüz karşıya bakıyor, kardeşim gelen araç trafiğine bakarak geçsene.
    http://www.youtube.com/watch?v=UnWZ-uN5MoY

Trafikteki her etmen için geçerli kural, herkes başkasının hatasını telafi edebilecek şekilde temkinli hareket edecek. Durakta otobüs/minibüs görüyorsan her an koşarak yola atılan bir yaya olabilir, ona göre süreceksin.
    Türkiye'de olsa birde arabadan inip adamı ekstra olarak döverler :D :D

Motosikleti

sanki yazdıklarımı anlamamışsın
    yoksa bu tepkiyi vermezdin

Motosikleti
    Birilerini kırdıysam, affedin, bağışlayın.

Ama size ufak bir örnek vereyim.

Allah nasip etti, geçen sene yurt dışına çıktım. Yaklaşık 1000-1500km arası yarısı şehir içi yarısı şehirler arası olmak üzere trafik tecrübem oldu.
    Araç trafiği bizde 100 üzerinden 15 puan alırsa, avrupa geneli 85 alır.
    Yaya trafiği bizde 100 üzerinden 10 alırsa, avrupa geneli 100 alır.

Şehir içinde yapılan ölümlü kazalarda kazaya sebebiyet veren etmenlerin en başında yayalar gelmekte. Biz ne kadar araç kullananlar olarak, çuvaldızı hatta şişi kendimize batırsak da, yaya trafiğini düzeltemedikçe bu tür durumlarla her zaman karşılaşacağız.

Yaya trafiği için bilinçlendirme ülkemizde SIFIR.

Unutlumamalı ki, trafiğin büyük bölümünü de yayalar oluşturmakta.

Motosikleti
    Birilerini kırdıysam, affedin, bağışlayın.

Ama size ufak bir örnek vereyim.

Allah nasip etti, geçen sene yurt dışına çıktım. Yaklaşık 1000-1500km arası yarısı şehir içi yarısı şehirler arası olmak üzere trafik tecrübem oldu.
    Araç trafiği bizde 100 üzerinden 15 puan alırsa, avrupa geneli 85 alır.
    Yaya trafiği bizde 100 üzerinden 10 alırsa, avrupa geneli 100 alır.

Şehir içinde yapılan ölümlü kazalarda kazaya sebebiyet veren etmenlerin en başında yayalar gelmekte. Biz ne kadar araç kullananlar olarak, çuvaldızı hatta şişi kendimize batırsak da, yaya trafiğini düzeltemedikçe bu tür durumlarla her zaman karşılaşacağız.

Yaya trafiği için bilinçlendirme ülkemizde SIFIR.

Unutlumamalı ki, trafiğin büyük bölümünü de yayalar oluşturmakta.
    ilk mesajımda aynı şeyi söyledim

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Geçmis olsun.
    Ucuz atlatmissiniz.
    Her zaman bu kadar sansli olamayabilirsiniz.
    Bu nedenle benim önerim;
    iyi hocalardan sürüs egitimi almaniz olacak.
    Belli ki çok acemisiniz.
    Iyi bir egitim alirsaniz bir daha böyle sorunlarla karsilasmazsiniz.
    En kisa zamanda sürüs egitimi veren merkezlerden birine basvurup sürüsünüzü gelistirin.
    Egitiminiz bitinceye kadar da dikkatli olun.
    Tekrar geçmis olsun.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Motosikleti
    MT25+RKS Freccia
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmis olsun.
    Ucuz atlatmissiniz.
    Her zaman bu kadar sansli olamayabilirsiniz.
    Bu nedenle benim önerim;
    iyi hocalardan sürüs egitimi almaniz olacak.
    Belli ki çok acemisiniz.
    Iyi bir egitim alirsaniz bir daha böyle sorunlarla karsilasmazsiniz.
    En kisa zamanda sürüs egitimi veren merkezlerden birine basvurup sürüsünüzü gelistirin.
    Egitiminiz bitinceye kadar da dikkatli olun.
    Tekrar geçmis olsun.

Bu olaya mahsus değil, ama gitmeyi düşünüyorum. İyi tecrübe ile sürüş keyfi daha iyi yaşamak için. En ufak bir tatsızlık günün geri kalanını hiç ediyor malesef. 1 seneye yakın motor kullanıyorum acemilik değilde böyle bir durumla ilk defa karşılaşıyorum tecrübesizlik diyelim.

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Bu olaya mahsus değil, ama gitmeyi düşünüyorum. İyi tecrübe ile sürüş keyfi daha iyi yaşamak için. En ufak bir tatsızlık günün geri kalanını hiç ediyor malesef. 1 seneye yakın motor kullanıyorum acemilik değilde böyle bir durumla ilk defa karşılaşıyorum tecrübesizlik diyelim.
    Guzel mantalite tebrik ederim.
    Ben ders verecek durumda degilim ama en azindan bu konuyu okuyan arkadaslara farkli bir bakis açisi getirmesi açisindan fikrimi paylasmak isterim.
    Topic açilmasina sebep olan konuda yola firlayan cismin bir insan ve dolayisiyla akli basinda, mantikli biri olmasi öngörülerek bir serzenis var.
    Simdi konuya katilan ve serzeniste bulunan tum arkadaslarimizda ayni mantikla hareket ediyorlar.
    Ama gözden kaçan bir sey var.
    Siz sürüsünûzü yaparken yola bir cismin çikmasi ihtimali varsa, o cismin mantalitesine göre hareket edemezsiniz.
    Bunun size bir faydasi olmaz.
    Yola firlayan cisim,
    iki üniversite bitirmis üst düzey yönetici olmayabilir.
    Mesela bir deli olabir;
    Mesela bir kör.
    Mesela bir ihtiyar.
    Mesela annesinin elinden kurtulmus bir çocuk.
    Yani tüm bu varliklarin mevcut oldugu bir yerde sürüs gerçeklestiriyorsaniz,
    herseye hazirlikli olmalisiniz.

Yine bu konudan gidecek olursak.
    Önünüzde bir dolmus gidiyorsa,
    onun her an bir müsteri almak için saga yanasabilecegini,
    ya da herhangi birinin o minibüsü durdurmak için yola firlayabilecegini,
    bilmelisiniz.

Sürüs egitimi mevzularinda bir sabit nokta vardir.
    O da sudur.
    Eger yola bir top firlamissa,
    arkasindan yola firlayacak bir çocuk vardir.
    Aman dikkat!!!!
    Aykut009 ve alicebbar bunu beğendiler.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Motosikleti
    MT25+RKS Freccia
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Guzel mantalite tebrik ederim.
    Ben ders verecek durumda degilim ama en azindan bu konuyu okuyan arkadaslara farkli bir bakis açisi getirmesi açisindan fikrimi paylasmak isterim.
    Topic açilmasina sebep olan konuda yola firlayan cismin bir insan ve dolayisiyla akli basinda, mantikli biri olmasi öngörülerek bir serzenis var.
    Simdi konuya katilan ve serzeniste bulunan tum arkadaslarimizda ayni mantikla hareket ediyorlar.
    Ama gözden kaçan bir sey var.
    Siz sürüsünûzü yaparken yola bir cismin çikmasi ihtimali varsa, o cismin mantalitesine göre hareket edemezsiniz.
    Bunun size bir faydasi olmaz.
    Yola firlayan cisim,
    iki üniversite bitirmis üst düzey yönetici olmayabilir.
    Mesela bir deli olabir;
    Mesela bir kör.
    Mesela bir ihtiyar.
    Mesela annesinin elinden kurtulmus bir çocuk.
    Yani tüm bu varliklarin mevcut oldugu bir yerde sürüs gerçeklestiriyorsaniz,
    herseye hazirlikli olmalisiniz.

Yine bu konudan gidecek olursak.
    Önünüzde bir dolmus gidiyorsa,
    onun her an bir müsteri almak için saga yanasabilecegini,
    ya da herhangi birinin o minibüsü durdurmak için yola firlayabilecegini,
    bilmelisiniz.

Sürüs egitimi mevzularinda bir sabit nokta vardir.
    O da sudur.
    Eger yola bir top firlamissa,
    arkasindan yola firlayacak bir çocuk vardir.
    Aman dikkat!!!!

Teşekkür ederim, bunlara artık daha çok dikkat edeceğim. Peki İstanbul'da ders alabileceğim birileri var mı? İnternette araştırabilirim ama tanıdık ve işini severek yapan birilerini belki tanıyorsunuzdur.

aranel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-07 ABS - Burgman UH 200
    Geçen sen Art'ın denizli eğitiminde 1 derse katılma fırsatı bulmuştum, eğitmenin bir lafı vardı ona da motorcu bir abisi söylemiş.

"Motorcunun üstüne meteor düşmedikçe yaptığı her kazada kendisi suçludur."

otopsicinin değindiği güzel bir nokta olmuş aşağılık kompleksi. scalanın dediği yayaların yola atladığını zaten biliyoruz neden ona göre sürmüyoruz?

Geçen hafta benimde başıma geldi 60-70 km hızla önüme bir tane kadın atladı.Eğitimde aklımda kalan panik fren kadına çarpmamamı sağladı. Burada hata kadındamıydı yoksa benim bir anlık yolu okuyamamda mı?

Yaya trafiğinin bilinçlendirmesinin sıfır olduğu ülkemizde motor sürücülerinin bilinçlendirilmesi kaç sizce?

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)