Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Yakıt tüketimi

REKLAM ALANI

Herkeze iyi günler ; sym fiddle 125 2012 model scooter almıstım suan 140 km de ve motoru aldıgımda 10 liralık benzın doldurmuslardı, daha sonra o benzın bıtınce bende 20 liralık yuklettim suan tam hatırlamıyorum 130 ila 140 km arasında bır yol yaptım. rodaj süresinde zaten motor sizce nasıl bır sıkıntı varmdırır yakıt konusunda ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Reşit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    10 liraya kaç litre aldın, 20 liraya kaç litre aldın, yarın öbür gün 30 liralık alacaksın. O zaman kaç litre olacak. Yani şu yakıt tüketimini litre olarak yazarsan 3 yıl sonra bu konuya bakan fiddle ın ne kadar yaktığını öğrenir. Öbür türlü ohoooo, 3 yıl önce 50 liraya 200 km gidiyordum. Hadi çık işin içinden.

ScaLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motoran CBS 150 Balancer 13' 7000km
    Aynı konuda benim de sorum olacak, başka başlık açarak forumu kirletmeyeyim dedim.

200km'de CBS150 Balancer'ım var, 20TL/4,86TL=4.11 Litre (Motoru servisten almadan önce 20tl benzin parası verdim) + 50TL/4,88TL=10.24 Litre (Motoru teslim aldıktan sonra direk koyduğum benzin miktarı.) Yani toplamda 14.35 Litre benzin konmuş. Depo göstergem şuanda çeyrekten az. Yani yaklaşık olarak tahmini 3.5 Litre gibi bir miktar kalmış olmalı. (deponun 16 litre olduğu söylenmişti.)

14.35 - 3.5 = 10.85 Litre, şuana kadar tüketilen benzin miktarı.

Sonuç olarak; 200Km'de 10.85 Litre şimdiden tüketti. 100Km'de 5.42Litre yakıt tüketimi yapar. Şuana kadarki 200km'lik kullanımım boyunca maksimum 45km/h hızla gittim ve 5000d/d'yı geçmedim.

Yakıtının en fazla 3.5lt olacağı, düzgün ve dengeli kullanımda 3lt hatta 3lt'den de az olacağı söylendi. Sizce rodaj bitimi yaklaştıkça, 300km'de yağ değişimi ve bakımlar yapılınca, bu rakamları yakalar mıyım? Şimdilik bu yakıt tüketimi beni hayal kırıklığına uğratıyor. Umarım rodaj bittikçe düzelir

Motosikleti
    bilgili ve ilgili arkadasların yorumları biz yeniler için çok değerli arkadaşlar.

rev'it - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apache RTR 2012,,/ 125 UAG
    bu yazilari gorunce iyiki tvs apache almisim diyorum. milletin motoru su gibi benzin yakiyor. ben ise 100 km de en fazla 2.5 litre yakiyorum. bedavaya geziyorum desem yeridir.
    live fast, die young
    I am fucking crazy, but I am free

Motosikleti
    Burada abi-kardeş ilişkisi içinde insanların birbirine yardımcı olması için sorular soruluyor, yanıtlar alınıyor. Bu forumda hiçbir konunun insanların gelip kendi malını övmesi, başkalarınınkini yermesi amaçlı açıldığını sanmıyorum. Katkı sağlayacak ya da yardımcı olacak bir cevap vermeniz söz konusu değilse konuya cevap vermeyin lütfen. Bir de sana tavsiyem yürü arkadaşım. Hiç yakmazsın kanımca.

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Alıntı ScaLa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aynı konuda benim de sorum olacak, başka başlık açarak forumu kirletmeyeyim dedim.

200km'de CBS150 Balancer'ım var, 20TL/4,86TL=4.11 Litre (Motoru servisten almadan önce 20tl benzin parası verdim) + 50TL/4,88TL=10.24 Litre (Motoru teslim aldıktan sonra direk koyduğum benzin miktarı.) Yani toplamda 14.35 Litre benzin konmuş. Depo göstergem şuanda çeyrekten az. Yani yaklaşık olarak tahmini 3.5 Litre gibi bir miktar kalmış olmalı. (deponun 16 litre olduğu söylenmişti.)

14.35 - 3.5 = 10.85 Litre, şuana kadar tüketilen benzin miktarı.

Sonuç olarak; 200Km'de 10.85 Litre şimdiden tüketti. 100Km'de 5.42Litre yakıt tüketimi yapar. Şuana kadarki 200km'lik kullanımım boyunca maksimum 45km/h hızla gittim ve 5000d/d'yı geçmedim.

Yakıtının en fazla 3.5lt olacağı, düzgün ve dengeli kullanımda 3lt hatta 3lt'den de az olacağı söylendi. Sizce rodaj bitimi yaklaştıkça, 300km'de yağ değişimi ve bakımlar yapılınca, bu rakamları yakalar mıyım? Şimdilik bu yakıt tüketimi beni hayal kırıklığına uğratıyor. Umarım rodaj bittikçe düzelir
    Bence depoyu tekrar fulleyin,100 km sonrasında benzin alın. O şekilde daha sağlıklı veriler elde edebilirsiniz. Çünkü verdiğiniz verilerde tahmini rakamlarda var. Kesin verileri almadan canınızı sıkmayın.

Motosikleti
    öneriniz için teşekkürler, mantıklı olan ölçüm dediğiniz şekilde olmalı. Para bulunca depoyu fulleyeyim bari

Benli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Scala senin durumun net değil , dolayısı ile ölçümünde , sebebi belki servis 20 tl lik koymadı ! olamaz mı ? ve "tahmini 3,5 lt var diyorsunuz , kesin değil ! , belkide 4,5 var olamaz mı ?
    Aynı sorunları bende yaşadım , motorum 150cc kuba , ilk zamanlar 25 kr yakıyordu , sübap ve hava ayarı yaptırdıktan sonra düştü , 154 kr yakmaya başladı , motor rezerveye düşünce 2lt benzin alın ve km ye bakın , benzini bitirinceye kadar kullanın ve tekrar km ye bakın 2lt re benzin fiatını , çıkan km ye bölün ,, kaç para yaktığını ve 1lt ile kaç km yaptığını rahatça bulursunuz , ben böyle yaptım .
    Motor açılınca biraz daha az yakmaya başlar fakat bu fabrika verilerini kesinlikle karşılamaz , "benim yoğurdum ekşi" diyen olur mu hiç ?
    " Aklı "fukara olanın , fikri ukela olurmuş !.

BİLGİ GÜÇTÜR

search16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GTS Evo 250 - Hero Hunk 150
    Alıntı rev'it adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu yazilari gorunce iyiki tvs apache almisim diyorum. milletin motoru su gibi benzin yakiyor. ben ise 100 km de en fazla 2.5 litre yakiyorum. bedavaya geziyorum desem yeridir.
    Yanlış hesap yapıyorsun yada 60 km /s hızın üzerine çıkmıyorsun. Bu sitede az yakan okadar motor varki okudukça artık gülüyorum. 150 cc nin 2.5lt yakması için 100 km arkadan rüzgar desteğiyle rampa aşşağı inmesi lazım.
    Önemli olan beygir değil, beygirin nekar yediği.

Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    motosikletinizin benzini bittiğinde yedek depoya manuel alıyorsanız,yani musluğu el ile çevirerek yedeğe alıyorsanız....

en basitinden benzin bitip yedeğe geçmeniz icap ettiğinde hemen benzin alamasanız bile km sayacını sıfırlayın ve en kısa zamanda bir miktar (20 tl yada 5 litre gibi) benzin alın.tekrar aynı duruma düştüğünüzde aldığınız benzin ve yaptığınız km ile orantılı olarak hesabınızı yapın...

bu arada rodaj döneminde motosikletinizin az bişey fazla yakması normaldir..
    Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
    Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...

Motosikleti
    Alıntı Benli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Scala senin durumun net değil , dolayısı ile ölçümünde , sebebi belki servis 20 tl lik koymadı ! olamaz mı ? ve "tahmini 3,5 lt var diyorsunuz , kesin değil ! , belkide 4,5 var olamaz mı ?
    Aynı sorunları bende yaşadım , motorum 150cc kuba , ilk zamanlar 25 kr yakıyordu , sübap ve hava ayarı yaptırdıktan sonra düştü , 154 kr yakmaya başladı , motor rezerveye düşünce 2lt benzin alın ve km ye bakın , benzini bitirinceye kadar kullanın ve tekrar km ye bakın 2lt re benzin fiatını , çıkan km ye bölün ,, kaç para yaktığını ve 1lt ile kaç km yaptığını rahatça bulursunuz , ben böyle yaptım .
    Motor açılınca biraz daha az yakmaya başlar fakat bu fabrika verilerini kesinlikle karşılamaz , "benim yoğurdum ekşi" diyen olur mu hiç ?
    Ben hiç çekinmeden diyorum, benim yoğurdum ekşi. Benim motor yakıyor arkadaş. 100 km de 4 litre yakıyor. Agresif kullanırsan 5 e çıkıyor. 60km hızlada gitsem 4,99 yakıyor. Vallah bizde yalanda yok....
    ScaLa arkadaşım yanlış hesap yapıyorsun. Ben en sağlıklı ölçümü yaptım. Depoda 0,5 lt benzinim vardı. Yanımada biri 2,5 lt biride 1 lt benzin bidonu vardı. Ölçeceğim yola vardım. Depoda kaln benzini boşalttım. Motoru orta sehpaya aldım karbüratördekini bitirdim. 1 lt olanı depoya döktüm. Çalıştırdım, km yi 0 ladım çıktım yola. Benzin bitti. Baktım kmye yaptım hesabımı. Daha doğrusunun ölçümü mümkün değil. Yalanmı. Bu arada 1 lt ye 25,5 km gitti. Ortalama 110- 125 km hız aralığında artçılı ve orta rüzgarlı havada.

rev'it - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apache RTR 2012,,/ 125 UAG
    Alıntı search16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yanlış hesap yapıyorsun yada 60 km /s hızın üzerine çıkmıyorsun. Bu sitede az yakan okadar motor varki okudukça artık gülüyorum. 150 cc nin 2.5lt yakması için 100 km arkadan rüzgar desteğiyle rampa aşşağı inmesi lazım.

kesinlikle dogru hesap yapiyorum defalarca hesapladim 2 kisiylede gitsem tam gaz otobanda 2,5 litre en cok yaktigi. bunu sadece ben degil diger motorcular ve kuryeler de soyluyor. yada soyle hesapla isterse km 11- 13 kurus arasi yakarsa en fazla 13 kr* 100 km = 1300 1300 / 4.85 = 2.68 litre bu olup olabilecek en fazlasi. butun tvs apache kullananlar da bunu soyler.
    live fast, die young
    I am fucking crazy, but I am free

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Ben hiç çekinmeden diyorum, benim yoğurdum ekşi. Benim motor yakıyor arkadaş. 100 km de 4 litre yakıyor. Agresif kullanırsan 5 e çıkıyor. 60km hızlada gitsem 4,99 yakıyor. Vallah bizde yalanda yok....
    ScaLa arkadaşım yanlış hesap yapıyorsun. Ben en sağlıklı ölçümü yaptım. Depoda 0,5 lt benzinim vardı. Yanımada biri 2,5 lt biride 1 lt benzin bidonu vardı. Ölçeceğim yola vardım. Depoda kaln benzini boşalttım. Motoru orta sehpaya aldım karbüratördekini bitirdim. 1 lt olanı depoya döktüm. Çalıştırdım, km yi 0 ladım çıktım yola. Benzin bitti. Baktım kmye yaptım hesabımı. Daha doğrusunun ölçümü mümkün değil. Yalanmı. Bu arada 1 lt ye 25,5 km gitti. Ortalama 110- 125 km hız aralığında artçılı ve orta rüzgarlı havada.
    sen bu hızları yapmaya çalışıyorsan bence 250cc al yoksa 5lt leri görmeye devam edersin
    150cc 2.5 lt re kadar az yakmaz diyorsan bence işkenbeden sallıyorsun
    yada hiç ybr cbf tvs giibi bi motor kullanmamışsın
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

Motosikleti
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sen bu hızları yapmaya çalışıyorsan bence 250cc al yoksa 5lt leri görmeye devam edersin
    150cc 2.5 lt re kadar az yakmaz diyorsan bence işkenbeden sallıyorsun
    yada hiç ybr cbf tvs giibi bi motor kullanmamışsın
    250 CC YE GEREK YOK HACI. Ne ka ekmek o ka köfte. Ver bana motorunu az yakıyor dediğin ybr ni 3 lt yaktırayım. Ayrıca ben 110 ları 125 leri .... herneyse izle videomı gör yakan motoru. TVS ybr cfb üçlüsündende kurtulun açılın biraz.

http://www.youtube.com/watch?v=dHhfBD8fteo

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    250 CC YE GEREK YOK HACI. Ne ka ekmek o ka köfte. Ver bana motorunu az yakıyor dediğin ybr ni 3 lt yaktırayım. Ayrıca ben 110 ları 125 leri .... herneyse izle videomı gör yakan motoru. TVS ybr cfb üçlüsündende kurtulun açılın biraz.

http://www.youtube.com/watch?v=dHhfBD8fteo
    ben o ybr ye 3lt re yaktırmayı başaramadım hiç 200 kg de bindik motora ama yakmıyor namuzsuz 2.8 en fazla yaktırdım
    3.5 lt re yakacak motor en az 250 cc ve 28 veya 30 hp olması lazım yoksa o motora 10 kuruş vermem
    devir ekonomi devri bende parayı yoldan toplamıyorum eğer öyle olsaydı bu motoru satar mcx alırdım oda gidiyor ama benzini içiyor namuzsuz
    çok yakan motor bana gelmez asgari üçret maaş alıyorum aynı yolu her 100 km de 1.5 lt fazla benzin yakmak bana göre değil
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

haojin2005 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YBR 125 2006/Lada Samara 1500i 2001
    ben o ybr ye 3lt re yaktırmayı başaramadım hiç 200 kg de bindik motora ama yakmıyor namuzsuz 2.8 en fazla yaktırdım
    3.5 lt re yakacak motor en az 250 cc ve 28 veya 30 hp olması lazım yoksa o motora 10 kuruş vermem
    devir ekonomi devri bende parayı yoldan toplamıyorum eğer öyle olsaydı bu motoru satar mcx alırdım oda gidiyor ama benzini içiyor namuzsuz
    çok yakan motor bana gelmez asgari üçret maaş alıyorum aynı yolu her 100 km de 1.5 lt fazla benzin yakmak bana göre değil
    Ben de yeri geldi redline'a soktum,yeri geldi tapa gaz gittim ama namussuza 2.6 ltden fazla yaktıramadım Fatih abey.
    Bir insanın gerçek zenginliği, onun bu dünyada yaptığı iyilikleridir. (Hz. Muhammed(s.a.v))Bizim dinimiz, akla en uygun ve en doğal bir dindir. Ve ancak bu nedenledir ki son din olmuştur.(M.K.Atatürk)

Motosikleti
    Susurluk Bursa arası artçılı 4 defa 2009 ybr ile gittim geldim. 3 lt nin altına hiç düşmedi. Yola çıktımmı bayırı 10 mt önceden görüp bayılan motoru övmeyin bana. Diğer motorlara göre ybrnin az yaktığını biliyoruz. Bu arz talep meselesine girer. Seninde yazdığın gibi yakan motor giderde. 250 cc motorlarında 3,5 lt yakması için Full enjeksiyonlu olması gerek. Hiç bir karbüratörlü 250 cc de 3,5LT in altında yakmaz. Ona bakarsan BMV GS 650 lerde 3,5 lt yakıt tüketimi var. 200 - 250cc motor gücünle 125 cc nin güçlerinin bir olmayacağı gibi yakıtıda bir olmayacak. Ekonomininde ekonomisi var. LPG.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)