Bende sizin düşüncenize saygı duyuyorum , esen kalın.
Bende sizin düşüncenize saygı duyuyorum , esen kalın.
" Aklı "fukara olanın , fikri ukela olurmuş !.
BİLGİ GÜÇTÜR
Tabiki de etmem. Neden? Yazılacak cezaya şimdiden razıyımdır da ondan. Ceza yazılırsa ağlamam. Paşa paşa gider öderim cezamı. Siz nasıl hak olarak görebiliyorsanız elbette ben de hak olarak görüyorum. Her hakkın da bir bedeli var ama. Çalışanlar için öğlen arası haktır. Neden çalışmıştır. Bedel ödemiştir. Sebep sonuç ilişkisi olmadan yaşam olmaz ki?
Saçmalığın daniskası Kanunda yeri olmayan şeyi varmış gibi nasıl kabul edebiliyorsun? Kanunun üstündesin öyleyse ? İzmirde toplu ulaşım yok mu ? Toplu ulaşım kavramı nedir? Hiç düşündünüz mü? Mıçmaya bile araç ile gitmek zorunda değilsiniz. 2 adım yürüyerek kimsenin öleceğini sanmıyorum. Tabii yürüyebilecek bir kaldırım kalırsa araç parkedenlerden...!
Çekip fotoğrafını savcılığa suç duyurusunda bulundunuz mu ?
Demek istediklerimi tekrar yazayım son olarak; kaldırıma araç park etmek yasak mı ? Yasak. Kanunen yasak. Kanunu kim koyar DEVLET. Kim uygular; KOLLUK KUVVETLERİ. Hemen hepimiz kanunların üstüne bir yerde basıyoruz. Bunu yaparken kendimizde hak gördüğümüz için yapıyoruz bunu. BİLE BİLE! Bile bile yapıyorsak da sonucuna katlanacağımız için yapıyoruz. Sonucuna katlanamayacak olan yapmasın efendim bu kadar basit!
Birader ne cezaymış be şimdiden efsane oldu.
Bir insanın gerçek zenginliği, onun bu dünyada yaptığı iyilikleridir. (Hz. Muhammed(s.a.v))Bizim dinimiz, akla en uygun ve en doğal bir dindir. Ve ancak bu nedenledir ki son din olmuştur.(M.K.Atatürk)
suç duyurusunda bulunmadım, fotoğraflarını da çekmedim. Çünkü bunu gerektirecek bir şey yoktu ortada. Bakın bunu siz yazdınız;
'' Siz bunu yapmayı hangi şartta olursa olsun "HAK"
olarak görebiliyorsanız başkası park edip sizi,
eşinizi, çocuğunuzu rahatsız ettiğinde ya da
rüzgardan devrilip birine zarar verdiğinde gık
demeyeceğinize namusunuz ve şerefiniz üzerine
yemin eder misiniz?'' şimdi söylediğinize bakarsak, cezasını göze alabildiğiniz için bunu hak olarak görüyorsunuz. Kendi söylediklerinizle çeliştiniz.
Esas bu getirdiğiniz açıklama saçmalığın daniskası bu düşünceye göre cezasını göze alabildiğiniz herşey size serbest. Nasıl olsa bedelini ödüyorsunuz...
Ayrıca motosiklete binmeyin, toplu taşıma kullanın demek, mercedese binme, fiat a bin demekle aynı şey heralde.
Bu kadar basite indirgeyerek anlam çıkarmanızı esefle kınıyorum.
Mercedes - fiat ne alaka zaten onu hiç anlamadım. Banane kim neye binerse binsin. Minareyi çalan kılıfını hazırlar. Otomobil kullanan park edeceği yeri düşünecek. Motosiklet kullanan da!
Hayır, cezasını göze alabilmek değil, ama bir yerde de öyle. Madem yediğiniz ve yiyeceğiniz ceza kalın geliyor o zaman yapmayınız, SUÇ İŞLEMEYİNİZ!
Motorun ustundeyken bu hareketi hakli gorebilirsiniz. ama kaldirimda yururken ustelik yolun ter yonunde ve kaldirimdan hizlica giden ve 5-6 adet damacana yuklu bir scooter kolunuza carptiginda, keske bir polis suna ceza yazsa dersiniz. (ornek: ben)
Kurallara hepimiz istisnasiz uyalim ki, su motorcularin uzerindeki serseri ve basibozuk imaji biraz olsun azalmaya baslasin. Cumartesi Kadikoy' de 6 km civari yurudum. Ters yonden giden, kaldirimdan giden, yaya gecidinden karsidan karsiya gecen, kirmizi isikta durmayan meslek icabi suren, zevk icin suren, scooter racing fark etmeksizin sayisiz serseri motorsiklet surucusu gordum. Motorsiklet bir tasittir. Kurallara uymak bizim de yukumlulugumuz. Azami olarak kurallara uyalim ki, pratikte ve mantiken hakkimiz olan filtering yapma ve otobanlarda (kopru vs) emniyet seridini kullanabilmeyi talep edebilelim.
peki. cezası size kalın gelmiyorsa suç işleyebilirsiniz, ben o kadar geniş değilim, ceza ödeme konusunda. Ayrıca mantığını sorgulamak basite ingirgemekse esefle kınayabilirsiniz. Bir de şu cümleyi anlayamadım; ''Hayır, cezasını göze alabilmek değil, ama bir yerde de öyle.''
Ben yazacaklarımı yazdım aynı şeyleri tekrar etmeye gerek yok.
Rumelian'in yazdiklari dogrudur, ama benim tartıştığım konu o değil zaten. Kaldırımda teker yapın, yaya geçitlerinde arka kaldırıp, havadaki arka lastikle insanlara vurun demiyorum. Ben de aynı görüşteyim. Istisna durumlardan bahsettim ben ve malesef bu göz ardi ediliyor.
Aa özür dilerim kanunda istisna mı olurmuş.
not: porsche ye binme, fiat a bin imiş düzeltmek istedim
Bana da kalın geliyor merak etmeyin. Ben de suç işleme meraklısı değilim. Siz yazacaklarınızı yazmış olabilirsiniz ama benim yazacaklarımın bittiği manasına gelmez bu yazdıklarınız, ya da sizin yazdıklarınızın geçerli olduğu...
Kanun ile alakalı derdiniz var ise bu memleketin hak ve hukuk denen şeyleri vardır. Siz göre yanlış ise başvurunuzu yapar cevabınızı alırsınız. Ha yok polis vs. suç işlerken görüp, göz yumup bir de üzerine bu sadece adaletsizlik diyerek geçiştiriyorsanız bunun yeri suça ortaklık etmektir. Zira suç olduğunu bile bile göz yumuyorsunuz!
Bu konu hakkında daha önce görüşümü belirtmiştim, yanılmıyorsam 2 kere. Dönüp dolaşıp aynı şeyleri yazmaya gerek yok.
Birbirimizi ikna etmek zorunda değiliz. Konu görüş belirtmekten çıkıp ''sen haksızsın, benim söylediklerim doğru'' formatında ilerlediği için çok fazla uzadı.
Benim söyleyeceğim tek şey kaldıysa, size iyi günler dilemek
İmza : kanunsuz haydut
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)