Olm ne işin var kaldırımda.
Yollar az mı geldi
Haşırttıbilekbort yapmış adam
Geçmiş olsun.
Sana koymaz dert etme
Olm ne işin var kaldırımda.
Yollar az mı geldi
Haşırttıbilekbort yapmış adam
Geçmiş olsun.
Sana koymaz dert etme
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
kordondaki eşşek kadar kaldırıma o arabaların da koyulduğu geniş alanlara motosikletini koyduysan ve ceza yazdıysa allah belasını versin böyle devletin. şu polis haklı, kurallara uyacaksın yazanlar allahım akıl fikir vermiyor mu size? yahu devlet bu köprüden eşkiya mı ki geçerken para alıyordu? çok mu mantıklıydı? hangi kamu yararına hizmet ediyordu? yahu bi sorgulamadan kabul etmeyin herşeyi. motosiklete ceza yazacaksan önce motosikelt için park yeri var mı ona bakacaksın. kordon tam bir keşmekeş. motosikleti araba park yerlerinden birine koyarsan orada cafe/bar sahipleri seni ya döverler ya da vururlar. adamlar o park yerleri için özel adam bekletiyorlar.
ancak ben o cezayı kaldırımda gittiğin için aldığını düşünüyorum. öyle bile olsa park edeceğin yere kadar hepimiz gidiyoruz. koskoca türkiyede motosiklet park yeri yok ama park cezası var. biri gelse de şurada italyanların park ettiği yerleri paylaşsa.
sonuçta kanunda yazıyor diye o para senden haklı bir sebeple çıkmış sayılmaz. itiraz edebiliyorsan et.
Güncel Motosiklet Haberleri ve Kültürü Blogu
https://www.facebook.com/BoutiqueMoto
bizim burda çoğu kişi arabasını kaldırıma parkediyor sen motoru koymuşsun çok mu diyeceğim ama ağır tepki alırım diye demiyorum
UNUTMAYIN MOTOSİKLET TEHLİKELİ DEĞİLDİR ONU TEHLİKELİ KILAN ÜZERİNDEKİ SÜRÜCÜDÜR HATTA MOTOSİKLET O KADAR MASUMDUR Kİ SİZ OLMADAN AYAKTA BİLE DURAMAZ.
Bana gerek yok sanırsam bu sefer !!!
" Aklı "fukara olanın , fikri ukela olurmuş !.
BİLGİ GÜÇTÜR
Tamam Kardeş geldim. Aşağıdaki fotoraflar geçen yaz italyada çekilmiştir.
Uploaded with ImageShack.us
Floransa
Floransa
Floransa
Romada bir ara sokak
Roma
Napoli
Napoli
Napoli
Roma
İtalyada Trafikte Öncelik sırası şöyle: 1- yaya 2-Bisiklet 3-Motosiklet 4-Araba 5-Diğer büyük taşıtlar
Araçlar kesinlikle motorlara çok özen gösteriyor. Klakson çalma filan yok.
Trafikte en önde motorlar ve bisikletler yer alıyor.
70 yaşında amcalar ve incecik elbiseli ablalar vespalarla cirit atıyor.
izmirde yaparlar cok sıkı izmirin trafıgı manisada ellemezler izmirde mokkoko biz motorların ilersinde cimlerde cigdem citliyorduk.. cekici götürecekti motorları kostukta aldık izmir polisini sevmem
Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift
aynen öyle. Var ama var, görevini adam gibi yerine getiren ne yapması gerektıgını bılen hıcbıseye goz yummayan yani işini hakkıyla hakeden polisler baya var. Helal olsun onlara. Polislik demek akrabana ona buna torpil geciğ ceza yazmamak degıldir. Koyulmussa kural, uyulması gerekir.
Kaldırımdan 100metre gitmek de ne demek ? ben anlamadım bu konuyu ve anlamak da ıstemıyorum. Sadece bu tür polisleri tebrik ediyorum canı gönülden. Tekrar helal olsun polis arkadasa. Keşke, bu polis bana ceza yazdı dıye fotograf cekseydın de, biz de o polisi burda yüceltseydik.
Think Nothing! Just Twist The Wrist
# motosikletle.blogspot
İyi yapmış polis bravo. Örnekleri arttıkça kulaktan kulağa az kesinlen cezanın da ceza olduğu, suç olduğu kafalarımıza kazınır inşallah. Ne güzel yazmış cezayı siz de gelip burada aktarmışsınız. Bunu okuyan yüzlerce insan bir kez daha düşünür (kısa bir süre de olsa!) kaldırıma dalmayı...
Polis selam verip, ben de motor alcam, ninja mı cbr mı diye soracak mı sandın ? İşaret ettiği gibi ilk aklına kaldırımda gittiğin için ceza keseceği gelmeliydi. Usulca kaçacaktın. Geçmiş olsun.
Bir kere emniyet şeridinden gidiyorum diye durdum, önümdeki scooter'a seslendi oysa ki, o durmadı. Ben durdum. Ruhsatım da yok, tam cezayı yiyordum ki kenardan bisikletçiler yetişti. Anayolda bisikletin ne işi var diye, onları durdurdu, onlarda da nüfus cüzdanı yok. Bunun üzerine beni bıraktı, onlara sardı.
Polise hak verenlere sormak isterim acaba hiç kordona gitmişler mi? adamlar kaldırıma bile park ettirmiyo araba park edecek diye... Polisin güzelliği olmuş, yasaksa yunuslarda yürüyüş yolunda gezmesinler?
Yunusları fotoğraflayıp şikayet ettin de sonuç alamadın mı? Kordon'a gittim ama orada yaşamıyorum. Huyunu suyunu bilmem oraların. Madem sahipleniyorsunuz, şikayet edin, adam edin!
Ero son yazin guzel.
Simdi ceza kesecegini dusunmedigimden durdum diyen adamin konusunda .... kurallari savunanlara" Allah akil vermiyormu size" cevap yazan suursuzun oldugu , yedikleri naneleri normal karsilanmasi gerektiginin hakli gerekcelerini sunmaya cabalayan , suclu avukatlarinin , hakli avukatindan fazla oldugu memlekette , bilinc nizam intizam kural bekle .
O resimere daha coook salyali bakarsiniz.
Sana heryer yol olmus neyine motosilet yolu demezlermi ..
ben trafik cezalarını ödemiyorum, koleksiyon yapmayı düşünüyorum. haciz maciz gelirse buyursun gelsin, eski tüplü bir televizyonum var, zaten çöpe atmayı düşünüyordum, taşıma zahmetinden kurtulurum.
İçinde bulunduğun durumu gayet iyi anlıyorum arkadaşım geçmiş olsun bir keresinde gece saat 03:00 sıraları çorba içmeye çıkmıştım motoruda hemen çorbacının önüne park etmiştim olacak ya trafik polis ekibide uygulamadan dönüyomuş onlarda demişler hadi bi çorba içelim 4 memurdan 3ü dükkandan içeri girdi 4. cüsü benim motoru gördü etrafında bi turladı (ben inceliyor sandım ) sonra içeriye seslendi bu motosiklet kimin diye bende benim deyince arabadan makbuzu aldı yanıma oturdu bir yandan çorbasını içti bir yandanda bana yaya geçidine park etmekten ceza kesti ben her ne kadar gece 3 gece 3 diye zırlasamda -"kuralın saati olmaz" dedi memur abimiz
Sonuç : Paşa paşa imzaladım makbuzu gittim ertesi gün indirimli olarak ödedim indirim farkıylada benzin alıp gezdim moralimi takviyeledim hemen ödemeseydim bu benzini alamıyacaktım deye
Tavsiyem aynı şekilde yapman olacaktır maalesef
"HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?
Geçmiş olsun.
Kaldırıma park etmek, ne yazık ki zorunluluktan doğuyor.
Motosikletler için ayrılmış park yerinin olmaması, normal park yerlerinin de otomobiller tarafından işgal edilmiş olması bu zorunluluğu doğuruyor.
Tampon tampona park etmiş otomobiller, bazı yerlerde çift şerit park yaparken motosiklete yer bulmak büyük bir çile.
Bulunsa bile, motosiklet kültürü yerleşmemiş bir ülke olduğumuzdan, kaldırıp çekilmesi, yere düşürülmesi, çarpılması an meselesi.
Motosikleti bisiklet ile aynı kefeye koyan bir zihniyet oldukça işimiz zor.
Bu nedenlerden dolayı kaldırıma park etmek bazen zorunluluk oluyor.
Fakat bu kurallara aykırı.
Mazereti yok.
Parkediyorsak yayalara hiçbir şekilde engel oluşturmayacak şekilde parketmeliyiz.
Kaldırımda mesafe gitmekten kaçınmalıyız.
Gidiyorsak mümkünse motoru stop edip düşük süratte gitmeliyiz.
Her zaman yayalara öncelik tanımalı, asla korna çalmamalı, ara gaz vermemeli, geçmelerini beklemeliyiz.
Öte yandan yanınıza bir trafik polisi yaklaşır da ceza keserse "ama" diyemeyiz. Çünkü "ama"sı yok.
İyi sürüşler.
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
kısa bir kelam edeyim. herşeyi sorgusuz sualsiz kabul ettiğiniz için o muasır medeniyet seviyesine ulaşamıyoruz. aslında suçlu avukat dediğin adamların hepsinin hak çabası için içerde olduğunu öğren öyle gel laga luga et (o devletin terörist dediği avukatlar, gözaltında öldürülmüş insanları savunanlar, heslere karşı senin hakkın için diretenler) kuralmış nizammış. kurallar, kanunlar senin haklarını korumak için olmalıdır, özünde vatandaşın faydası olmalıdır. peki şuursuz olan ben yukardaki gibi soruyorum; köprülerden parasız geçmek suç, kanuna aykırı ve kurallara uymaz. öyle değil mi? peki haklı mı? mantıklı mı? vatandaşın faydasına mı? hayrına mı?
o fotoğraflara ağzınızdan salyalar akarak bakacağınıza adamlar nasıl o seviyeye gelmiş bir bakın. medeni ülkelerin bazılarında park cezası sayısı 30un üstünde biz de kaç tane söyleyeyim mi? bir tane. neden? çünkü düzenleme yok, yorum var. polise geniş yetki var.
suç vatandaşta değil devlette, kanunda. kafanıza sokun şunu artık. şuurunuzu başınıza alın da ezdirmeyin kendinizi
Güncel Motosiklet Haberleri ve Kültürü Blogu
https://www.facebook.com/BoutiqueMoto
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)