Merhaba abilerim.
Bu sene ocağın 11 inde 18 yaşımı doldurdum. Şu anda üniversitede okuyorum. Acaba ssk için ekstra yapmam gereken bişey varmı?
Merhaba abilerim.
Bu sene ocağın 11 inde 18 yaşımı doldurdum. Şu anda üniversitede okuyorum. Acaba ssk için ekstra yapmam gereken bişey varmı?
Caner KIRMIZI
[Zonguldak-MT]
bence soruyu tam anlatamamışın şahsen ben bişey anlayamadım biraz daha açarmısın konuyu
kadeh! karşındakine kaldırılır, aklındakine içilir...
Tabiki. Konu şu. Hani bu 18 yaşını dolduran kişilerin yanlış hatırlamıyorsam 225 tl ssk prim borcu oluyor her ay. Ödememek için gelir testi yaptırmaları gerekiyor. Üniversiteyi kazanan kişiler için herhangibir şey yapılmaya gerek varmıdır?
Caner KIRMIZI
[Zonguldak-MT]
Şu konuya bir göz at:
http://www.motosiklet.net/forum/konu...onemli%5D.html
Üniversitede okuduğun sürece , 25 yaşına kadar , ailenin sigortasından yararlanabilirsin.
Fakat her sene okuduğuna dair belgeyi sgk'ya ulaştırmayı unutma.
Şimdiye kadar bir borcun var mı diye kontrol etmeyi de unutma, bizim devlette her yerden her şey çıkabilir.
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
Çok teşekkür ederim Görkem abi. Sorgulama yaptığımda kişi kaydı bulunamadı diyor. Sanırım şuan yapmam gereken bişey yok.
Caner KIRMIZI
[Zonguldak-MT]
Anne veya babanızın sosyal güvencesi varsa,okulunuzdan alacağınız öğrenci belgesi ile SGK'ya başvurmalısınız.
GSS borcu çıkmaması için de eğitiminiz sona erene dek,her yıl güncellemesini yapırmayı da unutmayın.
Çok teşekkür ederim. O zaman ben öğrenci belgemi alıp gideyim sskya
Caner KIRMIZI
[Zonguldak-MT]
Uzun zamandır doktora gitmedim Allaha şükür. İlk gittiğimde sorun çıkardı büyük ihtimal
Caner KIRMIZI
[Zonguldak-MT]
Öğrenci belgeni al öğrenci işlerinden doooğru sgk'ya ne olur ne olmaz bir kontrol ettir.
Sağolsunlar bende http://www.motosiklet.net/forum/konu...onemli%5D.html burdan bakıp öğrendim 420 lira borcum çıktı öğrenci olmama rağmen.
Öğrenci belgemi alıp gittim hallettirdim.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)