ustam sorma benzer durumdayım yıl 1991 aklımda şimşekler çakıyor. tamam buldum dedim.
kendi kendime motor icat ettim. senin yaptığın gibi kareli kağıtlara çizim falan yapıyorum. bir kaç sene değişik alternatiflerini düşündüm. en sonunda sevdiğim bir öğretmen vardı olayı anlattım, ona anlattım çünkü benim söyleyeceklerimi anlaya bilecek bir tek o vardı.
dedim böyle böyle motorun tipi şöyle olacak. çalışma sistemi şöyle olacak. adı ya sonsuz zamanlı motor yada devamlı zamanlı motor yada espiri olsun 3 zamanlı motor olacak siz ne dersiniz dedim.
düşüncen güzelde sanırım almanlar buldu onu, zaten sen bir elli yıl geçikmişsin dedi. nasıl olur dedim. hocamda herifçi oğlunun adı wankel,
bulmuş buluşturmuş işte sen istersen başka bir şeyler düşün dedi.
senin çalışmalarını yakinen takip ediyorum.
elin adamı yapmış olsa bile veya yapsada benim nazarımda senin pratıklığınde iş çıkaran başka biri yoktur. şipşak yapıyorsun. maşallah.
gelelim araçlara evet hava itişli olduktan sonra bir çok alternatif var. ama 100 üzerinden 100 olması için her ortamdaki tahrik sistemi o ortamda en verimli olan tercihle yapılmalı. senin dediğin gibi 4 zamanlı motorlar kullanılmalı veya ikinci olayda hava verimliliğini en yüksek tutacak şekilde olmalı. tek bir iki zamanlı motorla tüm ihtiyaçlar karşılanmalı. hani derler ya ya herro ya merro ( ne demekse )
her iki seçenektede en pratik çözüm ve imalat teknikleri için bakınız design and power by irfan.
cyrocpter falan diyoruz ama ben onları olgunlaştırırken oyuncaklarıda çıktı. hele bir rus sitesindeki oyuncak altına yerleştirilen otomatk silahla harikalar yaratıyor ( harika olayı tartışılır ) dört pervane ile tamamen düşüncelerimin dışa vurumu. neden dört pervane dersen üretim yok, kalıp falan cıkartıp üretsem gerçek anlamda tam boy üretemezler diye düşündüğümden kısa pervanelere yönelmiştim. hala yönelik durumdayım ama şimdi Allah bir para yollasada erken emekli olsam aklıma ne gelirse yapsam diyorum.
mesela şimdi aklımda bir motor çalışması daha var adı beslemeli iki zamanlı motor. ama hüsran. hüsran kısmı elin oğlu gene yapmış benden önce. inan sana bir iki çizim göndersem sen iki hafta içinde
çok daha iyisini yaparsın. ilgilenirsen bir kere göz kırp
ama senin beyninin çalışma fonksiyonlarını çöze bildiğim kadarı ile sen zaten yapıp koymuşsundur bir kıyıya.
benzine yağ katmıyorsun bu motorda. ben tamamen lpg de sorunsuz kullanacagım iki zamanlı bir motor arayışındayken beynimin tam tepesinden gelen ışığı takip ederken buldum. ben çok sevdim sende seversin.